Doomsday

Egyetlen egy kérdés marad: ezt ki gondolta mozifilmnek így a 21. században? Én örülnék a legjobban, ha néha ilyen Doomsday szerű film is tarolhatna a pénztáraknál, de erre nincs sok esély. Neil Marshall (Descent) megetette a befektetőket, mert abban ő sem hihetett, hogy ebből siker lesz nagyvásznon. Ellenben DVD-n előfordulhat, hogy úgy viszik majd mint a cukrot. Eszméletlenül fun az egész, még akkor is, ha csak egy rosszul összekevert maszlag a végeredmény.

Doomsday - Mitrát vallatják

Azzal nyitunk, hogy egy vírus miatt egész Skóciát karantén alá helyezik. Tudom, voltak “már megint 28 nappal később?” felszólalások, de nem, semmi ilyesmiről nincs szó. Ez csak egy halálos vírus, és nem akarják, hogy tovább terjedjen, ezért építenek egy hatalmas falat terület köré aminek a tetejére géppuskásokat raknak, aztán később automatizálják a tűzerőt, és meg is vagyunk. A bibi? 30 évvel a történtek után Londonban is feltűnik a vírus, aminek továbbra sincs ellenszere. Szerencséjükre a műholdfelvételeken látszik, hogy vannak túlélők Skóciában, így csak be kell menni és kihozni párat, aztán kidolgozni az ellenszert a vérük segítségével. Egyszerű nem? Egy kis kommandóscsapat (megmagyarázzák miért ekkora, csak nekem nincs kedvem) el is indul, de a vadállati szintre süllyedt punk túlélők nem örülnek ennek, szóval “odabenn” elszabadul a pokol.

Van itt minden. Egy kis Alien homage, egy kis Escape From NY behallás, egy kis Mad Max autópálya őrület, és ezzel pár embert már el is tántorítottak a filmtől. Mondhatnám, hogy eklektikus az egyveleg, de hát nem az. Mindegyik felhasznált film elég erőszakos, így a belőlük kevert Doomsday sem marad le, vagy tér el tűlük túlzottan. Itt jön be az, hogy ezt nem tudom hogy gondolták moziban. Siker lesz? Embert sütnek, és esznek benne, a lefejezés mindennapos, a lövések után fröcsög a vér, ilyesmi. Nem kell aggódni, ez nem horror, egyszerűen csak egy brutálisakciófilm . Olyan, amit ritkán kapunk, így bizony én örültem neki, annak ellenére is, hogy szinte minden sarkon hibákba és logikátlanságokba botlani. Egész egyszerűen baromi jól volt megcsinálva.

Doomsday - az ugrás

Az egészet pedig csak tetézi a szereplőgárda. Mondjuk ennyire értelmetlen vérengzésre A-listás neveket nem nagyon tudtak szerezni, de a kevésbé ismertekből feltűnt pár kedvenc arc. Örök mellékszereplők, vagy épp b-mozikban főszereplők, mint például az itteni hősnő, Rhona Mitra, de pöpecül elvégzik a dolgukat. Odáig rendben, hogy nekem nem kicsit bejön Rhona, de ez a hősnő szerep még jól is állt neki, kivéve egy két érzelmesebb részt, hiszen ott partra fut a színészete, de szerencsére ilyen szárazföldből nincs sok.

Doomsday értékelés

Részemről ez egy 7/10 fun. Ide a pontszámba beszámoltam a negatívumokból, az agyat kvázi teljesen ki kell kapcsolni hozzá, de mégis egy szórakoztató hullámvasúttal állunk szemben. Onnantól, hogy belépnek a területre egész egyszerűen alig pihen meg a film pár percre. Folyamatos menekülés, hiszen közeledik a doomsday…

human
írta
2008. 07. 21. 18:50
megjelenés
72
hozzászolás


72 hozzászólás a “Doomsday” bejegyzéshez

 1. Rhona Mitra formás popójára és mejje húsára voltam kíváncsi, a többi csak ganajlé.

 2. tar: ez egy B film, csak vannak részei amit magasabb szinten csináltak meg, mint a B film starship troopers 3. részében

 3. Pont ma néztem meg én is. Abszolut egyetértek az írásoddal. Nekem is nagyon bejött.

 4. B-film ez a javából, mégpedig szerintem a legjobb fajtából, és úgy gondolom kell ilyen a mai ellágyult akciófilmek világába, kell néha egy kis embersütés, egy kis perverzió, fröccsenő vér és nem túl fantáziadús sztori. Ráadásul a hangulat is a helyén van, kicsit Carpenteres volt, és erre még a zene is rátett egy lapáttal. Állítólag év vége fele jön ki nálunk dvd-n, én holtbiztos hogy megveszem! Pokolian szórakoztató kis film ez, és szerintem roppantul alulértékelt!

  10/10

 5. Egyértelműen nem vágytak komoly elismerésre a filmet illetően. Szórakoztatni akartak és néhány logikai bakugrástól, amit a műfaj, ez a poszt-apokaliplisz látványfilm megkövetel egész szépen haladtak a megkezdett úton. A film közepén viszont megtörték a sodrást, Malcolm bácsi értelmét vesztett várúrként, ahogy önmagában a középkori lovagi páncélosra vett filing elszívta a velejét. Bebizonyosodott, hogy lehet túl képtelen ötlettel nagyon elrontani az ilyen tipusú filmeket is.
  Természetesen tudni kell mindezt a lovagi torna kedvéért tehette be a rendező, amiben Rhona megtornáztathatja magát. Mégis olyan volt az egész mintha táblakaristolást hallgatnék és Győzikét hallgatnék (habár e két jelző között nincs sok különbség).

  Kievickélve a középkorból a szereplők a legjobb helyre kerültek, az autópályára. A Mad Max felidézése negyedik sebességben, olyannyira régen láttam ennyire őserejű motorzugással kisért járműroncsoló lezárást, hogy hihetetlen HÁLÁT kezdtem érezni a film iránt, óvodáskori legszebb filmélményeim felidézéséért. Amiért szintén hálás lehetek az Rhona Mitra elemi ereje és domborulatai, nem talentum, csak vad igéretekkel teli acélos asszonyiság, az ilyen nők látványáért pubertás óta HÁLÁS vagyok.

  Nézzetek rá a filmre, melegen ajánlom, mindenki megtalál belőle legalább egy kedves részletet.

 6. Human kritikaja szerintem teljesen korrekt, bar en 5 pontnal nem adnek tobbet ennek a filmnek.

  SPOILER!

  Azert az mekkora baromsag, amikor atlovik az APC elvileg golyoallo ablakat egy barkacsolt nyilpuskaval^^

 7. tok jo vegre egy pozitivabb hangvetelu kritikat olvasni a filmrol. a 7/10 nekem korrekt ponszamnak tunik (en is annyit adnek ra), noha gondolom, hogy az ide kommentelok tulnyomo tobbsege negyes alat kovetel majd.

 8. Na, örülök, hogy bejött, nálam a maga kategóriáján belül 10/10, pedig tudom hogy vannak hibái, de egyszer se néztem rá az órára, hogy mikor lesz már végre, mennyi van még hátra. Egyszerűen tényleg hatalmas nagy kaland és poén az egész, nem kell komolyan venni és a szórakozás garantált.

 9. Nagyon beteg egy film :D 5/10

  SPOILER!:

  Persze bazd, majd az astont lenyomják… ja meg az apct nyílpuskával meg molotovval…stb. ilyenből rengeteg van, de hát ezt említetted is a kritikában.

 10. Hát szeritntem is elég gyenge. De egyszer végülis jó.
  Onnantól, hogy bementek én szinte végigröhögtem a filmet.
  Vannak benne hatalmas baromságok. Meg sztem a vége is szar.

 11. Ez nagyon rossz volt. Most akkor a punkok meg a középkori lovagok miért és hogyan ??? Egy nagy zavaros léveli teli pöcegödör ez a film, pedig egy új Mad Max is lehetett volna ….

 12. hát úgy hogy nem votl elég elektromosság, meg bújkáltak h ne találják meg őket, ezért nem gyújtottak fényt a várban. A városban meg nyomatták a punkságot. Nem tudom mi ebben a hogyan kérdésre az alapanyag.

 13. Nekem hozta a film, amit vártam egészen a közepéig. Na ott valami “eltört”. Az a hangulat az nagyon nem kellett volna bele. Azt nagyon nem csíptem :(

 14. Aki szerette a 80as évek videós korszakának ilyen B filmjeit, az imádni fogja ezt. Én imádom. Akinek ez a feeling nem mond semmit, az meg értetlenül nézi majd, mert egyszerűen nem tudja, mi ez az egyveleg.

  Én viszont berendelem dvd-n még ma, mert erősen újrázós.

 15. Hát nemtom. Nekem egy 4/10 lett. Eleinte szórakoztató volt, de van a filmben egy hangulati “váltás” (aki látta, tudja mire gondolok), ami nagyon nem illett nekem bele a képbe, “B” ide vagy oda.

 16. Én nagyon szeretem a B filmeket is! A film eleje rendkívül hangulatos volt utána pedig…

  SPOILER!
  A katonákat se perc alatt kinyírják. És a “gonoszak” már megint punkoknak néznek ki. Ez már hihetetlen unalmas. Azután ott a gagyi várkastély és az utolsó normális katona halála (ezt egész végig nagyon vártam). Ha pedig jó nőt akarok látni kimegyek az utcára és kész. No meg… angol film. Szerintem ezt komolyan is gondoltál. Én hozzá vagyok szokva a gagyihoz (Doctor Who) de ez egy teljesen logikátlan és unalmas film (ha tv akkor általában Film+-ot nézek, na ott vannak jó B (Z?) filmek).

 17. Szerintem ez egy nagyon fasza film, többen néztük itthon gépen együtt, és mindenkinek qrvára teccett.

 18. várjuk a budapesti utcai képeket a rhona mitra kaliberű nőkről testhezállló ruhában, amint épp pisztollyal aprítanak

 19. human: nem vagyok pesti, de már láttam ott ennél ezerszer durvább öltözködést, amikor miniszoknya+harisnya kötő (vagy mi). csak pisztoly nem volt. ilyen kaliberű nőből van elég, csak nem öltözködnek így. bár lehet velem van a baj, én inkább az elérhető nőkre indulok be.

 20. Nekem is nagyon bejött. Pörög a film mint az állat, egy percre sem unalmas, bugyuta sokszor, de ez a B-mozi bája. Totál exploitation-revival. :D

 21. Typhoon: a kocsi egy Bentley volt, nem Aston.

  Nekem az tetszett h Bentley ide vagy oda, 20 év után egy porszem annyi nem volt rajta és BEINDULT. A film egyébként azt bizonyítja, h egy agykikapcsolós baromságot is meg lehet ízlésesen csinálni.

 22. Most nem igazan ertettem, hogy dicserted, vagy ocsaroltad a filmet… szerintem el kellett volna döntened, mielött elkezdted irni, mert igy “csak egy rosszul összekevert maszlag a végeredmény.”

 23. Hunnenkoenig: Pedig elég egyértelmű, human dicsérte, csak kiemelte hogy ez egy B film sok hibával, viszont a maga kategóriájában jó. Mellesleg nekem is tettszet. Gagyi de nagyon jól szórakoztam rajta.

 24. most nem értem miért kötözködsz, amikor nem 1 mondatból áll a kritika, sőt, nem egy mondat második feléből. Szájba rágjam? A film fun, annak ellenére hogy egy maszlag az egész. A jumper nem fun, és egy maszlag az egész. Tada, remélem így már világos. Bocs hogy fasz vagyok, de ez a felesleges belekötés nem hiányzott, főleg egy állandó olvasótól.

 25. Nagyon ott volt ez a film, az autós résznél pedig sikítottam a boldogságtól. :) Ilyen abszolút bugyuta de látványos dolgok hiányoznak a legtöbb mostani (B) filmből.

  Egész végig kúl volt, sok klisé, de akkor is klassz.

 26. Nekem is bejött. Ez pontosan az a fajta a film ami elé leülsz este egy nagy pohár üdítővel meg valami ropival aztán 2 órára kikapcsolod az agyadat. A 7/10 teljesen jogos, én is annyit adtam rá.

 27. Bocs human, nem kötözködes keppen irtam, csak tenyleg nem ertettem, mert a cikk elejen ugy alltam ra, hogy negativ, aztan meg megis dicserted… szal lehet en vagyok az ertetlen, vagy csak tul kesö van, de en meg voltam zavarodva.

  (amugy ha latni akarod, amikor kötözködöm, akkor olvasd el a Watchman-hez irt hozzaszolasomat – utolso cikk az oldalon :-P)

  De asszem megyek inkabb aludni :-P

 28. most lett vége a filmnek, és hát azt kell mondjam, hmmmmm, tetszett! pedig elég negatívan kezdtem bele, főleg miután a trailer-t megnéztem… féltem a “mad max” résztől is, hogy nevetségesen lekoppintják és kész. viszont mondhatnám egyre nagyobb lett a vigyor az örömtől az arcomon miközbe ment a jelenet :) B-film lévén volt jópár olyan vér-bél-agy fröcsögős rész, amin kifejezetten nevettem (pl amikor a kamerának vágódik Sol levágott, ordító feje :P ). a 7/10-el én is egyet értek, bár szerintem inkább alulról súrolja, de ott van. -ja, és szerintem a vége is elfogadható, poén az is.

 29. Sztem nem volt jó. Pedig szimpi a csávó, a Barlang pl. baromi jó volt, az utóbbi 5 év legjobb horrorja. Ez meg… Belerakott mindent, amit szeretett, nem mondom, vannak benne jó meg tetszetős részek, de azért onnantól, mikor átmentek a “középkorba”, merthogy akkor már tisztelegjünk az Excalibur előtt is… Onnantól kezdtem fészkelődni. Mondjuk 5/10, de többet nem adnék… Legalább egy kis gore van benne, yeee!:)

 30. Gyerekek,
  ez egy 12 órás műszak után a perfekt film a lazitásra. Fullextrás, mert Mad Max flessekről nem is beszélve tényleg hozták a vihogós őrületet a megfelelő szinten, ha a helyén kezeljük a filmet, akkor 9/10 simasika, azonban ha egy A kategóriás xar vigjátékkal tesszük 1 lapra, akkor 15/10, persze a BTDK-val szemben egy 3/10 csak.

  Kérdés h kinek mire kell a film? Kritikátirni, összehasonlitani, vagy szórakozni…

 31. SPOILER
  Ami a legnagyobbat röhögtem – a számos egyéb hülyeség mellett – az a csaj műszeme volt. Randomra mindenhová leteszi, majd visszarakja a szemüregbe. :D

  Egyébként ha lehet ilyet mondani, tényleg szórakoztató B film volt (hullafáradt estére tökéletes).

 32. na nem olvasom el a kritikát:) most nézem meg délután….hozzátenném már vagy 3 hónapja várom és ez nagyban az előzetesnek és a főszereplő csajnak köszönhető:P remélem nem a Mad Maxre hajaz hanem annál azért jobb:)..

 33. Néhol kicsit véres, de akkor nagyon. Nekem tetszett is meg nem is. Két kaszt is van benne, egy középkori erődben élő meg egy mad max szerű punkos. Nem tom nem volt rossz, de előtte a film előtt másra számítottam. Örülök, hogy másnak is tetszett.

 34. nekem ott lett elegem, h azzal a szar tragaccsal utolertek egy Bentely continental gt-t, ami kb 600 loeros…egyebkent turheto volt

 35. Az egy Rover 2600 (SD1). Akkoriban több köze volt a versenypályához, mint ma a két és fél tonnás bentley-nek.

 36. a bentley kb 4 mp alatt van 100on es kb 350 korul lehet a vegsebessege. Nem hinnem,h a roadsternek lenne eselye

 37. Nem tudom…tényleg jó szórakozás volt…de annyira kibebaszott bosszantó az egész mert ez egy 10es film lehetett volna…

 38. mókás volt nagyon, nem is végytam igazán többre mint egy kis szórakozásra, és megvolt, több nem is kell =)

 39. Jó egész marhaság, de az télleg vicc mikor szól elengedi Bentley ajtaját és a kocsi repeszt nemtom 100hoz közel és kocsi végén megkapaszkodik és visszamászik :D másik jó mikor a buszon átmegy és szalonközeli állapotba marad a Benlteys, ettől a kettőtől eltekentve jófilm, bár sok hülyeség volt benne de ezek fogtak meg a legjobban, na és Rhona Mitrába meg beleszerettem :D de durva nő…

 40. Tegnap este megnéztem az uncut verziót. Nem semmi film, már hiányzott egy ilyen jó kis darálós eksönmúvi.

 41. tarBubbless:meg ne sértődj de “az elérhető nőkre indulok be” XD… mi ez?!

 42. B-film avagy sem nekem nagyon bejött. Hangulatbomba :) Bár nem áll össze egy egésszé mert még mindig külön szekciókra tudom bontani a filmet, de mégis működött nálam…

 43. A Descent után azér nem erre számítottam. Az nálam benne van minden idők legjobb 3 horrorjában(?). Ez viszont abban a háromban, amikben azok a filmek vannak, melyeket nemtom minek csináltak meg. Nem értem mit akart evvel a rendező. Mert ha még viccesre lenne véve. De nem. Én csak kinlódtam rajta. Az alaptörténet fasza de 2008-ban ne akarja senki feléleszteni a Madmax-et halottaiból. Főleg ne úgy, hogy a 80-as évek kelléktárát használja: Csontvázas motor és taréjos punkok. Huhh…De rohadt ijesztő!
  Szerintem ez a film 10 forintot se ér és amennyire a Descent összeszedett volt ez annyira szétesett és amatőr. Egy hangyafasznyit se izgultam mert annyira gatya volt a rendezés.

 44. Sztem király film – az, h néhol kicsit semmibe veszi a fizikát, kit érdekel…? Ja és szégyen de én végig azt hittem Kate Beckinsale-t nézem… aztán mikor a stáblistában kerestem, meglepődtem. :D

  UI: ha jól látom az Underworld 3-ban is Rhona lesz Kate helyett, szóval lehet, h nem csak én fogom benézni még ezt a helycserét :P

 45. Szerintem az gáz, hogy ahhoz, hogy egy film véres és brutális legyen, ahhoz manapság már “B”-snek kell lennie.
  Am, én ezt a B-s jelzőt max a logikátlanságok miatt aggatnám rá, pénzügyileg nem hiszem hogy ez olyan kevés pénzből készülhetett…bár ha belegondolok anno az Underworld is erősen B-s volt, ránézésre mégsem lehetett arról sem elmondani, hogy nem sok pénzből csinálták.
  Én azért visszasírom azokat az időket amikor egy nagy film készítésénél még nem azzal törődtek, hogy hú akkor most milyen lesz a besorolása, akkor inkább ne mutassuk ahogy levágják a karját, hanem tényleg a film volt a lényeg.
  Kicsit már off, de ezért volt szimpatikus nekem, amit az új terminátor filmről nyilatkoztak…

 46. Hát nekem remek kis kikapcsolódás volt. Kis középkor, kis Mad Max stb. El lehet vele ütni az időt. És a csaj sem rossz! :)

 47. Ma néztem meg, és mit ne mondjak, rohadtul szórakoztató…néha kell az embernek egy kis dúúmszdéj féle aprítás, és agyatlan, akciójelenetekkel teletűzdelt filmecske…nekem bejövős volt…akár csak a shoot em up!:P

 48. Ez egy nagyon-nagyon baró film volt! 3X néztem újra, és végig buli volt. A legjobban a filmes áthallások jöttek be, amikor teljes mondatokat/jeleneteket vettek át, más, korábbi akciófilmekből.
  A végeredmény: 8/10 – részemről.

 49. :D

  Ez a film sztem teljesen rendben van!
  Az a bajotok, hogy ti megpróbáljátok komolyan venni.
  NEM KELL. Ez egy poén. Nézzétek így, és totál ki fogtok rajta kapcsolódni.

 50. Szerintem eleg klassz film , igaz rengeteg hibaval, s logikatlansaggal, de egy jo rohogest es estet ellehet ezzel szorakozni. Van lendulete a filmenek, erdekes es a szekben tart.

 51. Szerintem ez a film öszetetten jó,ha megelkezdjük darabolgatni….!
  Ami számomra a lényeg volt hogy megint bebizonyosodott hogyha férfröcsögésről van szó akkor az Angolok ezt nagyon érzik és értik (Neil Marshall).
  Rhona Mitra egy baromi jó választás volt(ki se néztem volna belőlle)és jócskán vitte is a hátán a filmet.
  A sztori tetszett bár lehet kicsit kezd elcsépelődni!
  Viszont ami nagyon nem jött be az a középkori bele nyúlás volt!

 52. bozsi és Jarod kommentje teljesen kioltja egymást. Ha poénra akarták venni a filmet akkor Rhona Mitra nagyon rossz választás volt, sztem abszolút nem vitte el a hátán a filmet, max ha arra gondolsz hogy azért végignézed a filmet hogy még 1,5 órán át bámulhasd a seggét. Igen, arra jó, én is végigbambultam, de ritka semmitmondó stevenseagal feje van szegénynek…

 53. Ezt a filmet jól elcseszték.:(
  -Rhona Mitrának egy cameot adtam volna a film első 5 percében bekövetkező kínhalállal
  -Kevésbé balfasz kommandósokkat (nőket nem) kellett volna belerakni és a haláluk inkább legyen drámai mint röhejes és mind meghalnak 20 percben
  -A kommandósok vezetője túléli az első támadást és nem esik fogságba
  -A punk-zenés baromság helyett egy vad törzs ami embert is eszik (az jöhet) és immunis és a vezetője NEM FIA az öreg tudósnak
  – A bunker kirámolva és csapdákkal van tele (az tudós nem egy hülye öregúr)
  – Nincs középkor és Arthúr király és ők nem immunisak hanem az öreg gyógyszerétől meggyógyúltak, de kinézetre randa fekélyes-hólyagos-rothadtkezű zombinépség és nem tudnak szaporodni ezért éppen támadásra és nőbeszerző útra készűlnek az immunisok ellen.
  – A főkommandóst pedig mindenki el akarja kapni az immunisaknak a húsa kell a zombiknak meg a spermája.
  -A mentőakció közben a faltól délre kipusztul Anglia.

  Ezekkel a változtatásokkal még akár jó is lehetne.

 54. Szerintem is jó kis film volt, nekem tetszett. Mondjuk, engem már ott “megvettek”, mikor megtudtam, hogy Rhona, Julian Bashir és Bob Hoskins is benne van. :D Az akció részek tényleg jól meg voltak csinálva, az alapötlet is tetszett és meglepődtem, mert végig jól szórakoztam. Tehát olyan 7-8/10 körül értékelném.

  Bubbax, örülök, hogy semmi közöd nem volt a filmhez. :D

 55. Asszem IMDB fórumban olvastam egy ilyet, hogyha Tarantino ellop ezer filmes klisét, akkor leszopják. Ha más, akkor meg balhéznak rajta. Tény, hogy amint dialógus volt, ült a film, annyira háttér sem volt kidolgozva, bár ez esetleges jövőbeni prequel/sequel sejtető dolog. Viszont örömtelien visszaidézte a ’80-as éveket, és a ’90-es évek elejét. Sztem a gyűrükurás rész jó volt, vagy legalább is nevettünk rajta nagyot…jósok/jósok, akinek zsánere, annak musthave, akinek nem, annak meg szar. Én is nézek ínségben olyan filmeket, amik rosszak, ráadásul tudom is, hogy azok, utána jól lehordom őket. Megéri az erőfeszítést. Amúgy nem szoktam filmeket nézni seggekért, de azért ott volt egy resident evil sorozat. Érdekes is, hogy ez nem nagyon ugrott be senkinek.

  SPOILER:

  Egyrészt az APC-ről csak azt mondták, hogy milyen a páncélja. Azt már nem, hogy sima ablaküveg van rajta.

  Üldözősnél érdemes sűrűn megállítgatni a filmet, vannak vicces feliratok az autókon, ráadásul nagyrészt netes mémek.

 56. érdekes film:D az a baj hogy ugy ültem neki hogy látni fogok egy minőségi poszt-ap. filmet. egy idő után aztán rájöttem hogy b-film :P amugy egyszer jó volt megnézni, szórakoztató volt, fun.

  continental gt 6literes motorral, 560 le-vel eléggé lemaradt a félig homemade kicsikhoz képest, azon nevettem

 57. hát én azt mondom hogy egy ilyen film is kell, én élveztem 7/10 a másik ha az ablaküveg is golyóálló lett volna akkor másfél óráig ülhettek volna a kocsiba amíg tartott a film:)

 58. a lehet, hogy golyóálló volt, de azt senki sem mondta, hogy nyílvessző-álló lesz :))
  (az aliens-ben sem volt az APC üvege alien-álló)

 59. nagyon nem tetszett…

  egy Mad Max típusú jó B-filmet ha úgy jellemeznék, hogy “rosszul összekevert maszlag” – nálam pl. a hangsúly a rosszul szón van -, és “minden sarkon hibákba és logikátlanságokba botlani”, meg hogy “értelmetlen vérengzés”, akkor azért nem adnék 7/10-et a filmre. szerintem, Human, te nagyon elfogult vagy Rhona Mitra miatt, ennyi

  ez a film max. 5/10

  csak azért néztem meg, mert inkább dicsértétek, mint lehúztátok, de én utólag egyértelműen az utóbbi csapatba tartozom.

 60. Kicsit megkésve teszem fel a kérdést, de én úgy emlékszem, hogy az ominózus “átlőtték az apc üvegét” jelenet, előtt már vmeik emberke aki felmászott betörte az üveget szal, ott már nem volt üveg. azt , hogy hogy verte be kézzel ne kérdezzétek.

 61. Nem volt rossz film,nézhető. Látszik,hogy a film az Escape from N.Y. meg Mad Max I-II ötletein alapulnak. Kicsit gagyi,de hát ez van. Jó volna ha ilyen filmek készítése helyett inkább a Mad Max?4? :Fury Road-ot erőltetnék.

 62. Szerintem egy ilyen sztorit/forgatókönyvet a filmbuzi olvasóinak fele össze tud rakni… ha nem jobbat. Gagyi, béna, nevetséges film. Rhona miatt adok rá egy 4/10-et. Ennyi.
  Mellékes kérdés: attól még hogy hentelős filmet akarok csinálni, miért nem lehet normális történetet rakni hozzá?
  Az is elég nevetséges, hogy feltétlenül nagytotálban kell mutatniuk a vérengzést… annyira hatásvadász, hogy az már fáj. Érdekes, régebbi filmekben nem érzem azt a kényszeres műanyag ízt, hogy “na most jól az arcukba fröccsentjük a paradicsomlevet, mert mi olyan bátor filmkészítők vagyunk”.

 63. No, végre összefutottam ezzel is.

  Mad Max a kedvencem volt anno, így a kritika és a kommentek hatására némi várakozással ültem le a filmet megnézni.

  Nos, amit vártam, azt kaptam.
  Pörgős, néhol “funny” néhol véres mondhatjuk úgy, hogy road movie-t kaptam a magam furcsa besorolásában.
  A film nem dolgozik nagy sztorival, de nem is kell egy ilyen stílusú filmnél.
  Az effektek tűrhetőek, bár néhol a pofozkodást (mondjuk a várban) lehetett volna kicsit húzósabbra készíteni.
  Amúgy tetszett ez a modernkori Camelot ötlet, ki lehetett volnas hozni belőle többet is.
  Az autókázás ütős volt, bár némileg többet kinéztem volna abból a gépből, amit a csaj vezetett. Kicsit hihetetlen volt még egy ilyen filmben is, hogy egy akárhány évvel öregebb, kiszuperált járgány jobban pörög, mint egy ilyen zsír verda.
  Remélem, hogy terveznek egy folytatást, mert szerintem kívánkozik.

  Mindent egybevéve, én jól szórakoztam a filmen, egy laza, de mégis pörgős akciót láttam, némi vacsival és friss hússal körítve :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.