44 hozzászólás a “Che poszter” bejegyzéshez

 1. Na most kurvára kíváncsi leszek a kommentekre Che-vel kapcsolatban. Meg a filmben is, hogy hogyan állítják be.

 2. Ez a film olyan lehet, mint az Entourage-ban “leforgatott” Escobar mozi…
  Szépen, lassan leforgatták, majd úgy ahogy van megbukott és valljuk be, ennek az embernek a dolgai nem elsősorban azokat érdeklik, akik a fejével díszített pólókat hordják.
  Mivel ez utóbbiak vannak többen, nem szerencsés a maradék torkán egy ilyen monstre biogáfiát lenyomni.
  Még Soderbergh-nek sem.

 3. Cannes-ban nem kedvelte. :D
  Pont ott, ahol el kellett volna tudni adni nemzetközi forgalmazásra. de ki akar egy olyan 4 órás filmet vetíteni a mozijaiban, amiben nincs szerelmespárral süllyedő hajó vagy meggyűrűzött hobbit?

 4. És ez melyik oldalát mutatja be CHE-nek a felszabadító tisztalekű hejj de jófejeset vagy a kubai koncentrációs táborokat létrehozóst????

 5. “Na most kurvára kíváncsi leszek a kommentekre Che-vel kapcsolatban. Meg a filmben is, hogy hogyan állítják be.”

  ó, geez…

  ez is olyan film lesz, ami kapcsán fog jönni a jól ábrázolták vs eltiporták az emlékét vs piedesztálra emelték vita?

  ugye nem én vagyok az egyetlen, akit nem érdekel, hogy milyen irányból mennek neki a történelmi figurának, hanem, hogy jó lesz-e. (legyen…, ööö, mit is szoktak mondani? “hazug”, vagy “amerikanizált” a film. ez csak film.)

 6. Amúgy ennyire ellentmondásos karaktert filmre vinni, csodálkoznak hogy nem kell senkinek egy forradalmár kommunista forgalmazásra. Ok, hogy “pop” ikon a pólókon, de aki meg ilyeneket hord az meg általában magasan szarik mindenre :-) + nem is érdekli semmi, vagy azt se tudja mi fán terem, nem mondom, hogy rossz ember volt Kuba azelőtt se volt leányálom, de ellentmondásos az biztos. Szerintem is a “jófej” Che-t mutatják be, de ha nem bocsi. Miért nem csinálnak Bin Ladenes filmet, hisz valakinek terrorista valakinek szabadságharcos :-)

 7. …szóval nem akarok állást foglalni Che ügyben, nem nagyon érdekel mit csinált, hogyan! De ne nagyon csodálkozzanak az alkotók, hogy nem kell senkinek.

 8. “(legyen…, ööö, mit is szoktak mondani? “hazug”, vagy “amerikanizált” a film. ez csak film.)”

  Ja csak annyi tudatlan idióta ember van a világon hogy a “csak egy filmet” komolyan veszi, és tegyük fel a filmben “jónak” állítják be, és akkor már ő a tökös cool csávó stb.

  Ilyen emberekről nem kéne filmet csinálni..

 9. winnie kurvára nem az a lényeg, hogy jó e ez a film. Nem mindegy milyen szemszögből mutatják be a karaktert. És hidd el ha vannak olyan emberek a világtörténelemben akik nem érdemlik meg, hogy egy ici-picit is pozitív legyen a róluk készült film, akkor ő köztük van. Nem tudom tudod e, hogy melyik volt az az eszmerendszer, ami messze a legtöbb emberéletet követelte a földön. Segítek a kommunizmus, aminek ő is lelkes híve volt, csakúgy, mint Fidel Castro, Sztálin, vagy hogy maradjunk kis hazánkon belül:Kun Béla vagy Rákosi Mátyás. És tudjod kibaszottul dühít mikor Che Guevara-s pólókban feszít pár tizenéves kis gyík fasz a metrón vagy a parkokban. Ennyi erővel Bravo Osama póló vagy Éljen Hitler basseball sapi is lehetne rajtuk, csak ugye az kibaszottnagy antiszemitizmus lenne meg stb. Nem akarok politizálni, de ennyi szerintem elfér itt mert történelem, és a film is egy történelmi tabló akar lenni.

  A lényeg: kurvára unom, hogy százával készülnek a Holokausztról a filmek, amik inkább már ellenszenvet váltanak ki az emberből nem sajnálatot vagy megbotránkozást, de NEM tudnak egy kibaszott filmet letenni Hollywoodban az asztalra a kommunizmusról, annak a fő diktátorairól akik 100szorta több ember halálát okozták a világon (és Magyarországon), mint a hitleri németország vagy a többi diktatúra. És van egy gyanúm, hogy ez sem arról fog szólni, hogy ez az argentín fasz mekkora állat volt.

  Szerintem félreértetted a mondatomat kicsit a reagálásodból ítélve.

 10. Hollywoodban azért nem csinálnak szerintem filmet a kommunizmusról mert az még van egy pár helyen, illetve van ahol (Közép- és Kelet Európa) még kísért a szelleme:) Várjál még 20-30 évet és szerintem jönni fognak jól!

 11. Ja persze és oroszország! Már az új indyvel milyen indulatokat váltottak ki, akkor képzeld el mi lenne ha egy olyan filmet csinálnának amiből kiderülne hogy a kommunizmus meg a fasizmus között nincs is semmi különbség:)

 12. Benicio Del Toro telitalálat a szerepre!

  Akinek meg nem tetszik a dolog ne nézze meg, én szórakozni fogok egy Kubás lövöldözős filmen, ha meg a történelem érdekel leveszek egy könyvet a polcomról.

  Egyébként amint megláttam a post-ot, 100%ig biztos voltam benne hogy az első 3 kommentelő között lesz valaki aki felhozza témának a sok kis Che Guevara pólós idiótát, és viola, sikerült is elsőre :P

  Inkább winnie-vel értek egyet, legyen jó film, kössön le és csá!

 13. Várós, én mindenképp beszerzem majd :)
  Btw ez már korántsem politikáról szól sztem, Che egyszerűen jelképpé vált az évek során tetszik vagy sem.

 14. Ez a film nem a kommunizmusról szól(így előreláthatólag, és a címből ítélve), hanem egy emberről.
  Nézetei alapján kommunista, de ennyiből nem kéne leszűrni h szar ember meg minden
  Benicio Del Toro meg egy nagy arc:)

 15. off:Nem akarok nagyon belemenni, de Sztálint vagy Rákosit sem nevezném kommunistának, csak annak a nevében garázdálkodtak. Inkább voltak kommunisták az amerikai hippik, ha az “eszme” eredeti céljait nézzük.

  on:Amúgy a sötét oldal bemutatása mostanában divatos, talán che-nél sem hagyják ki…

 16. BALEE—-> Egyetértek veled. Már én is unom a holokausztos filmeket… Minden “kommunista diktátoros” megbukott filmre, jut 150 holokausztról szóló sikerfilm, de legalábbis agyonhypeolt. Miért kell ez nekem???—-> NEM KELL! :)

  (nem vagyok antiszemita)

 17. Kivancsi vagyok a filmre nagyon, foleg a kezdeti sikertelenseg utan. Szerintem ez jo jel, ami engem arra enged kovetkeztetni, hogy a film nem szepit a dolgokon. Cannes-ban kinyaltak a segget Michael Moorenak, szoval nem eppen “jobbos” tarsasag…

  A vitahoz Che szemelyerol meg annyit, hogy aki a “tomeggyilkos” fogalmakkal tobalozik, az nezzen kicsit jobban utana a dolgoknak es ugye Nagy Imre is kommunista volt, megis a 20. szazadi magyar tortenelem legnagyobb alakja…

 18. pisketi, nem az a lényeg, hogy kommunista, hanem amiket tett, nem érdekel Che meg amit tett, de biztos sok embernek okozott örömöt, de soknak meg szenvedést, tehát ellentmondásos figura, akiről nem szabad csak “jó” filmet vagy csak “rossz” filmet csinálni, mert valahol akkor ferdít a dolgon. De az biztos, ha jóként állítja be, sok embernek fájdalmat okozhat, vagy ellenszenvet. Megjegyzem nem láttam a filmet, tehát bármi lehet, de az biztos ellentmondásos figura és az ilyeneket nem lehet jól (életszerűen, történelmileg) filmre vinni, szóval ne csodálkozzanak, hogy nem talál forgalmazót (persze a játékidő is számíthat). Ennyi erővel lehetne Hitler és Éva Braun szerelméről filmet csinálni (milyen tragikus az is , nem?), vagy O. Bin Ladenről hisz ahogy írtam valakinek terrorista valakinek szabadságharcos, nem jó az ilyen dolgokat piszkálni.

 19. Te meg nézz utánna, hogy kik éltek magyarországon a 20. században. Egyébként meg attól, hogy Nagy Imre kommunista volt, nem jelenti azt, hogy szar ember. De igenis Che Guevara az volt sok elvtársával egyetemben. Vicces, hogy arról beszélgetünk, hogy Che Guevara milyen ember volt, de például kis hazánkban azt nem engedte meg a begyepesedett főváros, hogy Teleki Pálnak szobrot állítsanak. Utána lehet nézni ki volt, ha már a 20. századi magyar történelemnél tartunk.

  Ha valaki ilyen emberekről filmet csinál, akkor az nem csak egy film. Hitelesen kell bemutatni a figurát a tettei alapján. És én még mindíg nem mondtam kritikát a filmről, csak annyit, hogy félek, milyen szempontból lesz bemutatva Che Guevara.

 20. Nem kötelező egyetérteni Che munkásságával,eszméivel stb.Akit érdekel nézze meg, én meg fogom. A motoros naplója meg nagyon jó volt szerintem, és érdekes mód az is Che-ről szólt. Úgyhogy kicsit elhamarkodott a véleményalkotás.

 21. most nem azert, de ha egy 4 oras film (vki irta) akkor szerintem mindket oldalat bemutatjak, miel kb eletrajzi film lesz (?)

 22. balee
  it’s just a fucking movie!
  amugy meg epp ez a baj, h meg nem mondtal semmit a filmrol, ugyanis ez egy filmes oldal, nem pedig politikai forum…

 23. Che egy tömeggyilkos volt, ez tény. Ennyi, ezen nincs mit változtatni. Tömeggyilkosokról meg nem csinálunk filmet. Eddig minden amerikai film ami egy gyilkosról szólt vagy nagystílű bűnözőről, tuti, hogy telerakta a filmet a gyilkos életének olyan mozzanataival amikor szánni való embernek tűnik. Lehet, hogy voltak életének ilyen pillanatai, de tettei alapján nem ezek határozták meg jellemét. Így róla Hollywood csak ne csináljon filmet. Annak idején az angolok csináltak Sztálin-ról filmet. Na az kemény volt, és nem látszott, hogy ő egy kedves öregúr aki tisztességesen vezeti a népet. Che egy tömeggyilkos volt, és a kommunizmus a legkárosabb ideológiai rendszer amit kitalált az ember, és ő egyik vezetője volt. A második világháborúban elhunytak száma – és vegyük figyelembe, hogy háború volt, az embereket ezrével küldték csatába – meg se közelíti a kommunizmus több mint százmilliós mészárlását. Erről a személyről filmet készíteni, tiszteletlenség, és magyar embernek – miután Magyarország is megízlelte jó pár évig a kommunizmus “jótékony” hatásait – szégyen, hogy egyáltalán engedik ennek az embernek a képét bárhol mutogatni. Erről ennyit, ha valakinek fáj, nézzen utána a Holodomor-nak mondjuk.

 24. nezd, miert ne csinalnanak? csinaljanak, lattam mar halivudi muvit ted bundy-rol is, es ugy mutattak be, h bar media sztar volt, de mindenkinek a szemebe hazudott, h o milyen artatlan, stb, kozben meg a noket olte, tehat a tezis, h halivudban csak olyan filmet lehet csinalni, az teves, soderbergh meg jo rendezo, bizok benne, amugy meg ezentul legyszi legyszi a filmrol legyen szo, mert ez egy filmes oldal, szoval leszarom che guevara-t

 25. Madcows egyrészt igazad van, ez egy filmes oldal, másrészt én nem politizáltam, amit írtam az Che Guevaraval kapcsolatos, tehát a filmben is lehet róla szó, történelem. Egyébként muhaddib összegzi jól a dolgokat, én sajna nem tudom higgadtan megtenni, mert a kommunizmussal foglalkozó témák mindíg feldühítenek. És tudod magyarként, rossz a szó, emberként, az dühít fel a legjobban, hogy erről a témáról eddig külföldön soha senki nem készített olyan tömegfilmet, ami ténylegesen bemutatná a kommunisták mészárlásait, bűneit. És 100 %, hogy ez a film sem fogja, csak érintőlegesen. És ennél jobb helyet még nem találtam ennek a filmnek a fórumánál, hogy erről beszéljek. Che Guevaraból kezdenek egy ikont csinálni, egy kultuszt és ez nem jó. Egy sorozatgyilkost meg ne keverjünk össze egy véreskezű hóhérral, aki ki tudja hány embert kínoztatott meg és küldött a halálba.

 26. “eddig külföldön soha senki nem készített olyan tömegfilmet, ami ténylegesen bemutatná a kommunisták mészárlásait, bűneit”
  Katyn a film címe:)
  Ténleg erről nincs kedved írni Human? Olyan szívessen olvasnám, és szinte sehol sem foglalkoztak vele!

 27. Igen ez valóban megdöbbentő film lehet, de sajnos nem tömegfilm szerintem, és pont ez a lényeg, hogy ezek a dolgok csak egy szűk réteghez jutnak el, szemben a hálivúdi giccses szarokkal. Gondolom te is azért ismered, mert foglalkoztat ez a téma, javíts ki ha tévedek.

 28. A Katyn egy gyenge kezdet. Mutassák be a Holodomor-t. Az nem a háború alatt játszódik. Egyébként meg, nehogy azt mondd, hogy az amerikaiak, vagy az angolok jobbak voltak a háborúban. A II. világháború alatt az első, polgári lakosság kiirtását célzó támadást az angolok vezették, amikor porig bombázták Drezda városát, mintegy 150 ezer ártatlan embert elpárologtatva. Na erről aztán biztos nem csinálnak filmet.

 29. Human…szerintem zárd le a post-okat, mert kezdünk nagyon belemenni a politikába. Szeretek politizálni, de ez tényleg nem az az oldal. Még mondjuk hagyjál 5-10 postot, aztán záróra.

 30. Muhaddib: Drezda? Talán a németek London-bombázása kicsit hamarabb volt. Vagy az katonai célpont volt?

  Egyébként Guevara hitt egy eszményben, és az mindig veszélyes, mert minél magasabbrendű eszény, annál több negatív tettet igazol a hívő szemében. A nagy cél érdekében cselekedett, mondaná ő. Ugyanezt tették a keresztények, muzulmánok, nácik, kommunisták is.
  Guevara azért lett ikon, mert nem érdekelte a hatalom maga, ő forradálmár volt és amikor stabilizálódott a helyzet Kubában elment Afrikába harcolni, belebukott, kimentették, erre elment Bolivíába harcolni, belebukott meghalt.
  Forradalmársága miatt lett a hippik példaképe, jelvénye. Manapság meg csak egy divatos póló, esetleg.

  A kommunizmust viszont ő komolyan gondolta, nem a saját jóléte érdekében hasznos eszköznek. Abban a történelmi pillanatban pedig tűnhetett a kommunizmus jó dolognak. Utólag nekünk könnyű okosnak lenni…

 31. muhaddib: Az elsö polgári lakosság kiirtását célzó légitámadás (gondolom erre gondolsz, mert a szárazföldön a lakosságot irtották már az ókor kezdete elött) Guernica ellen történt a spanyol polgárháború alatt és a német Condor légió vitte véghez.

 32. muhaddib ez nem politika, ez történelem és válaszolnék néhány kérdésre (inkább butaságra)az utóbbi kommentekből:

  1)A legfontosabb: Che Guevara TÖMEGGYILKOS volt és a a kutyát nem érdekli, hogy miben hitt, az sem érdekel senkit, hogy miben hitt Sztálin vagy Hitler és még sorolhatnánk

  2)Drezda városa véletlenül sem összekeverendő Londonnal vagy éppenséggel a másik legjobban szétzúzott várossal Varsó mellett: Budapestel
  Drezda lebombázása a háború vége felé teljesen értelmetlen és hadászatilag felesleges volt: nem volt egyetlen hadiüzeme, nem volt üzemanyaglerakat a harckocsiknak, nem volt komoly laktanyája, az ég világon semmi és ezt tudta a szövetséges hírszerzés, ez megtorlás volt, mint Hiroshima vagy Nagaszaki

  London első bombázása csupán egyetlen bomba volt, amit egy meggondolatlan német katona eresztett el Angliából hazatérve(hadiüzemeket bombáztak), ezek után felbomlott az az egyezmény, hogy nem bombázzák az ellenfelek a civil lakosságot

  3) soha nem mondtam, hogy a szövetségesek nem tettek semmi rosszat, sőt…

  Na mindegy ez az oldal, tényleg nem erről szól, viszont nembaj, ha átlagemberek is beszélgetnek néha a történelemről, én ilyenekről soha semmilyen fóruimon nem beszélgetek, mert annyira nem szeretnék belemerülni a dologba, DE tanuljuk meg alapokban mit baszott el az ember a történelemben és ne hagyjuk, hogy olyan filmek befolyásoljanak minket, amik elferdítik az igazságot. És ez a része a dolognak ide tartozik, mert láttam nem egy nem kettő olyan világháborúval vagy 20. századi történelemmel foglalkozó filmet, amik sok ember nézetét elferdítették.

 33. Sztem ez a film minden oldalárol bemutattya Che-t egy kicsit, legalábbis remélem. (A háborúban meg mindenki fasz, ez ilyen egyszerű).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.