Transformers 1 tervek

Concept artok, amikből nem lett semmi. Például a képen egy repülőgép-anyahajó alakul át, amire még Michael “awesome” Bay-nek sem adtak elég pénzt. Pedig mutathatta volna 3 méterről, és akkor olcsóbb lett volna.

26 hozzászólás a “Transformers 1 tervek” bejegyzéshez

 1. Na joooovanmár. Az anyahajós jelenet eléggé látványos lett volna…és marhadrága.

  Hehe Human a 3 méteres poénnal az a baj hogy tényelg emiatt volt elcseszett pár jelenet.

 2. Bazz…egy egesz “anyahajo-transformation” benne lehetett volna…(konnyes szemek)

 3. jujj, de jáó. :) ez az egyik nagy hibája szerintem a transzformátor filmnek, hogy a nagy böszme “anyahajó” elkezd átalakulni, és addig csattog, forog, pörög, kattog, míg egy jópofa rádiósmagnó nem lesz belőle…

 4. Az a baj hogy a Transformerst lehuzod a debil Wall-e -t meg agyon sztárolod szar arc vagy filmbuzi

 5. ettől szar arc, tuskókám? :)

  (egyébként még csak le sem húzta, egyszerűen nevén nevezte a gyereket.)

 6. tusko: az a baj, hogy a transformers előt ugyanúgy pörögtünk rá mint a wall-e-ra most. aztán ha megláttuk a kis robotos filmet is, akkor majd kiderül melyik a jobb. De azt hiszem a felesleges flame törlésre fog kerülni lassanként.

 7. Hopkins, azért Oscart ne kapjon már a bárgyú Transformers. Szerettem a képregényeket és a rajzfilmeket 8-10 évesen, de Bay amit művelt a robotokkal az valami szörnyű.

  De már megszokhattam a filmjeinél: Bad Boys, Sziget, Armageddon…. sok jó és kevésbé jó ötletet gyúr egybe aztán a sztori szál olyan lesz amilyen.

  Wall-E-vel nem is érdemes hasonlítani.

  Azért várom a T2-t, hátha jobb lesz mint az első.

 8. Azért a Transformers annak tökéletes volt, ami: egy nagyon látványos, agykikapcsoló nyári mozi. Ez az anyahajós téma pedig még simán benne lehet a kettőben… hátha.

 9. Vi: ha Bay filmjeinek nagyrészében és a Transformersben csalódtál, mégis miből gondolod, hogy bármi változik a T2-től?? Inkább meg se nézd…

 10. Miért Wall-E és Optimus is robot:D szal van hasonlóság. Lehet a Wall-E 2 már Bay keze alol jön ki:D

 11. LestatVenom
  el tudom kepzelni bay h ecsetelne a studionak:
  “es jon Wall-E,bummm,dirrr,durrr,paffff,ijeeeeeej,dusss!!! 200 millabol kijon…”

 12. Mekkora poén lett volna, hogyha ez az az anyahajó ami Megatront ledobta az óceánba? :D Épp ledobnák erre áttranszformál a hajó.

 13. Hát inkább mutassák három méterről a jó effecteket, minthogy hatvan méterről mutassanak valamit, amiről rögtön megmondod, hogy ez de óccsó lehetett.

 14. Egyébként ezt nem értem.
  Szóval megvan a forgatókönyv, de utána miért csinálnak olyan concept artot, ami benne sincs?
  Van ez megelőzi a forgatókönyvet? Amolyan hangulatteremtő képek ezek?

  Elnézést a tudatlanságomért, csak tényleg érdekel.

 15. lehet h 1edül én vok igy vele, de bay-nek sztem jó filmjei vannak. akinek az armageddon nem tetszett az sztem farok.
  nekem tetszett a transformers, és eléggé szarrágás h állandóan ezzel a közelkamerázással jöttök, pedig sztem nem volt egyáltalán olyan szörnyű…

 16. hmm, úgy látom egyre több (hogy finoman fejezzem ki magam) tapintatlan ember jár errefelé.
  akinek nem inge…

 17. moziban szerintem határozottan néha zavaró volt. Olyan mintha két birkózót mutattak volna 2 centiről :P
  Hogy ki ver kit, az rejtély maradt.

  “akinek az armageddon nem tetszett az sztem farok.”

  Mer, ha neked tetszett, akkor te meg töketlen vagy, vagy mi?:P
  Attól hogy valakinek nem tetszik egy film, az miért lenne baj?

 18. Nekem bejött a TF1, annyira nem voltak zavaróak a közeli képek, mint pl. a Bourne ultimátumban. Na hát ott faszkorbács járt a rendezőnek, amiért olyan űberszarul csinálta meg az egészet. Amit én a TF1-ben kifogásolhatónak tartottam hogy több napig rendereltek egy átalakulást, aztán erre fel úgy alakultak át mint 1 önfelállítós sátor amit a Decathlonban is kapni, mindenféle átmenet nélkül fél másodperc alatt. Szívni se mertem a kólából film közben, nehogy lemaradjak róla. :) Egyébként sztem jó volt a film, bár kicsit csinálhatták volna nyomasztóbbra talán, v. ijesztőbbre. Érted, megjelennek űbertáp fémvasak és kb. minden úgy van mintha ez természetes lenne?

  OFF:
  Armageddon 1*nézős popcornmozi volt. Nem jó, de nem is rossz. Sajnos a szavatosságán sokat rontott hogy elbagatelizált amerikai tökösködésről szólt az egész.
  Bad Boys, sztem is jó volt, bár 2. rész már nem kellett volna neki, mert az már nagyrészt csak a pénzvillogtatásról szólt, igazán nem volt izgalmas sem.
  Amit igazán onnan sajnálok, hogy Martin Lawrence, ahogy felívelt az első résszel, úgy el is tűnt a süllyesztőben 3-4 vígjáték után. :( Őt is elvitték a kiégett vígjátéksztárok szigetére mint szegény Chevy Chase-t v. Jim Carrey-t és még sokan másokat.

 19. hát én bevallom, egyáltalán nem zavart a TF1-ben a kamera közelsége, kamerakapkodás! egyszerűen úgy volt jó az egész, ahogy volt. egyes jeleneteknél nem tudtam pislogni, annyira lekötött a film-és hogy néha nem tudtad, ki ütötte meg most a másikat? hát kit érdekel, alőbb-utóbb kiderül, ez volt benne az izgalmas!

  És hiába szidjuk Bay-t azért csak az egyik legnagyobb rendező, ha akcióról van szól. mindneki elfelejti pl A Sziget c. filmjét, ami ugyancsak egy nagy élmény volt nekem.
  Brekiccel meg egyetértek Armageddon-téren… már b arra sem emlékszem, az amerikai séméára épülő fő szálon kivül volt-e benne valami érdekes vagy figyelemlekötő.. igen felejthető film!
  a lényeg,higy jön a Transformers 2!!!!

 20. Szerintem a Transformers igen is jó film volt. A jelenetek is jók voltak, én sem értem ezt a 3m-es dolgot. LEglább megcsodálhattuk a gépeket, és moziban így igazán nagyot ütött. Nagyon régen nem néztem filmet meg ennyiszer mint ezt. 6x láttam. 2x moziba.
  Kamerkapkodás? Pont annyi volt amennyi kellett.
  Nem úgy mint pl. a Bourne 3-ban, na ott aztán sok. Az egy szar volt ilyen szempontból, alig bírtam végignézni.

  Aki szerint a robotos részek szarok voltak azok nem tudom mit várnak? Fos CGI-s Hulkot? Az meg gagyi, erre legalább nem lehet elmondani ezt.
  Nem hiába kapott jópár díjat a TF speciális effektekért.

 21. Ezek a concept artok nagyon finomak.
  Jó lenne már a kettőből is látni párat. (De szerintem ha most valaki tenne fel a stábból azt deportálnák Kolumbiába.)
  Egyébként a látvány miatt simán hamarabb megérdemelte volna az oszkárt mint az Arthur és villongók…vagy WTF…

  OFF:
  Martin Lawrence megérdemelte a telket azona bizonyos szigeten.
  Jim Carrey pedig nem tűnt el csak stílust váltott. Nekem bejött tőle a 23-as szám és az Egy makulátlan elme örök ragyogása is.

 22. Egyébként azért tényleg riszpekt baynek, hogy a TF-ben SEHOL EGY AMERIKAI ZÁSZLÓ, IGEN EZAZ VÉGRE EZT IS MEGÉRTEM!

 23. nekem az armageddon bejott,bar csak ben-bruce paros miatt,bar ha bruce nem lett volna benne,akkor…
  Ezt 6x?
  En a ponyvaregenyt neztem megy ennyiszer 5 ev alatt,nehogy mar..

 24. Érdekes, engem sem a Bourne ultimátumban sem a cloverfieldben nem zavart a kamerarángatás. Miért is zavart volna? Jobban beleéltem magam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.