Lucas már össze-vissza beszél

Az Indy 4 bemutatójakor még simán el tudta képzelni Shiával a folytatást. Azóta a srác vezetett kicsit alkohol hatása alatt, a rajongók felhördültek Ford esetleges háttérbe szorulásától, és az Indy 4 jelenleg az idei év 3. legtöbbet kaszálló filmje, így Lucas máris csak Harrison papával tudja elképzelni az 5. részt. Ilyet nyilatkozott:

“He is Indiana Jones,” Lucas said of (Harrison) Ford. “If Indiana Jones wasn’t in it, you’d have to call it ‘Mutt Williams and the search for Elvis.’ … “Yeah, it’s ‘Mutt Williams and the Search for Elvis.

Azaz Ford az Igazi Indy, nélküle csak egy “Mutt és Elvis felkutatása” képzelhető el. Aztán nyomott egy kis egotripet: “The franchise really depends on me coming up with a good idea”. Igen, csak rajtad múlik Lucas, akkor is ha az előző interjúd alapján tudjuk, hogy Spielberg nyomná az oldschoolt, de te új dolgokat akarsz a sorozatba.

Kíváncsi vagyok a jövő hétre mit süt ki az öreg (amellett, hogy ugye az eredeti SW trilógia megy 3d-sítésbe (nem renderelt azért), de ez már nem most süti ki, hanem neki is álltak..).

human
írta
2008. 08. 12. 19:48
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Lucas már össze-vissza beszél” bejegyzéshez

 1. Lucas érdekes figura. Előbb-utóbb Indy-t is lelakatolja mint az SW-t (“rajta kivül senki, mert azaz ő gyermeke”-vagy hasonló), megjegyzem nem járnánk rosszul, mivel így nem lenne minőségrontás és legenda gyalázás. Szerintem. :P

 2. Hát nem tudom… Biztos igazad van, de én olvastam Lucasszal egy interjút már hónapokkal ezelőtt, a bemutató körül is, és abban is kb. ugyanezt mondta. Megnyugtatta a rajongókat, hogy Ford nélkül soha. Szerintem ez a Shia-s dolog csak nagyon röpke pillanatnyi elmezavar lehetett.:) Vagy a helyi Blikk írta meg.

 3. Áh, Lucas divatfika már megint..
  Az Indy 4 trükkjeivel szerintem nem volt gond, ügyesen keverte a CGI-t és a régi technikákat.

 4. Szerintem szar volt a negyedik rész.. az első három teljesen a hitre épített(frigyláda, meg szent kehely, stb…), erre a negyedikben meg okos ufók, meg dimenziókapuk lettek. Vicc az egész.

 5. star warst 3dbe , na neeeeeeeeeee
  miért akarnak megölni egy örök klasszikust? már a digitális felújításnál is csináltak egy két szörnyűséget vele, inkább bele se gondolok mi lesz ebből

 6. “az előző interjúd alapján tudjuk, hogy Spielberg nyomná az oldschoolt, de te új dolgokat akarsz a sorozatba”
  Én erre írtam, hogy semmi baj nincs azzal hogy van a filmben CGI.
  És ha nem divatfika akkor mi lenne.. Állandóan csak a prequel trilógia szapulását lehet olvasni, és hogy Lucas mekkora egy p*cs..

  gábor: Hát szerintem a trilógia nagy hibája volt az hogy beletettek bibliával kapcsolatos elemeket, ezekhez képest az ufók nem számítanak olyan nagy fikciónak.

 7. Na azért annyival legyen mindenki tisztában, hogy annak a bizonyos klasszikusnak Lucas a papája. Egyedül amit hiányolhatunk tőle az a régi tűz. Anno a Vh1-en mintha mondták volna, hogy mikor az elsőt csinálta és kész volt megnézte és újra forgatta az egész filmet mert rossz volt! A baljós árnyakat is meg kellett volna nézni moziba kerülés előtt, hát ha azt is kidobta volna. :)

 8. Obi: az miért divatfika ha az új húzásai és a Solo lőt először miatt egyre kevésbé kedveljük Lucast? Ő harcolta ki magának igazából, semmi divatfika nincs benne, és senki nem veszi/vitatja el a régi érdemeit tőle.

 9. aki meg az Indyről mint filmről akar dumálni, az fáradjon a két kritika bármelyikéhez, mert itt most nem lesz 40 komment az ufók, biblia témában megint, megismételve ugyanazt a vitát ami már 4* lement legalább.

 10. Inkább reboot és parciális remake, sok új elemmel vegyítve – ez lehetne ennek a franchise-nak is a jövője.

 11. Az a lényeg, hogy ha lesz Indi 5, akkor Ford is lesz, az én szívem megnyugodott, amikor meg lesz a film majd kiderül, hogy milyen. És remélem az öreg George most komolyan beszélt.

 12. Lényeg, hogy legyen Indy5 Harrisonnal, Stevennel, Williamssal, majdcsak kordában tartják Lucast.

  Ford az AFI díjátadon 2005-ben jól “leoltotta” Lucas, azt mondta a Star Wars-okról: “…George, you can type this shit, but yan can’t say it! And that’s the year he gets nominated for an Oscar for best screenplay … but the thing that stands out for me about Star Wars, at least for the earlier, funnier chapters…” :D

 13. Bemutatókor nyilatkozta, hogy Shiaval el tudja képzelni stb. … Csak nem ügyes marketing…? Azért egy normális filmes újságban közölt személyes interjú csak komolyabb. Mint ahogy ez ki is derült. Lényeg, hogy nem Shia ittas vezetése stb. indukálta a dolgot.

  Amúgy szerintem is létezik ez a már említett “divatfikázás”. Hiába volt benne valakinek mélyen a keze a filmtörténelem több örökérvényű alkotásában… Azzal semmi baj sincs, ha valaki kifejezi nemtetszését, de sajnos sokan ennél egy kicsit tovább mennek, és elfelejtik az eddigieket. Egyébként lehet a 3D-s SW-ot újabb bőrlehúzásnak is értékelni (majd), de most komolyan: kinek lenne ez rossz? Lucasnak és a rajongóknak (nem kevés ilyen van ugyebár) biztosan nem. A többieket meg nem kérdezte senki. 100%, hogy tódulna rá a nép, és biztos királyul meg lesz csinálva. Részemről alig várom. Tudom, hogy nem konkrétan ez a téma, mielőtt megkapom, hogy eltérek tőle, de valaki előttem már elkezdte a szörnyülködést.

 14. mr: részemről sw fan, és természetesen a régi három, azokon nőttem fel, és nekem nem tűnik jó ötletnek ez a 3d

  megszereztem amikor kijött a null feljavított dvd verzió, nekm kell szerintem 10 évente újra javítani javítani

  a főtémához pedig: meggyőződésem hogy ha komolyan is gondolta volna shila-val a főszerepben a filmet közel sem lett volna/lenne olyan nagy az érdeklődés

 15. “részemről sw fan, és természetesen a régi három, azokon nőttem fel, és nekem nem tűnik jó ötletnek ez a 3d”

  szintén sw fan, megnézném és értékelném a 3D-t… a filmen túl egyébként rengeteg könyvet olvastam, ezek közül leginkább egy Timothy Zahn féle trilógia megfilmesítésének örülnék…

 16. a felújított változatban röhejesre sikeredett jabba az ep IV-ben, meg voltak még érdekes hibák, persze klassz pluszok is, csak félő hogy lucasnak megint beugrik egy olyan mint a jediben hogy tegyünk be egy zenés plusz jelenetet áááá
  (végén még beugrana neki, hogy gyerekek mi lenne ha a halálcsillagon karácsonyi égősorok lennének körbe, vagy egy index lámpát rakna minden tie fighterre….)

  és persze hogy a timothy zhan könyvek jók, de mellette még részemről kevin j. anderson is jöhetne /nickem is egyik könyvéből/, de ez szerintem naiv ábránd

 17. (off – bocsi human: nekem még a második Han Solo trilógia jött be, a birodalmi ügynökös. az zsír, a két fejvadásszal…)

 18. Lucas-szal az a legnagyobb baj, hogy egyszerűen nincsen már ötlete. Volt 3 nagy húzása: Apokalipszis most ötlete, Star Wars meg az Indiana Jones ötlete (mondjuk ez több, mint egy egész generációnak összevetve). De most már nincs ötlete és ebbe nehezen tud belenyugodni, így aztán – ötletel. Bár ne tenné.

  Másik gond, hogy beleőrült a digitalizációba meg az animációba. Ha tehetné, lecserélné még a színészeket is, mert idegesítik és mindent egy kék szobában forgatna.

 19. Szvsz a 3d Star Warssal nincs semmi gond, érdekes lesz megnézni majd így, csak tényleg csak simán rakják át 3d-be azt szevasz. Nehogy még ilyen Greedo lőtt először faszságokal telerakják, bár most már úgyis mind1, mert már így is teljesen szétcseszték a felújított változattal.

 20. kicsit off
  én asszem pont az ep IV greedo beszélgetésnél jöttem rá hogy szinkron neeeem, eredeti hang kell, azóta ezt igyekszek is betartani
  eredeti szöveg valahogy így:
  greedo: már régóta fenem rád a fogam
  han: csak vigyázz belém ne törjön

  új
  greedo: akkor majd el elkaplak én
  han: csak vigyázz belém ne törjön
  wtf??

  valamiért greedo hangjához hozzányultak han solo-t meg nem merték piszkálni; és ez a vége; alapvetően ezek miatt sem szeretem a felújjítottat, mondjuk ez nem lucas hibája, de van amit neki írok fel, hogy na öreg azért ezt nem kellett volna

 21. 21. sejk, ekkor: 2008. 08. 13. 16:38

  “Lucas-szal az a legnagyobb baj, hogy egyszerűen nincsen már ötlete.”

  Dehogy nincs! A meridkloriánok az bakfitty?!

 22. lowfast: pontosan, bakfitty. :)

  ugyanis amire te gondolsz az a midikloriánok.
  (inglisül meg midi-chlorian, asszem.)

  :P

 23. pont a midichlorianokkal csesztek el, mert az eroben az volt a tuti, es volt az elonye a sci-fik kozt, h nem volt ra almagyarazat, amugy nekem a Baljos Arnyak es a Sithek bosszuja bejott, a Clonok haboruja nagyon felesleges volt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.