20 hozzászólás a “Appaloosa képek” bejegyzéshez

  1. Én is nagyjából a bejegyzés két utolsó szavát mondanám. Egyébént Viggonak mókásan áll ez a kalap, Ednek pedig jól.

  2. összeszokott páros Vigo és Ed. képek alapján jó, a trélert még most várom hd-ben… plusz Renee meg Jeremy, jó a tréler, a 3:10 to Yuma óta újra van remény jó westernekre.

  3. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen, de hogyhogy újra van remény jó westernekre? Mikor voltak rosszak a westernek?
    A Nincs bocsánat rossz volt? A Tombstone rossz volt? A Sergio Leone-filmek rosszak voltak?
    Ez csak a közelebbi múlt, de ott vannak még a Sam Peckinpah-mozik is, de visszanyúlhatunk John Wayne-ig, én azt is kedvelem. Mindenesetre aki annak örül, hogy végre megint vannak jó westernek, az mondja meg azt is, hogy mikor voltak rosszak. Különben csak divatduma marad az egész.

  4. Csakhogy a közelebbi múltról van szó. Még szép hogy Sergio Leone idejében csináltak jó westerneket, de azert ha össze kellene válogatni a 10 legjobb westernt, aligha lenne 1992-utáni köztük. Manapság jó ha egy évben készül egy ilyen film, és az sem bizos hogy jó. Kevesböl nehéz válogatni.

  5. Freevo, valamennyire egyetértek Veled, de azért a western nem mindig élte fénykorát, készültek eléggé kétes értékű alkotások, most viszont mintha újraélesztették volna a műfajt. Mondhatnánk úgy hogy a western újra megtalálta a hangját. Szerintem…

  6. Vigo és Ed ennyire nagy spanok lennének? Azért várós a film, úgy nem tetszik, hogy manapság nem köpnek a földre az emberek, nade majd itt!

  7. “újra van remény jó westernekre?” mivel alig készültek az utóbbi években, és most egyre több, így igenis _újra_ van remény, mert eddig nem volt, csak 1-2 eltévedt golyó

  8. Freevo: mondj nekem pár jó western filmet, ami 98 óta készült. ha sikerült 3 ilyet felsorolnod a 3:10 to Yuma-val együtt, ami egy ötvenes évek beli film remake-je, akkor lesz értelme beszélnünk erről. :)

  9. “Különben csak divatduma marad az egész.”

    vááóóó, ez igazán ütős lett.

    na halljuk azokat a jó western filmeket, amik a Yuma film, meg mondjuk a Tombstone között készültek (94 és 07 között.)

    az értetlen kötözködők kedvéért: pont az Clint Eastwood, Sergio Leone, Ennio Moricone nevekkel jelzett korszak filmjeit hiányolom, volt még pár jó a 90-es években, pl az Unforgiven (szintén Eastwood), vagy a két variáció a Wyatt Earp sztorira, de kb. annyi, azóta nem nagyon láttak el minket ilynekkel… kéretik cáfolni. :)

    egyébként a John Wayne féle western filmeknél szerintem még a jugoszláv Winetu filmek is jobbak voltak, zömében. :)

  10. Igazatok van, egy jó ideje hanyagolt műfaj a western. És tényleg itt az ideje, hogy ez megváltozzon. :)

  11. dimitrij: fegyvertársak, proposition? mondom ezt úgy h tényleg kihalt sivatag a westernfilmek gyülekezőhelye, de azért akadt pár, viszont 2006-ben “beindultak” végre megint.

  12. dimitrij, nem akarom jobban túllihegni, tényleg annyi, hogy elbeszéltem mellettetek, hisz jóformán nem is készültek westernek az elmúlt években (én legalábbis nemhogy háromnál több jót, de háromnál több rosszat se tudok felsorolni). Szóval amit human írt, az tökéletesen megmagyarázza, mit értettem félre, ennyi.
    Egyébként a John Wayne-filmekről én is azt hittem, hogy bénák, de csak azért, mert egész kicsikoromban láttam őket utoljára. Ott van pl. az Aki lelőtte Liberty Valance-t, amit nemrég néztem meg, és az egy kifejezetten jó film, figyelembe véve, hogy mikor készült.

  13. human: őszinte leszek, egyket se láttam, emlékeim szerint. de ha jók, és westernek, akkor pótolom, köszi a tippet. :)

    viszont csak megerősíted amit mondtam, van 95 óta 3 összesen, ami jó? elég kevés, sajnos… néha, mikor csajszi már alszik, akkor mgm-en belefutok egy-egy jó, de régi westernbe.

    Freevo: neked is köszi a tippet, nem láttam sok Wayne filmet, de lehet, hogy amit említesz, az télleg jó. :)

  14. dimitrij ha érdekelnek John Wayne filmek akkor mindenképpen nézd meg a Rio Bravo-t meg a A félszemű-t is, ha még nem láttad

  15. Gyerekek a Délidőt (High Noon) nehogy kihagyjátok vagy a The Searchers-t! Azok is király westernek…

  16. Bar nem mozi, de a Deadwoodot ne felejtsuk ki, szvsz az egyik legjobb, ha nem a legjobb a western mufajban. :)

  17. Jónak tűnik!
    Ed Harris, Viggo Mortensen, Jeremy Irons, Reneé Zelweger!
    Biztos jó film lesz!
    Már ránk fér egy jó western! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.