Potter Potter, Harry Potter

A WB, bár az igazi indokot nem ismeri be, legalább valami majdnem bocsánatkérő közleményt kidobott a rajongók elé. De előbb lássunk egy forgatási képet.

Many of you have written to me to express your disappointment in our moving “Harry Potter and the Half-Blood Prince to Summer 2009.

Please be assured that we share your love for Harry Potter and would certainly never do anything to hurt any of the films. Over the past 10 years, we have nurtured and protected each film, and the integrity of the books on which they are based, to the best of our ability.

The decision to move “Harry Potter and the Half-Blood Prince” was not taken lightly, and was never intended to upset our Harry Potter fans. We know you have built the series into what it is, and we thank you for your ongoing enthusiasm and support.

If I may offer a silver lining: there would have been a two year gap between “Half-Blood Prince” and the much anticipated first part of “Harry Potter and the Deathly Hallows,” which opens in November 2010.

So although we have to wait a little longer for “Half-Blood Prince,” the wait from that until “Deathly Hallows” will be less than 18 months. I’m sorry to have disappointed you now, but if you hold on a littler longer, I believe it will be worth the wait.

Alan Horn

President, Chief Operating Officer

Warner Bros.

Magyarul és röviden: azt írja, hogy így közelebb lesz a Half Blood utáni rész, arra majd kevesebbet kell várni…

13 hozzászólás a “Potter Potter, Harry Potter” bejegyzéshez

 1. lehet off +eléggé magánvélemény

  de f*sza h mostmár végig az a rendező lesz aki az 5öt nyomta, mert szerintem az volt a leggyengébb rész… eddig
  (kivéve persze 1-2t de hát azt hagyjuk..)
  szóval én baromira nem fogom megnézni, tőlem tolhatják..:)
  (all-time-favourite: Prisoner of Azkaban :)

 2. “Over the past 10 years, we have nurtured and protected each film, and the integrity of the books on which they are based, to the best of our ability.”

  Azért ezen a mondatcsodán most óriásit röhögtem. Nadehát. 8)

 3. András: Az a könyv hibája sajnos. Hisz az a leghosszabb és egyben legeseménytelenebb, leguncsibb könyv a 7 ből szerintem is és a HP könyves többség szerint.

 4. Ennek ellenére azt mondom még egész jó lett a film. olyan 80% de a Hp3-4 előrébb van nálam a kateg.-ban.

 5. hahakocka
  jaja. a könyv egy kicsit tényleg kilóg a többi közül, és az sem segít hogy a filmet eddig csak magyarul láttam (moziban)
  nekem a sorrend ez lenne a filmek közül:
  1.#3
  2.#4
  3.#2
  4.#5
  5.#1
  de ezmár télleg OFF ez nem heripotter filmszavazás :)

 6. Sziasztok!
  Én eddig az összes filmben csalódtam vmennyit (kiv. az 1,2-de túlségosan gyerekmese), az előzetesek nagyon jók voltak, de am meg kalap szar az egész, ha nem olvastam volna a könyveket akkor a 3. és az 5. értelmetlen lenne számomra.

  Hát milyen vastag az 5. aza legvastagabb, és abban is votl egy ekdvenc részem és nem rakták bele, az RBF vizsgák röviden unalamsak, Fred és George szökése sem az igazi, Voldi és Dumby harca tetszett, Umbridge-ról ne is beszéljünk a film alapján egy szépségkirálynő.

  A 4.ben amikor visszatért Voldi hát az envetséges volt alapból vörösnek enm votl vörös a szeme, a fogai nem votlak hegyesek, és az orra… ja és a maygarhangja is érdeks volt amikor a Crutiatus átokkal kíinozta Harryt, a Világkupa döntött is hamar elintézték, meg a Barty Kupor történetett is, hogy az ifjabb mit tett és Winky-t is kihagyták, meg Hermionénak a MAJOM mániáját.

  A 3.ban már a Roxfort felépítése is más volt, az egyben és a kettöben a tó az még tó volt és nem tenger, Hagrid háza ott volt egyenesen a roxfort mellett, nem kellett hídon meg lépcsökön lemenni a vilégvégére, a Dementorok síklanak a földfelett és nem repülnek erre a filmben szabályosan repültek, amikor a Kviddics meccsen emgtáamdták Harryt a könyvszerint bevonulnak a pályára, viszont h jót is mondjak a dementorokat nagyon jól eltalálták tetszettek nagyon, Sirius és Harry harca a demikkel, tudtommal a tonál van az és nem vmi kis pocsilyánál a rengetegben minta filmben+ a dementorcsók azcsók legyen és nem az h elrepül az áldozat felett és boom már ki is szivta a könyvben ijesztöben van leirva mert Harryt megragadták és majdnem meg is csokolták, Lupin nos ö neki egy vérfarkassá kellett volna átváltoznia nem vami gebe-Gollam-kutya szerüségnek én a vérfarkast kb ugy képzeltem el amien a Van Helsing-ben vagy az Underworld-ben van, a Tűzvillámot nem a könyv végén kapja, erra filmben ott kapta.

  A 4. részben mega labirintsuban kellett volna szfinxnek, mumusnak, dúrfarkú szurcsoknak lenni meg ehhez hasonlo veszélyes lényeknek, nagyon nagy a különbség van a 2. és a 3. között, mondjuk a szinészeken is látszik, ott huzták el angyon az idött mert akkor már kb a 13 helyett már 14 és fél évesek voltak asszem , de már közel jártak a 15höz. Az 5. részt nagyon összecsapták akkor már azt is 2 részben ekllett volna csinálni vagy hosszabra vagy adjanak ki egy Bövitett extra változatott ahogy a Gyűrűk Urábol + 50 percnyi uj jelenet na akkor elégedett lennék

  Am a 6.nak az elözetese is jonak igérkezik, de hát eddig mindegyiknek jo volt ahogy ezt már leirtam, ugyhogy sztem ezt is elbasszák, Lumpsluckot sme igy képzeltem el, hol van a kopaszodo feje, a nagy harcsabajusz és a nagy has ami a mellény gomdbjait probára teszi… na mind1 majd meglátjuk h mi sül ki belöle

 7. SPOILER!

  Arni.
  A 4. részben azért nem lett piros orrtalan barátunk szeme, mert a producerek/forgatókönyíró elmondása szerint az nagyon sokat visszavett volna Ralph Fiennes játékából, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a piros szemek a könyvben jó képnek számítanak, de filmen már nem működhetnének. Egyébként a magyarhangja Forgács Péter volt, de nekem az eredeti jobban tetszett. A többi résszel kapcsolatban:
  1. 2. akármennyire könyvhű, tényleg gyerekes egyszerűen, a 3. résszel nekem semmi bajom, az nem volt rossz, 4. részt összecsapták,( bár voldi visszatérésénél kirázott a hideg) az 5.-ről meg már jobb ha nem is beszélek, azt nagyon elcseszték. Mennyi mindent ki lehetett volna hozni, belőle, bár ennek ellenére megvannak a jobb pillanatai a filmnek. A 6. részre nagyon kíváncsi leszek, remélem a legjobbakat.

 8. Arni!Szerintem tanuljál meg gépelni és csak utána írjál be bármit olyan helyre, ahol nem csak anyuci tudja elolvasni!

  És basszus!!! Mi az, hogy “Voldi, Dumby”?????? Kik vagytok ti? Tudom, hogy a magyarok megőőőőrülnek, ha nem becézhetnek mindent, de ez azért már tényleg sok!
  Amikor meghallom, hogy “Én csiztem az ajcsit” csak a fejem csóválom, de ez már bicskanyitogató!

  Megszámlálhatatlanul sokszor olvastam mindegyik könyvet. Fantasztikusak az összefüggések, tényleg minden szálat elvarrtak a 7. végére. Véleményem szerint az, aki nem olvasta őket, (pl az unokatestvérem) nem látta teljesen tisztán, hogy mi történt, mik az összefüggések; viszont nagyon tetszett neki a 4. rész, abból is a Magyar Mennydörgős jelenet, amit TERMÉSZTESEN totál átírtak. Hogy ki az a Holdsáp, Tapmancs és Ágas a 3. részben, azt is homály fedi.
  Akkor dobtam még ki a taccsot, amikor Hermione megszólal, hogy “Komolyan így néz ki a hajam hátulról?” SZEDD MÁR ÖSSZE MAGAD KISCSAJ!!! Teljesen elvesztette a jellegzetességét a karaktere, amihez persze a MAJOM is nagyban hozzátartozik a továbbiakban. A haját folyamatosan összefogja, amikor az is benne volt a 4-ben, hogy rengeteg kencét kent rá, hogy 3 óra alatt csinos kis kontyba tudja fogni a bálra. Az első két filmben tökéletes volt!

  A labirintusos részre meg már tényleg csak azt tudom mondani, hogy SZÁNALMAS! Nem értem miért kellett ennyire átírni. Hogy engedhette meg ezt az írónő???
  Nem azt mondom, hogy az 5. hibátlan, de a 3,4. után fellélegeztem, és NAGYON ÖRÜLÖK NEKI, HOGY MARAD EZ A RENDEZŐ! Harrynek a Merengő utáni önmarcangolása, hogy “akar-e Ő az apjára hasonlítani” teljesen kimaradt, pedig fontos momentum a történet szempontjából. Luna Lovegood hihetelenül jó lett, és a DS edzések is nagyon tetszettek.

  Biztos vagyok benne, hogy a 6-t is minimális fenntartással fogom élvezni. Legjobban a Von-von=Lavender részek megoldása érdekel.

 9. Nos azért becéztem őket, mert már elegem volt, hogy 100-or kellett leirnom a nevüket…
  Amugy meg ez a rendezö(david yates) ugyanugy ö csinálta a 4.ket amit összecsaptak és látszik h a 5-öt is ö csinálta bár elismerem azt “nem annyira” de azért vannak fentartásaim (lásd. 9- hozzászolás)
  A 6.ban a Barlangos jelenetre, DUMBLEDORE halálára és a különorákra vok kiváncsi nagyon
  Amugy meg az 5.böl is csinálhattak volna 2 részt vagy mondom adjank ki vmi bövitett verziot vagy vmit könyörgöm, a rajongok ki vannak éhezve

  amugy mit jelent amit irtál “Én csiztem az ajcsit” mert nem értem még énsem:D:D

 10. A 4. részt Mike Newel rendezte. És Voldi azér nem Voldemort, mert had gúnyolódjak már rajta! Rowling megérdemli! A 6. részben tökéletesen építette fel gonoszunk jellemét, hátterét, erre a 7. részben teljesen leegyszerűsíti egy átlagos karakter szintjére!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.