26 hozzászólás a “Stone szerint így ismerkedett meg a feleségével Bush” bejegyzéshez

 1. Aghrhhhh…..
  választások előtt bemutatni bush emberi oldalát fárasztó, hamis és kampányszagú….
  aki megnézi, már le is tette a voksát…
  …pedig bush-nál loserebb elnöke rég volt USA-nak.
  Filmügyi szempontból érdekes a színészek alakítása, a story úgyis fake, a lényeg az lesz, hogy bush is ember…
  …túrókat szemét kapitalista.
  senki nem tudja úgy eljátszani, hogy loser ne legyen!

 2. De Bush-t most nem is választhatják. 2-szer lehet valakit megválasztani egymás után, nem? Lehet rosszul tudom, de én így emlékszem.

 3. zita, gondolkodj már kicsit, mielőtt marhaságokat írsz.
  1.) Bush nem is indul.
  2.) Ha akarná sem tehetné meg, ugyanis már kétszer regnált.

  Hogy a bejegyzéshez is hozzászóljak, engem kifejezetten érdekel a film, bár valóban meglepő, hogy ilyen hamar promotálják, hiszen az elnök még hivatalban van.

 4. hát zita, ha ennyire tudod Bush többi dolgát is, mint hogy valaki nem lehet 3* elnök odakinn, akkor biztos joggal utálod, és fikázód zsigerből (és nem védeni akarom, egyáltalán nem, de vicces úgy szidni, hogy ilyen alapvető dolgot nem tudsz)

  Először szólok, hogy aki politizálni akarna, vagy jobban személyeskedni, az ne fárassza magát a túl sok felesleges gépeléssel. Ebből nem lesz Che és Carrey ámokfutás, többet nem lesz sehol olyasmi.

 5. Én meg kifejezetten kíváncsi vagyok, h egy ilyen ember h a halálba lett az Usa elnöke.

  Az előttem szólókhoz csak annyit, hha Bush még indulhatna is, nincs az az ember, aki kampányolna neki, mert az biztos, h még1x nem választanák meg az amcsik(, bár ki tudja :p)

 6. Zita, azt azért még hozzátenném hogy Oliver Stone nem éppen arról híres hogy Bush párti lenne…sőt…

 7. Nyilván Obamáról érdekesebb film készülhetne (remélem fog is). Mert azért nem lehetett könnyű út neki idáig eljutni…

 8. Kedves zita, azt hiszem tökéletes példáját adtad, milyen az, mikor az emberi butaság a teljes tudatlansággal párosul. Talán láttad a filmet, Bush-ról tudsz valamit azon kívül amit a sajtó szajkóz? Kötve hiszem. Szemét kapitalista? Ezt valami ’89 előtti törikönyvben olvastad? Vagy Kínában élsz?

  Talán éppen itt lenne az ideje, hogy kialakíts saját véleményt, igaz, ahhoz előtte meg kellene ismerni a dolgokat… Kezdheted az amerikai választási rendszerrel: egy elnököt maximum két ciklusra lehet választani ésatöbbi ésatöbbi…

 9. Büntetés mindenkinek!
  Bár az előbb szóltak, hogy a személyeskedést mellőzni kell azért tovább megy az okoskodás. Lehet füstölögni, de én sok ponttal egyetértek a zita által leírtakban és (kapaszkodjatok kockák) értek is a dologhoz! Ugyanakkor szánalmas az igaz élettel összevonni a filmet mivel itt a néző szórakoztatása lesz a cél nem pedig az igazság lerántása. Amikor majd beülök a filmre nem egy dok.filmet fogok látni hanem egy szórakoztató történetet egy emberről. Bush karaktere igenis lehet jó főhős alapanyag a maga módján, még akkor is ha a valóstól különbözni fog.

 10. “Ebből nem lesz Che és Carrey ámokfutás, többet nem lesz sehol olyasmi.”

  ámokfutás. xD Ezen felröhögtem. xD
  Oké, bocs, kussolok.
  Amúgy én is nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki a karakteréből.

 11. Bush emberi ábrázolásával kapcsolatban kár aggódni, már a Nixon-nál kiderűlt, hogy az esendőség nem zárja ki a legalávalóbb hazugságok leleplezését Stone-nál. Alig várom a filmet, egyébként lecsekkolta valaki Brolin hanghordozását?! Hihetetlenül elkapta az eredeti W. artikulációját.

 12. Furcsán érzem magam, valahányszor olyan életrajzi filmet látok, aminek a főhőse még él és virul. Elméleti síkon nincs nagy különbség aközött, hogy az adott személy már kétszáz éve a koporsóban fekszik, vagy jelenleg is kint kószál a nagyvilágban, mégis… A készítők a saját elképzeléseik alapján alkotják meg a karakterek személyiségét, gyakorlatilag új, idealizált figurákat hoznak létre. Még ha rengeteg segítséget kapnak az alanytól, esetleg egy önéletrajzból indulnak ki, akkor is kívülről nézik az életét. Ha híres ember lennék, jobban örülnék annak, ha csak akkor faragnának mesét az életemből, amikor már az összes érintett (engem is beleértve) tíz éve alulról szagolja az ibolyát. Kisebb annak az esélye, hogy zavarba hozzanak, megsértsenek olyanokat, akik teljesen kifacsart személyiségű mellékszereplőkként bukkannak fel a filmben.

  A legutóbbi ilyen élményem A királynő volt. Mint film, jó volt, Helen Mirren és Michael Sheen remekeltek, viszont különös volt hús-vér emberek elképzelt beszélgetéseit, önmarcangolását figyelni. Időnként füstölgött tőle a fejem.
  Gondolom, ez nem csak az én egyéni agybajom.

 13. Előre szólok, ez a film épp hogy Bush ellen szól, mivel Oliver Stone nem igazán kedveli őt, amolyan Mooreosan. :D

  Lehet hogy lesz emberibb oldalt bemutató jelenet , de ez épphogy nem Bush/republikánusok kampányfilmje lesz!.

 14. zita, ez egy “anti-bush” film lesz, tájékozódj mielőtt pattogsz. Amúgy a film nem különösebben várós a téma alapján, de Stone bácsi akár jót is kihozhat a filmből, majd meglátjuk mit alkot.

 15. “nem egy dok.filmet fogok látni hanem egy szórakoztató történetet”

  nullpont: mondjuk látatlanban megmondani, hogy milyen a film, az finoman szólva is bátor dolog. szórakoztató történet? a címszereplő tevékenyégét nézve ez kevéssé valószínű. inkább gondolkodásra késztet majd, illetve kritikára késztet egy két ciklust kitöltő elnök, korábbi szenátor viselt dolgai kapcsán… nem beszélve Stone eddigi munkásságáról, nem éppen a “szórakoztató” filmjeiről elhíresült író-rendező-producer.

  szemezgessünk kicsit: ott volt pl. a Szakasz (Platoon), nem dokumentum film, mégis komoly értéket képvisel, bepillantást nyújt abba, hogy hogyan élték meg az ott harcoló katonák a hippi korszak környékén azt az igencsak balul elsült háborút.

  szintén nem dokumentum film volt, viszont elég jól sikerült darab a JFK, ami a Kennedy gyilkosságot, illetve az azt követő eseményeket dolgozza fel, és mutat rá azokra a tényekre, amik átszínezik a hivatalos történetet az elnök meggyilkolásáról.

  Wall Street (Tőzsdecápák): egyik kedvenc fimem, ami igen komolyan mutatja be, hogy milyen élet zajlik az usa tözsdéjének azon felén, amit az átlagemberek el sem tudnak képzelni elmeséli a sztori, no nem dokumentarista stílusban, hogy milyen nehéz felemelkedni, és milyen könnyű elbukni abban a világban, hogy az aki példakép volt, az mennyire romlott is a valóságban.

  The Doors: Jim Morrison életrajzi filmje, nem dokumentum film, de elég komoly az is. Született gyilkosok: beteges film, de über komoly, talán egy médiakritika, talán egy szociálpszichológiai kritika… régen láttam, elsőre némi kis lizergsavas hatással, maradandó élmény. :)

  Minden héten háború (Any given Sunday): újabb húzós darab, csak most a média és a komoly reklámértékkel bíró sort kapcsolatát, annak árnyékos oldalát is megmutatva készteti gondolkodásra az embert…

  ilyen munkásság után – nem kevés filmjét kihagyva – méltán lehet arra számítani, hogy jó film lesz, még ha a politikai felhangokat nem is tudjuk majd úgy fogni, mint egy amerikai.

  aktuálpolitikai vonatkozásai kevéssé relevánsak, de engem fecsigázott, hogy mire is gondolhatott az, aki a kampány részénk véli ezt a filmet. az mondjuk alap, hogy Bush nem indul, így a választsra gyakorolt hatása kevéssé tűnik megalapozottnak.

  Moore filmjeihez hasonlítani Stone munkásságát, az meg egy vicc. kicsit más súlycsoport a két faszi, az egyik egy profi, a másik egy lelkes amatőr… nem Moore javára, természetesen.

 16. szuper, kezdőthet a stone többi filmjét felölelő off dimitrijre válaszként. NOT, FUCKING NOT

 17. humna: ha nem tetszik amit írtam, akkor töröld. nem értem a problémádat, de nem kell, hogy mindent értsek, a te blogod…

 18. dimitrij: Nem szeretném ha miattam vesznél össze bárkivel is. ,,Szórakoztató történetet” alatt nézhető (élvezhető) és lefoglaló (érdekes) filmet értettem nem vígjátékot. Elnézést.

 19. dimitrij: egyszerűen csak nem szeretném hoyg mondjuk a szakasz politikai tartalmába meg hoyg jófilme vagy szórakoztatófilm-e az Any Given Sunday menne el a társalgás.

 20. Kiváncsian várom a filmet! Biztos érdekes lesz!
  Szerintem nem lenne jó itt politizálni ez egy filmes oldal!
  Josh Brolin jó választás a szerepre!
  Kár, hogy a Terminátor 4ben mégsem szerepel de ez más téma.

 21. nullpoint: félreértettelek, bocs.

  human: stone munkássága szerintem egyfajta garancai arra, hogy ez is egy komolyan vehető film lesz, ennek kifejtése szerintem nem off, de ha így látod jónak, akkor kérlek.

 22. Az esetek nagy többségében hidegen hagynak a politikai töltetű filmek, nem mintha nem érdeklődnék ez irányba, csak filmektől általában kikapcsolódást várok, és úgy érzem a politikai filmek nem igazán adják meg. Viszont valahogy ez a film az első képektől, meg videóktól kezdve megfogott, szóval már akkor eldöntöttem hogy tuti megnézős lesz.

 23. Én csak azt nem értem, minek Bushról filmet csinálni, csomó más életrajzi történetet lehetne még megfilmesíteni.

  Én nem nézem meg majd a filmet, valahogy nem izgat Bush pályafutása. A Fahrenheit-ben már eléggé lehúzták. Persze, ez csak az én véleményem.

 24. A film nem lesz rossz szerintem, gondolom hasonló kategória lesz mint a Mike Nichols féle “A nemzet színe-java” című film. Az nagyon jó film volt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.