Mamma Mia!

Már a trailer alapján látszott, hogy ez pontosan az a fajta film, amire elmegyek nyűgösen és fáradtan, utána meg rohanok beszerezni a soundtracket és takarítás közben a súrolóporos flakont mikrofonként használva táncikálok és ABBA-dalokat énekelek a konyhában a szomszédok legnagyobb örömére. Romantikus, vidám, napfényes feelgood musical ABBÁ-val, görög tengerparttal, sármosnál sármosabb férfiszereplőkkel, bikinis csajokkal, lépten-nyomon táncra perdülő helyiekkel és mindenekelőtt Meryl Streeppel.

Mamma Mia

Az ABBA nevű hetvenes évekbeli svéd zenekar dalait felhasználva Catherine Johnson 1999-ben írt egy színpadi musicalt, amit évekig nagy sikerrel játszottak, többek között a Broadway-n, most ennek a filmváltozatát láthatjuk. A musical sajátossága, hogy a klasszikus alaphelyzethez képest itt előbb voltak meg a dalok és csak utána került köréjük sztori, vagyis a szereplők lépten-nyomon rázendítenek valamelyik ABBA-számra, ami akkor és ott nagyjából passzol a történetbe és kifejezi az aktuáis lelkiállapotukat.

A szőke, napbarnított, húszéves Sophie (Amanda Seyfried) és független jellemű anyukája, Donna (Meryl Streep) egy édeni görög szigeten éldegélnek és fogadót üzemeltetnek. Megérkeznek Sophie szintén csitri barátnői, akiknek éktelen visítozás és idegesítő vihorászás keretében elmeséli, hogy megtalálta anyja lánykori naplóját, amelyből kiderül, hogy Donna kikkel feküdt le azon a nyáron, amikor a kis Sophie megfogant. Három pasiról van szó, bármelyikük lehet Sophie apja, ezért a leleményes szőkeség mindhármat meghívta a két nap múlva esedékes esküvőjére, hogy majd ha megérkeznek, kiválogatja közülük a vér szerinti apját, úgyis első látásra tudni fogja, melyik az. Mindhárman el is jönnek, Bill (Stellan Skarsgård), a kalandor világutazó és útikönyvíró, Sam Carmichael (Pierce Brosnan), a jóképű, szívdöglesztő, sármos, ó, istenem, de jól áll neki az őszes borosta, elvált építész New Yorkból, valamint Harry Bright (Colin Firth), a kissé kényszeres, valaha spontán volt és lázadó, de ma már merev és öltönyös bankár Londonból.

A bonyoldalom körülbelül olyanok miatt zajlik, hogy Sophie nem jön rá, melyik az apja, a pasik lépten-nyomon Donnába ütköznek, aki az egészről mit sem tudott, ráadásul úgy tűnik, még nem heverte ki azt a romantikus nyarat az elmúlt húsz évben, meg persze mindjárt itt az esküvő, és jaj, ki fogja most akkor szegény Sophie-t az oltárhoz kísérni. Mindeközben pedig a felsorolt szereplők időnként ABBA-dalokat énekelnek és többnyire spontán táncra perdül velük a koktélbár teljes, lengén öltözött közönsége, vagy a násznép, vagy a fél falu.

Mamma Streep

Több dolog miatt is nagyon jó ez a film. Egyrészt, mert nem akar más lenni, mint habkönnyű, nyári, romantikus vígjáték, és annak tökéletes, nincs benne semmi erőltetett humor vagy dráma, másrészt a színészek miatt. Meryl Streep remekül énekel és fantasztikusan játszik, mindig egy hajszálnyival eltúlozva a szerepét, ami nagyon vicces, a két lánykori barátnőjét alakító Julie Walters és Christine Baranski pedig már egyáltalán nem fogják vissza magukat, hanem tökéletesen burleszk-módra viselkednek, Walters például lelóg az ereszcsatornáról, meg egy helyben állva kiesik az álló csónakból, folyamatosan röhögve közben, egyébként is úgy képzelem, hogy a színészek halálra röhöghették magukat ezen a forgatáson.

Mamma Mia! értékelés

Cukormáz, naplemente, romantika, cuki lánykák, jóképű férfiak, Meryl Streep ugrál az ágyon, miközben barátnői melltartókkal és sminkcuccokkal dobálózva éneklik, hogy dancing queen, only seventeen. 7/10-et kap, nekem jókedvem lett tőle, anyukáink egészen biztosan imádni fogják, és két fiút is ismerek, akinek tetszett, bár pasiknak talán érdemes a sor szélére jegyet venni, hátha mégis ki akarnak jönni közben.

isolde
írta
2008. 07. 20. 21:26
megjelenés
155
hozzászolás


155 hozzászólás a “Mamma Mia!” bejegyzéshez

  1. Szüleim megnézték, nekik nagyon tetszett. Majd valamikor én is beülök rá a párommal. Egyébként a kritika hangvétele után kicsit kevésnek tűnik az 7 pont…

  2. nekem is szüleim nézték meg, anyum imádta, apa kevésbé, szal teljes mértékben hitelt adok a végértékelésnek :D

  3. Én ma este néztem meg! Fiú létemre tetszett a film…főleg, mert azt adta, amit vártam…hát lehet h a nyitottság is közrejátszik…mondjuk a vége már kissé elhúzott volt.

  4. Pont most gondoltam rá, hogy írsz-e vajon róla, mert engem érdekelne.

    Ezek szerint megéri megnézni.

  5. Ha jól veszem ki, ez tipikusan női film, amit mi – az ellenkező nem képviselői – ritka esetek egyikén néznénk csak meg. Pl.:
    1. Tettünk valami rosszat, és valahogy jóvá kell tenni, olcsó és egyszerű módja egy női filmre beülni.
    2. Tenni akarunk valami perverzet és a film után valószínűleg meg is kapjuk – ha a női illető nem lesz teljesen melankolikus állapotban.
    3. Meg kell mutatnunk a “nőies” valónkat is néha, egy új nő beszerzésénél az elején gyorsan át kell esni ilyen fájdalmas dolgokon is.

    Ne sértődj meg Isolde, de ez szerintem nem human-nak (embernek) való film…

  6. mivel apám, anyám abban a korban inkább Deep Purple-t és Led Zeppelin-t hallgatott, azt hiszem nem bírnák idegekkel :) mivel “jól” neveltek, én sem ülök be rá ;) …majd adják a tv-ben… persze a film lehet jó, de nekem ez a zene… áúúú

  7. Aki látta filmet attol kérdezném, hogy a film végén a fehér tógás emberek közt egy Björn Ulvaeus-ra hasonlító úriembert véltem felfedezni.Ő volt az vagy csak káprázott a szemem?

  8. hát, szerintem 10/10 :)
    végig énekelt mindenki a moziban a premieren – állat volt :)

  9. Fiú vagyok. Tetszett.

    Vagyhát legalábbis a rózsaszín musical-kategóriában az egyik legjobbnak tartom, amit valaha láttam.

  10. Könnyesre röhögtük magunkat az asszonnyal a moziban! Ez tízpertizes, angyalom. :DDDDD Pasiknak is sorközépre vagyetek jegyet, lányok!

    Nagyon jóleső film. :)

  11. Tegnap láttam a filmet, szerintem fantasztikus!
    Igazi életvidám embereknek való, akik imádnak mosolyogni és nevetni! Én is ilyen vagyok és nagyon-nagyon tetszett! Mindenkinek ajánlom, az egyik legjobb film amit eddig láttam! És Pierce Brosnan még mindig jó pasi…:)

  12. Mi is megnéztük, az asszony akarta. Katasztrófa volt, régóta nem láttam ilyen szörnyű filmet!!

    Nőknek valószínűleg tetszik (ABBA, Görögo., Pierce Brosnan, romantika), de inkább egy Z kategóriás Casper Van Dien film, mint ez a sz**…

  13. Nekem is 10/10 ez a film, ma megyek megint megnézni, a premiert pedig én is végig énekeltem, illetve próbáltam a széken egy helyben maradni, bár nem sok eredménnyel. Jó olyan filmet nézni, amit nem csak te élvezel, hanem látszik, hogy a színészek is remekül szórakoztak forgatás közben, és mindez nem ment a film rovására.

    Pont olyan a film, mint azok az isteni jegeskávék, amiket a görög partokon hoznak ki a helyes(/csinos) pincérfiúk(/pincérlányok) a nyugágyhoz :)) Kihagyhatatlan!!! :)

  14. sima 10/10-et mondanék, ha az már nem lenne foglalt. de persze elfogultság rulez, tavaly a bs-ben is kénytelen voltam bevállalni.

    a kemény arcoknak persze nem fog bejönni az efféle bohóság, de lány-fiú egyaránt élvezheti, nem kell ahhoz melegnek lenni:) (szegény musical műfaj mindig megkapja ezt a billogot.)

  15. “a: az indexes kritikát jegyző “vl””

    fáy miklós a népszabadságban is olvadozott.

  16. asszony elrángatott idén a sex és new york-ra, és erre. az első dögunalom volt, viszont ez marhára tetszett. szétröhögtem rajta a fejemet.

  17. jaja meg is lepődtem ekkora “olvadozás” népszabadságban. durva. egyébként winnievel értek egyet a 10/10 kapcsán annyira bejött hogy megnéztem barátnővel is meg anyuval is, egymást követő nap.
    Mikor barátnővel voltunk nagyon fura volt hogy hím 40 alatt nem volt a nézőtéren csak én…

  18. Nekem férfi létemre tetszett. PEdig még 20sem vagyok:)-szal még azt sem lehet mondani h ABBA fan lennék:)
    Nem mondom a barátnők visítozhattak volna kevesebbet az elején. Az néha már zavaró volt. De összeségében nem bántam meg h elmentem megnézni.

  19. Nekem nagyon bejött! Remélem, 20-30 év múlva én is így fogok ugrabugrálni a barátnőimmel!

  20. Öcsém minap nézte meg a bnőjével és tetszett neki (akkor is ezt mondta mikor nem volt ott a csaj :D )
    Úgy néz ki nekem is meg kell néznem, de akkor már inkább ezt mint más romantikus förmedvényt :)
    Retro úgyis dívik, még engem is elkapott, Görög o. meg amúgy is fless XD

  21. jó volt.
    vidéki város: vegyes nézőtér minden korosztályból és úgy elégedettnek tűnt mindenki.
    néha külön érdekes is volt oldalt nézve megnézni az arcokat.

    abba kedvelőknek kötelező.

  22. Elég sokan nézték meg Pesten hétvégén. A forgalmazóknak érdemesebb lenne több női filmet küldenie moziba, azok mindig nagyobb sikerek, mint a fiúfilmek.

  23. a forgalmazók szerintem ponotsan tudják, hogy mi a nagy siker és mi nem. és sajnos nincs ilyen kategorizálás, hogy női vagy férfi, hiszen bőven buktak meg női filmek is.

    és persze nagyjából minden filmet a moziba küldenek. ha kevés a női, akkor nem tudnak többet.

    az más kérdés, hogy látva a bevételt, bitang nagy siker a film, hazavágta a szex és ny-t is. második a a hazai éves bevételi listán.

  24. érdekes a párhuzam a mindenképpen, talánnal
    ó persze nem ugyanaz, de 3 rejtélyes szülő lehetőség azért eddig nem volt annyira gyakori
    ezt viszont mellesleg még nem láttam
    muteromnak biztos tetszeni fog

  25. Furcsa ez a nagy lelkendezés, mert a barátnőm nagy ABBA rajongó, szereti a musical-eket is, de ezt élete egyik legrosszabb filmélményének tartja. Hála a jó égnek én
    megúsztam….:-))))

  26. winnie: csak azért gondoltam, mert iylen filmek nálunk kiemelkedő sikert aratnak, mint a Szex és New York, Jackpot el nem választ vagy akármelyik romantikus film. A boldogító talánt vagy a Csak a testeden átot többen nézték összességében, mint a Hihetetlen Hulkot. Ehhez képest Amerikában ez a két utóbbi film sehol nem volt a Hulkohoz képest. Csak az amerikai bevétel alapján be se kellett volna mutatni ezeket, Pesten viszont képességeikhez képest sikeresek. Egy Mamma Mia kaliberű filmtől csalódás lett volna, ha nem nyomja le, mondjuk a Vasembert vagy a Wantedot. Több nő jár moziba?

  27. Nagy családdal mentünk, mindenki élvezte, még édesapám is, aki az első visongósbarátnőtalálkozásnál majdnem felállt :)
    Kicsit néha erőltetettnek éreztem a dalok jelenlétét (nem olvadtak be annyira jól), de tényleg csak néha. Nagyon nagyon tetszett a film, a zenét is régről szeretjük és a szinészek meglepően jól énekeltek, bár az ódázó Bondon nehéz túltenni magunkat. :) Mindenképp DVD-n vásárlós többször újranézős.
    Nem tudom, én világ életemben oda voltam a könnyed és vicces filmekért, pláne a musicalekért, igy sose fogom megérteni, hogy tudnak irtózni tőle az emberek. Mellettünk volt a moziban egy huszonéves fiataltársaság, a fiúknak is tetszett a film.
    Ha engeditek, szórakoztat. Szerintem.:)

  28. Óh igen, egy “negativum”. Aki teheti, ne olvassa számok feliratait.

    “mani mani mani mani mani” :DDD Ez mi akart lenni? :D [Money Money Money alatt]

  29. huu basszus akor velem van a baj…én elkezdtem nézni de beleprgettem 10 perc után majd kinyomtam és delete…nem a zenés filmekel van bajom hiszen a Ripo filmet nagyon várom:) hanem rájöttem egyszerüen nekem ez tul pink . Jah eszembe se juttna megmutatni ezt egy nőnek ..annyira nem akarok magammal kibaszni :) nálam ez 2/10 ből, de csak a helyszin miatt

  30. Mi volt ez a film? Felháborodásomban nem találok szavakat. Nem tudom eldönteni, hogy Amanda S. vicsorgása, a műfordításos magyar felirat, az elcsépelt happy end vagy maga a sztori az, ami bosszant. Utólag nem adnék ki rá pénzt, max megnézném, ha leadja egy tv adó. Szeretem az ABBA-t, Pierce Brosnanon kívül mással nem is lett volna probléma az ének címszó alatt, de ő aztán úgy elbaltázta, hogy jó időre elvette a kedvem a musicalektől. Egyébként értem én sztori végét (spoiler–>)hogy már nem is érdekli, ki az apja, de a DNS vizsgálat idejében akkor sem lehet már eladni egy ilyen filmet.(spoiler vége)
    Vagy mégis? 27,6 milkójával megelőzte a Hajlakk remake-et. Azt ugyan nem láttam, de ez attól még szégyen és gyalázat. Én legfeljebb 5/10-et adok, azt is Meryl Streepért..

  31. 10/10
    És szerintem annak nem tetszik aki többet vár egy könnyed nyári mozitól, ami ennyi és nem több. Brosnan énekből tényleg megbukna, de Meryl Streep nagyon szuper énekből… mellesleg szeretnék így festeni 59 évesen :)
    Sztori az nem sok, de a film a helyszín-abba dalok- és a poénok miatt fantasztikus, ezt vártam, nem többet!

    — teszem hozzá én pl nem szeretem a horrort, szóval aki azért van oda, azt megértem hogy ezt lehúzza…

  32. Egy dolog, hogy milyen a film (eszméletlen jó), de minden hozsanna Speier Dávidot illeti. Durva jók voltak a dalszövegek, nem semmi meló lehetett.

  33. Mi vasárnap néztük meg a párommal. 33 éves, hetero, 1 gyermekes családapa vagyok, aki zenében a Metallicától Mozartig és az ABBA-tól a Nightwishig mindent meghallgatok (legfeljebb csak egyszer, ha olyan :) Erre a filmre úgy mentem el, hogy a hangulat már megvolt, mert az eredeti Broadway musical is megvan CD-n és a mostani filmfeldolgozás zenéje is. Tehát már tisztában voltam vele, hogy zeneileg, sőt énekhangilag is mit várhatok. Azután megszólalt az I have a dream… Lilly Kane szájából (igen, az első pár percben nekem Amanda Seyfried még Lilly volt a Veronica Marsból…), elmentek a levelek, jöttek a barátnők, jött a visongás, ami engem inkább ráhangolt arra, hogy most bizony egy csajos filmet nézek, majd megszólalt a Honey, honey, a lábam elkezdte verni az ütemet, az ujjaim a szék karfáján dobogtak, és pillanatok alatt magamban dúdoltam a dalt. Elkapott a varázslat. Hangos kacajok, és sok vidám pillanat volt ez a közel két óra, ami egyszerűen bearanyozta a kissé borús vasárnapot. Kedvenc (dupla idézőjelben!) kritikusom (broáf!) Szekeres Viktor azon sápítozik az SG.hu-n írt kritikájában, hogy milyen hülye ötlet volt egy olyan nőnek adni a rendezői széket, aki eddig csak színházban rendezett musicalt. Dehát könyörgöm! A MUSICAL EGY SZÍNHÁZI STÍLUS, amit szerintem nem is szabad máshogy átültetni filmre, csak szinpadias megoldásokkal. Pár hete néztem meg a Rémségek Kicsiny Boltjának filmváltozatát is, ami szintén (csak talán még erősebben) a szinpadiasságra épít. De ugyanez elmondható a Rocky Horror Picture Show-ról, vagy bármelyik másik jó musical feldolgozásról. Aki Oscar díjas alakításokra, horatiusi magasságokba szökellő gondolatokra, vagy egy kis ZS kategóriás Casper Van Dien fimre vágyik, az messze kerülje el a Mamma Mia!-t, viszont aki egy igazán jót akar szórakozni egy életvidám, kedves történeten, annak szerintem nem szabad kihagynia.

  34. Nahát, mennyi pozitív vélemény, a végén még megnézzük, pedig az ABBA sosem tartozott a kedvencek közé.

  35. Mondjuk kb. az a lökött, aki úgy áll hozzá a filmhez, mint egy vérkomoly drámához, amin hosszan kell merengeni, meg amiben értelmet kell keresni. Nem, ez nem az a film. Olyan egyszerű a történet, mint a faék. Pont az is kellett hozzá. Egy nagyon könnyed, vidám, éneklős, mosolygós film, gyönyörködhetünk a csodás tájban, a nagyon jó kis zenékben, és Meryl Streep zseniális játékában. Könyörgöm, aki meg nem szereti az ABBA- számokat, az minek megy el rá? Hogy utána elmondhassa, hogy hú, ez egy nagyon gyenge film volt, éneklő színészekkel, és fúj, akkor kászperfándín? LOL. Mellesleg Pierce Brosnan-on kívül a színészek hangjára sem lehet panaszunk.

  36. En 10 evesen meg lattam “live” ABBA koncertet a TV-ben es imadom öket, szal nekem tuti tetszeni fog, de majd csak DVD-n. Nincs akivel elmenjek a moziba ra.

    Amugy pasi.

  37. Először nem néztem kié a post, olvasom, olvasom aztán egyszer csak “a jóképű, szívdöglesztő, sármos, ó, istenem, de jól áll neki az őszes borosta”. Kicsit meglepődtem hogy mi lehet ez, aztán csekkoltam hogy nem Human írta:) Na mindegy, ilíen ratyi időben kedd este lehet jó a film, bár a TDK kicsit jobb lenne…

  38. Most értem haza róla, és elsőre nem igazán jött be, míg kampányoltak a filmnek, de pozitívan csalódtam. Rohadt jól éreztem magam és tényleg nem erőltetett. Engem a Pierce Brosnan teljesen elragadott. Sose kedveltem, de ebben a filmben megszerettem :-) Merily Streep is elbüvőlő benne, és a számok is nagyon jók. Sose hallgattam Abbát, de a stáblista zenéjét már a moziterem sepregetése alatt megszerettem. XD Nekem 9/10.

  39. Én ma (tegnap:)) láttam, nálam is 10/10. Pedig az ABBÁ-t kifejezetten nem szerettem…amíg meg nem ismertem a musicalt 2006-ban. Innentől egyértelmű volt, hogy megnézem a filmet is, és nem csalódtam. Valóban az életörömről szól, egy Meryl interjúban olvastam, hogy ő nem sokkal 09/11 után látta a Broadway-n, és azt hitte, senki nem fog elmenni rá a történtek után, és mégis tele volt a színház, mert mindenki rájött, h mennyire szerencsés, hogy él, és maga a darab is az életrörömöt jelképezte számukra. Egyetértek. És zeneileg fantasztikus, különösen a “The Winner Takes It All”. Én is most lettem teljesen elfogult Pierce Brosnannel kapcsolatban, Meryl Streep pedig egyszerűen remek!!! Ahogy a többi szereplő is. Ez egy magával ragadó produkció:). Még biztos megyek párszor:).

  40. mi van fiúk ennyi horror után igy megettétek ezt??? hát a hugom is kikapcsolta:) itt valami gáz van…

  41. Maga a sztori hatalmas sablon, kíváncsi lennék pontosan hány film lehet, ami 99% százalékban megegyezik ezzel.
    Viszonylag szeretem az ABBA slágareket, de nem ennyire, továbbá a musicelekért sem rajongok. Talán a szereplők dobnak rajta, de ez önmagában elég kevés.
    Szóval max majd szüleimnek ajánlom, hátha ők fel tudják dolgozni, mint valamire is értékelhető film-musicalt.

  42. Mi tegnap néztük meg a filmet!
    Nagyon tetszett, a barátnőmmel végig énekeltük, és ha még 10 perccel tovább tart a tánc se maradt volna el! ;)
    Úgyhogy szerintem 10-ből 15-ös a film :)
    Sőt szerintem a barátommal is meg fogom nézni, mert nem egy csöpögős csajos film!

  43. Szerintem a számokat nevetséges volt lefordítani,és feliratozni!(nevetséges volt)
    Mert 60%-ban meg se egyezett az eredeti szöveggel!
    Szóval nekem senki ne mondja,hogy azért volt,hogy kijöjjön a ritmus,mert könyörgöm ki az a hülye aki az ABBA slágereket magyarul énekli?!
    De ennek ellenére tényleg jó film! És nem csak annak a korosztálynak szól akik annak idején voltak fiatalok!
    Mert én 18éves vagyok, de mégis tetszett!

  44. nekem látták szüleim, nagymamám sőt én is, mondhatom igazán jó volt. ha 3 generációnak is bejött akkor valóban tudhattak valamit:)

  45. Ubul,
    Benny is benne volt a filmben hasonló időtartamra, a film közepe táján a stég mellett zongorázott. (De lehet, h fordítva és a zongorás volt Björn, a lényeg, h mindketten ott voltak, mint Hitchcock. :))
    10/10

  46. “Szerintem a számokat nevetséges volt lefordítani,és feliratozni!(nevetséges volt)”

    írjon jó nagy baromságokat. aki nem tud angolul, az haljon meg, nehogy már kövesse a sztorit.

  47. Én már háromszor láttam, holnap megyek negyedjére. Londonban nézem, így szerencsére a dalok magyar feliratozásától megmenekülök.
    Szerintem nagyon jó! Persze én elfogult ABBA rajongó vagyok :)
    Benny a közepén zongorázik, Björn pedig a legvégén látható benne.

  48. Én tegnap néztem meg a filmet, és csak jót mondhatok el róla. Nálam 10/10-es a film. Kellemes, könnyed, vidám, pörgős. Valóban jó kedvem lett tőle. :-)

  49. nem tudom miért szidjátok a magyar feliratot.winnie jól mondja tényleg a történet része a dalszöveg így alapvető azok feliratozása és Speier Dávidnál szerintem csak rosszabb fordító kaphatta volna. Szerintem kiváló munkát végzett, egy dalnál nem az a lényeg hogy szó szerint visszaadd. És ő még rímesre is megírta úgyhogy szerintem a fika közel sem jogos.

  50. Nem nem kellett volna lefordítani, hanem nem kellett volna túlzásokba esni a “kreativitás” területén. A srác gyakorlatilag új dalszöveget írt a dallamokra (nyilván itt nem arra gondolok, hogy magyarul van, és nem angolul). Ennyire azért nem jó, tök fölösleges volt rímekbe szedni, meg szótagra ugyanazt hozni, mert úgyse fogja senki magyarul énekelni a dalokat (az lett volna az értelme, hogy megértsük a szöveget, meg hogy az hogy illeszkedik az adott szituba, arra tökéletesen megfelelt volna, ha nem is teljesen, de nagyjából szó szerinti fordítás). Ráadásul az eredeti dalszöveg sem mindig rímel, és a csóka sokszor hülyeséget írt, marhára nem ugyanaz volt a jelentése, mint az eredeti szövegnek. A kevesebb most is több lett volna.

  51. Igaz, hogy sztem nem szorul rá, de meg kell védjem a fordítást. Igaz, hogy helyenként tényleg eltér, de basszus, nagyon igényes és profi MŰfordítás lett – a sztori átjött, a lényeg átjött, úgyse magyarul fogjuk énekelni, valóban – akkor meg miért zavaró, nem értem… én még azon is csodálkoztam, hogy csomó helyen a magyar szöveg még az angolra is rímelt… respect.

    Hogy a filmről is szóljak: nálam simán egy 8/10, feelgood végigvigyorgós, lábjáratós cucc. Nem veszi komolyan magát egy percig sem, mint ahogy a színészek sem, és ez látszik is az eredményen. Nagyon állat volt, ahogy kb senki nem azt a figurát hozta, amit a színésztől elvárt volna az ember :))) Meryl Streep meg egyszerűen zseniális.

  52. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad is biztosan örömmel nézték meg.

    Most nem tudom pontosan hogy Björn vagy Benny. De valamelyikőjük párszor felvillant a filmben ! :)

  53. “Szerintem a számokat nevetséges volt lefordítani,és feliratozni!(nevetséges volt)”

    Sokan nem tudnak még angolul, és szerintem örülnek neki, ha réthetik, miről szól 1-1 ABBA sláger, de engem is zavarna a hülye feliratozás.

    Mostanában fogjuk megnézni a filme, és nagyon féltem, hogy magyarul éneklik benne a dalokat… Örömmel olvasom, hogy csak feliratozzák.

    Megyek, készülök a filmre – hallgatom a YouTube-os ABBA listámat :-)

  54. Én szülinapom alkalmából mentem el megnézni a filmet..
    Mivel nem vártam csavaros fordulatot, hatalmas mondanivalót, csak azt mondhatom, hogy nagyon-nagyon jól szórakoztam!!!

    Soundtrack most is szól!

    :D

  55. Szeretném én is megnézni csak nem tudom hol adják elő, Ha valaki tudna cimeket megkösszönöm

  56. Gabesz: ezt komolyan kérded? :) minden moziba. amúgy meg mire tartod az internetet? port.hu, est.hu…
    2x láttam eddig, szerintem fenomenális. akit meg csak a véres-bunyós-b.szós filmek tesznek boldoggá, az nézze azokat…

  57. Teljes mértékben egyetértek Isoldeval. Ez a film brilliáns. Én 10/10 adtam rá. Sírva-röhögös kategória volt. Aki azt írja, hogy ez a film katasztrófa, az túl komolyan veszi. Ennek a filmnek egyetlen pillanatát sem szabad komolyan venni. Szinte érezni lehet, ahogy a szereplők kikacsintanak belőle. Az én meglátásom szerint hatalmasat buliztak, amit filmre vettek és pont. :D Pierce Brosnan nekem mondjuk kicsit súlyos volt, és nem csak az éneket leszámítva, hanem nekem ő már túl 007-es…

    A felirat, hát szerintem nem Speier Dávid legjobb munkája, de ez az én véleményem. Néha tényleg nagyon belelendült, de elnézhető. Ami ennél engem jobban idegesített, az a lányzó hangja volt. Rettenetes. Kb. mintha 11 éves gyerekkel szinkeltették volna le…

    Az biztos hogy a film az idei évi toplistámra felkerült. :D

  58. 9/10 nálam az ítélet! Eszméletlen jó film, szénné röhögtem magam rajta sokszor. De az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én imádom az ABBA zenéjét. Nem biztos hogy Elvis számokkal is tetszett volna. Csak azoknak ajánlom, akik szeretik és ismerik az együttest!

  59. Nálam ez a rész és a film is 10/10!!!!!!!!!
    Irtóóó jóó a film! Nagyon tetszik és tuti hogy még megnézem egy párszor!!! Mint már biztos sok mindenki én is szeretem az ABBA zenéjét!!! IMÁDOM AZ EGÉSZET!!!!

  60. Corea, McLaughlin, Scott Henderson, Weather Report, Mahavishnu Orchestra, levezetésnek Zeppelin, Deep Purple, Anthrax…? – szal minek is nekem ez a film?
    Nem kell megijedni: nagyon tetszett a film. Jó a hangulata, jó az új hangszerelés, Meryl Streeptöl robban a vászon, a Dancing Queen,a Super Trouper dramaturgiailag is jó: öregedö nyanyák akik 17-nek érzik magukat, – és tényleg, közben én is annak magam…pedig már több mint kétszer söt hajaj…:O(
    A musical-sztorit nem ismertem, a nagy (szex)kavarás egy kicsit idegen volt tölem (like “ki is az apja” & “te voltál az elsö és utolsó nö az életemben”: amennyire emlékszem abbáék is szolid családszeretö heterók voltak bár váltak ök is rendesen). A tini lányommal együtt feldobva abszolváltuk a filmet. A fiam (hátközépig érö haj, trash, death stb. rajongó) sepercig nem bírta, a “mézecském-mézecském”-nél felállt és távozott. Töle az volt a rendes, hogy megpróbálta

    Ajánlom mindenkinek.
    (ja nincs hosszú ö-m!)

  61. Aki erre a filmre bármi szart mond, na az a szar. Ez a film igazán jó és már alig várom h DVD-n meglegyen, hogy az összes bnőmnek megmutathassam. Egyszerűen imádom. Az ABBA számokkal együtt. Szóval akinek nem tetszik csukja be a szemét és nyeljen, mert ez a film KIRÁLY!!

  62. Én tegnap láttam ,isteni a film! Pont azt adja, amit vársz tőle, de néha könnyesre röhögtem magamat. És szerintem legalább 9 pontos a film! És egyébként is, Tom Hanks sem adja akármihez a nevét, ő az egyik producer..

  63. A történet kb 2 perces: 1 gülü szemü lány(20 éves) anyukájával ketten élnek és vezetnek 1 hotelt vmelyik görög szigeten. A lány férjhez akar menni, de hiányzik neki az apukája. Mivel 20 éve anyukájának legalább 3 pasija volt azon a nyáron, az anyuka naplójának segitségével utána jár és meghivja őket az esküvőre. Úgy gondolja majd első ránézésre rájön, hogy ki a valódi apuka.
    A háttér akár 1 képeslap 1 görög szigetről.
    Az egész közben Abba dalokat énekelgetnek, még a 007-es ügynök is (azért ez kicsit húzos). Ettől lesz majd 2 órás a film.
    Mégis az egész film jó hangulatot, vidámságot áraszt. A gülű szemü lány még helyes is. Meryl Streep, az anyuka pedig óriási a filmben.
    Én elmultam 40, a rock zenét szeretem, hallgatok klasszikust, de az Abba-t is nagyon szerettem tini koromban. Szóval meglehet nézni a filmet, mert kellemes szórakozás. Az Abbat kell szeretni hozzá, mert szerintem a dalok a lényegesek a filmben. űEz hozza fel a filmet is.

  64. Én ma láttam, imádtam! Pedig csak annyit tudtam az ABBA-ról, hogy egy régebbi énekes csapat volt. Ettől függetlenül, Meryl Streep zseniális!!!
    Sajnos James Bond éneklése engem sem kapott meg, sajnos Brosman nekem akkor is a 007es ügynök
    Csak azt sajnálom hogy a barátnőimmel néztem meg, így anya nem tudom, kivel menjen el erre a filmre .. apát -bármennyire is csodás film – szerintem fizikailag megviselné… hát azért győzködöm őket ;)

    10 / 10, mindenkinek ajánlom, aki nem beszűkült fény-árnyjáték filmekre vevő, amiket UV-zöld fényben vettek fel… ja és árnyjáték..
    sajnos erre is került már sok a magyar filmek sorában : @

  65. Mint elvakult ABBA rajongó, számomra is kötelező darab volt a film. És természetesen nem is bántam meg- persze tény és való, hogy a zenék és Meryl Streep viszik el a hátukon az alkotást. Pierce Brosnan, jelentsük ki: nem tud énekelni. És akkor abba gondoljunk bele, hogy mennyi technikai segítséget kaphatott, hogy legalább minimálisan elviselhető legyen- vajon milyen lehet élőben? Nem véletlen, hogy a Letterman showban pont azt a részt vágták be a filmből az ő interjúja alatt, mikor csak kábé vokáloznia kell Streepnek.
    Baranski és Walters is zseniálisak, Colin Firth viszont látványosan vergődik; megértem, hogy jólcsengő neveket akartak, de azért nem hiszem el, hogy nem tudtak volna mást találni. Azért azt, hogy épp Amerikában mekkora hírneve van az ABBÁnak, jól reprezentálja az, hogy David Letterman megjegyezte: az ABBA most híresebb a musical miatt, mint a 70-es években volt. Kitűnően példázza, hogy mennyire szarik a világ többi országára Amerika, és nem veszi figyelembe azt, hogy számos más országban az ABBA azóta is híres, nem csak most. Uff!

  66. Én még nem láttam, de tetszett a trailer.
    Tegnap akartam megnézni (Gyöngyösön), hát geci nem volt hely! !! :D
    Nem foglaltuk előre hanem majd ott pár percel a film előtt, azt teltház volt..

  67. Engem Meryl Streep sokszor idegesített, de ha itt is olyan természetes és aranyos, mint a Szív dallamaiban, akkor megnézném. Mellesleg teljesen éreztem, hogy 7-et fog kapni.

  68. én kétszer néztem meg (a 20as bnöimmel mega 40es anyummal másodszorra) találó volt a végén (bár aki végigülte és nem rohant ki a mozibol a lámpafelkapcs után) mikor beszoltak a szereplök hogy “mért nem mentek el”? :D :D
    ja igen,az egyik Abbás benne van afilmben,a végén is meg a dancing queen-es jelenetnél is,a parton ülve zongorázik,mutatják kb 3 másodpercig -felismertem még a moziban ülve,itthon meg letöltve még inkább annak tünt :D

  69. Nekem tetszett. És az asszonynak is. El is határoztuk, hogy megnézzük még egyszer. :)

  70. Ez a film akkora egy nulla áhhhh…… az ilyenre kár pénzt költeni. Nyálas szar. Az ABBA eggyütes jó volt, csak kár egy ilyen fossal elrontani!

  71. Á nagyon jó volt én tegnap este néztem meg anyámmal és a nyagmamámmal! Nagyon tetszett mindannyiunknak és még megnézem am moziban holnap újra :)

  72. Tegnap láttam. Anno én is Purple-t, meg Zeppelin-t hallgattam, az ABBA gáz volt.
    Tegnap meg, >40 éves fejjel, azt vettem észre, hogy néha-néha könnyes a szemem, miközben vigyorgok és együtt éneklem a szereplőkkel a dalokat, meg csodálom a Görög tájat.
    Annyi történt az “anno” és tegnap közt, hogy közben 19 éves lett a fiam, majdnem annyi, mint a film főszereplője és az ABBA slágerek is egészen más húrokat pendítettek meg bennem, mint 20-30 éve.
    Aranyos történet, amelyik bármelyikünkkel előfordulhat, jónéhány színész ikon, kortalan zene, szép táj…
    …ennél több nem is kell egy olyan filmhez, ami pont azt váltja ki belőled, amit fentebb fogalmazott meg a kritikus.
    A CD már megvan és a DVD is meg lesz.
    :-))

  73. Olyan jó, hogy sokan nem ia olvassák végig a többi írást…kb. 5-en írták már, hogy IGEN, Benny is felvillan egy pár másodpercre a filmben és Björn is a végén!!!
    Amúgy megnéztem én is, de nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni fanatikusként:-P Nálam természetesen 10/10

  74. Kicsit pink, kicsit giccses, de az utolsó 10 megnézett mozifilm közül semmi nem szórakoztatott annyira, mint ez a film. Ennek örömére, anyuval kétszer is megnéztük. Végig vigyorogtuk, végig énekeltük úgyhogy 10/10!!!

  75. Már kétszer láttam.)) És bevallom még sosem néztem meg moziban kétszer ugyanazt a filmet. A nővérem már 6x megnézte, állítólag a 10. jegyet megkapja ingyen..) Nah én ennél türelmesebb vagyok, megvárom a dvd-t. Nagyon tetszik a film, igaz a mondanivalója nagyon egyszerű, de pont nem ez a lényeg.. a hangulata! Maga az élet) Második alkalommal néztem a körülöttem ülőket is, és nekem ne mondja senki hogy a pasiknak ez nem jön be, láttam amit láttam, és itt is olvasom h tetszik a nagytöbbségüknek)) A maradék meg azt hiszi h még mindig az a férfias, ha nem mutatnak érzelmeket. Az Abbáról annyit, hogy ez előtt a film előtt csak pár számukat kedveltem, most viszont majdnem mindet, ugyhogy előkotortam egy jól elrejtett Abba gold cd-t és most sokat hallgatom. A film tuti Oszkaros lesz, többet is fog kapni sztem :) Szal nálam 10/10!!

  76. Sztem nagyon jo a film érdemes megnézni, én már vagy 10× láttam..ráad játszik benne ♥Pierce Brosnan♥

  77. ja igen sztem is 10/10 de inkább 10/11 :D:D sztem nagyon joo nézzétek meg (aki nem látta)

  78. Én a gyerekeimmel néztem meg, miután minden barátnőm állította, hogy szuper a film. A 11 éves fiam ugyanúgy élvezte, mint én. Imádom az ABBA-t, sírtam és nevettem egyszerre, sokszor legszívesebben táncoltam volna! Szóval 10/10-es. És alig várom a DVD-t!

  79. Én is nagyon a hatása alatt vagyok, de sajnos egyáltalán nem pozitív értelemben…
    Próbáltam összeszedni a pozitívumokat a filmben:
    – ABBA slágerek
    – Gyönyörű táj
    – Nagy nevek a filmben…

    De sajnos a negatívumok mindent elnyomnak:
    – Az ABBA slágerek beledobálása egy történetbe. Filmen abszolút nem jön át, lehet színházban igen…
    – A színész(nők) nem kicsit játszották túl… az izgága ugrabugrálásuk… szerintem ezt BÁRKI eljátsza így…
    – 0 történet. A lány meghívja az apa jelölteket az esküvőükre. De aztán már bánja is hogy megtette, aztán meg esküvőt sem akar.

    Összességében semmi nem történik a filmben, összefüggéstelen, kaotikus, kiszámíthatalan, bugyuta, emellett az ABBA számok tényleg nagyon jók, de a fentiek miatt nem élvezi az ember…

    Bocsi de nálam ez KAPUFA….

  80. Hát sztem fantasztikus volt 8× néztem meg a moziban..sztem nagyon lehet élvezni (Csabán néztem) 10perccel a film elött akartunk jegyet venni az elsö 10soron kivül a többi 20 dugig tele volt..fuu alig várom h kijöjjön DVDn (a cd már meg van) ja és a TVben is adhatnák..:D:D(a helyett a sok szar film helyett amit nyomatnak) szal én minden korosztájnak ajánlom láttam 60évees fárfiakat is röhögni akárcsak a 10-20éveseket is a lányokrol/hölgyekröl nem is beszélve…én legszivesebben táncoltam volna még 8adjára is..az tény h Pierce Brosnan nem tud énekelni..na de 1rakás zséért ki nem énekelt volna(ha olyan is a hangja) nah meg egy ilyen filmben föleg..szal nálam alap h 10/10 vagy inkább 10/15:D..Merly Streep is nagyon hozta a formáját..:D mondjuk sztem egyik pasi se tudodd jol énekelni gondoljunk csak arra a Harryre mint 1 buzi..:D nah meg Bill is de viszont a kiscsaj pasija az tudott énekelni..nh meg Tanya és Rosie az is nagyon kenték föleg a Chiqutita nál…:D de sztem…Pierce Brosnant nem azért kell szeretni mer olyan jol énekel hanem mer nagyon jo szinész és nagyon helyes ahogy irták h: Sam Carmichael (Pierce Brosnan), a jóképű, szívdöglesztő, sármos, ó, istenem, de jól áll neki az őszes borosta, elvált építész New Yorkból. Ajánlom minden korosztálynak ha 10en éves fiu vagy de akkor is ha 60éves hölgy…sztem rohadt jo..:D

  81. Nekem is nagyon nagyon tetszett. Szerintem ezentúl kedvenc filmjeim közé sorolom. Csak az volt rossz hogy mikor énekeltek és ugye aláírták a feliratot teljesen más volt mint az eredeti dalszöveg

  82. Gyerekek, ez 20/10-es! Ma néztük meg a párommal! Végig a dalokat énekeltem. A férjem egyszer rám is szólt, hogy kicsit halkabban, mert egyedül én voltam (eléggé) hangos :) Killjoy-jal egyetértek, mert szerintem sem volt gond a rendezéssel. Ha színházban lettünk volna, én felállva, őrjöngve tapsoltam volna. Most is gondolkodtam rajta, de nem akartam szegény férjemet mégjobban leégetni, hogy ilyen gyagyás csajjal jött…

    Egy dolog nagyon megfogott. A film végén senki, de tényleg senki nem indult el a kijárat felé, pedig már a lámpák is égtek egy ideje. Ha a film rossz lenne, akkor mindenki alig várta volna a végét, nem?

    A felíratokról csak annyit Sue-nak: a ‘Money, Money, Money’ magyarul nem ‘Mani, mani, mani?’ Csak úgy kédeztem… :)

    Egy dolog van ami nem tetszett, az Pierce Brosnan. Na nem ő, hanem ahogy énekel. Szegény helyett tényleg énekelhetett volna valaki más.

    Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, még annak is, aki nem akarja megnézni!

  83. Csatlakozom a pozitív véleményekhez (10/10) :) Nagyon jó volt – könnyű, vidám, nyári, mosolygós film, ami jó kedvre deríti az embert, és kizökkenti a mindennapokból közönyéből. Depiseknek nagyon ajánlott :) Az énekléssel valóban vannak apróbb hibák, de elmegy, a film hangulata kárpótol mindenkit.

  84. Anyukám 66 éves: imádta a filmet, a gyerekem (+ két osztálytársa) 11 éves: imádta (azt mondta, hogy jobb mint a High School Musical) – ő mondta, nem én, én 38 éves vagyok: imádtam a filmet. a párom 44 éves: imádta a filmet. Két baráti házaspárral néztük (40 évesek), hihetetlenül tetszett nekik…. Hát nem tudom, nekem úgy tűnik, mindegyik korosztálynak “bejön”…

  85. Bocs! valamit lefelejtettem!!! Lehet, hogy Pierce Brosnannak nem kellett volna énekelnie, de szerintem MÉGIS.
    Legalább az ember látja, hogy (fiatalkori plátói szerelme) sem annyira tökéletes…. :)

  86. Én megnéztem és szerintem tök jó a film.(Bár a fordítás az elég pocsék volt,de ettől még nem írnám le a filmet,mert nem ez volt az egésznek a lényege.

  87. Nagyon jó film, szinte táncra perdülne közben az ember ezekre a jó számokra,a színésznő (Meryl S.) nagyon jó és fantasztikus a hangja.
    A pasikról ne is beszéljünk, már ezért is érdemes megnézni :-)
    Mindent összevetve érdemes megnézni inkább csajos film, de én még 1x biztos, hogy megnézem és az anyukámat is elviszem rá.

  88. Nagyon tuti a film!!!! én 4x is megnéztem a moziba…és akia velem voltak 1-1ig azt mondták,hogy ez a nyár “sláger filmje” :)

  89. Hááát…én aztmondom, hogy Brosnan hangi adottságaiból a maximumot hozták ki. És ez mindenképpen becsülendő. Nem kis teljesítmény.

    Bár én tudnám így elénekelni azokat,vagy akármilyen dalokat…Fahangból nem lehet erdőt ültetni.:-))

  90. Én is láttam, szerintem fantasztikus volt!
    Szupeeeeer!!!
    Szerintem meg fogom nézni mégegyszer! Sőt, biztos :D

  91. Egy esősre sikeredett nyaralás közepén láttam a filmet először.
    Azóta 4 alkalommal ültem be a moziba megnézni, én aki nem vagyok nagy moziba járó.
    SZENZÁCIÓS !!!
    Vidám, könnyed, jókedvre derít, és az ahogy a dalokat beleszőtték a történetbe, zseniális, együt kerek egész!
    Az kell, hogy egy kicsit túljátszák, kicsit rájátszanak a karakterekre, de ez így jó. Remélem karácsonyig megjelenik a DVD.

    Vannak mindig fanyalgók akiknek semmi nem elég jó, sótlan száraz emberek lehetnek.
    Megnézettem a férjemmel is aki meglehetősen kritikus de neki is magyon tetszett.
    Ami nagyon meglepett, hogy sok pasit láttam a moziba, és mind vigyorgott amikor jöttünk kifelé:)) Nálam 10/10 pontos az biztos!

  92. Emberek!
    Aki csak teheti, nézze meg ezt a filmet, mert szükségünk van arra, hogy felhőtlenül nevessünk (amikor kell, szinte végig), szégyenérzet nélkül sírjunk (amikor kell, pl.anya-lánya duo)és hogy kilépjünk hétköznapjainkból!
    Én is úgy gondolom, hogy nem kell magyarázni ezt a filmet, nem kell benne világmegváltó gondolatokat keresni. Kellő hozzáállással azt kapjuk, amit várunk (bár szerintem kicsit többet is). A szereplők között valóban lehetne találni olyat, aki nem a legalkalmasabb a szerepre (P.B.), de ebben is az a pikantéria, hogy elvállalta-felvállalta a lehetőséget!
    Egy biztos eddig 2x láttam, és még meg fogom nézni párszor.És akkor minden szégyenérzet nélkül táncra pattanok! Ja, és a feleségem és a barátaink is.
    Zárásként: 39 éves két gyerekes családapa vagyok és a barátaink is ugyanilyen “pozícióban” vannak.

  93. Én tegnap láttam az anyukámmal (a lányaim nem voltak hajlandóak eljönni ilyen “szirupos” filmre)és mindkettőnknek nagyon tetszett (40+60 év). Egyébként a lányaimat is rá fogom beszélni, hogy nézzék meg, mert amikor a CD-t hazavittem, akkor is fanyalogtak, de miután meghallgatták mindegyik elkunyerálta. Tuti, hogy ha megnézik tetszeni fog nekik. Szerintem fantasztikusak a színészek, szuper a zene, gyönyörű a táj, mi kell még……. Persze nem kell mély értelmet keresni a történetben, de ez a film nem is azért készült!!!
    Pierce Brosnanről meg csak annyit, hogy lehet, hogy nincs szuper hangja, de nagyon jó színész és még mindig tuti jó pasi is, és annyira a hangja sem volt rossz, bár az igaz, hogy nekem botfülem van :))
    Sajna a férjemnek tuti nem tetszene, de ő úgyis csak a bumm-bumm filmeket szereti, ebben meg ugye nem lőnek :)

  94. Nagyszerű volt, mert kiszakadhatsz a mindennapokból. Én elfelejtettem mindent és csak erre figyeltem és jókat nevettem. A dalok sokszor új értelmet nyertek ebben a környezetben. A fordítások viszont nekem sem tetszettek. A színészek szinte egytől-egyig szenzációsan játszottak. Szóval ez bejött. 10/10

  95. hát en tegnap néztem meg a baratommal, nekem nagyon tetszett, és nem osztom a velemenyt h a fiuknak kevesbe fog tetszeni, mivel az en baratomnak nagyon is tetszett. orultem is neki, mivel en voltam oda azert h megnezzuk egyutt ezt a filmet, de nem bánta meg egyikunk se. ma reggel mondtam szuleimnek h ok is okvetlenul nezzek meg mert nagyon jo :)))

  96. a film tökéletes, ha szórakozni akarsz…
    csak egyetérthetek az előttem szólók nagy részével, és annyit tennék hozzá, hogy még a giccses részek is inkább komikumba és kicsit paródiába hajlanak, nem akar komoly lenni, ezért nem fáj a giccs sem (pl. amikor Meryl Streep ébren álmodozva a Titanic filmben láthatott jelenet paródiájaként áll egy hajó orrában, hatalmas kendőit/fátylait lobogtatja a szél…, vagy Colin Firth humoros/ironikus megjegyzései; pl. amikor fapofával megjegyzi, hogy 20 éve még ő vette a gitárt, 10 fontjába és a Johnny Rotten pólójába került…. sírtam a röhögéstől)

    én a főszereplő fiatal szinésznőt (Amanda Seyfied) éreztem kicsit túlzónak először, de másodszorra látva azt mondom, hogy egy húszéves fiatal lány, aki az esküvője előtt áll és éppen meghívta a 3 lehetséges apját az esküvőre az anyja tudta nélkül, az tulajdonképpen lelkendezhet ennyire idegesen. … és ez is humoros…
    Az első 10 percben ő és a lagzira érkező két barátnője örülnek egymásnak – a gyönyörű tengerrel a háttérben – visítós tinilányok módjára, de utána megjelenik Meryl Streep, felvonja a szemöldökét, és tudod, hogy jó helyre jöttél.

    Meryl Streep úgy énekli az ABBA dalokat, hogy utána az ABBA Gold lemezt hallgatva szinte hiányzik belőlük valami. Mery Streep előadásában tele vannak élettel és szinte a fejedben (és a lábadban :-) szólnak.
    A filmbeli két idősebb barátnő (akivel közös lány-zenekar voltak valamikor) egyszerűen fergeteges, zseniális, viccesen és szórakoztatva éneklik el a saját számaikat, szinte velük akarsz énekelni, nem is tudom megmondani melyik szám tetszett a legjobban.
    A “Dancing Queen” vagy a “Chiquitita” felrázná sztem a legközönyösebb pasit is.

    Még Pierce Brosnan énekhangja is megbocsátható, bár először sokkoló volt :-)

    Tényleg olyan film, amit meg kell nézni / HALLGATNI Dolby surround-dal ellátott moziban, és utána hetekig fogod dúdolgatni ezeket a dalokat.
    Ne nézzétek meg letöltve, számítógépen, mert elveszik a varázsa, ami a hangzásban van!
    Egyik ismerősöm (férfi!) azt mondta, hogy szerinte nincs az a csokoládé mennyiség, ami ennyi boldogsághormont tudna felszabadítani, mint ezt a film.

  97. A haveromat elrángatta rá az anyja, a nővére, és a barátnője. A csajok jól szórakoztak, a cimborám majdnem belehalt…

  98. azt elfelejtettem mondani, hogy férfiaknak csak 35 fölött ajánlott, vagy akkor, ha nyitott olyan zenékre is, amit azelőtt még nem hallott…..

  99. azelőtt még nem hallott? most komolyan, szerinted a férfiak egy abba nem hallottak még, amikor tuti voltak rádióközelbe már életük során? azért ne túlozzunk már

  100. evek ota ez a legjobb fim amit lattam!!!!!!!!!!!
    annyira megfogott h mar ketszr megneztem,es holnap megyek moziba,mert muszaj megneznem!lehet h ezmar beteges de engem nem erdekel,mert amiota lattam azota tök jokedvem van!igaz csak 21vok,e az ABBAt eddig i szerettem!
    nezzetek meg megeri!!!!!!!!!!

  101. Èn 23èves vagyok ès megnèztem a filmed, nekem nagyon tetszett. Jó volt nagyon mert a dalokat teljesen a történetre àllìtottàk össze. Jó volt a forditása a daloknak ès nagyon is a mindennapi èletröl szòl, fantazmagòria nèlkül. Mindenkinek ajànlom!

  102. nekem is nagyon tetszet a film tegnap néztünk meg az b.nőimel a moziban nekünk tetszet és alig várjuk,hogy ki adják dvd is!!!! nagyon jó film érdemes meg nézni,de téleg !!!

  103. sztem irtó jó film, én még csak 16,5 vagyok, de nekem bejött:D Mansont, Deathstarsot…stb mind meghallgatom, de mindemellett ezt is megtudtam nézni és az ABBA slágerek nagyon bejöttek, meg is szerzem CD-n. És szerintem senki se mondjon róla véleményt, aki az első percekben kikapcsolta, mert ez elején ott a pont-pont-pont és a visító lányok. Na és? Minden filmet kikapcsoltok az elején, mert van benne olyan jelenet ami nem tetszik? Honnan tudjátok, hogy a közepe fele nem fog-e tetszeni? Az ilyen ne mondjon véleményt, én is csak azt véleményezem, amit láttam. Ennyi. nekem 10/10 és ez egyáltalán nem giccses és rózsaszín és lányos, meg stb…láttátok már a HSM-et? na az borzalmas, rettenetes, nyivákolós film, amiben tinik szerepelnek és szerintem “a felnőtt változat”ABBA slágerekkel, és érett szinészekkel sokkal jobb.

  104. Megnéztem a filmet, és de jól tettem…sokat olvastam már róla, de igazából nem érdekelt. Most is csak azért ültem be a filmre, mert nem tudtam mit kezdeni magammal, lelkileg paldón voltam, ehhez jött még az egész napos esőzés.

    Hogy jöttem ki a filmről? Nos, vigyorogva! Ismertem az ABBA dalokat, és nagyon jól szórakoztam. Elvarázsolt kicsit, nyár volt, sütött a nap, és nyaraltam a kedvenc szigetemen (Korfu).

    Az első megtekintés annyira jól sikerült egyébként, hétfőn délután, hogy ma (kedden), megint megnéztem, mióta itthon vagyok a soundtrack megy.

    Ja, és ha már mindenki, illetve sokan leírták, hogy hova is “tartoznak”, akkor megteszem én is: 26 éves hetero férfi. De számít ez valamit? Semmit, hangulat, ennyi a lényeg. Ha egy film azt eltudja érni nálam, hogy “sírva megyek be, de röhögve jövök ki”, akkor teszek rá, hogy csajos, öreges, vagy nem tudom milyen film.

    Nagyon jó volt, lehet megnézem még párszor.

  105. amikor a mziban adták megnéztem én is és tetszett a film
    mindenkinek csak ajánlani tudom aki nem látta nézze meg nagyon jó film ez az első olyan film ami tetszett is.

  106. Sziasztok
    nekem meg egyzser kétszer háromszor láttam a filmet adig aadig néztem mkior már majdnem tudtam a szöveget . Egyszerüen kalsz nagyon imádom odáig vagyok érte a ki teheti ajálom néze meg mert egy örök emlék marad számomra igen
    JÓ VAGY:Meryl Streep

  107. Elkezdődött a moziünnep, gondoltam megnézek valami jó filmet… Bár ne tettem volna, életem egyik LEGSZARABB filmjét láttam. Nulltörténet, nullpoén. A zene kifogástalan… de ha zenét akarok hallgatni, itthon berakom az abba cd-ket. 20 perc után ki akartam jönni a moziból (ilyet még eddig sosem akartam tenni, pedig láttam már nem egy gagyi filmet)
    Tehát életem egyik legpocsékabb napját zárhatom, ezzel a katasztrofális, idióta, semmitmondó filmmel.
    Aki szereti a szar filmeket javaslaom nézze meg a Zodiac-ot, vagy a Megszólít az éjszakát! :D Ez a 3 film ami legborzasztóbb az eddigi életem során.

  108. Tegnap láttam a hugommal a filmet. 18 éves vagyok, kiestem az ABBA-korszakból, de ez a film csodálatos volt. Rossz kedvvel ültem be a moziba, de amikor kijöttem, mintha kicseréltek volna!

    Könnyed, rózsaszín, vidám film.
    10/10

  109. Először nem esett le, hogy ez egy színpasi darab, és én is feszengeni kezdtem, amikor az első dal megszólalt, de aztán Meryl Streep fellépése közben rájöttem, hogy ez a színpadiasság direkt van, és elkezdtem úgy nézni, mint egy színdarabot. Innentől kezdve egyszerűen imádtam. Tetszett, hogy a nőket (az idősebbeket is) erősnek és vonzónak ábrázolják, ahogy megmutatják a felszabadult női együttlét és intimitás erejét és szépségét, és a férfiak gyengéd és esendő oldalát (és úgy képzelem, hogy mindez nagyon félelmetes lehet bizonyos néző-férfiaknak), szóval nem csak vicces és szórakoztató ez a film, de “politikailag” is rendben van (bár a végső fordulat kissé talán merész.) Meryl Streep fantasztikus színész és egy igazi női ikon. Nagyon szeretem.

  110. Vacak, borzalmas…
    tovább már nem tudom fokozni, h mennyire rosszul döntöttem, amikor úgy gondoltam, h megnézem ezt a filmet, 30 perc után abba is hagytam. egyszerűen nem bírtam a sok kornyikát. nem is az abba dalokkal volt a baj, hanem azzal h túl sok ének, semmi szöveg :S
    senki ne nézze meg, csak a mazohisták :D :D

  111. Természetesen. PONT egy csodálatos ciprusi nyaralás után pár nappal néztem meg a filmet. Az “Our Last Summer” -című dal alatt úgy meghatódtam, hogy onnan nem tudtam már befejezni. Az egész filmben az én két hetemet láttam. “Cukormáz, naplemente, romantika, cuki lánykák, jóképű férfiak.” Csupán Meryl Streep nem jött szembe… Azt hiszem minden “ABBA imádó” vagy túlzottan romantikus embernek látnia kell a filmet! :D Főleg annak, aki volt már szerelmes görög fiúba vagy lányba. :D

  112. eddig 5x láttam moziban és megvan a gépen is, szal sokzor. ennyi. ez mindent elárul sztem. :D
    ja és meglesz dvdn is :) Megjelenés dátuma: 2008. november 25. :D

  113. Meg kell nézni!!!!
    Moziünnep alkalmából elvittem a lányomat (aki 12 éves)
    a filmre még az elején mondta: ne énekeljek, amikor másnap a barátnőjét is el kellett vinnünk mert annyira tetszett neki megnyugodtam mert már Ő is énekelte ja és az is jó volt amikor mögöttünk még tapsoltak is.

  114. Csak most jutottam el addig, h megnezzem. Imadom a musicalt mint mufajt a Rocky Horror Picture Show es a Singin’ in the rain nagy kedvencek, de erre inkabb osztalyzatot sem adok, mert meglincsel a felboszult tomeg :D

  115. Ebben a filmben iszonyú nagyot cslódtam , de olyan jót hogy az hihetetlen. Eddig 4* láttam a filmet nagyon tetszik.
    nagyon örültem hogy a kedvenc szinésznőm megkapta ezt a szerepet.
    (meryl Streep) szerintem 59 éves létére egy ilyen lendületes filmet összehozni nem semmi

  116. Csúcs film, szuper dalok. Tegnap láttam először, de azóta vagy 5x megnéztem már :)IMÁDOM! Le a kalappal Meryl Streep előtt, remélem én is ilyen Dancingqueen leszek 59 évesen :)))

  117. Szerintem nagyon jó a film!Jó a szereposztás és a dalok is fantasztikusak!Kétszer láttam már, de sztem még majd párszor megnézem!

  118. Nem a sor szélére vettem a jegyet úgymond, nem is akartam volna kijönni, mert tetszett, olyan kis könnyed vígjáték volt ez, amin folyamatosan vigyorogtam, vagy hahotáztam. A dalok is jók voltak, és szépen rá volt dolgozva a film. A görög helyszín pedig csodás volt. Felvidítja az embert, az tuti. :)

  119. Eljutottam odáig hogy megnézzem végre! Mindent leírtak már a filmről az előttem szólók. Eszméletlenül fantasztikusan jó, hangulatomhoz is passzolt úgyhogy 9,5/10 mert 10es film nincs, azt csak a jóisten tudná elkészíteni. De ez nagyon közel van hozzá :) Tuti sokszor újranézős, DVD megvevős együtt éneklős :D

  120. kezdem a legfontosabbal: könnyesre röhögtem magam. egy november végi esős, ‘élni sincs kedvem’ hangulatú vasárnapon ennél jobb filmet választani sem lehetett volna, napsütés, tenger, remek dalok, kellemesen bugyuta történet, nagyon jó szereplőkkel, frankón: csorogtak a könnyeim, annyit röhögtem. zseniális volt, mert nem vették túl komolyan az egészet. 9/10, és ez egy igen magas pontszám egy ilyen műfajú film esetében. és megtalálja majd dvd-n is a helyét a Love Actually mellett az álványon, csak jelenjen meg. :)

  121. na, a szó szerinti fordításért rajongó baromok örülhetnek, a dvd-re nem szótagszámra kiszámolt műfordítás, hanem valami random hülyeség került fel. öröm:)

  122. Sziasztok!

    Ezt a filmet olyan embereknek ajánlom, akikbe szorult némi érzelem, romantika, humorérzék és egy kis muzikalitás.

    Nálam ritkán fordul elő, hogy moziba megnézek egy musicalt. Azt, hogy ugyan azt musicalt egy hónapon belül többször is megnézem, azt meg álmaimban sem gondoltam volna. Amióta megvan a film dvd-n, már szinte csak ez megy nálunk. :-) Ha a kétéves Kisfiam nyüszis vagy csak le akarom kötni másfél órára, leülünk és végignézzük a filmet. Nagyon szereti, jár a kis lába a kellemes dalokra. Már nem is számolom hányszor láttuk… Nem tudjuk megunni! A végén a Győztes mindent visz c. dalnál sikerült többször is meghatódnom. Nagyon hatásos jelenet. Remekmű! Kellemes dalokkal, aranyos színészekkel!

    Persze ez csak egy magán vélemény.

    Üdv: Jenő

  123. Nos csatlakoznék az elöttem szólóhoz, egyszerűen hihetetlen, ilyet készíteni!!
    Megdöbbentően rossz film, a zene még csak csak, persze szerintem az is vérgáz, de a sztori felháborító, a vége meg egyszerűen olyan, mintha nem tudtak volna mit kitalálni, és csak legyen már vége valahogy lezárták!

    Akinek a rózsaszín maszlag nó sztori vicc zene bejön az nézze meg de az is csak max tőcse le, bár a helyért is kár, még újraírható lemezen is!!

    Húúúú de felhúztam magam!!!
    grrrrrrr

    1/10 és az is sok rá

    ui:
    Mi a franc volt ebben vicces?
    Esetleg az, hogy ezek a nem túl jó híres színészek pénzért bármire hajlandóak?

  124. Sziasztok!

    Még a nyáron voltunk a filmen a párommal… Hááát, engesztelésképp vitt el, gőze sem volt az ABBA zenéjéről, ő ott kepta frissiben, először.
    Én nem csalódtam a filmben, nem vártam tőle különösen érdekes történetet (nem is kaptam), se magasröptű gondolatokat (nem is azért ültünk be rá, hogy filozofáljunk), kaptunk még remek számokat, néha kicsit eröltetett jelentetekt (én akkor sem vihognék így, ha évezredek óta nem láttam volna a barátnőimet!), esetenként tömény giccset (nem hiszem, hogy statisztikailag hiteles, hogy egy napos ismeretség után minden apajelölt az oltár elé akarja kísérni lánykáját)… Kárpótolt viszont, hogy sütött a filmből a színészek igyekezete… Egy Meryl Strrep vagy egy Julie Walters egyszerűen nem tud a saját színvonala alatt játszani. Ha már vészesen gáz lett volna a jelenet, rátettek még egy lapátot, így csinálva a szánalmasból vicceset (ágyonugrálós, hajszárítóba éneklős danceing queen, vagy a donnát vígaszrtaló lányok… jajj :-D)
    Ugyanezt elmondhatnám a fiúvonulatról is… Nem engedte egyikük sem, hogy túlzottan giccsbe fulladjon a film. Kellemes meglepetés volt pedig Pierce Brosnan éneklése, szerencsére nem értékelte túl a képességeit, nem szállt el közben.

    Azt hiszem ennek a filmnek is többet ér a CD-je, mint a DVD-je… Jó lesz hallgatni takarítás közben, riszálva a mosogató előtt. De ha musicalt akaork nézni, beülök valamelyik erre szakosodott színházba. Hisz ennek az is a varázsa, hogy minden előadás egyszeri és megismételhetetlen.

  125. Sziasztok!
    Én 11 éves lány vagyok és szerintem az összes amerikai musical közül ez volt az egyik legfantasztikusabb.
    láttam már hsm 1 2 3-at ezek a mamma mia mellett labdába sem rughatnak.

    NÉZZE MEG MINDENKI AKI TEHETI!!!

  126. Hát nem tudom, ez a film hogy jött össze. Bónusznyaralás a sztároknak esetleg? A tenger kékje szép volt, tízpontos. A többire csak úgy emlékszem vissza, mint valami értelmetlen katyvaszra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.