Who watches the Watchmen?

Hát emberek, a 300, Zack Snyder előző rendezése, első videója jobban ütött, de ez még így is bebasz. Mi a fene lesz itt?


Azért ennek a smashing pumpkins dalnak van olyan része, ami nem klappol a képekre, de hát nem használhattak megint Nine Inch Nailst.

Applenél HD a cucc.

human
írta
2008. 07. 17. 22:04
megjelenés
67
hozzászolás


67 hozzászólás a “Who watches the Watchmen?” bejegyzéshez

 1. Human, a képregényt olvastad? Csak mert ha nem, akkor megértem miért nem ütött ez neked eléggé :)

 2. még csak az első füzetet, de haladok ;)

  de igazából egy tömegeknek készülő filmnek a trailere is a tömegekhez kell szóljon. valószínűleg többen fogják megnézni olynaok, akik nem olvasták, mint akik igen.

 3. de igazából csak azt mondtam, hogy a 300 jobb volt első trailerben. Azért ez sem kutya

 4. látványosnak látványos, de mégis eléggé középszerű. Mentségemre: közöm nincs a képregényhez, alig egy éve hallottam róla előszőr, akkor is csak a film kapcsán.

 5. Nem Zack Snyder rendezte a Dawn of the Deadet? Vagy az nem is előbb volt? Mindegy is, ez a zene tényleg mintha kicsit erőtlen lenne, de tűkön ülve várok minden morzsát, ami csak kijön a filmről. Előtte, szégyen, nem ismertem a képregényt, de Snyder meg az ötletes sztori meg a hangulat miatt előkelő helyen szerepel a várólistámon a múvi.

 6. A Watchmenből nem lehet jó filmet rendezni, legfeljebb nézhetőt (min. egy minisorozat kéne.) Nem néz ki rossznak a film, de ez a SP-szám fos.

  Az se bíztató, hogy a Dawn of the Dead riméket és a 300-at is rühelltem.

 7. Nagyon könyörgöm h mondja el vki h ez micsoda??? Mert nekem nagyon teccik. Ez, ezek szerint egy képregény adaptáció???
  Mert ha igen, és a kommnetek szerint nem nagyon ismert, akkor nagyon überbrutálul megcsinálta–eddig–
  És a zene, a batman 3. részének az egyik betétdala.
  De h ezt minek írtam ide? Úgy sem kérdezte senki:D:D:D

 8. freevo: de ott a vessző direkt, mert beszúrt mondat vagy mi a fene a neve, hogy ő rendezte a 300-at.

  Kiskis: a minisorozatnál meg pénz nem lenne elég.

 9. Csernus: igen képregény, méghozzá nagyon ismert (a traielrben is írják), csak nem itthon.

 10. Csernus.dr: a Watchmen minden idők egyik legmeghatározóbb képregénye a zseniális Alan Moore-tól, persze a rajzoló Dave Gibbons-t sem kifelejtve.

  idézek a wikipédiáról: “Máig a Watchmen az egyetlen képregény, amely megnyerte a Hugo-díjat[2], és szintén az egyetlen képregény, amely megjelent a Time-magazin 2005-ös „A 100 legjobb angol nyelvű irodalmi mű 1923-tól napjainkig” listáján.[3]”

  Röviden: alapmű.

 11. Jah, és a trailer: engem letaglózott, míg a 300-nál inkább húztam a számat anno, ez nagyon rendben volt.

  Itthon valóban kevésbé ismert, de remélem ez is megváltozik jövőre(és nemcsak a film miatt).

 12. elég jónak tűnik, szinte az összes jelenet hűen felidéz egy képkockát a képregényből, bár dr. manhattan kicsit necces szerintem

 13. Hö..ugy kezdődik ez a videó, hogy “In 2009″…Mégis, amikor az az izé kijön a vízből, akkor ott van a háttérben a WTC..most vagy fantázia világban játszódik elég erősen, de akkor New York miért lenne benne, hisz az nem fantázia hely..vagy…vagy..szimplán keverték a szezont a fazonnal…és fantázia világ vs. valós világ…Na mind1..ez egy apró észrevétel volt..^^

 14. Eddig féltem attól, hogy lehet megfilmesíteni a Watchment… de most ez egy kicsit enyhült… We want more Rorschach!

 15. Feji: alternatív történelemben játszódik, és a 80-as években. Az In 2009 a bemutató időpontja csak.

 16. Aztaretkesbüdöskurvaeget!

  Én mint szuperhős comic sucker szégyellem magam, hogy nem ismerem az eredetit, no de 12 szám az egész, azt gyorsan le lehet darálni. :D

 17. Hunnenkoenig: nem. Ez az eddig megírt legdurvább képregény filmes megvalósítása lesz.

 18. Én erre csak annyit tudok, vagy szeretnék mondani, hogy 2009 sem lesz rossz év, sőt…

 19. “Ez valami Batman szegenyeknek?”

  Azért ez fájt, miután feljebb többször leírták, hogy a képregény enyhén szólva alapvetés.

 20. most, ahogy utánanéztem a watchmennek (ami télleg felettébb magával ragadó) rábukkantam egy kis részletre a siteon:2007. november 30. 21:18
  Na és mi az? na mi az? a filmbuzi néhány mondatban és képben megemlíti a watchment mint előzetes adaptációt:D:D:D
  Nem gondoltam volna h ilyen korán kezdődött minden és a filmbuzi (human) értesített róla minket!

 21. a 300 nagyon gyenge film volt, ez viszonylag jól néz ki, bár nálam ez még messze van a nézőstől. a zene tényleg nagyon silány a trailer alatt :\

 22. Óóó a francba…azt hittem h ez egy batman forever szám, de ezek szerint nem volt igazam.
  Pedig nem akartam senkit átverni, de tényleg úgy emlékeztem.:( Tényleg bocs mindenkitől, aki ezt most kereste!!! Egyb: nekem a kazettás változata volt meg, amit már rég nem találok.
  …Ha VKI tudja hogy ennek a SZÁMNAK KI az ELŐADÓJA és mi a szám CÍME, ezt így interneten és filmbuzin keresztül is nagyon megköszönném!!!
  Ha vki, akkor előre is köszönöm:)

 23. Batman and Robin betétdal remixe, Smashing Pumpkins.

  Az eredeti címe “The end is the beginning is the end”, ennek meg “The beginning is the end is the beginning” ;)

  Egyébként a szöveget kicsit átrendezték, hogy igazodjon a trailer tartalmához.

 24. Áááj..télleg köszönöm AdM-nek és vargatom-nak h megadták a pontos címet és előadót. Biztos nagyon sok FILMBUZI megtalálta ezzel a kedvenc számát:):)
  Én legalábbis biztos. :):)
  Köckönöm!!!

 25. Egyébként érdekes ez a marketing megközelítés, egyfelől logikus a nyár legnagyobbnak tűnő képregényfilmje mellé rakni a trailert. A Batman nézők között pedig bizonyára sok a Watchmen rajongó, akik biztos nagyon szkeptikusak voltak eddig a filmmel kapcsolatban, szóval őket már most meggyőzhetik.
  Másfelől viszont meg se próbálnak a történettel foglalkozni, így aki nem is hallott a képregényről, annak ez sokkal kevesebbet fog mondani… Kiváncsi vagyok mit tartogatnak még a Comic Conra. De nem megmondtam hogy ez a trailer felidézi majd a két évvel ezelőtti 300 bemutatót? :)

 26. “.Ha VKI tudja hogy ennek a SZÁMNAK KI az ELŐADÓJA” Még oda is volt írva az előadó a videó alá..

 27. Húha! Na ez így valóságos lakoma volt a szemnek-fülnek így korán reggel! Micsoda film lesz ez! Ragyogó, nem találok szavakat!

 28. Nem ismerem a képregényt, de ez így nagyon hangulatos, érdekes. És tényleg talán csak a zene miatt nem büntet annyira, mint a 300 első kockái. Mondjuk abból jobb volt a trailer, mint maga a film :)

 29. haragszom, hogy magyarországon ennyire gyér a képregényszolgáltatás :(

 30. huu ez nagyon odabasz nekem legalábbis nagyobbat ütött mint a 300 első trailere.szerintem meg passzolt ide ez a szám a trailerbe.jóó lesz

 31. “Itt van melletem a képregény” (elektronikus változat, cbr) és összehasonlítva a trailer képi világával … hát wow! Ezt nagyon eltalálták az biztos. Hogy a történet is jó lesz … azt majd meglátjuk. Mondom én aki még el sem olvastam. :) De ami késik nem múlik. Megvan az összes, már csak rajtam múlik.

 32. Ahm, ez is olyan szanaszét lassított film lesz, mint a 300 volt? Vagy csak a trailer ilyen?

 33. Tudom, sznobizmus, meg minden, de én már azt is sajnáltam, hogy megfilmesítik. A trailert ugyan nem láttam (sosem nézek trailert), és biztos vagyok benne, hogy faszintos lesz, de igenis zavar, hogy évtizedes Wacvhmen rajongóként most nulla ismerettel bíró emberek “leszuperhősképregényfilmezik” a dolgot, illetve hogy hirtelen mindenki rajongó lesz.
  Tudom, ez sok film,nél így van, engem speciel most zavar a legjobban, ez van, köszönöm, hogy elmondhattam.

 34. nem tudom, filmbuzik mennyire olvasnak filmvilágot (sztem kötelező darab lenne minden filmbuzinak), de nem is ez a lényeg, hanem, hogy az ehavi számban van egy cikk, ami arról szól, hogy a warner a film megjelenése előtt néhány héttel megjelentet egy dvd-t the tales of black freighter címmel, és ez vmi mellékszála lenne a watchmennek. a neten már mindenféle olvasni lehet róla, csak itt nem láttam, hogy említette volna vki, úgyhogy gondoltam, szólok…

 35. jack ez, megnyugtatásodra közlöm, hogy bár valószínűleg megnézem majd a filmet, eszem ágában sincs egy képregényért rajongani. Sznobizmus, muhaha.

 36. na bazd meg! az amcsi zászlót azé belerakták a filmbe…
  amugy nem ismerem a történetett de elég Fantasy-s a trailer igy, hát nem tudom maradok a sötét lovagnál mint rajongó:)
  amugy a rendezőnek a Holtak hajlanal 2004 reamek bejött aszem ő rendezte , de amiotta 300 meg ezt késziti tök sokat változott a renezése…nem előnyére:(

 37. “The New York Times reported today that in an effort to revive their flagging DVD sales, Warner Bros will be releasing a DVD on 03/10/09 (that’s five days after Watchmen hits theatres) that will include Tales of the Black Freighter, and Under the Hood. The latter is, of course, Hollis Mason’s tell-all about his life as the Nite Owl.”

  “Also of interest is mention of a series of upcoming short Webisodes to be called “The Watchmen Motion Comic”. 12 half-hour parts will re-adapt the original “Watchmen” in a slideshow format with narration.”

 38. “de igenis zavar, hogy évtizedes Wacvhmen rajongóként most nulla ismerettel bíró emberek “leszuperhősképregényfilmezik” a dolgot, illetve hogy hirtelen mindenki rajongó lesz.”

  Hát igen, a hype az kutya gonosz dolog tud lenni.

 39. “de igenis zavar, hogy évtizedes Wacvhmen rajongóként most nulla ismerettel bíró emberek “leszuperhősképregényfilmezik” a dolgot, illetve hogy hirtelen mindenki rajongó lesz.”

  Hát igen, a hype az kutya gonosz dolog tud lenni.”

  Hát inkább nem mondom hogy mely filmért rajong mindenki mostanában ugyanezen a módon. Höhö.

 40. Érdekes, én nem is tudtam, hogy lesz belőle film, és éppen tegnap hozta meg a postás a finom kis Watchman kötetem, erre itt egy trailer..
  Végülis a 300 eredetihez is meglehetősen hűek voltak, remélem ezt sem cincálták szarrá, és jó lesz. Már csak azért is, mert a V for Vendetta után nem nagyon büszkélkedhettek a filmesek :) – bár mondjuk a másik Moore graphic novelt, a From Hellt egészen jól adaptálták.

 41. Egy kicsit felemásan állok hozzá ehhez A Watchmen dologhoz mivel a képregényt imádom és megfilmesíthetetlennek tartom. De hátha hiszen Snyder már bizonyított a 300-al habár jóval könnyebb dolga volt.

 42. “de igenis zavar, hogy évtizedes Wacvhmen rajongóként most nulla ismerettel bíró emberek “leszuperhősképregényfilmezik” a dolgot, illetve hogy hirtelen mindenki rajongó lesz.”

  Az első része ok. A másik, hogy zavar, hogy hirtelen mindenki rajongó lesz – miért? Mert végre sokan tuodmást szereznek egy vitán felül nem kis irodalmi értékkel bíró zseniális képregényről? Nekem nem volt hozzá szerencsém, csak olvastam róla, és azért is várom nagyon a filmet, mert talán kiadják a képregényt is majd ha jön, meg ha sikeres lesz tán még pár másik Alan Moore-t is.

 43. Nem egyszer bebizonyosodott hogy az Alan Moore művek sokkal jobbak képregényben mint filmen, pár igazán egyszerű és kézenfekvő példa: From Hell, League of Extraordinary Gentleman, V for Vendetta, sehol nincsenek a képregényh hangulatához és tartalmához képest, és meg is értem hogy Moore egyikhez sem adta a nevét, lehet hogy jó lesz a Watchmen de egyszerűen Moore világa annyira összetett és olyan tartalommal bír amit egy film nem tud visszaadni.

 44. Magyarul, lehet hogy marha látványos, de én még nem bontanék pezsgőt amíg magáak a sztorinak a megvalósítását nem látom.

 45. kar, h nem ismerem a kepregenyt :( pedig nagy comic fan vagyok, de ha nincs magyar nyelven, akkor en sajna kimaradok…
  De a film nagyon jonak tunik, nekem a 300 is tetszett, meg a Dawn of the Death (foleg az a megoldas,h a zombik futottak,es nem alkoholistat jatszottak)

 46. Az első része ok. A másik, hogy zavar, hogy hirtelen mindenki rajongó lesz – miért?

  Azért mert sokan úgy fognak rajongani érte hogy nem olvasták a comicot, és nem is tervezik azt, a fanok ezt pedig szentségtörésnek érzik. Van benne valami, de el kell fogadni, ez van.

 47. zorrobomber: Igazából ez akkor szomorú amikor egy filmrajongó megpróbál felvágni egy képregény rajongónak aztán amikor az közli hogy ismeri azt az eredet képregényben is, akkor szarik rá.

 48. Aztakutyafáját…végre láttam a trailert…
  A Wantedet sajnálom, féltem is tőle, de ebből a kutyából még lehet szalonna!
  Nagyon várom, nagyon várom…

 49. Nem tudom, engem nem fogott meg. Tuti bennem van a hiba. XD Nah majd idövel hátha… XD

 50. “Azért mert sokan úgy fognak rajongani érte hogy nem olvasták a comicot, és nem is tervezik azt, a fanok ezt pedig szentségtörésnek érzik. Van benne valami, de el kell fogadni, ez van.”

  Ez tényleg nem jó dolog… Nem értem egyesek mér akarnak felvágni mikor csak a filmet látták… A film remélem jó lesz, de nyilván csak illusztráció Moore regényéhez, amit nagyon ki kéne adni magyarul is (hogy rátegyem a kezem :)).
  Vagy a végén megvesszük angolul…

 51. a 300 egy nagy rakas szar volt, mint film. Mint masfel oras music video talan elment volna. En nem tudtam vegig nezni.

  “nem kis irodalmi értékkel bíró zseniális képregényről”

  Ez kicsit nem illik össze. A “pow” es a “boom” es hasonlo hosszusagu szövegekböl – amelyeknek el kell ferniük egy szövegbuborekban – hogyan lehet irodalmi erteke!?

  Nöjetek mar fel egy kicsit es legyen sajat gondolatotok is, ne csak azt szajkozzatok azt, amit mas ostoba faszok irkalnak a neten, akiknek eletükben nem volt egy könyv a kezükben.

  Föleg arra lennek kivancsi, hogyan tudjatok megallapitani egy angol szöveg irodalmi erteket tizenegynehany evesen 4 ev angol utan heti 3 oraban… Mert gondolom magyarul nem jelent meg…

  Arra is kivancsi lennek, hany komoly irodalmi klasszikust olvastatok eletetekben, de akar csak hanyan olvastak közületek az egri csillagokat.

  Pff…

 52. * Fogalmazasgatlot kellett bevennem, ugy felbasztam az agyam… de azert ertitek… vagy ez is tul nagy irodalmi ertekkel birt szamotokra?

 53. arra lennék kiváncsi, hogy te olvastad-e a watchment, szövegbuborétkostól? (én az egri csillagokat igen, kötelező volt) Mert kurvára nem úgy néz ki, hogy igen. Gondolom a Hugo Awardot osztók is véletlenül adtak egyetlenegy képregénynek díjat az 53 éves fennálásuk alatt. Marhára nem pókember szint, vagy nem tudom milyen képregényt láthattál utoljára. Garfieldot?

  Amúgy a hangutánzó szavakat nem teszik szövegbuborékba, soha nem is tették. POW! Máris elbotlott a nagy érvelésed :P

  A 14 évesek dolgot meg honnan a faszból szedted? Nem igaz h mostmár több posztnál is csak nyomod a flamet, mi a fenének?

  Nem is tudom minek válaszoltam, mert ha ebből tényleg flame lesz akkor törlöm a francba.

 54. Pedig Hunnen nekem naggggyon kedvet csinált a flame-hez.

  És olvastam az Egri Csillagokat, úgyhogy művelt kultúrember vagyok, basztelibe.

 55. Egri csillagok, mi? Az aztán jelentős irodalmi értékeket hordoz, tényleg. Mondjuk ki, ponyva.

  Az a baj, hogy még ha lenne is igazság abban, amit irsz, egyszerűen olyan szűklátókörűségről teszel tanúbizonyságot, hogy a továbbiakat nem lehet komolyan venni. “POW” meg “BOOM”? Jó lenne, ha te is felnőnél egy kicsit, és nem hinnéd azt, hogy a comic műfaja ezzel egyenlő.

 56. Nagyrészt válaszoltak helyettem.

  Az én bajom meg az, hogy sokan gondolkodnak ugyanígy. Mert nekik még a Bobo, meg a Buci Maci ugrik be, mint képregény.
  Nem mondjuk a Watchmen, a V, mint vérbosszú, a Sin city vagy a Transmetropolitan. És ezek nem is nagyon jelennek meg nálunk, mert kevesen vennék, nem éri meg kiadni.

  Sokkal nem, de azért már elmúltam tizenvalahány éves.

 57. “..ezért tekintik sokan a képregényt a felnőttek képeskönyveinek, véleményüket mai napig ez az ablak-zsiráf szemléletmód határozza meg: szemükben a kép csak segíti a szöveginformáció feldolgozását, de nem tekinthető egyenrangú közlésmódnak vele. Márpedig a képregény olvasását ugyanúgy meg kell tanulni, mint a könyvekét – ezen tudás hiányában végiglapozni az Akirát, Sin Cityt vagy a Sandman-szériát nem sokkal értelmesebb tevékenység, mint csupán a változatos oldalképeket megcsodálni egy Majakovszkij-kötetben. Míg azonban kevés analfabéta becsüli le, tartja értéktelennek a Háború és békét azért, mert betűiből nem állnak össze tákjépek vagy emberkék a lapokon, a képregényolvasás írástudatlanjai nem látják a Frank Miller-képregények rögbrutál erőszakkitöréseinek fájától képi világának erdejét – vagy bátran hajítanak szemétre bármilyen mangát a magaskultúra nevében, anélkül, hogy értenék, mit mondanak mondjuk egy vércseppel az orrban, egy szokatlan hangfestő szóval vagy egy árulkodó attrakciós montázzsal…”

  – Varró Attila – Kult-comics

  :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.