Itt a Harry Potter and the Half Blood Prince trailer!

Most már nem csak a logót mutatják meg, hanem tényleg a film trailere lapul a linkre kattintva. Dumbledore durván varázsol, és nem tudja, hogy minden idők leggonoszabb varázslójával találkozott.

Ha a linken nem megy az AOL-os HD verzió, vagy esetleg lustaság esete áll fenn, akkor tessék, flashben is.

68 hozzászólás a “Itt a Harry Potter and the Half Blood Prince trailer!” bejegyzéshez

  1. Jóféle! De remélem ezt nem fogják úgy összecsapni, mint a Főnix Rendjét… sztem lassan be kéne látni, hogy 3(vagy több) órába jobban meg lehetne valósítani a könyvbeli hangulatot.

  2. “vagy esetleg lust vagy véletlenül (nem gond!)” ezen mosolyogtam, picit :) a filmet pedig jó hp-fan lévén várom, remélem így több fér bele a könyv cselekményéből, hogy ketté van szelve.

  3. ez a freevlogos egyik legkevésbé szimpatikus flash videomegosztó… bakker hogy nem lehet FS-re rakni, pedig egy nagyobb felbontású monitornál azért jol jön, az a nagyítás meg vicc hogy rázoomol a jobb odlalra…

    de másrészről innen nem törölnek videokat 1-2 hónap múlva ami másik youtube videonál gyakran előfordul, szóval megértem, csak megjegyeztem!

    erről a részről meg annyit hogy nem angyon követem, de mintha ez a rész nem 2 filmre lesz bontva, vagy azt csak ,,álmodtam”
    (nem mintha ez lenne életem vágya, max kevesebbet kell **tölteni

  4. Nem,ez a rész még nem két félben fog menni ! Az csak az utolsó lesz ! Minden esetre “várólistás” nálam,aztán meglátjuk mi lesz :) Kösz a teaser megosztását!

  5. Hát mint láthatjuk még a Főnixnél is komorabb lesz ez a rész, ami szerintem nagyon jó.
    Bár még nem sokat mutatott a trailer, hiszem, hogy ez a rész még a Főnixnél is jobb lesz, pedig neked eddig az a kedvencem filmek terén.
    Eddig is vártam…de most már áááá :D
    Beindulhatna ennek is a marketing gépezete!

  6. Semmi Piton?? Felháboritó :)
    Ez a kedvencem könyvben, csak el ne baltázzák teljesen.
    Jó volt Dumbit más ruhában látni. A kis Fiennes unokaöcsi is jónak tünik.
    Soha nem vártam még HP-t filmben ez az első amit már most néznék.

  7. no, a komor-vészterhes hangulatot elég jól eltalálták, a srác hangja picit zavaróan magas, de ehhez majd hozzáedződök. a trailer eléggé az ifjú Voldemort és a kevésbé ifjú, de fiatalabb Dumbledore-ra van kihegyezve, kevés szerepet kap benne még a címszereplő is. viszont az ifjú Voldemortot képek alatt bevillantott idpsebb Voldemort képek igencsak ütősek lettek… annak a mágikus összecsapásnak képei is elég jók, bár ebben igen komoly rutinra tett szert az öreg már… hanyadik film amiben mágust játszik? :)

    összességében jó, várós.

  8. Áá ez a trailer nem tetszik.. :S
    A Főnix Renndje trailer sokkal jobb, ütősebb volt!

  9. engem azért kirázott a hideg :$

    amúgy van benne egy gandalf flash :D
    aki megtalálja az a képkockát egy élménnyel gazdagodhat :P

  10. superr0x: XD
    Gondolom a filmben is Dumbledore zuhanás közben még mondani fogja, hogy “fussatok bolondok” :D

    Így jónak néz ki a film de tényleg legalább egy gyűrűk urai hossz kéne…

  11. ati: :D:D:D:D :’D könnyezem

    az a bajom h barátnőm annyira karakán h nem tudom rávenni hogy olvassa el a könyvet, velem is anno ez volt .. mondtam, biztos valami sz*r gyerekmese.. aztán az első könyvet 4 óra alatt kiolvastam.

    szal a filmet egyedül fogom megnézni, ahogy az előzőt is :):)
    kíváncsi leszek rá

  12. Én úgy szerettem meg hogy az első könyvet vmikor szülinapomra megkaptam és beleolvastam :D

  13. Hmm pont most éjjel fejeztem be a 6-ik újra olvasását, hozza a hangulatot, de nehogy ezt is elszúrják, a sok kihagyás miatt, az 5-ben is kihagyták(2 percben lezavarták) az egész Fred – George lázadást, pedig, szerintem az volt legviccesebb a könyvben, és jó látványosan megoldhatták volna.
    na mindegy úgyis megfogom nézni akármilyen rossz lesz.
    És senki jöjjön azzal, hogy gyerekes meg minden (és hogy 14 éves kislánynak tünök ezzel az írással).Mert amikor még az első könyveket olvastam 12 éves voltam, de a végére meg kiváncsi vagyok.

  14. Imádom az angol akcentust :D De a Potter filmeket annyira nem, ez a trailer mégis valahogyan megfogott a darkos hangulatával.

  15. Na igen lehet fikázni hogy szar meg hogy gyerekmese, de a könyvek akkor is nagyon jók! És sokan csak makacsságból bele se olvasnak! Nekem is ugyanugy csak egy beleolvasásal kezdődött. :)
    A Trailer igéretes, remélem jó lesz a fim is! :)

  16. A trailer jó, ez alapján talán már nem egy infantilis gyerekmesét kapunk mert azért a HP a 3.4.5.és6. része nem az.
    Eddig szerintem csak Cuarón találta el a megfelelő hangulatot, ez most jó volt. Csak el ne rontsák megint idióta szerelmeskedéssel, meg viccelődéssel, meg Jedi harcokkal, mert az már nagyon unalmas. Ott van pl. az 5. rész, a film 3/4 nézhetetlen volt a fölösleges viccelődés miatt, ami egyébként a könyvre nem is nagyon volt jellemző.Értem én, a korhatárkarika elkerülése minden áron, ezért nem sikerült annyira jól a HP széria, mint a Gyűrűk Ura..

  17. A fenébe! Épp már kezdek kiszeretni Potter-ből, de ez az előzetes rendesen felkeltette a kíváncsiságom! Remélem, az előzőnél jobb lesz, aztán meglátjuk, hátha talán még a 3. epizód színvonalát is el tudja érni.

  18. “az 5. rész, a film 3/4 nézhetetlen volt a fölösleges viccelődés miatt”

    mondasz rá példát is lécci? :)

  19. wynarsky, már pedig a 6. kötetben van “idióta szerelmeskedés” bőven :D
    trailer bejövős, a film most igazán érdekes lesz úgy, hogy már elolvastam a 6. és 7. kötetet is. Az ötödik részig mindig utólag olvastam el a könyveket, most fordítva lesz

  20. Persze, pl. a gondnok táblakifüggesztési akciói, és alatta a Benny Hill-szerű zenei körítés.
    Ubridge professzor, ahogyan egyre jobban átveszi az irányítást, a színészi alakítás nagyon jó, csak a jelenetek gegesek. DS foglalkozások, tele olcsó poénokkal.
    Amikor Dumbledore a minisztérium embereit elkábítja, még oda is be tudtak szúrni egy poént, csak nem tudom kinek hiányzott.
    És azt nem említettem, hogy a filmben aránytalanul nagy figyelmet kap Harry és Cho szerelme, ami a könyvben azért jelentős szál, de annyira nem terjedelmes. Jobb lett volna a komor hangulattal, a minisztériumi eseményekkel, a lázálmokkal foglalkozni, mint poénkodni.Fred és George akciója pl. belefért a filmbe(panaszkodott is valaki, hogy csak rövide:) ), de az, hogy Dumbledore elmagyarázza Harynek, hogy miért van ez az egész, az már nem…

  21. Nem vagyok Potter rajongó nem olvastam a könyveket, de azért megnéztem mindegyiket, számomra nem valami nagy számok, főleg az első kettő túl gyerekesek. Én úgy nézem őket mint film, nem mint könyvadaptáció( tehát nem azt mi van benne , mi nincs stb) és szerintem így is nagyon sok a mellékszál, szereplő aminek semmi köze a film lényegéhez a sztorihoz, így számomra unalmas lényegtelen.
    DE valami jót is írjak a 3.rész nagyon jól eltalálták, a hangulatot, a sztorit, mindent, nagyon-nagy kellemes meglepetés volt, függetlenül attól hogy hű vagy nem hű a könyvhöz, nem kedvencem de nézhető. Remélem ez a rész is lesz ilyen jó.

  22. Hangulatosnak néz ki és lesz ennél még sokkal pörgősebb trailer is. A kisfiú jó választásnak ígérkezik, Dumbledore meg tiszta Gandalf :D

  23. Nekem tetszik, nem egy szokványos HP trailer, a könyv egyik legfontosabb vonalára koncentrál, viszont csak arra, de teljesen jó ez így. 99% flashback. Felcsigáz, nem lő le poénokat, és tetszik a sötét tónus is, jó előzetes.

  24. Elég nagy HP fan vagyok, úgyhogy természetesen eddig is eléggé vártam már a filmet, de ezek után még nehezebb lesz kiböjtölni a hátralévő 114 napot. A trailer megvett kilóra, ha nem HP lenne, akkor is simán látni akarnám ezt a filmet. Mekkora jó lenne egy ha lehetne mondjuk egy R kategóriás moviet csinálni belőle. Persze tudom, ákmodik a nyomor. :(

  25. Sefi: Mostmár tudom honnan való az a zene. Baromiismerős volt, de eddig a pillanatig nem ugrott be. :)

  26. veszélyesen keveset mutatnak a filmből, végül is csak a tommal való első találkozás és az inferius harc van meg benne. tom ez még az első trailer, de azért valamivel többet is beszúrhattak volna…. ugyanúgy nem nagy elvárásokkal vagyok így talán nem csalódok akkorát. bárcsak így lenne…

    azért a trailer hangulatilag egész jó, csak mondom – izé…írom:) – veszélyesen keveset mutat meg magából a filmből…

  27. hát 99% esélye van hogy ugyanoan baromság legen mint az előző filmek. aki nem olvasta a könyvet, az ugyanoan tanácstalan lesz mint a 3. és az 5. filmnél.

  28. Hangulatos, az utóbbi két-három film már egész jól sikerült. Persze ha valaki csak a filmekt látja, annak valószínűleg nem egy koherens történet fog kijönni, hanem valami maszlag, de így a könyvek “aláfestéseként” jó, kíváncsi vagyok rá.

  29. utóbbi film nem volt már rossz, és ez a trailer tényleg még darkosabb. sztm megnézem majd.

  30. Nemtom en pont az utobbival voltam ugy, h nem is film csak ugy jelenetek egymas moge dobavla, eleg random modon es story felet meg csak ugy kihagytak mer’ az jo

  31. Ez a HP dolog húzós azért. Mert 2 tábor van aki olvasta és aki nem! Aki olvasta az 99% hogy talál kifogásolható dolgokat a filmbe vagy hiányosságot, ami elengedhetetlen lenne. A másik aki nem olvassa és gőze sincs mi marad ki. Mondhatni édes tudatlanság. Amiről nem tudunk az nem hiányozhat. Csak hogy rengeteg átírás is vana filmekbe ami nem mindig jó. Ez az előzetes, hát jó jó meg amit láttam tetszett csak sajnos a 3. filmtől kezdve egyre inkább rosszabbak. 4. még elment, az 5. meg nekem moziba egy WTF-volt! egyszerüen ha nem olvastam volna a könyvet elötte sok minden utalást stb nem lehetett volna hova tenni. Reméljük sikerül a 6. filme a dark-os és küzdelmes filinget visszaadni, bár kétlem. A könyv nagyon jó, a filmek meg inkább csak a vizuális élmény miatt jó hogy valóban láthatom hogy mit is olvastam. Mindenesetre moziba nézős lesz az biztos, az esélyt megkapja és ezt télleg moziba kell látni. Remélem lesz majd IMAX-ba :)

  32. nekem az utolsó 2 film nem jött be annyira, és az 1. a kedvencem.(a könyveket olvastam) remélem ha a véresebb részeket ki is hagyják ebből a filmből,azért a darkos hangulat végig megmarad. sajnos inkább csinálnak egy nézhető filmet amit a kisebbek is megnéznek, minthogy az idősebbek éltessék :/
    na mindegy, a trailer jó és várom a filmet nagyon

  33. Pl:

    a Főnix Rendje film végén a Potter – Dumbledor beszélgetés, hát azt ugy ahogy van átírták. A Könyvbe ez volt az egyik legfontosabb jelenet szinte és nem is ugy történt hogy nyugisan elcsevegtek. A Filmbe egy érdektelen párbeszédet kapunk, senki semmin nem lepődik meg. ráadásul aki olvasta gondolom feltünt neki is hogy a filmbe potter végighallgatja a jóslatot, a könyvbe meg nem halja hanem a végén mondja el neki Dumbledor. Nem értem mivel lett volna több ugy elkésziteni a filmet ahogy a könyvbe van. Legalább a fontos dolgokat ne alakitanák át. Dobby hiányárol meg ne is beszéljünk.. :)

    Na az ilyenek miatt félek én a filmváltozattól. A 6. részbe remélem nem irnak át ilyen fontos dolgokat.
    Elég gáz lenne ha a könyv szerinti véget máshogy filmesétenék meg.

  34. én az 1080p-s verziót láttam és mit mondjak DURVA!! :D
    lassan elég darkos a könyvhöz. nem akarok spoilerezni de akik olvasták a könyvet azok tudják hogy ez már kicsit durvább lessz mint az eddigiek szerencse hogy a 7. két részes lessz az már tényleg megérdemel 4 órát
    (mondjuk nem bánnám lenne még vagy 7 rész):D

  35. Destiny, egyetértek kár hogy vége van, mert nagyon szerettem olvasni és átélni harry-ék kalandját.
    De mind tutduk hogy egyszer vége lessz. :(

  36. Én senkinek nem akarom elrontani a kedvét, de nézzétek meg az 5. film trailere is milyen odabaszós volt. Erre a film meg egy kalap kaki lett sajnos.

  37. megnézős film lesz.

    de hol van Harry az emlékből? nemár, hogy a negyedik filmben még ott volt az emlékben, ahogy a könyvben is, most meg teljesen máshogy csinálják meg.. :)

  38. “hát 99% esélye van hogy ugyanoan baromság legen mint az előző filmek. aki nem olvasta a könyvet, az ugyanoan tanácstalan lesz mint a 3. és az 5. filmnél.”

    Igen ez már nekem is feltűnt, hogy eléggé furcsa logika mentén herélik a történetet kábé a negyedik rész óta – az is elgondolkodtató, hogy a leghosszabb könyvből sikerült a legrövidebb filmet leforgatni.
    Nem tetszenek ezek az adaptációk.

  39. Nem tom kiírta fentebb, de teljesen egyetértek vele, hogy olyan az 5. rész mintha jeleneteket összevagdostak volna koncepció nélkül… Egy csómó lényeges momentum maradt kibelőle.

    Azonkívűl ez a nagy kékséges színjáték sem nyerte meg annyira tetszésemet. Jobb lett volna valami darkosabb. Olyan utánérzésem van mintha valami sci-fivel vegyített gyerek filmet néznék.

    Mellesleg megértem a filmkészítőit is nem lehet egy 7-800 oldalas könyvet teljesen átültetni a vászonra (max. Tarr Bélai hosszúságban), viszont tényleg logikai hibák mentén aprítják és dolgozzák újra a történetet. Például azt se tudom, hogy a 7. részben hogyan fogják megoldani Dobby hiányát?

    A könyvekhez meg annyit, hogy aki a gyerekének ezt megmutatja meg is érdemli. A negyedik résztől kezdve ezek egyértelműen felnőtteknek szólnak… Ennek kapcsán ezt sem hiszem hogy gyerek barát kategóriába kéne sorolni… Már a harmadik rész is ijesztő volt, azóta meg még thrilleresebb…

  40. SPOILERVESZÉLY!!!!!!!
    Hát ha kihagyták azt a lényeges dolgot, hogy az emlékeken belül nézik a történteket, akkor nagyon szomorú és csalódott leszek! Ettől az előzetestől nem ájultam el, de ígéretes.

  41. Nem értelek, hiszen a trailer lelegelén Dumbledore egy emléket tart a ezében és mutatja Harrynek, h eztnézze meg

  42. Igen, de Harrynek látszódnia kéne az emlékjelenetben is. Amikor Dumbledore beszélget Voldemorttal, akkor neki is ott kéne lennie.

  43. Kb. 10 perccel ezelőtt a párom ideszól nekem a gépe fölött, hogy : – Szivem, te láttad már az új Potter bemutatót?
    Azt az érzést már nagyon régen nem éreztem. Hirtelen még a lélegzetem is elállt, és képtelen voltam kivárni azt az öt percecskét is, míg letöltöttem a gépre. Aztán megnyitottam, és elkezdődött…
    Őszintén megvallom Nektek saját stratégiám. A hatodik könyvet egyszer olvastam, mégpedig akkor, amikor megjelent. És így van ez a harmadik rész óta, az összes könyvvel. Imádtam mindegyiket. De hagytam nekik “ülepedési időt”. Így amikor megjelenik egy új megfilmesített rész, akkorra már igen zavaros, és hiányos a sztori a fejemben, és főleg nem tudnám tisztán elkülöníteni, hogy melyik részben mi volt. Jön a film, én megyek a moziba, megnézem, és beleszeretek…újra. Nem olvasom el se közvetlenül film után, se közvetlenül film előtt az aktuális könyvet. Soha nem ért csalódás. És biztos vagyok benne, hogy jól vágták meg, jól találták ki, és minden benne lesz, amitől szerethetővé válik ez az alkotás is, mint az előtte lévől öt. Szeretem benne a poénokat. Szerintem kell bele. Mert szeretjük azokat az embereket. Az ő életüket éltük, miközben olvastuk a regényt (aki, bocs! ) , és most itt vannak előttünk. Ha az egész film csak depresszív és sötét lenne, akkor nem lenne viszonyítási alapja Harry-nek. Nem vágyna arra, hogy béke legyen és nyugalom…ez a vágyakozás egy teljesen kézenfekvő eszköz. na jó, tök fáradt vagyok, úgyhogy majd holnap kifejtem jobban….:)

  44. Szandi

    Amit mondasz az nagy igazság! Télleg a 3 jóbarát-al éltük át a kalandokat a könyvek során és jó viszontlátni azaz télleg látni őket! Ez a része rendbe van, csak a nagyon nagy átírások nem! Nekem az télleg nagyon hiányzott mikor a főnix rendje végén leül Dumbledór Harry-vel és elmondja neki amit már 5 éve el kellett volna. És ahogy ez felvan vezetve… szerintem a filmben is sokkal hatásosabb lett vona. Főleg mert pont ez volt a ényege! NEM a csata közepén meghallgatja szépen nyugiba… ráadásul ugy hogy mindenki hallhatja… Maga a film télleg jó csak az ilyen dolgok miatt a története rossz. Kész csoda hogy Siport belerakták. Csóri dobyt jól kiírták. (PL: a tűz serlegében, nem Nevill adja a varanygydudvát herrinek a tónál hanem doby) De ezek nem tűnnekfel annakaki nem olvasta. Csakhogy a film rajongói 95%-ba azok akik olvasták is! Ezért fura hogy ilyen nagy átírásokat megcsinálnak. Namind1.

    Ez csak egy előzetes abból is a rövidebb fajta, ebből azt levonni hogy a Merengőbe Harry ott van-e az emlékbe vagy sem nehéz megállaptani, mivel hogy lehet hogy csak hülyén van megvágva és azért nem látszik. Novemberig marad a nyálcsorgatás és a találgatás. A film ugyis olyan lesz amilyen. Majd ha már láttuk akkor dühönghetünk, vagy örühetünk hogy milyen lett! :)

  45. Kesneme:

    szépet írtál! :) És egy dologból értek egyet veled: SPOILER—kár hogy nem láttam, amint Harry szét akarja verni Dumbledore irodáját. :(

    amit pedig tegnap este akartam írni, az az, hogy a könyvben is az volt a legerősebb, hogy Harry nem tudta kiélvezni a boldog pillanatokat, mert valami mindig közbejött. Amint az élet megajándékozta pár csepp örömmel, utána egyből rázúdított egy árvíz méretű probléma halmazt. Ez a fajta motívum engem határozottan megfogott, és az ötödik részben is jól látszik, hogy a rendezőt is ez fogta meg. Hiszen felvett a film elején több vicces vagy épp vidám jelenetet, és mikor a végén Voldemort uralni akarja a testét és lelkét, Harry ebben a sötét pillanatban csak azokba a képekbe kapaszkodik és csak azokra az emberekre gondol, és a kamera is azokat mutatja.

  46. szandi: én sem olvastam el a könyveket közvetlenül a filmek előtt, a hugom viszont igen. Mást sem hallottam a moziban mint az ő kommentálását, hogy ez sem igy volt meg az sem.
    Miután megjelent a hetes újra elolvastam az összes könyvet majd utána megnéztem a filmeket is, borzasztó csalódás volt mindegyik és rögtön megértettem a hugomat is.
    Hiányoznak a könyvek már fanficekre fanyalodtam, ezért is fontosabb számomra hogy a következő két-három film jobb legyen.
    Aztán egyszer majd kérünk egy felnőtt sorozatot is, úgy 6 év múlva neki is állhatnak, monduk egy könyv 6 részben. :)

  47. SPOILER!

    Úgy értettem, hogy az emlékekben a profnak is és Harrynek is látszódnia kellene, ahogy azt a negyedik filmben megtették Harryvel. Itt eddig ennek semmi nyoma. Pl a könyvben, az árvaházas rész előtt Harry és a prof a professzor fiatal énjét követik, itt viszont Dumbledore látszólag egyedül bóklászik.

  48. nem rosszak a filmek, de a könyvektől a lehető legjobban elrugaszkodtak :(
    újra kéne őket forgatni vagy sorozatként, vagy több, vagy hosszabb filmekként.

  49. Kesneme, ezek még nem is nagy átírások. Ha minden igaz, akkor SPOILER valószínűleg Bill és Fleur ki lesz hagyva… a 7esből is. És nem tudom, felfigyeltél-e a szaladós-részre… az mégis hol van? Amúgy van egy olyan pletyka(?) is mely szerint lesz egy nádasos-vérfarkasos jelenet, és ott fogja Greyback megmarni Mr Weasleyt(nem elírás) SPOILER Nem tudom, ebből mennyi igaz, de a trailer alapján eléggé az.
    Szerintem nem lenne jó, ha elérné az R kategóriás besorolást…nem az a lényeg és nem mindenki ettől “izgul fel”, és épp a thriller-horror mittommi mániás emberkék miatt írják át a lényeges jeleneteket akció- és félelmetesnek szánt jelenetekké. Bocsi, nem bántásképpen, csak a véleményem mondtam.

  50. Aki még nem töltötte le sehonan a trailer-t annak elküldhetem
    Nekem mevan és jó minőségű. msn címemen kereshettek:badinszkibrigi@hotmail.com

  51. Az előző filmekhez csak annyi h téll jobb volt az 5 trailere de ez is jó. Engem természetesen az érdekel h miért nem akarják beletenni Bill-t és Fleur-t.SPOILER! Ha ők nem lesznek benne akkor a hetedikbe akkor h fog Harry kikérdeznikét személyt a kagylólakba??? SPOILER

    Szal így hülyeség. És Greyback nem Mr.Weasley-t támadja meg hanem Bill-t. És így lex egységes az egész. Szal kine merjék hagyni mert..(na azt azért nem írom h nem nézem meg de..)szal ne haggyák ki!!

  52. Bitta! Szerinted a 7. részben (filmben) benne lesz a kagylólak? Kizártnak tartom, legalábbis az eddigiek alapján. Nemkicsit elrugaszkodtak a könyvektől! Nem kockáztatják meg a hosszabb játékidőt, mert még mindig a pénz beszél.

  53. Az lehet, hogy SPOILER benne lesz a Kagylólak, csak mondjuk nem Fleurék fognak lakni benne, hanem mondjuk Lupinék SPOILER
    De ez csak találgatás, és hol van még 2010…Az, hogy átírják a cselekményt az akciójelenetek satöbbi miatt meg már megszokható a TS (ha nem az AF) óta. Azért jó lesz az akárhogy is. :)

  54. SPOILERES!

    Én picit félek a 6. résztől, mert könyvben ez a kedvenc Harry Potterem. Nagyon örülnék, ha jó lenne, mert ebben a részben rengeteg vissza, meg előreutalás van, pl a Denem kúria a negyedik rész elejéről, ahonnét teljesen kihagyták a hullákat, meg az egész falun végigrohanó szobalányt, hogy csak egyet említsek…

  55. Basszus, ez annyira mellékes a cselekmény szempontjából!!! És a TS forgatásakor még hol volt a hatodik könyv??? Amúgy meg a film 2.5 órás. Minden apró dolgot nem tehetnek bele. A csak filmnéző közönség vágná is, hogy kik haltak meg. Amúgy meg senkit sem érdekelne. A filmkészítőket nem szidom, mert nehéz dolguk van. Nem volt honnan tudniuk mi fontos és mi nem, mert nem volt a kezükben a Halál Ereklyéi. Ki kellett volna találniuk Jo gondolatát? Amúgy meg Jo végig ott volt és segített és ha neki okés volt, hogy kihagyják, akkor mi se legyünk telhetetlenek, mert azzal az is megsértjük. Nem bántásképpen.

  56. Csak egy példa volt. Kihagytak ők nagyobb meg fontosabb részeket is, de tényleg igazad van abban, hogy a filmmkészítőknek piszkosul nehéz dolguk van.

  57. Lehet, hogy kb. a negyedik résztől már nem gyerekeknek való. Csakhogy, el ne felejtsük a mai gyerekek már sokkal fejlettebbek, mint ezelőtt 10 évvel. Ezért nagy teret kap az életükben a felnőttek világa. És az író nem ma kezdte el a könyvsorozatot. Évek munkája fekszik benne, és ahogy írt-írt folyamatosan, úgy változott a világ is körülötte. A gyerekekre már nem lehet a gyerekes jelzőt olyan gyakran használni. Inkább a “kész kis felnőtt” a megfelelő.

    Különben szerintem a 11 év feletti korosztály számára készült a sorozat. Azzal én is egyetértek, hogy egy 2-as gyerek kezébe azért ne adjunk Harry Potter-t.

    (14 éves, minden könyvet többször is elolvasó Harry Potter-imádó)

  58. Mindenképpen moziban kell megnézni, csak ott van jó hangulata függetlenül attól, hogy hű vagy sem a könyvhöz. Tetszett a trailer, bár nem vagyok egy HP fan, ezt is csak angol változatban olvastam :( magyarban még nem, de ha jó lesz a film…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.