A Batman tarolt

Bár az előrendelt jegyekben is jól áll az új film, de most nem azt akartam megírni, hanem hogy kiadták ugye a Batman: Gotham Knight-ot (lassan jön a kritika) meg a Batman Beginst egy új, extra kiadásban, és ezek át is vették a dvd és blu-ray piacon a vezetést. Csak kissebb filmek mentek ellenük, az tény, Ruins és Stop-Loss, de nem is lett volna értelme más bedobni oda a kiadóknak.

A DVD eladásokban és kölcsönzésekben a Gotham Knight jött ki elsőnek, és a Batman Begins másodiknak, de a Blu-ray-nél pont fordított a sorrend. A HD felbontásban tarol Bruce, és csak utána jön az animált változata. Én mondjuk elvagyok az ezresért vett kétlemezes előző dvd-kiadásommal (az első tulaja egyszer megnézte és lepasszolta, nem boltban kapható ennyiért).

Most akkor lássunk egy képet a szuperextra Blu-Ray kiadásról. Aki meg arról olvasna, hogy mennyire bukott meg itthon a Batman begins anno a mozikban, az erre fáradjon.

human
írta
2008. 07. 17. 14:23
megjelenés
40
hozzászolás


40 hozzászólás a “A Batman tarolt” bejegyzéshez

 1. Azt hiszem a múlt hónapban láttam a duplalemezes Batman Begins-t a Media Markt-ban 1990 Ft-ért. Annyiért nem sok, de nem tudom, hogy van-e magyar felirat az extrákhoz (az angol nem igazán megy)? Ha lenne meg is venném.

 2. a gotham knight rohadt jó:D nagyon szép a képi világa, és a zenéi is nagyon odavernek… télleg ajánlani tudom csak.

 3. gyusi: van felirat az extrákon, igaz h nekem a 2005-ös kiadás van meg amit karácsonyra kaptam… anyukámtól. hAhaHAHAHAHA!!!!
  de tényleg.

 4. tegnap megnéztem a BATMAN BEGINS-t és egészen jónak tartom…(9/10)
  …eddig csak az 1989-es TIM BURTON által rendezett filmet láttam (megvolt a képregény is, de költözésnél elkallódott),nagyon tetszett, az ez utáni produktumok számomra nem érdekesek (más szavakat használtam volna, de tiszteletből nem teszem)…
  …nagyon várom már az új BATMAN filmet…

 5. Előrendelt jegyekhez csak annyit, hogy a hatalmas igény miatt extra vetítési időpontokat tűztek ki, többek között reggel 6-ra is.:) Van érdeklődő…

  Nekem a kétlemezes kiadás van meg, anno 3990 volt. Simán megéri maga a film miatt természetesen, de az extrák is nagyon jók, nem is beszélve a rejtett videókról.

 6. majdnem off..

  mekkora már a heti címlap!!!!
  wall-e HAHAHA

  minden tiszteletem az ötletgazdának!

 7. tegnap este néztem meg újra a Begins-t, hogy kissé felfrisítsem az emlékeimet :D
  és most konvertálom mobilra is XD
  mától kezdve a bemutató napjáig minden este megnézem, az tuti :D
  igen imádom ezt a filmet :D
  láttam pár fotót a TDK-ból is, ami tuti, hogy abból volt, mert igencsak mozis fényképnek tűnt és áááááááh :D
  k(hosszú ú)rva messze van még aug. 7. :D
  nemtom, hogy fogom tudni megállni, hogy ne töltsem le angolúl, de valahogy megoldom :D

 8. Haha én is elkezdtem Batman őrületem megnézem az összeset ami eddig kijött… xD

 9. Én még mindig félek attól hogy túl sok videót meg képet láttunk már a filmből…

 10. A 2000 forintos két DVD-s kiadás már hónapok óta ott van a Media Marktban :) Telis-tele van extrával és finomságokkal, aki csak egy picit is szereti a Batment, annak kötelező vétel, pláne ennyiért…

 11. Ha belegondolok hogy az amcsik holnaptól már nézik.. nekünk meg augusztus 7-ig várnunk kell rá… Komolyan mondom sírni tudnék. Jó persze nagyon sok embernek mindegy, mert egy hét múlva fent van neten jó kamerásban, oszt lehet nézni, de nekem a mozis élmény kell! Szemét forgalmazó!

 12. Mivel én augusztus elején görögbe megyek nyaralni (igen, pont akkor…), szeretném a kedves kommentelő közönség segítségét kérni, hogy Görögországban feliratosan nyomják-e a filmet? Ez serious, it’s all part of the plan, hogy nyaralás közben keresek egy mozit. :D

 13. nekem is megvan a dupla DVD, de én tuti nem adtam érte 2ezernél többet, valamikor tavaly Tescoban. Le volt akciózva.
  Animálásra rákeresünk!

 14. Nem volt rossz a Gotham Knight csak már unom, hogy az utóbbi időben mindig ezt az anime-stlíus rajzolást kell erőltetni.

 15. Ma este néztem meg a TDKt és idén ez az első film, ami 100%-osan igazolja a hype-ot, ami körülötte van. Nekem minden stimmelt (történet, szereplők, látvány, akció és a helyszínek) és ez elég ritka. Többet nem írok, én is próbáltam kerülni az infókat (csak a buszon és metrón láttam részeket a trailerből és ekkor is próbáltam nem oda nézni :) és sztem így lett teljes az élmény. Még 1x moziban nézős (elég régóta nem néztem semmit 2x moziban). Most pedig rávetem magam az RT-re mit írtak az okosok a filmről.

 16. remelem a Dark Knight megdonti a Titanic beveteli rekordjat, ti mit szoltok? van ra esely? En remelem,mert szerintem a Titanic Cameron egyik leggyengebbre sikerult filmje…

 17. madcows: a Titanic igenis jó film, és hogy a TDK 1 milliárd USD fölött teljesítsen világszerte az kizárt:(

 18. Ház kezdő hétvégének 200 millió körül tippelnek úgyhogy. :) Ki tudja.

  Szerintem olyan 8-900 még összejöhet.

  Titanic 1.7 milliárdját csak egy Titanichoz hasonló romantikus történelmi filmmel vagy igaz tragédiával lehetne hasonlóan nagy nevekkel elérni. (tömegek kellenek, korosztálytól függetlenül ügye)

  A 2. majdnem 1.2 milliárdal a Gyűrűk Ura – a király visszatér az is még nehéz falat.

 19. nem akarok hazudni de a Batman Begins 3-400 millió körül volt…ez talán 500 milla lesz. szerintem

 20. Áhh sokkal többnek kell lennie. 4-5 ok miatt is. (röviden mert már oly sokszor leírtam másutt is: Ledger utolsó befejezett filmje és Joker mint karakter is moziba hívó, az első Batman mozira hajazó rész maga is, A Begins sikere főleg a moziba kerülése után dvd-n és az eltetl 2 évben, az óriési hype, marketing ami majd 1 éve megy és azOscaros alakítások híresztelése)

 21. hahakocka: odáig rendben van, hogy minden 2. tinilány oda van Ledgerért, de ne feledjük nem éppen egy romantikus vígjátékról van szó. szerintem akik csak Ledger miatt nézik meg, hamar rájönnek, hogy ez nem az ő filmjük lesz. a marketing és a hype a film körül egy dolog. megesett már, hogy agyonhypolt film bukott óriásit a mozikban. az oscarrol meg annyit, hogy hamarabb kap oscart hangért, vágásért mint azínészi alakításért. félre értésss ne essék, szerintem is óriásit alakítanak a színészek (már amennyi az előzetesből lejön), de az akadémia inkább a drámákat favorizálja ezen a téren. abban viszont teljesen igazad van, hogy Joker karaktere és az előző Batman film szerezhet még új nézőket.

 22. Hát azért a Nem vénnek való vidék (No country for old men) se éppen egy sima dráma, pszicho-thriller krimi akció és mégis a rossz fiú meg is kapta az Oscart. Emellett a külföldi kritikák szerint ez nem is annyira egy szuperhősfilm hanem egy epikus krimi, dráma (mondanivalókkal is) volt aki a Hamletthez is hasonlította.

  És Ledgert a negatív kritikák is éltették, nekik a rendezéssel kamerázásal akciókkal volt bajuk. (mindössze 9 kritika a 189 pozitívval szemben )

 23. Ne komolytalankodjunk már. Az SW:EP1 bevétele nem ért a Titanic közelébe. Hogy egy repülőrágcsáló a közelébe érjen az nevetséges feltételezés. Én azon is meglepődnék, ha spidey 800 milliójára veszélyes tudna lenni (persze örülnék neki :D).

 24. a Nem vénnek való vidék valóban nem nevezhető teljes egészében drámának, ugyanakkor a dráma kategória elól sem vonható ki. de a Vérző olaj dráma (legjobb férfi főszereplő Daniel-Day Lewis), ahogy a Michael Clayton is (legjobb női mellékszereplő Tilda Swinton), de ha visszanézed az elmúlt éveket, akkor magad is láthatod, hogy ha volt is egy-két jelőlés más műfajból (Johhny Depp – Karib-tenger kalózai), azért az esetek többségében végül a drámai filmekből kerültek ki a színészek/színésznők akik megkapták az arany szobrocskát.
  Batman pedig szuperhősfilm, mi más is lenne. És abban igazat is adok , hogy (az előzetesekből ítélve) tényleg több műfajból szemezgett (talán helyenként a drámai vonal is felfedezhető, majd augusztusban meglátjuk), és próbálja ötvözni ezeket. Ledger alakítását pedig egyáltalán nem akarom becsmérelni (ha már a trailerben ennyire lenyűgözött, bele se merek gondolni, hogy a filmben milyen nagyot alakíthat), én csak egyszerűen nem tartom valószínűnek, hogy egy Batman filmért bárkit is jelőlnének (bár Deppet is jelőlték A Karib-tenger kalózaiért), de legfőképpen, hogy meg is nyerné (Depp sem kapta meg).

 25. Ez egy jó kis film lesz, bárki bármit mondd. Ez már előre borítékolható volt.

  Oscart fő kategóriákban pedig azért nem kaphat, mert Popcorn mozi, mégha a legjobbak közül is való, de csak popcorn. Én is szívesen látnék Nolan kezében egy szobrocskát, mert ő igazán megérdemelné. Nem az a szarlapátoló rendező, aki minden évben 3 filmet kifos magából, hanem 2-3 évente jön elő valamivel. Ha akar. & eddig minden filmje siker volt. Nem ég ki, mert nem hajszolja túl magát. Tőle még jó ideig sztem borítékolható, hogyha ő rendez egy filmet akkor az jó is lesz. Batman is ezért lett jó főként. Persze Bale is kellett hozzá, de a legfőképpen Nolané kell hogy legyen az elismerés.

  Ugyanígy kellene lennie a Pókember elkövetkezendő részeivel is, tuti hogy feltámadna a cucc ha végre egy jó rendezőt kapna.

  Ledger, csak csepp a tengerben, ő csak annyi lehetőséget kapott ezzel a filmel sztem, hogy megmutathatta hogy nemcsak tini vígjátékokban és meleg cowboyos drámákban tudja hozni a formáját.

 26. Mondok egy másik popcorn mozit és egy különös műfajú (fantasy) és mégis díjnyertes mozit. A gyűrűk ura 11 oscarral. :)

 27. Köszönöm szépen haha hogy okostóbiáskodsz és megint a lényeget ragadtad meg. Igen, én is tudok mondani, pl. ottvan a Mátrix is. De fő oszkárt egyik sem nyer, hanem a kisebbeket kapják csak meg.

 28. csak egy megjegyzes egy elobbi kommentbol: Cameront tisztelem, az egyik legjobb rendezo, mellesleg a digitalis latvanyvilag egyik fo alakja, egyik kedvencem, de azert azt csak be kell valjam, h a titanic gyenge lett szerintem, es atvertek, ugyanis a plakatokon ott a titanic, a cim is titanic, az ember mar varna a titanicot, erre a cim meg minden atveres, ugyanis akar a Rose&Jack cimet is adhattak volna nekik, mivel a ket es fel orabol fel ora szol konkretan a titanicrol, a tobbi meg csak szirup, en egy szinten emlegetem a Pearl Harbor-al, egy tragediaval adnak el egy kozepszeru sztorit…
  Csak egy egyszeru pelda: plakaton Vietnam, a film cime Vietnam, aztan a film arrol szol, h egy vietnami anya hogyan hozza vilagra gyereket…

 29. durva ahogy felugrott az imdb-n a top 250-ben a negyedik helyre a TDK… 9.7/10 az komoly, tudom még az elején vagyunk, de akkor is.

 30. Egyértelmű klasszikus!

  OFF:
  Sztem a Titanic nem lett szar, egyszer mindenképp érdemes volt megnézni moziban. Persze a szavatossága sajnos nem túl jó, de elsőre sztem simán nem tűnik fel a 3 órás hossz, mert a rendező jól végezte a dolgát és kellőképpen van kihangsúlyozva a tragédia a szerelmi szál mellett. Mondhatjuk azt is persze, hogy minek bele? Mondjuk azért, mert kb. 30 perc lenne ha csak arról szólna hogy Titanic jön és nekimegy a jéghegynek. Valami cselekményt is kellett belevinni és sztem az sikerült.

 31. Nolan feladta a leckét a képregény-adaptátoroknak. Tetőfokú kritikaérzékkel kezel minden ötletet és történést; lefekteti a lényegalapot, a nyersanyagból pedig csak azt tartja meg, ami minden oldalról beleillik a képbe.
  Nagyon tisztelem.

 32. gotham knight-ról nem írsz majd valamikor kritikát human? kiváncsi vagyok mit gondolosz róla :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.