TDK cuccok még

Őszintén szóval én még mindig nem tudom ez a film hogy kaphatott pg-13 besorolást. Bármikor meglátom Joker maszkját elborzadok.

És ráadásnak egy olyan 1 perces Joker jelenet a filmből, ami még tuti nem fél éves sneak peak. Persze csak a spoilertől nem tartók nézzék meg.

73 hozzászólás a “TDK cuccok még” bejegyzéshez

 1. Bale azt nyilatkozta hogy ha a következő részbe beraknak vkit Robin szerepére akkor odaláncolja magát vmihez és nem vesz részt a forgatáson’

  és egy kis spoiler!!!!!!

  Persze kiderült hogy ki lesz a main villain a 3. részben Two-Face mellett: Riddler – az a páros aki a Batman Foreverben is volt

 2. Tök igaza van Bale-nek , Robin tönkre vágná az új széria hangulatát.

 3. még jó, hogy 1 hétig nyaralni fogok, így net híján nemtudom majdkövetni a dark knight reklámözönt :D
  ez a film kell!!!

 4. Na jó!!!
  Kérem, most már valaki magyarázza el a különböző besorolások jelentését (pg-13..stb)
  Szeretném megtanúlni melyik-melyik….
  Köszönöm. :)

 5. nublar, ha jol tudom a PG-13 azt jelenti hogy ha 13 eves vagy, megnezheted szuloi felugyelettel (Parental Guidance?)

 6. Na jó ez volt az útolsó videó amit megnéztem a dark knightról,még a mózi elött…amugy the Joker zseniális!

 7. Tulajdonképpen egyszerűen kmolyan vették a PG-13 besorolást. A rendező illetve a producerkedő felesége az írokkal együtt mind azt nyilatkozták, hogy 12-13 évesnél fiatalabbakat nem vinnének el. Helyes.

  Mellesleg szerintem a kampányból egyértelmű volt, hogy ez nem épp kisgyerekeknek készülő szuperhősmozi, főleg emiatt erősítettek rá a Jokerre a kampányban. Egyértelművé kellett tenni, hogy ez lesz, és ez nem Jack Nicholson…:)

  DaveBrubeck: Ez mind csak pletyka, a forgatáson a Mike Engelt játszó Anthony Michael Hall állt Bale filmbéli autója mellett, és már mentek is a hírek minden fele. Nem tudják az írók se, hogy egyáltalán lesz e harmadik film. Biztosra.

 8. Lesz harmadik rész, csak a rendező kiléte kérdéses még.Nolan eléggé belefáradt abba hogy 6 éve már csak Batmannel foglalkozik, még 3 év már tényleg sok lenne nekki.
  De ha leváltják Nolant én felakasztom magam, nélkül nem ugyan az lenne ez a széria.

 9. Nolan után mondjuk Dzsoel Sumakker? :)
  Jó h én is megyek nyaralni, ez már túl sok, nem is néztem meg…

 10. egy pici off:) a Begins filmeze kapot valami dijat?? vagy jelőlték?? mintha rémlene valami..na mind1 a TDK soundtrackje is már megvan és végighallgattam ..megérdemelné a jeőlést az tuti. de moziba ugy megyek h visszem magammal, viszont én megszivo,m a mozit mert Prágába leszek ott megy cheh felirattal lesz angol nyelven és aszem aug 14-től, ti mázlisták előbb látthatjátók

 11. Scarecrownak mennyi szerepe lesz? nem láttam sehol, hogy erről szólt volna valaki Joker és Kétarc árnyékában :s

 12. Robint én is utálom! Szal őt hanyagoljuk ha lehet.
  3. rész, meg tuti lesz, mert külömben minek vezették volna fel Kétarcot. Remélem Nolan megmarad. Raimi is több évig dolgozott a Pókemberrel, igaz az utolsó rész már nem volt a legjobb, de Nolannak is egy trilógia lenne a méltó búcsú!

 13. Ledger zseniálisan játsza Joker-t,rendkívűl sajnálatos,hogy eltávozott egy ilyen fiatal és tehetséges színész.Beleborzongtam ebbe az 1 percbe annyira beteg eza figura és a színészi játék fantasztikus nah,ennyi

 14. ahogy elveszi a pezsgőt és megissza azt a fél kortyot ami maradt a pohárban nagyon bejön :D

 15. Sztem a 3.-ra még maradnia kellene Nolannek és meg is fogják győzni. & sztem nem tartja ő annyira terhesnek ezt a Batmanezést, hogy ne vállalja el. Azt viszont remélem hogy nem Adam Sandler lesz a Riddler és hogy nem Shia Leböff Robin. Bár ha Spielberg ráteszi a kis szabadkőműves mancsát a filmre, akkor van rá esély. :S

 16. ugy tudom Robin Williams-t szeretnék meggyőzni mint Rébusz legyen, sőt 1995 -ben is volt róla szó (peddig valjuk be nem fiatal) h Jim helyett ő legyen , Na de ki tudja h Nolan szerint milyen Rébusz, lehet h pont Robin hozzná azta karakter , bár én Edwar Nortont szeretném láttni ha lehetne:)

 17. Csak nekem tünik úgy, hogy Heath ledger túljátsza az egészet és a sok hozzá nem értő oscart kiabál neki? Na nem mintha én értenék hozzá, de ez a nagy hype körülötte inkább csökkenti az elvárásaimat, mint növeli.

 18. engem inkább az zavar hogy 2 perces előzetesből és félmondatokból már a sok “rajongó” messzemenő következtetéseket von le. Egyik se látott 1 percél több szinész játékot de már attól odáig van. Csak nehogy az legyen mint az AVPR-nél, ott is sok és nagy volt a Hype és ez lett belőle…

 19. van aki látta már a filmet, ugyanis a kritikusoknak bemutatták és nincs okunk félni. ráadásul ha kicsit visszanézel egy 5 perces nyitányt is láthatsz a filmből, ez nem lesz csalódás, és már lehet is olvasni a filmről a bártaknak.. én nem akartam azt már.. de hajrá

 20. “ugy tudom Robin Williams-t szeretnék meggyőzni mint Rébusz legyen”
  Hát ezt csak te tudod úgy, ne írjunk már frumon ovlasott hülyeségeket be.

 21. ma olvastam egy dark knight forumon h Nolan szeretné…és ott pont ez volt a téma, na mind1

 22. a kritikusok a pókember 2-től is oda voltak hogy tobey mekkora alakítást csinál…pedig ha jól megnézed kb csak szenved végig…szal én jobban hiszek a saját szememnek

 23. Szerintem fényévek választják el Tóóbit meg Heath Ledger-t.
  Én sem értettem anno h mit vannak úgy oda érte a Pók 2-ben.
  Tényleg nagy a Hype, de szerintem ebben benne van az okos marketing, Ledger sajnálatos és idő előtti eltávozása, de mindettől függetlenül teljesíteni fog a film a pénztáraknál a kritikusoknál és nem utolsó sorban nálunk, képregénybuziknál.
  Ez csak egy vélemény, lehet nem így lesz…

 24. Cameron: Ez a szokásos maszlag, amíg az igazit ki nem mondják… És akár tdk akár nem attól még FÓRUM.
  Riddler: Akkor szóljon arról a harmadik rész, hogy Bruce kiveszi a videótékából azt a batman filmet amiben carrey van és otthon azt nézi, ennyi… XD

 25. Csak hogy lezárjuk a témát: Nolan számtalanszor elmondta, hogy ő mindig egy filmben gondolkodik, a Begins is így volt. Ha utána meg tudják győzni hogy van potenciál és érdekli akkor elvállalja. Az első után 3 hónapig fűzték.

  David Goyer, Jonah Nolan és Emma Thomas mind megmondták hogy nincs betervezve semmi, nem tudják ki lesz a gonosz, nemhogy ki játszaná. A trilógiát abszolút lehetségesnek tartják, de még előszrö ez menjen le, aztán pedig majd Mr. Nolan eldönti.

  Minden állítólagos szereposztás meg sztorifoszlány abszolút fan-ötlet, és kamu-hír, nem tudni semmit.

  Oh és Robinról: Nolan nem kedveli a karaktert, és mivel ezek a filmek Batman első éveit mutatják be, nem is tartja logikusnak a Csodafiú bevételét.

  De mondom: Nem tudni semmit. Csak azt, hogy a TDK-ról a kritikusok áradoznak, Oscar-jelölésről beszélnek, a filmet a képregény-filmek Keresztapa II-jeként említik.

  Ennyi.

 26. egyebkent ez a riddler pletyka ugy terjedt el,h gary oldman azt nyiltakozta,h sajnalja ledgert,de meg lehet oldani,mert ott van riddler
  Amugy ha lesz Riddler,akkor JIM CARREYT ODA!!!

 27. Jim Carrey-t már az előző részben is utáltam. Remélem távoltartják a jövőben is őt. Robin Williams, meg max egy családi filmbe való, nem ide. & már öreg is.

  Nolan utódjának meg mondjuk még lehetne David Finchert is behívni, ha Nolan nagyon nem állna kötélnek. Ő hasonló stílusban rendez, bár ez csak laikus meglátás, mert nem értek annyira hozzá.

 28. Nem tudjátok véletlenül hogy ez melyik heti Entertainment Weekly borítója (lesz/volt)???
  Köszi!

 29. Robin Williamset nézd meg az Insomniában (az is Nolan film)! Al Pacinoval játszanak, és egyáltalán nem marad le Pacino mellett, pedig Robin Williams játsza a “gonosz” szerepet! Bale, Oldman, Freeman és Caine 3 részes szerződést írt alá az imdb szerint, remélem Nolan is marad és akkor nem kell tartani hogy Spiderman 3-asra süllyed a szint! Főleg mert alig párszászmilliárd egységnyivel jobb a Batman Begins mint a pókember 1, és a 2 is eddig kicsit komolyabbnak tűnik mint a pók2

 30. ugyanaz az operatőr és a vágó, mint a beginsnél…

  megint nem fogunk látni semmit? :-(

 31. tonydamato te miről beszélsz?:)

  Láttam egy akciójelenetet a filmből, ami felkerült a netre, és szerencsére mindent szépen lehet látni!

 32. akkor jó.

  de a begins nem a kivehető akciójeleneteiről volt híres.
  ez le is húzta nálam az értékelést.

  rakjuk a kamerát 3 centire a szereplőktől, vágjunk másodpercenként hármat. mert ez a koncepció! haha…

 33. Én már a Soundtrackjét hallgatom, nekem jobban tetszik mint a Beginsé.

 34. Azt én is hallgatom nagyon klafa lett.

  Tonydamato: Azok a ‘kameraránagtások1 direkte voltak a Begins extráiból kiderül is hogy mért. A Batman hirtelen támadásaira akart élni a kamerarángatás, hogy az áldozatoknak mennyire hirtelen a semmiből jövő ellenségük van és félelmet keltő is.

  A tDK ban már nem így láthatjuk az akciójeleneteket pedig ugyanazok csinálták épp azért mert a 2. rész akciódúsabbá vált és már nem a Batman kezdeteire, és első szárnycsapásaira fókuszál csak.

 35. Nektek nem spoiler a soundtrack? az élmény csökken mert a dallamok ismerősek lesznek. Én csak utána fogom hallgatni

 36. tudom, hogy az volt a koncepció.

  a konténeres rajtaütésnél még volt is létjogosultsága.

  de hogy a végén se lehessen kivenni, hogy most 3 vagy 5 ninjával verekszik, az már több a soknál.

  mondjuk az egész beginsszel az a baj, hogy csak végigrohan az eseményeken, semmelyik csúcsjelenet nincs kitartva, ezért veszít is erejéből. jobban szét kellett volna húzni a játékidőt.

 37. tonydamato:
  nézd csak meg, remekül látszik, hogy 4 ninját aprít fel

  semmi kitartott csúcsjelenet? hm…. sztem épp, hogy több is van: katarzis a denevérekkel a barlangban, a denevérek támadása (csodálatosan átemelve a frank miller comicból), autós üldözés (ami nem mellesleg a bullit óta a legjobb), ra’s monológja a wayne-kúriában, ra’s halála és joker bevezetése.

  a játékidőről meg csak annyit, hogy így is 140 perc és nem nagyon van fölösleges képkocka (eltekintve persze katie holmes szerencsétlen botladozásától).

  az egy perc jokerről meg csak annyit, hogy véééégre megkapjuk Jokert a vásznon a maga pszichopata, színpadias és elegáns módján, nem úgy mint a Nicholson-féle bolond nagybácsi típusú jokernél

 38. Human: engem inkább ráhangol , meg amugy nagyon érekes lett , a nyitó dal egyenesen szétesik:) (why so serious a cime:D )

 39. Sziasztok! Régóta olvasom a blogot, nem csak ezt a rész, és imádom. Örülök, hogy folyton frissek az infók.
  Nem tudja valaki, hogy az Entertainment Weekly mennyibe kerül? Rááldoznék a 625. TDK-s újságra. Persze, csak ha nem EMPIRE árú (2600…).
  Sztem a filmzene nem spoiler, mert nem lövi le a storyt, és mégis ad valami információt a film minőségéről, mert igaz az, amit Ulquiorra írt, hogy nem lehet sok mindent megállapítani 2 percből(itt gondolok egyaránt a filmre, egyaránt Heath játékára), de rossz zenéjű filmhez még nem társult jó-kiemelkedően jó-3/10-nél nagyobb film. Fordítva minden lehet. Sajnos.
  Mivel nekem Heath Ledger a szívem csücsöke, ő miatta nézem majd meg a filmet, de nem várnám ennyire, ha a marketingesek nem rángatnák az idegeimet, mutatnának egyre jobb fotókat, posztereket, videókat, és a filmet már látott nagynevű krtikusok, kollégák nem mondogatnának Oscar jelölést. (Mert nem azért érdekel a film, mert Heath meghalt. Mert én nem olyan rajongó vagyok. Csak látni akarom a munkáját, akkor is akarnám, ha élne.)
  Mikor megláttam ezt a videót, nem is Joker őrültsége tűnt fel először, hanem maga a színész. Benne volt a szerepben, és ezt nem csak én érzem így, de megkövezhettek érte.
  Annyit dumáltak az elváltoztatott hangjáról, mindez felesleges, mert úgyis felismertem volna, ha nem tudom mit hallgatok, kép nélkül. Az őrült szemében is benne volt ő.
  És ide nem kellett zene: a megfeszült, félelemmel teli csönd adta meg a hangulatot a dilis, apagyűlölő Jokernek, aki szerintem (most egy egyperces videó után vonok le nagyramenő következtetést..) mérföldkövekkel jobb, mint Jack Nicholson és egyszerűen rémisztő. Őrült, dilis, félelmetes. Ez volt a cél, szóval nem lehet nagyo rosszat mondani róla, jót annál inkább. Szíve-lelke benne van, és ezt nem én mondom, hanem akik ismerték, vele dolgoztak.
  Én őt már nem láthatom többet, de a szerepi örökre megmaradnak, amik közül igenis kirí majd ez.
  De azt nem támogatom, hogy egy esetleges aranyszobrocskát csupán szánalomból kapjon, mert már úgyis halott.. Azért kapja meg, mert jó és megdolgozott érte.
  **bocs, hosszú lett**

 40. fannilany
  meg lathatod ;)
  szerepelni fog meg az Imaginarium of Doctor Parnassus-ban is,az lesz az utolso

 41. No múltkor néztem a Beginst és sajna csak 125 perc 140 max a stáblistával bár azzal is csak 134 ne tüntették fel sok helyen.

 42. OFF//Tudom, hogy abban is lesz még, de az más. Ott már nem teljes szerepet játszik, bár Terry Gilliam mindent megtesz, hogy megőrizze az egész alakítását. De a TDK, az TDK. Még a BBM se kapott ekkora sajtóhangott. OFF vége//

 43. F1-be volt most hogy az egyik autó együtt ment a pályán a batmobillal, komoly, meg a toyota is népszerűsíti a filmet a ruhákon meg a bokszban.

  amúgy hajrá, ba***átok el a saját szórakozásotokat ezekkel a postokkal. képek, videók, trailer, jelenetek, annyira értelmetlen ezeket előre megnézni…. úgy jártok mint az Ironmannel aztán meg sírtok itt…

 44. én ezeket már nem néztem. Azért egy újság címlap csak nem bassza el a szórakozást :)

 45. hahakocka:
  az imdb-n néztem a 140 percet, a poszt miatt nem néztem meg még1szer a filmet:)

 46. Tegnap tök sokat agyaltam Kétarcról, hogy vajon Nolan megmutatja-e, vagy sem végülis teljes egészben az arcát! Sztem nem fogja, bár nem vagyok benne biztos. Viszont ha én lennék a rendező a következőt tenném: miután lement a végefőcím, betennék egy plussz jelenetet, ami a következő lenne:
  közeliben Dent érme. MAjd egy kéz ami fogja és késsel éppen telekarcolja az egyik felét, miután kész megfogja és a tenyerében tartja pár másodpercig. Aztán félközeliben, ahogy feldobja az érmét, a kamera közben követi az érmét, s akkor egy pillanatra találkozunk az arcával, ami egy kis gonosz mosolyt ad, már amennyire tud így torzultan, majd vágás.
  Sztem király lenne, bár lehet én nem vagyok túl komplett! XD

 47. Basszus! Sokat agyaltok! Elősször lássuk milyen a Dark Knight majd aztán ráérünk a következő részen agyalni. Én már alig várom de ettöl még lehet csalódás. Nolah megalkotta az eddigi legdurvább Batmant remélem ezzel a résszel nem rombolják le az új Batman imaget! Bár úgyfest hogy FAXA lesz!

 48. Bakker , nemtudom hányszor védtem meg Jack Nicholson 1989es Joker-ét , de ismét megteszem.

  Fannilány :
  Ha olyan szar lett volna Jack Nicholson a Batman-be, akkor nem emlegetnék úgy mint “egyik legnagyobb alakítását” mittudomén a “Száll a kakukk..” és a “Ragyogás” melett.
  Tim Burton elcseszett/darkos mesevilágába tökéletes Joker volt Nicholson.
  Össze sem hasonlítható a két alakítás , más széria , más hangulat , más elvárások. Mind kettő jó a maga módján.
  Illetve Ledger esetében még függő , de “lelkesítően hatnak az előjelek”..

 49. A Ledger féle verzióból még csak pár percet láttunk, de a szememben már hatvanszor lekörözte Nicholson Jokerjét.Az alakítása, a gesztusai, a hangja..Nagyságrendekkel jobban teljesít.És az lehet hogy még nem láttuk a filmet, de az eddigi közel 40 kritika alapján fergeteges lesz.Mindegyik kritikus Oscart adna neki..

 50. Marsattacknak van igaza!
  A 2 alakítás teljes mértékben összehasonlíthatatlan. Nicholsonnak is a gesztusai odabasznak rendesen. PL. a film végén a csúcsjelenet, amikor Batman és a nő lógnak a toronyból és Joker meg röhög rajtuk. Nézzétek meg mégegyszer és rájöttök piszok jól előadta a szerepet.
  A 2 film stílusa is más, ezért máshogyan kell játszani. Nicholson is így eltudná játzani ahogy Ledger, símán, ha ezt követelik tőle!
  Amúgy Ledger brilliáns elimerem nagyon tetszik a játéka!

 51. Na-na, itt senki se Nicholson tehetségét firtatja. Az egyértelmű hogy rendezői utasításra ilyen a két Joker, én csak azt mondom hogy az “új” az sokkal hitelesebb.
  Az általad említett jelenetnél szerintem semmi kiemelkedőt nem nyújt Jack. Azt is megkérdőjelezném hogy az egész filmben olyan kiválót alakított volna, elég sok színész tudná hozni azt a szerepet.

 52. “Csak nekem tünik úgy, hogy Heath ledger túljátsza az egészet”

  nekem nem tűnik úgy ebből az 1 percből, meg abból, amit még láttam. sőt!

 53. “Csak nehogy az legyen mint az AVPR-nél, ott is sok és nagy volt a Hype és ez lett belőle…”

  azért ez más, itt az első rész elég komoly volt, ha csak közelíti azt a szintet, az már elég egy kellemes mozihoz, bár ott a sztorit ugye az alapok lefektetése, a batman-né válás története, plusz a világ (értsd Gotham City) “megteremtése” masszívan befolyásolta… ebben a részben már nem kell annyit “vesződni” az alapok újraácsolásával.

 54. “Bemutató utána ezt a filmet is lefogjátok húzni?”

  Ha szar lesz igen. Ezt a kérdést amúgy nem tudom hogy szülted, mert rengeteg pozitív kritika van a siteon

 55. “de a begins nem a kivehető akciójeleneteiről volt híres.”

  ez elég szubjektív dolog.

  többször láttam, és szerintem zseniális volt a fotózás, illetve a koreográfiája a verekdéseknek. kezdve a ninja kiképzéstől, egészen a végső nagy leszámolásig.

  nem lehet, hogy valami rossz mozis kamerás felvételt néztél véletlen? :)

 56. teljesen felesleges Nicholsont és Ledgert összehasonlítani. egyrészt más a környezet (a rendezők és forgatőkönyv írok által megálmodott világ), mások a szereplők, mások a technikai lehetőségek, eltelt azóta 20 év… egyébként is, más műfaj a 2 színész, a legjobbat remélve-feltételezve: nem összehasonlítható egy F1 autó, meg egy WRC. :)

 57. Hehe human újabb kritizáló pisis szólt be neked XD
  Milyen az a “bemutató utána”, wili?

 58. “Ezt a kérdést amúgy nem tudom hogy szülted, mert rengeteg pozitív kritika van a siteon”

  valamelyik kritikáddal belegázoltál a lelkébe, valahogy úgy. valami nagy kedvencét nem neki tetsző pontszámmal láttad el.

 59. “felgyorsult és agresszív világunk egy felgyorsultabb és agresszívabb Joker-t kíván.”

  az első részt kb. 4-szer láttam, és képtelen vagyok megúnni. Főleg azért, mert rá kellett jönnöm, hogy lehet Michael Keaton-nál szexisebb Batman-t találni. Ez egy pozitív csalódás volt. (na meg persze női szemszög :P )
  mellesleg nagyon jó a magyarhangja-imádom!
  örülök, hogy a Katie Holmes nem lesz benne a második részben. nem bírtam elviselni. nála talán csak a jumper-ből a csaj volt rosszab! Húúúúú! :D
  Maggie-nek viszont nagyon örülök. lágyabbak, kellemesebbek az arcvonásai, jobban illik Bale-hez, és szerintem nem olyan arrogáns-tudálékos a játéka mint Kate-nek, hanem szenvedélyes és picit játékos! klasszikus szépségnek tartom.
  remélem jó lesz a megérzésem. :)

 60. Akik kitartanak amellett, hogy Ledger jobban adja elő a szerepét, azok sajnos elvakultak-bocsi, de így van. Én elismerem Ledger-t, mert mint már mondtam brilliáns, szenzációs a játéka, már persze amit eddig láttam belőle. De sokaknak túlságosan tetszik ez, s ezért mondják, hogy mennyivel jobb elődjénél -aki mellesleg korunk egyik legjobb színésze, több Oscar-díjjal – , de mindegy. Csak bele kellene gondolni, azokba amikbe már korábban írtam én s mások ellenérvként. Felesleges és butaság összehasonlítani a kettőt.
  Burton egy mesevilág, Nolan meg realisztikus. S mindkettő a maga módján szuper. Ennyi, nem vitatkozni akarok meg minden, csak ezt azért jó ha tudjátok, gondoljatok bele!

 61. Az egyetlen, akinek nem tudnám elnézni, ha megszédülne az új széria sikerétől, az a Warner stúdió. Mikor Nolan először mutatta meg nekik egyéni koncepcióját, meg voltak rémülve, hogy mi lesz a széles nézőközönséggel, ha ilyen sötét tónusú filmet adnak le. Ezért vagyok hálás a Macskanő című filmnek: olyan földrengető bukás volt, amitől végre belátták, hogy nincs vesztenivalójuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.