Watchmen minőség

Igen, kicsit megvett a hype, de baromi jónak néz ki ez a film egyelőre. A comic con után kikerültek ezek a durva poszterek a netre, de most végre jó minőségben oszthatóak meg, így már mindenképpen muszáj. És ha már itt tartunk, akkor a hét kommentje díjat is kioszthatnánk akár, ami vargatomnak jár, aki röviden összefoglalta miért ilyenek a ruháik, meg ilyesmi.

– A Watchmen elsősorban a klasszikus szuperhős-mítosz kifordítása és lerombolása, itt a jelmezes hős is csak gyarló ember, változatos testi-lelki-morális problémákkal; sőt néha már klinikai eset, aki gátlástalanul használja az erőszakot, vagy éppen mindenféle aberrációi vannak.

– Emiatt szándékos minden túlzás, sok esetben utalás korábbi mozifilmekre (pl. a mellbimbós gumiruha a Batman&Robinra), az amerikai zászló sem úgy fog szerepelni, mint egy Emmerich- vagy Bay-filmben. Sőt…

– Ráadásnak a képregény önmagában is mestermű, jól kidolgozott szereplőkkel, fordulatos cselekménnyel és baromi részletesen kidolgozott világgal, ami egy – a szuperhősöknek köszönhetően – nagyon más 1985-ös USA.

A film trailerét már mindenki látta? Na akkor térjünk a marhajó poszterekre.

És ezek a poszterek baromira hasonlítanak a régi Watchmen plakátokra, de persze ahol a karaktert a modern korhoz picit finomították, ott beficcent a csere az új posztereken. Például a Nite Owl-ost nézzétek meg itt felül (It’s all crap) meg a régi designját.

human
írta
2008. 08. 02. 02:32
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Watchmen minőség” bejegyzéshez

 1. FYI, ugyanez a dizajn a kepregeny boritojanak, a szovegek pedig egyenesen a kepregenybol vannak kopizva, nem csak ilyen fiktiv nyilatkozatok.

 2. Haha, de a képregény nagy része szövegelés ill. történet a történetben, a trailer ennek ellenére mégis kissé hatásvadász (ahogy maga a hype-ja is a produkciónak) – amivel valszeg sikerül majd becsábítani olyan tömegeket a vetítésekre, akik még nem olvasták el a képregényt, viszont pont ezért lesz talán ez a – masszív – réteg a legrezignáltabb az olyan finomságokra, amiket vargatom felsorolt és amikről még mindig nem tudja senki, hogy mennyi fog ténylegesen átemelődni a filmbe.
  Nem a próféta vagy a sznob beszél belőlem, de tényleg izgat, mennyire sikerül megtalálni a balanszot – ha sikerül egyáltalán.

 3. Manhattan segges posztere bakker… :D
  Amúgy sztem nem elég jók! Rorschach-é tetszik nagyon!

 4. Remélem vargatom kommentjét minnél többen olvassák, így kevesebb olyan hozzászólással lehet majd találkozni, ahol szimplán nevetségesnek, hülyeségnek tartják a Watchment.
  Miattam persze lehet nyugodtan ez a véleményük, csak nem ártana előbb egy picit utánanézni(2 perc is bőven elég) és utána ítéletet mondani…

  Én bízok Harvey De…, jah nem az más :D, szóval bízok Snyder-ben, new-york-islanders kommentjére reagálva sztem elsősorban a rajongókat tartják szem előtt (bár csak igazam lenne) – a nagy hype-nak köszönhetően az első hétvégén úgyis özönlik majd a nép, aztán egy részük majd csalódottan távozik ugyan, de szerencsére elég sokan ismerik,(nemcsak szakmai, hanem anyagi szempontból is a legjobbak között van a Watchmen) főleg kint a képregényt, így ott ez talán nem lesz annyira jellemző.

 5. a. nem ezt írtam a végén? egy az egyben a régi reklámok. Gondoltam h a képregényből vannak

 6. Hehe az első poszter idézete azt hiszem Caligula híres mondatának átírata. Nagyon tuti nagyon nagy ötlet! Várjuk!

 7. Visionary director?

  A csávó csinált eddig egy remake-et és két képregény-adaptációt, ahol az egyikben gyakorlatilag lemásolta a paneleket, ettől már visionary lesz?

 8. kiskis
  nem ertelek, ha nem olyan, mint a kepregeny, akkor szar a rendezo, ha tokre olyan, mint a kepregeny, akkor megint csak szar a rendezo, mert nem kreativ?

  Amugy vki kereste a watchmen-t, a mininovarol le lehet tolteni, en is onnan szereztem meg…

 9. Nem, tényleg nem értettél. Tudtommal a visionary jelzőt olyan direktoroknak tartogatják, akik csupa eredeti cuccot csinálgatnak, nem olyanoknak, akik eddig mindössze egy remake-el, valamint egy szinte panelről panelre másolt képregényadaptációval vetették észre magukat. (A Watchment majd meglátjuk, hátha átalakítja úgy, hogy működjön 2 órában.)

  Szerintem majd egy önálló projektnél dől el igazán, hogy Snyder szar-e vagy sem.

 10. lehet arra utal a visionary, hogy lsd trip alatt választja ki a következő projectjét? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.