Never Back Down

Hát emberek, senki nem szólt, hogy a Karate Kid remake már készen is van? Biztos összevesztek a jogdíjakon, ezért nem lehetett ugyanaz a címe. Persze ez csak vicc, ez nem a Kid remake amit terveznek, hanem csak kísértetiesen hasonlít, és a karatét lecserélték mixed martial arts-ra.

never Back Down főszereplője rúg egyet

Mennyire hasonlít? Elmondom a Never Back Down történetét röviden, utána megállapíthatod. Egy srác a családjával idegen városba költözik, ahol az új sulijának a legszebb csajára rá is hajt. Úgy alakul, hogy a környék rosszfiúja durván elveri, ezért egy edző segítségével felkészül, hogy az underground bunyóbajnokságon legyőzze, és övé legyen a lány is végleg. Na, most akkor vegyük ki az underground szót, és tada.wav

A film amúgy csúfos bukta lett, és így megnézés után már talán meg is értem miért. A Fight Clubon és Fast and Furioson felnőtt kölkök szórakozásáról szól, akik azért edzik magukat, hogy az underground, de szervezett bunyókban győzedelmeskedjenek. Ne nézz így rám, ez komoly. Az egészet tetézik azzal, hogy a szuper titkos underground akármik a neten bárki által megnézhetőek, nem “buknak” le mégsem soha. Senki nem igyekszik megakadályozni a gyerekek szórakozását, amiben félholtra verik néha egymást.

És mindezek tetejébe a legszebb lány a legköcsögebb hapival jár, aki elveri hősünket, és a lány – akit a tényleg gyönyörű Amber Heard játszik – csak akkor döbben rá, hogy milyen szar alakkal fekszik össze esténként. Meg ilyen klisék vannak. Mindezt persze olyan középiskolások által, akik már vagy 24 évek voltak a forgatáskor, így a kamaszok, akik megnézik a filmet, azok ledöbbennek a fizimiskájukon, amit sokat mutogat a két srác, hogy a lányok rákattanjanak a filmre.

Never Back Down értékelés

Ez nekem 5/10-es élmény volt, de jöhetnek a kövek, mert tulajdonképpen jól szórakoztam. Bírom az ilyen viszonylag bénából kiképezzük harcossá sztorikat, még ha ilyen félig gagyira sikerednek is. Amúgy a főszereplő nem hasonlít Tom Cruisera kísértetiesen? Még a teliszájas vigyora is.

32 hozzászólás a “Never Back Down” bejegyzéshez

  1. Ha az orra nagyobb lenne a lábai meg rövidebbek, akkor a képen tényleg egy Tom Cruise 2.0 állna :)

  2. “milyen szar alakkal fekszik össze esténként. ”
    Ha még csak feküdne………… lol

  3. Nem igazán értem a sok pontod, mert a fekszik összeben benne van minden, nem csak az alvás. lol?

  4. Nálam 3/10, engem nagyon untatott, bár még mindig jobb, mint az elcseszett komoly tinifilmek monolitja, az Invisible. A sztori alapból gáz, mellé meg még ezek a nem tudom hányszor látott klisék..

    Pedig a teljesen sablonos tinivígjátékokkal nem szokott ennyi bajom lenni, de itt untattak a klisék.

  5. én azért kiváncsiam várom:P szeretem az ilyen filmeket

    OFF

    human, én nem vettem észre vagy tényleg elmaradt a The Bank Job kritika?:)

  6. ez nem mma, hanem köcsögkarate… 1/10
    a legnagyobb trágya amit valaha láttam…

  7. pedig ez mma, legalábbis a minap láttam egy másik mma filmet és a bunyó rész nagyjából hasonlított.

  8. Nagyon nem akartam megnézni a trailer után, előre sejtettem milyen lehet. Hatalmas MMA kurva vagyok (UFC, Affliction ruházatot, kesztyűt stb rendelek usából, meg nézek mindent ami idetartozik), szóval hivatalból kötelességemnek éreztem megnézni.
    A sztori banális. A bunyók szintén azok, habár viszonylag precizen bemutatják az összes submission mozdulatot, meg BJJ elemeket a klasszikus thai box mellett.

    A készítők elsőkénet akartak hasznot kovácsolni a jelenleg legdinamikusabban fejlődő sportágból. A baj csak az, hogy egy tini limonádéra húzták fel az egészet. Az is mindent elmond, hogy egy MMA ikon sem tűnik fel. Az edzőt simán játszhatta volna valamelyik hiteles sportoló akinek van ideje forgatásra (pl Randy Couture). De ehhez nem adta senki sem a nevét, pedig elvárható lett volna. Ez mindent elmond.
    Szerény véleményem alapján inkább ártott a sportágnak mint használt ez a szar.
    Mint MMA: 3/10
    körítés: 2/10

  9. A leírás alapján nem is akarok többet haalani róla, annyi, de annyi ilyen film van (volt, lesz) már, hogy Dunát lehet rekeszteni vele.

    “a legszebb lány a legköcsögebb hapival jár” – kapcsolódó idézet a Holt költőkből: “A jó nők mindig a faszfejekre buknak…” :D

  10. Nekem 11/10!!!! Aki benne van ebbe az egészbe és űz vmi kűzdősportot annak 100 h a kedvencei közé tartozik majd a film!

  11. Ez igaz Angie, nekem is valahogy qrvara bejott. Mar megertem miert tetszenek az autobuziknak a Fast and furious filmek:)

    Amugy szerintem az MMA resz korrekt, nincs benne headlockbol hatraszalto meg egy uteses K.O., szoval ezen a teren uti a Redbeltet. Ha tetszett a Karate kid, ez is tetszeni fog. Nalam 6/10.

  12. Bukta ez miért lenne köcsögkarate?Te tudsz egyáltalán verekedni?Angie igazad van..Ez a film másoknak úgyse fog tettszeni…csak akkor nem tudom minek kezdik el nézni…

  13. szerény véleményem szerint kiváló a film … képes edzésre ösztönözni az embert vicces:) … nem nagyon találkoztam eddig olyen filmel ami ennyire visszaadta az mma elemeit… bár én csak most kezdek ebben a küzdősportban elöre várom:) …
    A karate hez meg semmi köze 3 évet karatéztem egy évet kick boxoltam ugyhogy erről ennyit.
    a film: 10/10

  14. igazából eddig jópár bunyós filmet láttam és nem vol sok mondani valójuk mindig a busszú de ebben végülis nem az játszott szerintem szerepet
    nálam 7/10-es a movie főkét azért mert sztem tanulni is lehet belőle és itt nem a bunyóra értem
    sztem van mondanivalója

  15. a vesszőket és pontokat elvesztetted? olvashatatlan maszlag, nem tudom mit akartál mondani.

  16. Sztem is simán nézhető, történet pöppet sablanos, de jó szájízzel álltam fel a film után, 7/10.

  17. köcsögkarate?? te jol vagy ilyenkor?? sztem közöd nincs semilyen küzdősporthoz, csak suli vagy meló után bevágodsz a gép elé hajnalig fórumozol, meg filmezel, azt kefe! Menj el egy edzésre, csináld végig becsülettel, na utána magad fogod köcsögölni sztem:P

  18. Sziasztok!!! Most olvastam az írásokat!! Az elején kezdtem lehangolódni,de láttam hogy vannak normális, értelmes emberek akik tudják mit ad át a film és nem fikázzák. Nem tudom hogy hogy van. Én Kempozom (nemsoká 1 éve, tehát még kezdő vagyok) és komoly ösztönzést adott ez a film nekem a sportban. Aki fikázza arra csak azt mondom hogy irigy hogy ilyen technikákat az életébe nem fog tudni. a földharc technikák bejöttek benne. (Mivel a Kempoba is van van és szeretem csinálni)

    Ez a véleményem a filmről.

    nálam 9/10 (csak mert van benne 1 hajszálnyi kis rész ami az életbe nem úgy van mint mutatja)

  19. Üdv mindenkinek!!!
    Eddig ez a legjobb “tini”film amit eddig láttam!
    A film mintha direkt a mai tiniknek készült volna, hogy vegyék a fáradtságot és Húzzanak el a gép elől csináljanak vmit amitől Emberesebbnek tűnnek majd!
    Én kondizok meg MMA-zok és ki is próbáltam azt amit csinálnak a filmben.
    Először próbáljátok ki aztán fikázzatok!!!
    Am 9/10 a vége már gagyi egy kicsit.

  20. Hello!
    War5nek szerintem nagyon igaza van. Ne tudjátok meg, hogy a megnézése után, hány haveromat láttam viszont edzéseken. Inkább ez mint a köcsög Halálosabb iramban. Ide nem kell pénz,ide kitartás kell.Én lassan 2 éve kick-boxolok. Nem koptatom a számat, mert aki nem űz küzdősportot nem tudja ugyse felfogni, hogy mit jelent az,hogy összervernek a keddi edzésen, de te szerdán megint ott vagy. Szerintem a film nagyon ösztönző. Azt mutatja meg, hogy bárkiből lehet jó sportoló. Nálam 10/10. Mondom aki nem űz ilyen sportot soha nem fogja megérteni.

  21. Hát ha a film nem is szórakoztatott túlságosan, de ez a sok wannabe harcos kisfiú itt jól megnevettetett. Köszi nektek.
    Azt nem értem, hogy ha valaki ennyire komolyan veszi a verekedősdit, az miért ezt szirupot sztárolja? Ez jó. Arra emlékeztet, mikor a rocky után mindenki keménynek érezte magát mikor a fekvőtámaszoktól felpumpált karját nézegette a tükörben.

  22. Szerintem ez a film hatalmas volt.. nekem is ösztönzést adott… pedig lány vagyok és nagyon szeretnék már régóta küzdősportot űzni.. csak sajnos még nem jutottam el odáig, de nagyon tetszik és becsülöm azokat akik űzik, persze azért a semmire még ne legyen arcuk… de nemis értem hogy lehet fikázni ezt a filmet :D :O nálam 10/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.