Miss Pettigrew nagy napja (Miss Pettigrew Lives for a Day)

Na ez az a film, amit a trailere által abszolúte nem vártam, ehhez hozzájött hogy Frances McDormand az egyik főszereplő, akit én elismerek színészileg, de nem nagyon bírok – és mindezek ellenére valami hihetetlenül jól mulattam. Nyilván Amy Adams vett rá arra, hogy adjak egy esélyt a filmnek, és ez kedves volt tőle.

Pettigrew pont nincs a képen

A történet röviden? Pettigrewt kidobják az állásból, a pályaudvaron kell éjszakáznia, annyira nincs hol aludnia. Mivel sok állásból repült már a saját önfejűsége miatt, így az állásközvetítő nem is ad lehetőséget neki egy újabb állással, viszont amikor nem figyel az öreg banya, akkor Pettigrew elcsen az asztaláról egy névjegyet, aminek a tulajdonosa valószínűleg alkalmazottat keres, és gyorsan el is megy a címre, ahol a kicsit szertelen Delysia Lafosse gyorsan fel is veszi a szociális ügyeit intéző nőszemélynek. Mindezt Londonban követhetjük, a 30-as évek második felében.

Az egész film amúgy egy napot ölel fel, ezt a címből mindenki kitalálta gondolom, de milyen szórakoztató napot. Egy kis dráma akad, de a film 80%-a leginkább ilyen szertelen komédia egyenesen a régi filmekből. Valahol a Leatherheadshez hasonlítanám a hangulatot, annyira jól ragadja meg a múltat, de természetesen ez csak kósza gondolat volt, mert annyira sok köze nincs a két filmnek egymáshoz. Nem bánom hogy felhoztam, de akinek az nem tetszett, az esetleg amiatt kihagyja ezt a könnyed vígjátékot. Hát igazából az az ő baja lesz.

Pettigrewra mosolyognak!

Hat perc és harminc másodperc kellett, hogy eljussunk a folyamatos mosolygásig, de ott olyan szinten “indul be” a film, hogy öröm volt nézni. Ez az az időpont ahol a szertelen énekes/színésznőt alakító Amy Adams feltűnik, és a lakásába invitálja Miss Pettygrewt. 10 percük van kirakni a lány fiúját, mert a másik szeretője érkezik és nem szabad, hogy a két pasi találkozzon. És akkor a Lee Pace még fel sem tűnt a Pushing Daisiesből. Csöng a telefon.

Oh heavens. Answer that will you? If it’s Nick tell him.. tell him I’m dead.

És amikor nézed, ezen mosolyogni fogsz, tuti. Amy Adams ragyog a szerepben. Egyszerűen imádnivaló végig a film alatt, a lányoknak meg ott van Lee Pace gyönyörködni. A mellékszereplőket meg majd meglátjátok, mindenki tökéletes illik a képletbe. Igazából romantikus vígjáték, de nem kell rosszra gondolni, simán kilóg az átlagból, főleg mert szól a jazz, meg mert egy más világba ránt pillanatok alatt.

Miss Pettigrew nagy napja értékelés

Először csak 7/10-et akartam adni, de újranéztem a két miss találkozását először és muszáj 8/10-et. Simán újranézős, és újra mosolygós. Oh, jeepers!

7 hozzászólás a “Miss Pettigrew nagy napja (Miss Pettigrew Lives for a Day)” bejegyzéshez

 1. Valóban nagyonjó film, én is végig vigyorogtam és néha nagyon kényelmetlenül éreztem magam Miss Pettigrew-val egyetemben :D legalább 8at érdemel..legyen 8,6 :) Bejövős film!

 2. kellemes szórakozás volt. nekem az ugrott be, hogy de jó színpadi darabot lehetne ebből rettyinteni.
  tényleg nem bírhatod mcdormand-et, ha egyik képen sem szerepel :)

 3. Épp most fejeztem be. Szerintem Mcdormand káprázatos a szerepben (nekem sem a kedvencem, de a nagysága vitathatatlan) a film pedig nagyon jó. Mondjk én hangulatában semmi esetre sem hasonlítanám a Leatherheadshez, nekem ugyanis az egyáltalán nem jött be. Pettigrewnak 9-et adnék.

 4. Ezt meg fogom nézni Kincsemmel és Bocival! (ők a családom, de nem zsiráf vagyok, oké?)

  Viszont most döbbenek csak rá, hogy ez az Amy Adams…húha! Rég láttam ennyire sugárzó nőt (persze a feleségemet mindennap látom, de ő most nem számít… “miért is?” hördül fel mellettem).

  [editálva mert az IMDB-n könnyedén megnézhető Amy Adams munkássága, maradjunk ennél a konkrét filmnél, köszönet – a szerk]

 5. nos. Vígjátéknak azért nem nevezném mert a vígjátékokon az ember nevet,jól szórakozik.Itt 1-2 halovány mosoly max amit a film kipréselt a megtekintés alatt.Az indítás akár vígjáték érzetet is kelthet,remek zene,hiteles korábrázolás,jó jelmezek -megörültem,hogy valamilyen “oscar szerű” vígjátékot fogok kapni,de nem így történt.Sokszor megy át unalmasba a film,erőltetett humorok amin igazából nem lehet nagyokat nevetni,a főhős inkább szánalomra méltó mint szerethető vagy vicces,a “80%-ban inkább szertelen komédia” nagyon erős túlzás.15-20%-ban próbál komikus lenni,de igazán jó komédiához túl buta megoldásokat,kliséket hoz csak a film.3/10 -a zenéért és a jelmezekért

 6. Kimaradt, hogy mennyi gyönyörködnivaló van a csodás brit angol kiejtésben, kifejezésekben! Pl. a yes nem nagyon hangzik el, helyette certainly, I believe so, indeed és társai :-) Cuki. Én biztos meg fogom nézni még 1x. Minimum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.