Dark Tower filmek?

Gondolom jár erre pár Stephen King rajongó, aki tudja miről van szó. Utána kéne néznem? Biztos, mert eléggé pozitívan írnak erről a Dark Towerről. Na, a hírre térve: Damon Lindelof (Lost executive producer) szerint amíg a Lost tart addig nem lesz ideje rá. Azért az ő szava számít, mert JJ meg ő az akik ülnek most a megfilmesítési jogokon úgy, hoyg JJ fogja rendezni, ha jól veszem ki. Ugye a Lost-ból még 2 év van hátra, utána nekülhetnek.

Damon Lindelof szerint brutál és monumentális munka lesz, valami olyasmi mint amikor Jackson lült a Gyűrük ura elé és nekiállt. Csak vele szemben nekik 7 könyvet kell feldolgozniuk (miért nem a Potterhez hasonlította magukat, hehe), amiből ő szeretne 7 filmet természetesen.

human
írta
2008. 09. 05. 16:28
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Dark Tower filmek?” bejegyzéshez

  1. A Dark Tower sorozat King legjobb munkái közé tartozik, mindegyik könyv nagyon jó lett szóval érdemes elolvasni őket. Filmként mondjuk nem tudom mennyire válna be, ahhoz kicsit sok. 3 kötet is 800 oldal körül jár, azt egy 2 órás filmbe belezsúfolni nem lesz egyszerű. Már az Álomcsapdánál se működött ahol az első 1,5 óra hűen követte a könyvet aztán az utolsó 300 oldalt meg belenyomták 30 percbe. Olyan is lett.

  2. Valóban LOTR kaliberű történet, de azért nem kéne 7 film hozzá, szerintem háromba bele lehetne sűriteni és még emészthető lenne.

  3. Én békén hagynám a Setét Torony könyveket, sztem nagyon nehéz megfilmesíteni. Esetleg TV-sorozatban tudnám elképzelni, ahhoz meg rohadt drága lenne. Ha már King, akkor inkább a Talizmán.
    Ráadásul a könyv utolsó részének vége kissé gáz.

  4. Nem olvastam az összes művet, de biztos mind fantasztikus alkotás. Biza kemény dió lesz, ahogy Action is megjegyezte.

  5. Három film nem lenne elég, sztem minimum 5 kellene hozzá. Az első a Harcos volna, amihez nyugodtan hozzá lehetne csapni a Varázsló és üveget, így rövidülne is egy kicsit a háttérsztori, és történne is valami az első részben. A második és harmadik rész maradna, azok úgy tökéletesek, ahogy vannak, vétek lenne hozzájuk nyúlni, negyedik részben lerendeznék a farkasokat és Susannah dalát, végül pedig az ötödik rész volna a nagy finálé a sugártörőkkel és a toronnyal. De ha hetet csinálnak, hát legyen hét.
    Én félek is az adaptációtól, meg örülök is neki. Ha Abramsék hoznak egy GYU szintű epikus történetvezetést, megspékelve valami ütős kis látványvilággal, az már alapból jól indulna, és ha még a sztorihoz is hűek maradnak nagyjából (teljesen lehetetlenség volna), akkor frankó kis sorozat elé nézünk.
    Action: viccelsz, az utolsó rész vége tette fel erre a fantasztikus könyvsorozatra a koronát. Amikor elolvastam az utolsó oldalakat, és becsuktam a könyvet, vagy fél percig döbbenten meredtem a borítóra, és azt gondoltam: “Azt a k*rva! Ez ütött!” Nagyon remélem, hogy azon semmit nem változtatnak, mert vége úgy tökéletes, ahogy van. Egyébként elvileg a Talizmán is készül, bár mióta bejelentették, hogy Spielberg lesz a producere, semmi infó nincsen róla.

  6. Nem hiába tette rá a marvel is a kezét és csináltak belőle képregényt. Majd elválik jó lesz e vagy sem..

  7. Szeretem a jó King feldolgozásokat! Nem ismerem ezt a sorozatot, de ha tényleg ennyire jó, mint amennyire mondjátok, akkor ide vele tüstént! Asszem tudom milyen könyve(ke)t kérek majd szülinapra, névnapra, karácsonyra stb. Köszi az infót! Szeretek elolvasni minden olyan könyvet, amit filmre visznek, és érdekel a témálya. Így olvasottabb is lesz az ember! És ez jó!

  8. Húú de gáz most nézem! Témája akart lenni. Bocsi! Elvégre magyarok vagyunk vagy mi a szösz! Ha mi sem tudunk írni a nyelvünkön, akkor már gáz van…

  9. “Miért Abrams?!Könyörgem, csak őt ne!”
    Jah, Abrams az a lúzer gyerek.. Csak elindított egy istencsászár sorozatot, csinált egy ütős szörnyfilmet, és megcsinálta az idei szezon legjobb pilot-ját. Igen, csak őt ne!

  10. Hat, a Setet torony sztem kb. 5x nehezebben filmesitheto konyv, mint a GYU, mas stilus, hiaba fantasy. No m1, majd meglatjuk.

  11. Ismerősöm nekem is ajánlotta a könyvsorozatot, szerinte Stephen king legjobb munkája (és azért jópárat olvasott tőle)

    Obi1: idén melyik pilot volt JJ-é?

  12. Obi1:
    Maradjunk annyiban, hogy Abrams nem a nagy rendezői képességeiról ismert.Lásd MI3.
    Attól, hogy még valaki jó író még nem jelenti azt, hogy rendezni is tud.Lásd Stephetn King: Maximum Overdrive.
    Láma…

  13. Aztakurva!!! Basszus de belelkesedtem erre a hírre! Óriási ez a könyvsorozat. Épp el is gondolkoztam rajta, hogy ezt aztán baromi nehéz lehet megfilmesíteni, na de a végeredmény, azt bizony megnézném. Nem tudom mekkora közönségsikere lenne, de én tuti első lennék a moziban. Mekkora királyság amikor átmennek az ajtón :)

  14. “Láma…”
    Jujj, mekkora oltás.
    Nem éppen rendezői képpességeiről híres? A M:I3 az egy korrekt film volt, sokkal jobb mint a második rész szerintem. A Lost-ból is rendezett 2 részt. Producerként pedig kitűnő.

  15. Sötét Torony sorozat… hogyismondjamcsak finoman. szerintem ne akarjanak filmet csinálni belőle. nem lehet.
    persze ez is szubjektív. szerintem :)

  16. Az MI3 gagyi lett kész, puff. Rendezőként még igencsak gyenguszka. Az hogy neked mi korrek az egyéni szocális probléma.xD

  17. Tipca: ahogy leírtad a részeket, úgy talán jó lenne, bár Jak-kel bajban lennének, hiszem egy ilyen produkció leforgatása nem két nap, a gyerkőcök meg gyorsan nőnek. :)
    SPOILER. A könyv legvégével nincs bajom, de a főgonosz elleni harc eléggé röhejes lett szvsz.
    Abrams-el meg nincs semmi bajom, bár az M:I3 nem lett jó, de a Lostot bírom és a Cloverfield is tetszett, a Star Trek meg csak jó lesz :)

  18. Mondjuk abban igazad van, az a “harc” tényleg elég… fura lett. :D Jake-en én is gondolkodtam, de igazából nem túl nehéz kijátszani a növekedését. Elég egyetlen jelenet, amiben Jake is észreveszi magán, hogy nő, és eltanakodnak egy kicsit azon, hogy Roland és Jake világában valahogy nincsen összhangban az idő, és emiatt a srác gyorsabban öregszik, vagy ilyesmi.

  19. Sztem nem jó dolog hogy megint 1 king művet akarnak filmre vinni. Olyan mint a 13-as szám. jól hangzik, de mindig bukta lesz a végén. A King regények megfilmesítései is a Remény rabjai és a Halálsoron kivételével mindd gyenge próbálkozásai voltak a könyveinek. + King már ki is égett kicsit. Nem értem minek erőltetik. Lehet a 90-es években nagy író volt, de mostanság már nem jön ki nagy dobásokkal.

    Abban én is egyetértek hogy Abrams attól hogy jó producerként v. íróként, még nem lesz jó rendező is. Ahhoz azért kell egy jó adag művészi véna is, hogy ne kakit adj ki végül a kezeid közül. Én ha sikerre akarnám vinni, v. Fincher-t v. Nolant kérném fel a rendezésre.

    Cloverfield sztem elég gyenge lett. Be is aludtam rajta asszem. :)

  20. úgy látom o_o(komolyan, miért nem használod a normális nickedet?) neked vannak problémáid. modnjuk ahogy elnézem az imdbt, a 3. rész a legjobban értékelt, szóval sikerült a legjobbat kihozni egy amúgy igen átlagos akciófilmből.

  21. Félek úgy fognak járni, mint az ‘Arany iránytű’ esetében. Megrendezik, elb*sszák, bukta és nincs több rész. Nem feltétlenül kéne erőltetni a mozit, az se baj ha tv film lesz, bár lehet erre pár embernek kinyílt a bicska a zsebében, ha belegondolnak miféle hullagyalázást követtek már el a tv-ben Stephen King neve alatt.

    Az a gond, hogy alapjaiban kell átírni az egészet, hogy filmen működjön. Maguk a könyvek is nagyon érdekesek. Az első rész kicsit döcögősen indul majd kapunk két remek részt és egy elég jó negyediket, kicsit furi zárással. Az utolsó három pedig bő lére eresztett és váltakozó minőségű. Mindegyikből ki lehetne szedne itt-ott 100 oldalt.
    A ‘világok találkozását’ nagyon nehéz megoldani. King is úgy hívta ezt, mint a kis saját GYU-ja, csak nála ez eléggé minimalista módon alakult. Én annyira nem hasonlítanám Tolkien könyveihez. Ráadásul hiába keltek el nagy példányszámban King DT könyvei, azért nem olyan kultikus, mint a GYU lássuk be, és emiatt a siker is kétséges.
    Bár ha belevágnak remélem felkérik Frank Darabontot tanácsadónak, az az ürge az utóbbi időkben folyton értő ‘szemmel’ nyúlt SK alkotásaihoz.
    De összességében kíváncsi vagyok, hogy mit fognak belőle kihozni, azt azért kizártnak tartom, hogy 7 részt le fognak forgatni. El lehet ezt a történetet mesélni rövidebben is, a sok, néha fölösleges időhúzó mellékszál nélkül is.

  22. Én csak amiatt aggódok, hogy jó főszereplőket válasszanak. Bár olyanok úgyse lesznek sose, mint az én fejemben élő képek… Ez az egyik fő bajom a könyvadaptációkkal. :-)

  23. Susannah lesz érdekes, a könyvben még oké, hogy hol tolják, hol viszik, hol meg szimplán a földön kúszik mellettük de filmben azért érdekes lenne. Meg lábatlan színésznő se jut hirtelen az eszembe. :)

  24. Andree: Pontosan. A filmben vagy felkarolnak egy tényleg lábszár nélküli ismeretlen afroamerikai színésznőt (pontosabban nem hiszem, h nagyon van ilyen, de casting során biztos lehet találni egy mezei rokkantat, aki még talán játszani is tud), vagy egyfolytában trükközniük kell, hogy olcsó, de hihető legyen.

    Amúgy olvasás közben nekem könnyebb volt “élőszereplős film” helyett, inkább egyfajta anime-ként elképzelnem a sztorit. Szerintem az se lenne rossz megoldás. Ha az emlékezetem nem csal, még nincs Stephen King rajzfilm! :)

  25. “King már ki is égett kicsit. Nem értem minek erőltetik. Lehet a 90-es években nagy író volt, de mostanság már nem jön ki nagy dobásokkal.”

    Meg jo, hogy a 70es evekben kezdte irni. ;)

  26. Azért mikor ilyeneket olvasok, hogy a MI3 jobb volt mint a MI2 kinyílik a bicska a zsebemben. Egyébként meg csak én tartom a Lost-ot egy unalmas szarnak? Nem vagyok nyugodt, ha annak a rendezőnek adnak valami jó anyagot. Habár fingom sincs erről a könyvsorozatról, de gondolom jó lehet.

  27. Balee ne izgulj én se bírom már nézni a lostot… nem kellett volna többnek lennie mint 2 évad és akkor se igazán lett volna vm izgalmas.

  28. Szerintem nem az lenne a fő baj, hogy mit raknak bele a filmbe a könyvből hanem hogy mit vesznek ki belőle, mert ekkora monstre történtetből nem 5 vagy 7 hanem kb 8-10 film is kijöhetne 2-2,5 óra időtartalommal.
    Az egy köny/egy film különben pedig rizikós lenne mert akkor az első könyv megfilmesítése után bukta és rolólehúzás jöhetne (szerintem ez a könyv csak felvezetése a többionek és kevesebb tartalommal mondanivalóval bír, igaz kvarégen olvastam, de annyi rémlik hogy a 2.-nál kapott el a gépszíj)
    Szóval hacsak nem csapnak hozzá valamit a 2. részből + egy cliffhangert a végére valahol a tengerparton pár ajtóval, akkor gáz lehet.
    A könyvek és King másik nagy erénye , mint szinte az összes művében a részletes jellemábrázolás, fejlődés, gondolatok megjelenítése amit általában az elbszott megfilmesítések kihagynak, ezzel megölve a lényeget….SPOILER és Setét Toronyban még ehhez jön az egymás testébe bújás :)

    Remélem ha lesz ebből valami akkor épkézlábabb lesz mint Suzannah.

  29. Remélem nem lesznek olyan jók a filmek, mint a könyv, mert akkor meg kellene vennem mindet eredetibe díszcsomagolással, mint az igazán legjobbakat, mert ez a könyvsorozat ott van azok közt!!!

    Még a képregényt is beszereztem, pedig nem is olvasok képregényeket a Kockás és a Hahota korszak óta! :P :D

  30. Hát bevallom, én egy kicsit félek ettől… a könyvek sztem nagyon jók, a cloverfield nem volt olyan rossz, a lost nem tetszett, a M:I3-at szerencsére nem láttan (nem az én műfajom)… az előjeleket elnézve nem feltétlenül sikerülne jól ez a feldolgozás, és csak azért, hogy bukta legyen, nem kéne elkezdeni. nagy ST fan vagyok, de nem biztos, hogy a moziba elmennék. filmben általában hajlamosak elkenni a jellemábrázolásokat, a belső vívódásokat, arról nem is beszélve, hogy mennyire hűek az eredeti történethez. De ha már mindeképpen filmet akarnak csinálni, és a pénz elég nagy úr ahhoz, hogy akarjanak, csak halkan drukkolok, hogy valami nézhető legyen a végeredmény…

  31. ha valakinek kérdés lenne, hogy kinek a kezébe kellene adni a forgatás jogát, annak ajánlom a wanted című filmet

  32. Hát…. igazából nem tudom.
    De ha nem adja vissza a hangulatát, akkor nemtom mit csinálok -.- Sztem ez nem egyszerűen egy jó sztori. Danzingnak igaza van, hogy King kurva jól csinálja azt a gondolatos cuccot, amit filmben… nem is tom, hogyan lehetne megjeleníteni.
    SK.comon ezt írják: Stephen has sold J.J. Abrams (LOST) the option to develop a proposal for a Dark Tower adaptation. If that proposal is accepted, a film adaptation will go forward.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.