A Batman tényleg tarol, csak most nem a DVD-vel

Úristen srácok, mi még 3 hétig nem láthatjuk! Csak röviden, de muszáj kivételesen a pénteki bevételeket megosztanom: ~60 kibaszott milló! (update 18:09: a hivatalos végleges adat 66 millió)

Ez a csúcsot tartó Spider Man 3 rekordja közelében van, ami 59,4 milliót kaszált az első nap, és egy hétvége alatt 151 milliót. És ott csalódott tömegek vándoroltak ki a moziból, a Dark Knight pedig még mindig 94%-on van a rottentomatoes-on (oldal ami egyesíti az újságokban megjelent kritikákat) a kritikusok szerint, és a felhasználók 2700 szavazata alapján 90%-on. (az IMDB-n 9,6-on 7000 szavazat után, de az lassabban frissül). Úristen.

104 hozzászólás a “A Batman tényleg tarol, csak most nem a DVD-vel” bejegyzéshez

  1. wazz, ez vicces
    csak a keresztapa és a remény rabjai jobb nála…
    biztos megy lejjebb majd, de akkoris…

  2. Azért ez nem semmi! Ritkán van ilyenre példa, mármint hogy így dícsérjen mindenki egy filmet…Wow!

  3. az úristen arra vonatkozik, h még nem láthatjuk az év legnagyobb kasszasikerét

  4. Osztom lilu véleményét.
    És akkor felteszem a kérdést: Vajon akkor is ekkora lendülettel indított volna, hogyha Ledger nem hal meg?!

  5. lilu:
    Szerintem nem hiába dicsérik, annyira.Valószínüleg a film tökéletese lett, és human is 10/10-et fog kiosztani neki. Szerintem!:D

  6. Hát az majd 7.-én kiderül, hogy túlzás-e vagy mégsem, de ezek elött az eredmények elött tényleg le a kalappal. Az IMDB-n pedig valószínüleg lejjebb fog menni valamennyit, mert első körben általában a legnagyobb geekek szavaznak (WALL-E is volt az all time 6-ik de most beállt a 19.helyre, ha jól tudom) bár remélem nem lesz igazam és tényleg ilyen jóó :]. Az eddigi kijött (és általam látott)Batman anyagok mindenképp arra utalnak, hogy itt valami nagy durranás lesz.

  7. PancakeSpeedy: Már Ledger halála előtt is hatalmas hype vette körül a filmet. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem csökkent volna a lendület, ha ő még élne. Persze ezt sajnos soha nem tudjuk már meg…
    Honnan veszitek, hogy túlzás a sok dícséret egyébként? Láttátok a filmet talán?

  8. Akik látták és dícsérik azok OK.
    De már pár hete/hónapja folyamatosan ment ez a dícséret, amit látatlanba mondtak. Én csak ezeket nem értettem.

    A filmre több mint valószínű én is elmegyek. És tényleg remélem, hogy nemcsak amiatt fog tetszeni, mert hogy most mindenkinek tetszik, akkor ‘divatból’ nekem is egy véleményen kell majd velük lennem.

  9. Hát ez kész, én már nem bírom! Asszem azt csinálom amit Cartmen a szósz parkban. Lehibernálom magam. :D Remélem nekem jól sül el… Akarom ezt a filmet de mán jelleggel!

  10. Várható volt hogy sokat fog kaszálni. Nem csak arról van szó hogy jó a film, de a körülmények is közrejátszottak hogy sokan beüljenek rá. (pl Ledger halála)

  11. nem értem miért csak kommersz tömegfilmeket vonultatsz itt fel. Ha ez a cél akkor pöpec.

  12. Master Tom! CSak nehogy te is több 100 évvel később ébredj!:)
    -Mindenki akit ismersz halott.
    -Lesz@rom! Kijött má a Batman The Dark Knight?
    Amúgy 1et értek veled. Én Beginnst is megnéztem anno moziban és ezzel a sötét-realisztikus (már amennyire a batman az lehet) világával teljesen megfogott, szal várom a folytatást.

  13. Amerikai premierrel egyidőben jött a Vasember, Indiana Jones, Wanted, egyidőben fog jönni az X-akták, a Múmia 3, de ez három hetet késik. Na bocs mindenkitől, nem károgok tovább, most már csak pozitívan: mindig az élet napos oldalát lásd!

  14. tudom már feltettem ezt a kérdést, de van valami infó az imaxos vetítésről itthon?

  15. PancakeSpeedy: és msot én hol dicsértem? csak modntam az eredményeit, meg h akik látták hogy szavaztak. Nem tudom ebben mi a dicséret.

  16. konrad: hát igen, a tegnap kritikát kapott Redbelt is kommerz siker, végtére is összesen két és fél millió dollárt kaszált a pénztáraknál.

  17. Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy ekkora siker a film. Főleg azért sem mert Joker még szegény WALL-E-t is képes volt összefirkánli.
    Addig meg még élvezhetjük ugyebár a kis robotot illetve Jet Li-t is.
    Kitartás mindenkinek.

  18. human, általánosságban értettem, nem konkrétan te rád. Sry ha így hangzott.

  19. 66 millió nem 60, nem?

    FRIDAY 9:00 p.m. (Pacific): Christopher Nolan’s long-awaited The Dark Knight (Warner Bros), fueled by thrilling IMAX sequences, a brilliantly conceived script and a diabolically skilled performance by the late Heath Ledger, is on its way to shattering records. Lots of them.

    Starting with Thursday night’s 12:01a screenings coast-to-coast, which generated an estimated $18.4M by dawn, and continuing through packed matinee and evening showings, The Dark Knight has delivered a staggering $66M on its opening day.

    ALL-TIME BEST OPENING DAYS
    1. The Dark Knight – $66M (estimate)
    2. Spider-Man 3 – $59.84M
    3. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest – $55.83M
    4. Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith – $50.01M
    5. X-Men: The Last Stand – $45.1M
    6. Harry Potter & The Order of the Phoenix – $44.23M
    7. Pirates of the Caribbean: At World’s End – $42.9M
    8. Spider-Man 2 – $40.44M
    9. Harry Potter & the Goblet of Fire – $40.11M
    10. Spider-Man – $39.4M

  20. Konrad: Az persze, kommersz tömegfilm…

    PancakeSpeedy: Pár hete, és mindenbizonnyal több mint egy hónapja kezdett el jönni az első vetítések kritikusainak írásai, és hát azok elléggé dícsérték, ha finoman akarunk fogalmazni.

    Ja és én szintén hibernálom magamat.

  21. na akkor most felteszem megegyszer a kerdest, amiert egy elozo batman-es postnal lehurrogtatok :)
    Szerintetek bevetelben meg tudja elozni a DK a Titanicot?

  22. Akinek nem tetszik, az vagy a bűnügyi dolgokat utálja, vagy fütyül a kritikus szemléletre és pusztán a hangulat alapján ítéli meg a filmet. De ha a többség így gondolkodna, akkor a Pókember 3 se bukott volna meg.

  23. héé, a hibernálásos poént, már elsütöttem kb 3 hete… :D
    66 millió meg…hát…hm….magáért beszél…sikeres volt a hype és valószínűleg a film is elég jó :)
    madcows: nem fogja megelőzni

  24. haha: aztán 60-63 volt az estimate, fix összeg még nincs, ezért írtam ~ jelet ami ugye a körülbelült jelenti.

  25. Human! Itt ezen a ponton szeretném kifejezni, hogy az intercom elmehet a p***ba! Ez a film HATALMAS siker lesz!
    Szóval szégyelje magát a forgalamzó a feliratozással, meg az augusztus 7-vel!
    Tényleg, nem akar estleg valaki on-line petíciót írni az intercomnak a szinkronnal kapcsolatban???!!!???

    Planet: Részben az olyok miatt mint Te, lesz a Sötét Lovag is feliratos! Azt ajánlom nézd meg a Begins-t, meg a TDK-ot aztán ha képes vagy felfogni, utánna szarozz!

  26. Madcows: Szerintem egy elenyésző különbség lesz csak, az hogy melyik javára az szinte mindegy. A 3. batman film szerintem viszont még ennél is nagyobb siker lesz (jokerrel vagy anélkül végülis?), ámen :D

  27. Feliratosnak meg hála isten hogy az lesz. :) Ledger hangját hogyan tudná bárki is utánozni igazán jól mint a 89 es Batmanben pl.

    -Emellett Gordon(Beginsben) volt szinkronszínésze is sajna meghalt :( ( Kaszás Géza a nagyszerű)

  28. Gambit én ha lehet inkább köszönőlevelet írnék, és hozsánnáznék az Intercomnak a feliratért. Legalább ennyi adatott, ha már premiernézés nem. Te valóban képes lennél Heath Ledger (állítólag) posztumusz oscar esélyes alakítását szinkronosan nézni??

  29. Heath Ledgert én is nagyon szeretem, és a legnagyobb színeszek közt tartom számon már egy ideje, de úgy vagyok vele, hogy a moziban szórakozni, akarok, és ezt az ultra mega hiper szuper filmet is inkább szinkronosan nézném meg.

    Tudom hogy a szinkron nem mindíg a legjobb, de a Begins esetében is remek munkát végeztek, és szerintem lenne olyan aki Heath Ledgert is letudná jól szinkronizálni.

    Aztán ahogyan a Superman Visszatér esetében is tettem, megvettem a DVD-t, és itthon megnéztem felirattal is.

  30. Hát igen ezt FELIRATOSAN kell nézni úgy üt szerintem 1. ször igazán aztán dvd-n úgyis jön szinkronnal is.

  31. A bevételeknek meg örülök, Christopher Nolan valószínűleg ezentúl azt csinál, amit akar, nagyobb produceri megkötés nélkül.

  32. Oh bocsesz :( Talán már amiatt írtam mert a csapból is Kaszás Géza meg Lázár úr folyik a többi hasonló nagy okos magyarsztárral eggyütt. (főzni azért tudnak.)

  33. miért szánalmas az offoptik törlése? amit nem tudod hova írj azt emailre és ott eskü válaszolok.

  34. Már hivatalos: újabb rekord a nyitónappal: (Boxofficemojo)

    THE DARK KNIGHT
    Warner Bros.

    $66,400,000

    — / $15,208
    $66,400,000 / 1

    Hancock. :((( pfff.

  35. azt esetleg tudja valaki viszonyitásképpen hogy mennyibe került a film készitése, plusz mennyi volt az összköltség marketinggel mindennel együtt?

  36. Írjon petíciót akinek két anyja van a szinkronért. Hátha néhány kisgyereket visszatartanak a mozitól meg engem az idióta szüleik felpofozásától. Gambit, elég szomorú hogy neked nem szórakozás, ha olvasni is kell…

  37. most igy imdb-néztem a képeket a new york-i premieren és annyira sajnálom ledger-t hogy már nem lehet ott. nagyon hiányzik a képekröl.

  38. En az Usaban vagyok most, es csutortok ejfelkor diszbemutaton lathattam, es csak pozitivat lehet elmondani rola… Joker valami fantasztikus volt, mindenki arra vart, h mikor jelenik meg ujra es ujra, 2es fel oras volt a film, de sokkal tobbnek tunt, nincs uresjarat, akcio akciot kovet, a parbeszedek utnek,(foleg jokerei).. Ez a film ugy ahogy van megver mindent( szerintem) Mindenki dicserte, baratnommel neztem meg, es csak annyit rola, h utalja az ilyen filmeket, egy batment sem latott, de ujra megakarja nezni.. Tokeletes szorakozas!!! Kitartast otthon!:D:D Mindenkinek mimimum 2szeri nezes kotelezo!:)

  39. 2. magyar kritika, ha már egy mákosnak itt sikerült megnéznie :):

    The Dark Knight

    Hat oregem, a film ota masra sem tudok gondolni!!! Ez az egyik legjobb film, amit valaha lattam!!

    Hihetetlen alakitasok, szineszek, Ledger felelmetes volt! Utolso alakitasa tenyleg legendava tette. Eszmeletlen jelenetek, remek tortenet, drama, stb.

    Harvey Dent meg nagyon jol megirt karakter (es ahogy kinez az undorito…)

    Na szoval velemenyem szerint ez a legjobb Batman film, amit valaha keszitettek. Hihetetlen elmeny! Mindenkinek latni kell!

    Sorry, nincs tobbre idom, de jovo heten megnezem IMAX verzioban is.

    Kivancsi vagyok a folytatasra!

    Nalam ez 10}10

  40. Emlékszem gyerekkoromban (79-es vagyok) szenzációként írta az egyik újság, hogy a Batman visszatér rekord gyorsasággal, két hónappal az amerikai bemutató után érkezik a magyar mozikba. Én most próbálok erre gondolni és kivárni a három hetet.

  41. A Begins-nek az egész hétvégi bevétele volt anno 50 millió. Egy nap alatt lenyomták. :)

  42. Nah ugy erzem tegnap kellett volna megnezni a filmet, mert mar 2en beeloztek most is :D
    Mindesetre hetfon, IMAX, Fort Lauderdale.. :)

  43. Nem vagyok egy irígy tipus és nem is szoktam irígykedni senkire és semmire. Most sem vagyok az, csak egyszerűen sajnálom, hogy nem amcsiban élek és nem nézhetem meg IMAX-ben.

  44. uristen, de messze van még aug 7.-e ): ténleg mindenkinek kitartást még (: és ajánlom annak aki már nagyon éhezik a TDK-ra az hallgassa meg a TDK OST-t mert nagyon ott van a Batman feeling én már rongyosra hallgattam (:

  45. Holy Shit ahogy az írek mondják :)))

    IMDB frissítés:

    Dark knight

    User Rating: 9.7/10 (23,611 votes)

    Top 250: #1

    1. hely??????

    23600 szavazatnál ilyen még nem volt szerintem.

  46. tuti súlyozni fognak valamit, vagy nem tom, behamisítanak 20-30 ezer 5/10-es szavazatot. Csak így nem veheti át az első helyet :)

  47. úgy is lesz vmi seggarcú, aki lehúzza a sárga földig..
    de én már most nem tudok várni…már rogoysra néztem a begins-t, meg a trailereket:D
    már csak 18 at kell aludni xD

  48. ez tuti odabasz, de mivel ezt semmiképp nem nézném meg gépen, így nemtudom hogy várom ki a mozit:D:D

  49. Aki ezt a filmet képes netről letöltve megnézni az nem ember. Erre a filmre még többször is érdemes lesz beülni a moziba!

  50. ÁÁÁ csak bírjam ki csak bírjam ki:D Jobban várom mint a karácsonyt:D:D:D WÁÁÁ :D:D:D de komolyan akkorát dobbant a szivem amikor megláttom hogy nem baszták el, mint pl a speed racert vagy a jumpert :D:D:D

  51. Nekem már rendes hányingeres görcsbe van a gyomrom a várakozástól. Elnézést, de a forgalmazó nyugodtan baszódjon meg.

  52. nekem is megvolt csütörtökön, csak nem US, hanem Szingapúr, és természetesen itt is teltház volt. eddig minden ismerősömnek nagyon tetszett, aki látta. mindenképp moziban újranézős (ez az első film évek óta), de sajnos nem IMAXben, mert itt is csak természetfilmek mennek… de sima vásznon is hatalmas mozi élmény :)

  53. Csak összehasonlításképpen az Indy 4 9.2-ről indult és három nap alatt 7.4-re zuhant, ezzel szemben a Dark knight 9.7-tel indult, egy napg volt 9.6, ma meg már megint 9.7 és már majdnem 25.000-ren szavaztak! A wall e is márcsak 8.8. Én ezt már nem bírom ki! Most akarom, akarom, akarom!

  54. Hagyjátok már ezt az úristenezést.
    Megy a hype ezerrel.
    Még akkor is azt fogod mondani, hogy úristen, ha igazság szerint neked nem 100%osan tetszik majd.
    Nem is láttátok! :)

    övezzetek meg érte, de véleményem szerint sokkal kisebb lenne a hype, ha szegény Ledger nem halt volna meg…
    És gyanítom – de ne nekem legyen igazam – , hogy a film se így indított volna (így állna)…és nem biztos, hogy ilyen kritikai fogadtatást kapott volna.

    Mondom: ne nekem legyen igazam!
    Augusztus 7.-én ott a helyem nekem is, hogy JOkert nézzem a vásznon…mert most nem Batman érdekel…

    S.

  55. hát nemtom. az tény, hogy a marketing gépezet ütött mindent.
    mind grafika, mind adagolás mind minden terén.

    “Joker halála” jól jöhet, bár azok akik csak emiatt nézik meg… hát szánom őket ezerrel.

    arra viszont nincs kifogás, hogy hogy szerepel imdb-n, a kritikai visszhang sem lehet csak a halál miatt, ergo a siker valszeg tökéletesen megérdemelt.

  56. Ha most milliomos lennék,és lenne egy magán gépem elrepcsiznék amcsiba,hogy megskubizzam ezt a fancsi fincsi filmcsit xD nem bírom ki….árgh and i’m f*cking serious!

  57. Most jöttem rá, hogy én még egy kib*szott trailert vagy teasert sem láttam belőle :) Majd meglássuk ha ideér. Már most nagy a visszhang, kíváncsi vagyok, de hagyom magam sötétben tapogatózni.

  58. Pizsama!
    Es ha itt szerinted itt nincs mozi,akkor mi lesz?Es hat a legkozelebbi mozi itt Marosvasarhely,oda erkezik 1.-en,de azert annyit megsem utazok,kivarom…TE JO EG,NEM VAGYOK EMBER!!!

  59. Gyerekek komolyan mondom jó érzés látni hogy itt a filmbuzin mennyi ember remeg már a filmért, akárcsak én. Hosszú még a várakozás, de esküszöm veletek könnyebb! Remegjünk még, csak kivárjuk.

  60. baszki, miért kell arra fogni az imdb ratinget meg a bevételt a halálra, bakker nem fordult meg a fejembe hogy nem érdekel a Batman mert szar kérpegény, jaj de várj, benne van az halott srác abbol a buzis filmből, áá akkor mégiscsak elmegyek első nap… meg végülis nem volt olyan rossz, akkor imdb-n nyomok rá egy 10est, csak hogy nyugodjon békébe’

    komolyan, ki gondolkodik így?:D sztem semmi köze nincs hozzá, meg ezért lenne nagyobb a hype….

    de imfb 9.7, csak pont nyaralás alatt van a premier, na majd mire hazaérek, áááá

  61. azt árulja el szakavatott, hogy mért nem imaxban nyomják? vagy miért nem lehet (ott is megnézni???) ocsmány dolognak tartom, mert ha már van, akkor mért nem használjuk ki? hm.

    hihetetlen. tök felháborító… az élményen pedig biztos sokat dobna, egy imax film élmény (felbontás, hang, 3d) mindent kenterbe vág minőségileg.

    ettől független jöhet a film, de a koncepciót nem értem akkor.

    ui: én sem láttam semmi előzetest, vagy mozgóképet, ellenben a plakátok odab*sztak. :)

  62. ha valakinek nem jött volna le amit a Batmanről írtam az nyilván nem a véleményem,

    Begins is nagyon bejött, és Nolan+Bale duo mostanában elég jó filmeket csinál (Prestige egyik kedvencem)

  63. “Hagyjátok már ezt az úristenezést.”

    Hagyjátok már az ellenhypeot. Én absz nem Ledger halála miatt hypeolom a Batmant, hanem mert a film a legjobb szuperhősös filmnek táűnik eddig.

    És nem fogok rá 100%-ot adni, ha nem tetszik 100%-osan.

  64. Vicces, hogy a hazai médiában semmi hype nincs.
    Itt is csak magunkat hergeljük fel… :-)

    Egyébiránt, a szokásos kamerás verzió már szedhető, úgyhogy már csak a forgalmazó köcs*gsége miatt is megnézem. Elsőre nekem jó lesz így is. Legalább megsejtek valamit abból, hogy valósak-e az elvárások. Aztán meg ha igen, akkor moziban kötelező lesz.

    Ha én ezért nem vagyok ember…

    Ne legyünk ennyire gyerekesek.

  65. talamasca: emberi mivoltodtól függetlenül, csak a forgalmazó ökörsége miatt magadnak csökkenteni az élményt hihetetlenül idióta döntés…

  66. Én nem Heath halála miatt akartam megnézni, hanem azért, mert a Begins anno lesöpörte a többi képregényfilmet, és biztos vagyok benne, hogy ez is le fogja. A sok kételkedő arcára azért kíváncsi lennék, miután kijönnek majd a moziból. Én bízom a film készítőiben! Biztosan nagyon jó lesz, egy ilyen csodás reklámkampány után. A Beginset mondjuk emlékeim szerint ennyire nem reklámozták, de mégis milyen jó lett!

  67. Na jó, most már engem is érdekel. Nem terveztem, hogy megnézem, mert a Begins nem nagyon tetszett, nem láttam egy trailert se, de ha tényleg ilyen jó a film, akkor nekem is látnom kell.

  68. gyerekek, kész vagyok!!! :D
    LÁTTAM, nem mondok többet…
    iszonyat jó lett.
    nem bírtam emgvárni a magyar premiert…
    nálam a film 30/10-es lett :D (és ebben egy kis túlzás sincs…)
    Nolan megint kitett magáért…
    ISTENEM, annyit tudnék mesélni, de nem lehet :'(
    Sírni tudnék most…
    Premier napján irány a mozi.
    Az hétszencség, hogy ott leszek az első vetítésen (mármint, ami a győri első vetítést érinti… XD)
    Azthiszem, hogy ma elkezdek írni egy kritikát és, ha a magyar premierig kész lesz és jó lesz, akkor benyújtom tisztel Human úrnak… :D
    istenem, még mindig remeg a gyomrom.. iszonyat jó lett… :D

  69. Visszaolvasva az eddigieket:
    Szívből örülök az első helynek.
    Bale kapcsán hasonló sikert kívánok a T4-nek is…

  70. hmm… első hétvége 155 millió dollár? 15 millióval még túl is lépte az előrejelzést… szééép..

  71. én őszintén csodálkozom, hogy “csak” 15 misivel lépte túl az előre jelzést… :D

  72. vazze!!! elso az imdb-n!!!
    Rank Rating Title Votes
    1. 9.5 The Dark Knight (2008) 23,611
    2. 9.1 The Godfather (1972) 288,072
    3. 9.1 The Shawshank Redemption (1994) 339,555

  73. Azért ez nagyon nagy dicséret az első filmnek is, hogy megalapozta itt a dolgokat :) Apropó… nem lenne jobb ha a legutolsó komment lenne legfelül? :P

  74. nem lenne jobb, mert rosszabb lenne. Plusz n3o, ott van kettővel feletted, meg ott van 40 kommentel eloőtted a nagy imdb felfedezés..

  75. én meg azt hittem meg lesz a 200misi az első hétvégéjén.:) vajon megközelítheti a Titanic majdnem 2milliárdos összbevételét?

  76. Miért nem? Mondjuk szerintem sem, de ha jól láttam a Titanic a nyitó hétvégéjén 28 millót termelt, szóval mi volt az oka, hogy 600millióval zárt?

  77. Huhh, nem semmi! IMDb #1, 60 milliós kezdés…

    Amikor valami ennyire jónak néz ki, akkor sajnos sok esetben csalódok. Várom a csodát, ami a végén elmarad. S hiába 9.9/10 a film, ha én 10/10-et várok, akkor az számomra csalódás.

    Remélem a Batman beváltja a hozzá fűzött reményeimet. (Az előző résznek sikerült!)

  78. carlos: Ja, hogy te is magyarországon vagy az IP címed alapján csak azt hitted ez vicces lesz, és most felnéz valaki rád, h láttad? Köszönjük a részvételt.

  79. Úgy tűnik, ez a világ legjobb filmje: szponzor, néző, kritikus tömegekben dícséri. Maradt még egyáltalán rekord az összesített bevételen kívül, amit még nem döntött meg?

  80. Igen, észrevettem az IMDB-s felfedezést már mások is megírták :D Legközelebb figyelek, csak törölni már ugye nem lehetett :) Amúgy engem az lep meg legjobban, hogy milyen sokan felnéznek és szavaznak is IMDB-n erre filmre :):)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.