JJ Abrams megrengeti a földet

Úgy néz ki a városromboló szörnyfilm, ahol csak producerkedett, meghozta a kedvét ahoz, hogy ő is romba döntsön valami civilizációs fellegvárat (bár lehet megint cska producer lesz). Egy földrengéses katasztrófafilmet fog készíteni legközelebb, és bár tuti nem ilyesmire gondolt például mammut, amikor a műfaj feltámasztásáról álmodozott, de akár jó kezdet is lehet belőle.

human
írta
2008. 08. 12. 14:50
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “JJ Abrams megrengeti a földet” bejegyzéshez

  1. msot az hogy a Clover 1 preducere mást cisnál miért akadályozná meg a clover 2 készítését? Bár amúgy is csak tervekről dumáltak eddig, de még simán jöhet Clover 2, attól még h jelenelg nicsn IMDBN-n, 2010 előtt amúgy sem hozták volna.

  2. fúúdejó… mi újat lehet hozni egy új földrengéses filmben? nagyobb gát reped meg? nagyobb magasfeszültségű vezetékek omlanak nagyobb házakra, autókra, nagyobbat robbanak a nagyobb gázvezetékek és tározók? mérgesebb gázok szabadolnak el? földrengéses film, ugyan már…

  3. juj dimitrij: ennyi erőval szitne semmi filemt ne cisnáljanak mert 1-2 kivételtől eltekintve minden régi ötletre épül. Azér tnem kénye ennyire utálni JJ.-t

  4. Human: félreértesz, nem utálom JJ-t. :) igazából nem is utálhatom, mert elég kevéssé ismerem a munkásságát, a fenti filmet sem láttam végig, így praktikusan nem is arról nyilatkoztam.

    a lényeg: az ötletet tartom elcsépeltnek. néha belecsúszok egy-egy filmreklám blokkba a film+-on, és készen vagyok a Szikrázó Égbolt 2: Iszonyatosabb Vihar (bocs, ha pontatlanul idéztem…) és hasonló kategóriájú filmektől… :)

    ez egy lerágott csont, és nem nagyon lehet újat hozni már ebben a műfajban. ahogy az általam nagyrabecsült Airport sorozat is eléggé véget ért asszem 80-ban… utána repülőkatasztrófás filmek is csak vagy horror, vagy akció szállal mentek, vagy olyan szarok lettek, mint a Légörvény, Erik Roberts-cel a főszerepben… :)

    teszem hozzá, hogy imádtam a katasztrófa filmeket kölyök korom óta.

  5. én meg pont azt mondom, hogy egy mostani kreatív had kapjon már esélyt, ha jelenleg a B filmek szintjén rekedt a műfaj, hátha kihoz valmai fasza dolgot belőle

  6. “ez egy lerágott csont, és nem nagyon lehet újat hozni már ebben a műfajban”

    szerintem a Cloverfield is újat hozott a szörnyes filmek között, a Vantage Point is újat hozott az akció filmek között (legalábbis nekem, biztos volt már ilyen máshol de nem tudok róla), a LOST is újat hozott a lakatlan-szigetes témában és a sorozatokban is.

    ebből a 3 példából 2-ben benne van JJ. keze is, szal lehet tud valamit, és nem kéne az első egy soros hír után egyből jönni ezzel hogy lerágott csont, mikor csak annyit közöltek, hogy földrengés lesz benne.

  7. Ó a mai látványvilág mellet jöhet bármilyen katasztrófafilm, gyakorlatilag még a Földet is kettérepeszthetik nekünk, vagy ilyesmi. Minél grandiózusabb, annál jobb. Hajrá!

  8. azé ugye megengeditek, hogy szkeptikus legyek? :)

    a vantage point ötlete remek volt, a kivitelezés elég gyengusz lett. a lost egy sorozat, egészen más műfaj, mint egy egész estés film, szerintem nem összehasonlítható, de elismerem, igen komoly rajongó tábora van. a cloverfield-et képtelen voltam végignézni, ettől a kamerarángatós dologtól már a blair witch project idején is készen voltam…

    arról meg nem én döntök, hogy kap-e esélyt, vagy sem. és nem is lehurrogom, csak elmondom, hogy szerintem valami nagyon extra dolgot kell letennie az asztalra ahhoz, hogy siker legyen. esély persze van rá, de azért maradjunk reálisak…

    visszakanyarodva a vantage point-ra, a több szemszögből elmesélt sztori eléggé nem új. még asszem a németek is csináltak ilyen filmet (A lé meg a Lola címmel).

  9. “néha belecsúszok egy-egy filmreklám blokkba a film+-on, és készen vagyok a Szikrázó Égbolt 2: Iszonyatosabb Vihar (bocs, ha pontatlanul idéztem…) és hasonló kategóriájú filmektől… :)”

    á, nemtod te, mi a jó :)

  10. Na, hátha csinál végre egy jó filmet.

    (A Star Treket passzolom, azt a világot csak ugatom.)

  11. …már tudom mi lesz J.J. filmjében…
    fiatalok partiznak , mindezt videokamerával rögzítik , majd egyszercsak megreng a föld és…(de most kivételesen tényleg kézi kamerás lenne…)
    …bocs…imádom a Cloverfield-et (eddig 12x láttam)…csak ökörködtem,viszont tényleg nincs új a nap alatt, csak másként tálalják…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.