Blockbuster Watch: TDK, Mummy 3, Mamma Mia

Kicsit elhanyagoltam a témát, pedig jött pár friss blockbuster közben, de inkább vegyül előre a Lovagot, aki immáron 3. hetében jár, de még most is az első lett a bevételi listán. Igaz csak hajszálnyival (1,4 millió), de megelőzte a héten bemutatott múmiát.

 1. The Dark Knight – $43,800,000 (összese 394,8 millió)
 2. The Mummy 3 – $42,450,000

A múmiához muszáj hozzátenni, hogy gyengébben nyitott mint a Múmia kettő (az 68,1 millió), és hát ez így kevés, főleg ha figyelmbe vesszük, hogy ez a harmadik rész 145+marketingköltségbe került, ami durván nem lesz meg. Viszont itthon meg marhajól nyitott, hiába nem ment el pár TDk rajongó dacból (jelen), a 4. legjobb budapesti hétvégi eredmény eddig idén a 37 650 nézővel akik becsábultak az első hétvégén. Eddig itthon csak az Indy, a Mamma Mia és a Szex és NY nyitott jobban.

Aztán a Mamma Mia külön is megemlítendő, mert most övé jelenleg a legtöbbel nyitó musical dobogója odakinn. 27,7 milliót szedett össze a Dark Knight ellen, és azóta töretlenül nyomul. Nemzetközi piacon pedig még az amerikainál is jobban szerepel. Jelenleg 228,6 millió az összbevétele a filmnek, és amerikán belül is meglesz az a 100 fölötti simán. De lássuk itthon: nyitóhétvége 42576 ember! És azóta is kevesebbel csökken mint egy átlagfilm, 2. hét: 32596 – 3. hét: 22415 néző. Ha így folytatja akkor a jövő hétvégével le fogja nyomni az Indy 4 bevételeit itthon.

És érdekesség, hogy a Vasembert most játsszák pár moziban odakinn, így beelőzte Indy 4-et az összbevételekben 1 millióval, erre fel az Indy-t is visszahozzák kicsit, hogy előzze vissza. Az állás a Vasember javára tehát 315:314, persze millióban értve.

human
írta
2008. 08. 04. 18:17
megjelenés
46
hozzászolás


46 hozzászólás a “Blockbuster Watch: TDK, Mummy 3, Mamma Mia” bejegyzéshez

 1. és már látom a fényt az alagút végén :D
  csütörtök 00.01-kor moziban ülök majd, és átélem azt az élményt, amit az amcsik már 3 hete átéltek :)
  jegyrendelés éeadva, már csak 2 nap :D

 2. Csütörtökre énis a Dark Knight-ot tervezem :)

  Télleg most lesz vagy nem nálunk az IMAX-be?

  Vagy a mi Imax mozink csak dísznek van?

 3. sztem olyan 460 milláig fog elmenni, a Star Wars IV-et talán beelőzi, de a Titanic 600 millája sajnos semmiképpen nem lesz meg…pedig de jó lenne.

 4. csütörtök 00:01-re nekem is megvan már a jegyem!
  Múmia 3-ra is kíváncsi lettem volna, de most látom, hogy IMDBn lehúzták szegényt. Kár. Nade majd a TDK!

 5. na de a pénzeknél maradjunk, mert ha msot 100 ember beírja h van jegye éjfélre az kicsit betenné a kaput..

  A titanic szerintem sem lesz meg, de már érthető miért nem májusban mutatták be, nagyon durván tartja magát.

 6. “human, szted meddig fog elmenni a tdk az usa-ban?”
  “sztem olyan 460 milláig fog elmenni, a Star Wars IV-et talán beelőzi,”

  normális? ma lépi át a 400M-t. ha azt nézed, hogy a másik két monster, a shrek 2 és a spiderman a 3. heti bevételéhez (ami nagyjából DK-szint) még 120-140 milliót hozott, akkor az 500M 100%, de akár 520-530M is lehet.

  azt pedig nem feledni, hogy ha az inflációt is számoljuk, akkor a shrek 2 500M-t hozott lés a DK all time 27-28. lesz a dzsungel könyvével és a csipkerózsikával.

 7. “Télleg most lesz vagy nem nálunk az IMAX-be?
  Vagy a mi Imax mozink csak dísznek van?”

  olvasd el az indexet, hogy egyelőre miért nem lehet.

 8. és ha azt nézzük h a Titnic idejében nem is volt még internet… (nemszószerint)

 9. Éjfélkor én is, jegy megvan, már nem kell sokat várnunk!! Human csütörtök hajnalban jövök kommentelni a kritikádra! Véget ér a várakozás!

 10. Kemény lenne ha lezúzná a Titanicot, de sztem sem fogja. De annak örülnék mindenképpen ha a Shrek 2-t gyalázná. Amilyen bűnszar az lett. & jön a macskás film majd, meg állítólag a Shrek 4-et is tervezgetik már. :(

 11. 500-ig szerintem is simán elmegy. A világ többi részével együtt elérheti az 1 milliárdos határt is.

 12. Én csak azt “sajnálom”, hogy a harmadik hétvégés rekordot nem döntötte meg, és továbbra is tartja magát a spider-man.

  Viszont néztem ezeket a hétvégés bevételeket, bemutatótól számítva negyedik, ötödik…stb, megtudja mondani valaki, hogy ezeken a hétvégéken anno a titanic hogy tudott ennyire magas bevételek mellett szerepelni?

  nem annyira fontos dolog ez tudom, de kíváncsi lettem rá.

 13. Azért annyira nem nagy siker anyagilag azzal a 71 millával, a költségvetés meg 85 millió Dollár volt. Ettől persze még lesz 3. rész.

 14. kfgyk!
  nem lesz jobb senkinek, azért írtam, h de jó lenne, mert én örülnék neki, mivel a Titanicot nem igazán szeretem,és örülnék ha 11 év után átvenné a helyét egy olyan film, amit már nagyon várok!

 15. teddike: a Titanic anno 27m. körül nyitott 97 decemberében. Az első hétvége után mindenki bukásról beszélt, hisz a költségvetése 200m. volt. De az ezt követő hétvégéken olyat produkált, amire senki sem gondolt. 4. hétvégéjén 28 m., 5. hétvégéjén 30 m., 9.-en 28 m.-ót hozott, 15 héten keresztül volt első helyezett.

  TDK: 500 m. meglesz neki nagy valószínűséggel. A Múmia 3. felvonása viszont hatalmas csalódás a Universalnak, mondjuk várható volt…

 16. A Titanic asszem 190 körül volt csak 3 hetén de mivel asszem majdnem 1 évig!!! a top 10 ben volt ezért lett világszinten 1.8 milliárdja a kicsikének. A 2. 1.12 milliárddal a LOTR Return of the king. Talán TDK-nak az milliárd tényleg meg lesz.

 17. Azt vágjátok, h TDK imdbn első helyen áll? :)
  200.000 szavazat után. Jó, fog még lejjebb is csúszni nyilván, de akkor is komoly…

 18. egy fórumon írta vki hogy ő 1 csillagot adott a dark knightra imdb-n, igaz még nem látta a filmet, de nem akarja hogy a Keresztapa előtt maradjon. el kéne gázolni az ilyet a Batpoddal

 19. Azt én sem szeretem mikor direkt lehúznak egy filmet az IMDBn, mert nekik nem tetszik a pontozás. Főleg ha 1-est adnak, de a legrosszabb mikor egy gagyit 10-esek hadával próbálják javítani.

 20. Áh mi kis ország vagyunk 3 milkát soha nem tudnának behozni egy ilyen filmen. Egy gyors fejszámolás persze lehet nem pontos – tekintettel 15$os jegyárra ~ 2200 HUF, min ~ 1400an kellene megnézniük hogy már ne legyen veszteséges és mivel ez ki van csukva ezért marad a “nagyon jól teljesítő” T-REX 3D mert ugyebár az IMAX az csak 3D lehet…

  /And I thought my jokes were bad… /

 21. Donnie: igen, a számokkal mint már írtam én is tisztában vagyok, láttam, hogy a negyedik hétvégétől uralta a bevételeket, én csak az nem értem, ez hogy jött össze neki akkor? Három hét után az emberek rákaptak?

  Na mindegy, a TDK-nak az 500 simán meglesz.

 22. “A Titanic asszem 190 körül volt csak 3 hetén de mivel asszem majdnem 1 évig!!! a top 10 ben volt ezért lett világszinten”

  most komolyan, ne írjunk már butaságokat… olyan nehéz utánanézni a helyes adatoknak?

 23. Én is ott leszek a Dark Knighton holnap éjjel:P Néhány hasznos infó, csak hogy tisztán lássatok.

  Mint minden rendes ember én is megkérdeztem, hogy miért nem lesz Sötét Lovag 3d-ben az IMAX-ben.(a főnököt)
  Rosszul sejtitek. Nem a 3 millás kópia miatt. A teremben elfér 400+ ember szóval kb. 1 nap alatt vissza lehetne termelni az egész lóvét. A gond a felirattal volt.
  1. A felirat alul van alaphelyzetben, viszont azt a középső sortól lefele már nem lehet látni. Ez még persze áthidalható (felülre kéne vetíteni)
  2. De mivel? Az IMAX-es felirathoz kell egy külön kütyü amink nekünk nincsen. Meg kéne venni, ki kéne bérelni, stb… és nyilván nem éri meg külön egy filmhez beszerezni. Ennyi a történet.

  És egy jóhír azoknak akik még nem foglaltak jegyet. Az Arénában most izzítottak be még egy termet a holnap éjszakai vetítésre, ami még full üres. Aki lemaradt az ott tud foglalni magának jó helyet.

  Üdv

 24. Na ha már Blockbuster watch. A Dark Knight 18 nap alatt elérte a 400 milliós bevételt. Direkt megnéztem egy nagy filmet általában több mint 100 napig adnak a mozik Amerikában. Miért ne hozhatna a film még jó 90 napig 200 millát? Én azt mondom van esélye a Titanic trónjára!

 25. Na igen. De ilyen megközelítésből akkor az all-time legnézettebb a Star Wars a maga 460 milliójával.

 26. Nincs felirat – OMG! és a MOM parkos felirat nélküli eredeti nyelves vetítés? Esetleg alámondós szinkronizálós (lásd Titanic fesztivál), ne adj’ isten futó fénysoros megjelenítő a vászon mögé (pl. Erkel színház..) stb. stb. szánalmas, komolyan mondom. Nincs kütyü, oké biztos drága, de mivel ez egy új mozi/film technológia idővel bőségesen behozza az árát, mert ellentétben Mr. V.J. Maury “Az IMAX halott, nincsenek hozzá filmek” okosságával (csak mondjuk több száz) többjüket most kezdik el forgatni ezzel az új technológiával (lásd digitális kamera) és számos utó feldolgozott film is készül közben. Persze ha marad ez a tender magyarországon akkor tényleg igaza lesz, mert így ez az egész aréna IMAX olyan mintha idehoznák Disneylandet hogy aztán csak ringlispílezni lehessen benne…

  Nem baj akkor marad a fókuszálatlan pálesz ci(na)nemá “élmény”

  :@

 27. Én még mindig azon gondolkozom, hogy okés sokan nem nézik a magyart (pl én), de aki angolra ül be az valszeg valamennyire tudja felirat nélkül is követni az eseményeket. Ha nem 1 nap, hanem 3 nap amíg visszahozná a bevételt, szerintem még az is megérné nekik. Én tudom, hogy elmennék Imaxozni, nem érdekel, hogy van e felirat, csak angol legyen!

 28. Human, mikor lesz kritika? Most meghívtak a sajtóvetítésre?
  Vagy majd csütörtök este?

 29. Nem lesz éjféli kritika? :)
  Én most jöttem a moziból. Nem semmi élmény volt, csak a közönség fele paraszt volt. Az ember azt hinné (de csak én vagyok naiv), hogy éjfélkor csak a jól nevelt fanatikusok jönnek (mint én ugye :) ) de erre a jól nevelt fanatikusok volt a kisebbség. :(

 30. Most jövök a moziból.még nem tértem egészen magamhoz. Súlyos , Heath Ledger totál súlyos…

 31. 6 Pirates of the Caribbean 2 BV $423,315,812 2006
  7 The Dark Knight WB $405,699,734 2008
  8 Spider-Man Sony $403,706,375 2002

  go go go Bruce Wayne

 32. imdb-en viszont lassan lecsúszik az első helyről :
  1. 9.1 The Dark Knight (2008) 207,426
  2. 9.1 The Shawshank Redemption (1994) 357,104

  (sry duplaposzt, de másnapos vok :)

 33. Sokan beszéltek arról, hogy melyik film szerezte a legtöbb bevételt az infláció figyelembe vételével, azoknak ajánlom a boxofficemojo.com oldalt.
  Az Titanic “csak” a 6. helyet foglalja el míg a Star Wars az előkelő második helyen áll.
  Az all time box office-lista az aktuális dollár árfolyamra korrigálva így néz ki:
  1 Gone with the Wind MGM $1,430,476,000
  2 Star Wars Fox $1,261,086,700
  3 The Sound of Music Fox $1,008,300,900
  4 E.T.: The Extra-Terrestrial Uni. $1,004,328,700
  5 The Ten Commandments Par. $927,480,000
  6 Titanic Par. $908,688,900
  7 Jaws Uni. $906,798,000
  8 Doctor Zhivago MGM $878,879,000
  9 The Exorcist WB $782,826,200
  10 Snow White and the Seven Dwarfs Dis. $771,720,000
  11 101 Dalmatians Dis. $707,414,100
  12 The Empire Strikes Back Fox $695,118,900
  13 Ben-Hur MGM $693,840,000
  14 Return of the Jedi Fox $665,940,600
  15 The Sting Uni. $631,131,400
  16 Raiders of the Lost Ark Par. $624,044,300
  .
  .
  61 The Dark Knight WB $405,699,700

  Sok sikert a Dark Knightnak, remélem minél feljebb húzza magát a listán.

 34. Amúgy mindez a bevétel szerintem mellékes amellett, hogy az imdb-n az ALL TIME első helyen szerepel a film, és nem úgy néz ki, hogy egyhamar kicsúszna a TOP 5-ből!

 35. Hát attól függ, kinek, a producerek azért valószínűleg a bevételt részesítik előnyben az imdb-s helyezéssel szemben. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.