The Mutant Chronicles

Azzal az örömhírrel kezdeném, hogy lehet, sikerült megtalálni Uwe Boll méltó utódját. Simon Hunter legalábbis ebből a filmből ítélve erősen a babérjaira kíván törni. Hozzáteszem, többé-kevésbé sikeresen is teszi.

A film eredetileg mozira lett tervezve, de nem jutott el odáig, úm. “staight to DVD” lett a sorsa. Hogy ennek a tipikusan ostoba párbeszédek, sztori vagy a sci-fi channelt is megszégyenítő effektek áradata volt az oka, azt nem tudom biztosan, de el tudnám képzelni. Mondom ezt én, aki azért simán falja a B-filmeket, és nem igazán tud fennakadni a rossz minőségű effekteken sem. Kezdjük a képre festett vérrel, ami úgy kilóg az egész környezetből, hogy öröm volt nézni, na jó, mégsem, de a gőzgépek által generált füst is megérne egy misét.

Mert igen, ahogy azt már human korábban mondta, ez bizony steampunk kategória, még a fegyverek is gőz alapon működtek. Sajnos nem igazán mentek bele a működésükbe, a hajókéba sem igazán, mindenesetre a világ, amiben a film játszódik, érdekes lehet, sajnos anno én kimaradtam ebből az RPG-ből, szóval nem ismertem.

Ebből a szempontból nem is tudom megmondani, hogy mennyire illik bele a film, de ezt majd gondolom, hamarosan megtudjuk a játék világának rajongóitól. A történetet szintén nem tudom, hogy kilóg-e annak történelméből, de remélhetőleg azért erre sikerült figyelniük. Bár ki tudja. Mindenesetre ők sem vitték túlzásba, én sem akarom, és igazából túl sok spoilert sem szeretnék elfecsegni, szóval elég legyen annyi, hogy adott egy gép, mely mutánsokat generál, tehát a gépnek halnia kell, csapat szervez és megindul. Nagyjából ennyi dióhéjban, az az egy baj van az egésszel, hogy igen nagy hangsúlyt fordítottak erre a szervezéses dologra, és elég keveset a lényeges részekre.

Mármint, gondolok itt arra, hogy adott egy alagút, ahova bemásznak emberkéink, holt hangulatos az egész, meg minden, és a sok üresjárat után az ember tényleg nagyon örül ennek, és hú, meg minden. Ekkor jelenetváltás és kimásznak a másik oldalon, hát khm, „ez itt a sok sípszó helye”.

I’m not paid to believe, I’m paid to fuck shit up.

Nos, jöjjön a rendezés, mert ha már rendezőnket Boll úr magasságába emeltem, nem ártana megmondanom, hogy miért is tettem. Egyszerűen ő jutott eszembe róla. Hatásvadász jelenetek, de úgy, hogy még a színészek is kivárták, mikor jöhet (majd meglátjátok), a lehető legrosszabbkor megszólaló hősies zene, igen, az előbbi idézet közben például, és a lehető legrosszabbkor a kameraváltás. Ez mind annyira „Bollos” dolog volt, hogy komolyan ránéztem film közben imdb-re, hogy jól emlékeztem-e a rendezőre.

Másik jellemző vonulat lehet, hogy pár jobb színészt húz magával. Ron Perlmant sose lássam rosszabb szerepben, Thomas Jane-nek még volt esélye feltörni, hát, a film után ez az esély inkább csak csökkent. Devon Aoki mondjuk mindig is szeretett fapofát vágni, tökéletesen hozta ezt a formáját. John Malkovich egy kisebb szerep erejéig ugrott be, de ahogy a szövegét mondta, tényleg az a mondat jutott eszembe, amit egy kommentezőtől olvastam nemrég, miszerint „ő sem érti, hogy került erre a forgatásra”, vagy valami hasonló volt, bocs, ha nem pontos, a lényeg, hogy tökéletesen ez ugrott be a játékáról.

Fuck mankind. Fuck the world… Fuck you.

Persze volt egy-két jelenet és beszólás, ami kifejezetten tetszett, szóval nem veszett fejsze nyele, de sajnos, köze nincs mindahhoz, amit én vártam majd’ egy éven keresztül. Én simán tudok szórakozni a legrosszabb filmeken is, és ezen is igyekeztem, de egyrészt mindig kizökkentettek ebből a rohadtul unalmas szövegelések, másrész a fenti Bollos dolgok miatt kellett megállítanom, mert egyszerűen meg kellett állítanom, sok volt. Azt hiszem, kiosztok rá egy 3/10-et, mert annyit azért talán megérdemel az a kb. fél óra, amit élveztem is a filmben.

40 hozzászólás a “The Mutant Chronicles” bejegyzéshez

 1. Nekem ez a film olyan 13. harcos-nak tűnt scifi változatban. Meg egy tonna olyan jelenet volt ami ismerős volt más filmekből, sőt játékokból is.
  SPOILER féleség:
  Pl. a “vérfröcsögösszevisszamégaképreis” dolgok tisztára Gears of War beütést keltettek, de ez még a játékban is szebben ki volt dolgozva. A végén a gépen mikor fekütt a csákó meg tiszta Quake4 volt.:D Meg még volt pár ilyesmi jelenet.
  OFF
  A film ugye kevés pénzből készűlt, de nem értem akkor minek erőltették ezt a képi világ félét, majdnem minden jelenet olyan volt mintha a háttérben csak egy szép festmény vagy pószter lenne, szerintem full gagyin nézett ki.
  Amúgy volt 1-2 jelenet ami tetszett nekem is.

 2. Ez most fáj, pedig a Mutant Chronicles az egyik legérdekesebb rpg főként a világa miatt. Szóval akkor ezt is elb*szták mint a D&D-t. A űrhajós sci-fi és a cyberpunk elemeket, ja és persze a démonokat ezek szerint kihagyták ha jól értelmeztem. Pedig az adta meg az igazi feelinget. Ugye tévedek?

 3. de, volt cyberpunk beütése is, csak úgy rémlett, a múltkor kétségbe vonták a steampunkot, azért emeltem külön ki

  Berserker:
  jaja, jóval többet is ki lehetett volna hozni belőle, szóval így totál felesleges volt, azt mondjuk tudtam, hogy kevés volt a költségvetés, no de hogy ennyire…

 4. Hát bazz, egy kicsit féltem, hogy erős lesz az Uwe Boll-hasonlatom, amit a trailer alapján levontam, de ezek szerint nem kellett csalódnom. Örülök, hogy ilyen hamar megjött a filmről a kritika, most már biztosan tudom, hogy ezt sem kell megnéznem. :)

 5. a trailer bitang volt pedig:)

  at hittem mindvégig, hogy mozira készül a film, de akkor nem véletlen a dvd.

 6. mégjó h ezeket már megirtam egy korábbi hozzászólásban csak ugye az törölve lett -köszike-

 7. “mégjó h ezeket már megirtam egy korábbi hozzászólásban csak ugye az törölve lett -köszike-”

  tapasztalatból mondom, de az efféle “moderáltak, panaszkodom” kommenteknek van a legkevesebb értelmük. egyrészt vagy törlik őket vagy off-ba viszik a társalgást, másrészt a kommentelőre sem vetnek jó fényt.

 8. kár :( trailer alapján többet/nagyon vártam volna..
  (winnie: tapasztalatból, úgyérzem a tiédnek se volt több haszna :))

 9. én is többet vártam a trailer alapján, vmiért még bízok, lehet a legutóbbi Thomas Jane élmény, a Köd miatt :)

 10. lássuk csak: AVP2 – 10/10; Diary of the Dead – 10/10; MC – 10/3? Jesszusom, mi szar film lehet ez, ha már a 10/10-esek is szinte nézhetetlenek voltak? :)

 11. No épp most néztem meg a filmet, 5 perce se hogy vége lett. Nem mondom nem egy maradandó darab, de szerintem azt nem lehet letagadni hogy nem lenne hangulatos, és vannak olyan jelenetek is amik kifejezetten jól működnek. Különösen mostanában, hogy igencsak híjján vagyunk az igazán jó sci-fiknek, szerintem simán nézhető. Az effektek csak funkcionálisan működnek, szerintem a célnak pont megfelelnek. Egy jó kis akció-horror-sci-fi keverék, tény: kevés pénzből, gyenge trükkökkel, néha suta rendezéssel és vágással, de szerintem simán működik így is, aki az említett 3 műfajból bármelyiket is szereti nézze meg bátran.
  Zárásként meg annyit hogy inkább nézem ezt meg 5ször ezt mint a Will Smithes I Am Legendet 1szer is, ez annál klasszisokkal jobb. :) szerintem 10/5öt vagy 10/6 ot simán megér.

 12. “(winnie: tapasztalatból, úgyérzem a tiédnek se volt több haszna :))”

  ezt mondom:)). egy off már 4-et szült.

 13. Ennek a filmnek néhány napja láttam az előzetesét; akkor azt vettem észre, h a kitünő zenéhez mennyire nem illettek a képek. Egy csomó lövöldözős jelenet bevágva, össze-vissza az egész történetre semmi rálátás nincsen; úgy látszik, akkor nem az előzetessel volt a baj, hanem a film tényleg ilyennek készült.

 14. Meglestem a filmet, manapság nem találkoztam hasonlóval, és véleményem szerint nem volt olyan rossz.
  Bár nem sokat tudok az MC világáról; a story kuszának tünt, a vizuális effektek kicsit le maradtak az elvárrtól, de összeségében egy nézhető filmet kap aki rászánja ezt a 105 percet.
  Sok összehasonlitási alapom nincs, de én egy 5 pontot megszavazok minium neki.

  Hát ugye.. izlések és pofonok…

 15. Most láttam a filmet szerintem teljesen nézhető. Nem fogom 29 edjére is berakni a dvdt mint egyes filmek esetében de nem volt ez annyira rossz. Sajnos mostanában egyre ritkábban kerül ki egyáltalán nézhető film, szerintem nincs értelme egy ehhez hasonlót teljesen ledegradálni(bár nem ismerem a történethez kapcsolódó univerzumot, ha ismerném lehet kinyílna a bicska a zsebemben)

  @15 én nem említeném egy kalap alatt az I am legendet és ezt,
  teljesen más kategória a kettő

 16. Hát nekem tetszett! Bár mondjuk a Battlefield Earth is teccet! (hmmm… remélem nem én vagyok ennyire degenerált?? :S)

 17. Balee!
  Én nem állítottam hogy egy kategória, csak azt hogy inkább ezt nézem meg többször mint azt 1szer is. Egyébként sztem igenis hasonló kategória műfaj szempontjából, SCi-fi, Akció, Thriller/Horror ( I am Legend elég soft ebből az utolsó szempontból), ezek az elemek közösek , még mutánsok/fertőzöttek(tökmind1) vagy mik is vannak, persze karakterek, történet, megvalósítás teljesen más, de a műfaji alapok hasonlóak, de ha Sci fi re támad kedvem inkább Ron Perlman és barátiköre kalandjaira szavazok mint az I am Legendre. Ennyi.

 18. Annyira nem ismerem a Mutant Chronicles univerzumot,én Michael A. Stackpole Őrjöngés című regényének két részét olvastam magyarul,nem tudom adtak-e még ki itthon többet is.
  Az Őrjöngéshez képest sehol sincs a film,ha az alapján készült egyáltalán.A könyvben sehol nincsenek gőzgépek stb.Annál inkább modern fegyverzet,űrhajók,terminátor szerű robotok,csatapáncélok,harcok a Holdon és a Marson,kisbolygókon.
  Nekem nem igazán jött be,teljesen másképp képzeltem el az egészet.
  A rendező meg órákat vett bolltól???
  Megnéztem kb fél órát a filmből,de igencsak összedobált a sztori,a látvány meg semmittelen.
  Még pár ilyen “alkotás” és a csóka ellen is aláírást fognak gyűjteni a neten.
  Remélem semmilyen nagyobb filmet nem bíznak rá mostanában.

 19. Azt ugye vágjátok, hogy egy 4:3-as, rough cut (még csak nem is workprint) kalóz dvd rip kereng a neten, amely arról a kópiáról készült, amit a marketingesek, a producerek, a gyártók látnak a végső vágások és utómunkák előtt, valamint egyedi alkalmakkor ComiConokon (legközelebb július 26-án San Diegoban asszem, work in progress titulussal), meg ilyen rendezvényeken vetítenek tesztközönségeknek, hogy a véleményük alapján még változtassanak rajta? Magyarul a film nincs kész, nem véglegesek rajta a dolgok és a dolgok állása szerint nem is direct to dvd, hanem egyszerűen még nincs kész? Egy filmbuzinak erről, akár fikáz, akár dicsér, nem ártana tájékozódnia. Ettől még lehet hogy rossz lesz a végeredmény, de látva már pár munkakópiát, és a végül bemutatásra került filmet (itthoni példa a Kontroll illetve a Valami Amerika), csak a valóban kész végtermék után ítélnék.

 20. Szerintem pofás lett, és habár ezen a változaton a low-budget érzés erősen előjön, de szerintem még “bájosabbá” teszi a filmet. Nem tökéletes, de bőven nézhető és élvezhető darab a maga nemében, simán ott van a helye a Doomsday mellett.

 21. A filmnek semmi köze a Mutant Chronicles (RPG) univerzumhoz. Nem úgy, mint amikor valaki azt mondja, hogy mondjuk a Harry Potter könyveknek nincs köze a filmhez, hanem TÉNYLEG semmi köze. AZ RPG-ben a Föld eleve nem is lakható, stb.

  A film nekem nem tetszett, bár a kritikával pont ellentétes véleményen vagyok: a látványvilág tetszett (elfelejtve persze az igazi MC-t, ami tízszer nagyobbat üthetne), a színészi játék és a forgatókönyv viszont iszonyat rossz volt.

  Buta vérfröcsögős filmek kedvelőinek egynek elmegy, másra nem jó.

  10/3

 22. Hát… Őszintén szólva nekem tetszett. Mondjuk tetszett a Toxic Avenger is, de mellékes… Kicsivel több és változatosabb démon lehetett volna (meg mondjuk a Cybertronic-ot sajnálom hogy kihagyták-megnéztem volna egy Dzsingisz egységet harc közben…)amúgy viszont aranyos film… Majdnem azt lehet mondani hogy jó….

 23. Dr. Ludmilla Kropotkin:

  ez mondjuk nem nagyon oszt vagy szoroz azon, hogy mennyire MC a film. merthogy tényleg semennyire.
  a rough cut meg, mint mondtad, pont arra jó, hogy meglássák a kanonizált hozzáértők, fasza-e a film.
  nos, nem fasza, rough cut ide vagy oda, ha meg valóban MC-filmnek nézed, akkor egyenesen botrányos.

  az MC-nek van egy borzalmasan jó világa, rengeteg potenciális ötlettel. annyira, hogy még az említett mocsokszar regényeket is elviszi a hátán a környezet.

  rough cut, tudom, de pont azért hamarkodtam bele, mert Mutant Chronicles – a címe szerint.
  rossebeket az.
  steampunk? hogy jön ez ide?
  strict-mód neogothic scifi vagy cybergothic, ha úgy jobban tetszik.
  ha nem lenne MC, akkor is szar film lenne – tudom, RC: release candidate :)
  akkor is szar.
  ebből jó film csak akkor lehet, ha minden felelőst kicserélnek.

 24. ja, a lényeget, lehet, elfelejtettem:
  ennek a filmnek az égvilágon semmi köze a Mutant Chronicles-hez

 25. Cső!
  Most néztem meg!
  Én scifi rajongó vagxok, ennek ellenére ezt erősen ygengének találtam. Néhol nézhető volt, de összességében nem üt meg egy szar részt az SGA-ból.
  Az volt az érzésem, hogy ez egy jó ötlet erősen elbaszva….
  Tényleg minden megvan csak az igényesség nem..
  Így utólag fáj, hogí végülis valami gagyi szart hoztak ki belőle, pedig ez lehetet volna jó film is akár….

 26. Nekem ez valahogy bejött! Egyszer simán nézős a film, többször nem is kell-kikapcsolódtam azt kész oké volt! :)

 27. Nos. A filmet könnyed esti szórakozásnak szántam a címe miatt. Olvastam ui. az eredeti regényt, melyet Michael A. Stackpole írt. A könyvet újra meg újra elolvastam, annyira megfogott. Kiváló volt a hangulat és főleg a Cyberpunk háttere miatt imádtam.
  A filmnek köze nincs a Cyberpunkhoz! Köze sincs az eredeti MC-höz.
  Ha ezeket nem nézzük, akkor a film nézhető. Szerda esti limonádénak tökéletesen elmegy. Van benne némi obszcén szöveg, “ki ha én nem” katonákkal, néhány náci tankparancsnokot megszégyenítő kiállású arccal. Nézhető, de kicsit durva MC-nek hívni…

 28. Én bevallom sosem hallottam az MC RPG-ről, egyszerűen szeretem a hasonló filmeket. De az MC film nagyon tetszett. A színészek pont annyira játszottak jól, amennyire ez a szerep megkívánta. Mindenki hiteles volt. Ha az AvP2 10/10, akkor ez 11/10.

 29. Most láttam csak a bemutatóját, mondom ez jó lesz, megnézem a filmet is. Erre beleolvasok a véleményekbe, és látom, hogy szar. Akkor minek adják hozzá az MC nevet? Lehetne csak simán gyenge film is. Én is utálom, amikor jó sztorikat, jó neveket elcsesznek.

 30. Épp most néztem. Nekem tetszett!
  Nem ismerem a MC világot, biztos semmi köze hozzá… de érdekes volt a képvilága. Poén az összes gőz ketyere. 1x meg lehet nézni!

 31. egy darab száraz kutyaganét nézegetni a kiégett fűben nagyobb élmény mint ezt a filmnek csúfolt valamit. nem is értem, hogyan tudtak viszonylag jó színészeket becsábítani ezekre a szerepekre.
  csak azért néztem végig, hátha a vége valahogy feloldja a filmet, de nem.
  minősíthetetlen, aki egy kicsit is szereti a scifi/fantasy filmeket messze kerülje ezt el.

 32. En 15 percig birtam nezni ezt a filmet. Azota is banom a 2000 forintot, amit kiadtam erte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.