Trópusi Vihar (Tropic Thunder)

Emberek, végre jó káromkodós akcióvígjáték a mozikban. Igen, a Pettigrew is ajánlott, de az nem akcióvígjáték. Szomorú, de a műfaj enyhén szóval is haldoklik. A Zohan annak indult, aztán lett belőle egy öreg néniket b*szós valami, és hirtelen idénről nem is ugrik be semmi hasonló. Még majd jön a Pineapple itthon valamikor, de annyi. A Tropic Thunderrel tehát olyan terepre tévedtek, ahol hiány van, ennek ellenére nem csak amiatt jó. És most, hogy Jack Black eredeti szavaival éljek: YEAH BITCH (ebből valami “éljen megvan”, vagy hasonlóan megjegyezhetetlen semmilyen beszólás lett).

Trópusi Vihar főszereplők dumálgatnak

A történet? Négyen tértek vissza élve egy mentőküldetésből. Hárman könyvet írtak róla. Kettőjük könyvét publikálták is. Egy ember tudta eladni a megfilmesítési jogokat. A könyv alapján készülő filmről szól ez a film. Érthető? Bogozzam? Forgatnak egy baromi drága vietnami háborús filmet, amibe minden jelenlegi sztárt összeszednek. Az akcióhőst, aki kicsit buta (Ben Stiller). Az Eddie Murhpyt sok szerepben feltűnő humoristát, aki dagadtra maszkírozásból és fingós poénokból él, na meg szereti a gumicukrot (Jack Black). Aztán ott van a rapper Alpa Chino, akinek azért nem jutott a film legjobb feka szerepe, mert az Oscar és többszörös Síró majom díj győztes csávó (Robert Downey Jr.) inkább átoperáltatta magát feketének, csak hogy szerepelhessen a filmben.

Same thing happened to me when I played Neil Armstrong in Moonshot. They found me in an alley in Burbank trying to re-enter the earth’s atmosphere in an old refrigerator box.

A film úgy kezd, hogy a forgatás nem halad, mert a sztárok annyira irányíthatatlanok. A rendező teljesen kivan a sok primadonnától, a producer (Tom Cruise) pedig őrjöng, hogy folyik el a pénz a munka pedig nem halad. A filmben készülő film alapját szolgáló könyvet író csávó (Nick Nolte) egy olyan ötlettel keresi meg a rendezőt, amibe az kétségbeesésében belemegy. Mi ez az ötlet? Kamerázzák fel a dzsungelt és dobják ki az 5 főszereplőt a terepre. A bibi ott csúszik be, hogy igazi ellenség (azért nem Vietkong persze) tűnik fel a környéken, miközben a színészek vezetője, az akciósztár azt hiszi, hogy az összes sárga által csinált lövöldözés csak a show része, nem veszi komolyan a dolgot. Aztán bonyodalom-bonyodalmat követ meg minden, de majd meglátjátok.

Trópusi Vihar lvöldözés, full vietnámi action

A film kurvajó. Alapvetően a sok vietnami filmet, meg a színészeket parodizálja ki főleg. Felismerni az Apokalipszis mostot, a Szakaszt, meg a többit is simán. Mindezt olyan filmbeli színészkarakterekkel, hogy röhögsz, mert biztos vagy benne, hogy a valóságban is vannak ilyen színészek, mint ezek a karakterek. Speedmant, az akcióhőst kiről mintázták? Szerintem Stallone (meg talán Statham), meg egy kis Ben Stiller a kurvaöléssel. Azt kell mondanom, hogy az idióta történet és a sok káromkodás között valami hatalmasat alakítottak a kedvenceink meg a nem kedvenceink. Ben Stillert én például nem bírom annyira, de rengeteg röhögést okozott, ahogy Jack Black is.

I don’t read the script. The script reads me.

Végig olyan érzésem volt, hogy ezt a poén kedvéért, haverságból vállalták el páran. Jó hangulat lehetett a forgatáson. És akkor még csak egy jobb mellékszereplőt említettem, pedig van belőlük legalább 3. Először is Matthew McConaughey, akiről én baromira nem is tudtam hogy lesz, erre simán hozta a szokásos Fools Gold/Sahara figuráját és széthülyéskedte az agyát. Aztán meg Tom Cruise, aki a Magnólia óta nem kapott ilyen jó mellékszerepet. Aztán pedig a trükkmester, az idióta Danny R. McBride, aki minden második jelenetében feldobta a hangulatot. És lehetne még említeni a neveket, de ennyi most pillanatnyilag elég lesz. Tényleg, mondom, azt érezni, hogy összerántották a haverokat és hülyültek egy kicsit miközben forgattak valami filmet is.

Tropic Thunder értékelés

Ez az akcióvígjáték bizony 8/10, simán végig vigyorgós idióta film, felüdülés picit, mert ilyen is kell. Szívem szerint csak 7-et adnék, de megelőlegezem a pontszámot, mert ott volt a potencitál, csak… és akkor a feketeleves.

Downey az erdőben

You never go full retard. És soha az életben többet nem nézel Downey filmet szinkronnal. Tudom, hogy így egy kicsit felesleges vitába fog átmenni a szinkronról a kritika alatti komment rész, de nem érdekel. Attól nem jó egy szinkron, hogy káromkodnak benne. Ez tény, mégis sok ember már most élteti ezt a szinkront, pedig láthatóan csak az volt az erénye, hogy volt benne pár ízes káromkodás – az angol változathoz képest legyengítve. Aki látta a trailert angolul kettőnél többször, az ne kínozza magát a szinkronos verzióval és kész. Továbbra sem érzem magam Amerikában, és továbbra sem akarok 5 hónapot várni a dvd-re. Filmbuzi vagyok, fizetek a moziért, veszek üdítőt meg rágcsálnivalót a moziban (becsempészés helyett – ma a mellettem ülők beértek a helyükre és elkezdtek kipakolni egy full pikniket az ölükbe egy szatyorból), és angolul akarom nézni a filmeket. Vegyenek két kópiát és két moziban vetítsék valami kis teremben a hozzám hasonló sznob/filmkedvelő/eredetihangbuzi kisebbségnek a filmet – meg annak pár túristának persze – és ne kínozzanak minket a szinkronos verziókkal. Aki szinkronosan akarja nézni az meg nézze úgy, komolyan, én nem akarom rájuk kényszeríteni az eredeti hangot, de ők se akarják rám a szinkront, tudjátok, nézni és nézni hagyni.

Azt a két rugót amit ma elköltöttem egyszerűen kibaszottul sajnálom. Egyrészt miért tájszólásban beszé Downey hö, az nem jó má úgy östvérem. És miért nem választottak valami fasza magyar hangot hozzá, mert aki volt az lehet tönkretette a torkát az erőltetett mély szerű beszéddel, de még így sem közelítette meg az igazi fehérember komoly arccal nigga szlengezik kalibert. Komolyan, a többieknek sikerült jó hangot találni, neki miért nem lehetett? A fordítás valamennyire rendben volt (kivéve a magyarosítás, mert egy amerikai filmben kilóg a színes rtv említése, illúzióromboló), de még így is nyilvánvaló, hogy pár poént nem lehetett áthozni, olyanokat amiken a trailerben szénné röhögtük magunkat. A “you people” például ötletesen volt lefordítva, de mégsem volt benne rendesen az, amikor a tényleges nigga felháborodik azon, hogy Downey felháborodott a “you people” beszóláson. Meg hát a nemzeti kincs sem lett jó, meg a you never go full retard párbeszéd sem… Áh, hagyjuk is inkább. Alapvetően jó szinkron lehetne (nem a sok ízes káromkodás miatt), de Downey magyarításán elúszott az egész, mert egyszerűen lenullázták a film legjobb szerpelőjét a magyarosítás során.

Man, I don’t drop character ’till I done the DVD commentary.

176 hozzászólás a “Trópusi Vihar (Tropic Thunder)” bejegyzéshez

 1. ez a szomorú, és csak azért mert káromkodnak. De azért a filmről is írjunk, azért raktam a végére a szinket.

 2. Hát igen Human, engem is bosszant a szinkron, tényleg lehetne legalább a napi 3-4 vetítésből egyet benyomni felirattal is az olyan sznoboknak mint mi. Vagy felirat nélkül ha fárasztó megcsinálni, nem érdekel. Ráadásul már tényleg mindent szinkronizálnak, ezen a nyáron 7 filmet nézem meg és 1 volt feliratos /mondjuk ha azt le merték volna szinkronizálni akkor rájukgyújtom a mozit/. Zavaró egy tendencia az biztos. A Tropic Thunder-t most ki is hagyom /nem te vagy az első aki negatívumként említi a szinkront/, inkább várok valami értelmes verzióra és meglesem angolul.

 3. Sajnos én is az említett kisebbséghez tartozom. Egyszerűen nem tudom beleélni magam a filmbe, ha nem az eredeti hangjukon szólalnak meg a szereplők.
  Ilyenkor szomorúan tudomásul veszem, erőt veszek magamon, és azt mondom, oké, majd dvd-n megnézzük…

 4. filmet még nem láttam mert jelenleg dilemma közt van az ember. netes kamerás vagy szinkronos? várni meg nehéz mert már az első itteni hír (találós kérdés ki is van ben stiller meg jack black között) után felfigyeltem rá és azóta is várom. de valószínű jövő héten a szinkronos…

  amúgy gyarló az ember és más magyar oldalakon is olvas filmekről, és az itt keményen dicsért tropic marketingből volt amiről máshol kellett olvasnom /persze nem lehet mindig mindent kitenni, ezt csak azért teszem be mert tetszett/
  itt a klinika ahol a töbszörös síró majom díj győztest átműtötték :D
  http://www.makeprettyskinclinic.com/
  “A caterpillar can’t fly until it undergoes a physical transformation”

 5. “Tropic Thunder-t most ki is hagyom /nem te vagy az első aki negatívumként említi a szinkront/”

  idézzek? “a többieknek sikerült jó hangot találni, neki miért nem lehetett? A fordítás valamennyire rendben volt”

  ez negatívum?:)

  de ugyan mondj már egy olyan filmet, ahol nem említik valakik negatívan a szinkront. ez nem tényező.

  már megint temetni jöttünk cézárt. egy páran negatívan fogják említeni, de a többség pozitívan, elhiheted.

 6. Winnie:
  1: Mindenki akit olvastam szidni a szinkront azért szidta mert Downey szinkronja szar pedig ő a legjobb karakter a filmben.
  2: Amúgy is úgy voltam a Tropic Thunder-el, hogy talán megnézem moziban, talán nem. Hogy szinkronos az el is döntötte a dolgot.

 7. Na, akkor halljuk, ki volt Downey hangja? (Gondolom, nem Koncz István, mint a tévés előzetesben.)

 8. törölt kommentek – na azért általános szinkron dumába ne menjünk, elég lesz a sok TT szink komment között a filmkritikákat kiszűrni.

 9. Kiskis: én nem tudok ilyen neveket, a végén meg úgy sorolták fel h csak modnták a magyarokat, azt nem, hogy kinek a hangja volt.

 10. Én már elmondtam a véleményem a másik topikban (nem bírtam ki:), de azt még meg kell jegyeznem hogy Dörner György sokkal
  jobb lett volna RDJ-nak ha már mindenképp magyar hanggal kellett forgalmazni. Amúgy a film nálam 8as, de saját meglepetésemre Jack Black tetszett a legjobban. Meg Tom Cruise is viccees volt, ha bár a táncolást nem mindig értettem. A pandán meg simán megszakadtam. Ja, és a Satan’s Alley trailer, na az mindent vitt.

 11. elég nagy film, akárcsak a többi stiller hülyeség kivéve persze az éjszaka a muzeumbant. más. fekete ernö volt downey magyar hangja akárcsak az ironmanben meg a kiss kiss-ben is asszem, ezzel még igy nincs baj még az oldboyban is jo volt ez a hang, csak azt nem értem, hogy amikor behivják egy christian bale szinkronhoz akkor azt mér vállalja el. egyébkén ütött hogy végre volt egy olyan nigger szerep amire nem kálid arthurt kérték föl. a fö baj persze a következetlenség: ha valakinek van egy hangja és az letol 3-4 filmet, akkor minek kell az ötödiknél valaki mást felkérni.

  “muszáj innom, hogy tudjak hányni”

 12. Az hogy van, hogy csak a MOM parkban van angol nyelven, igaz ott meg felirat nélkül? (legalábbis eddigi kutatásaim alapján)

  Ez tényleg elég erős… De azért oda lesz egy utunk, még ha nem is lesz meg minden 100%-osan.

 13. meg kell vétóznom human kifakadását: sajtón szinkronnal láttam, húztam a számat. meg voltam győződve arról, hogy speier átköltötte az egész filmet attól félve, hogy az alapsztori nem hordoz magában elég viccet (amúgy tényleg nem…), aztán utána a barátaimmal elmentem a MOM-ba megnézni eredeti nyelven (felirat nélkül), s abban downey jr. olyan mű tennessee-mississippi tájszólást gyártott magának, hogy egy kuvra kukkot nem értettem a szövegéből, pedig elég régóta taposom az angolt. szóval aki a beszédet is érteni akarja (felejtsük el a 10-15x megnézett, dekódolt trailereket), az inkább NÉZZE MEG SZINKRONNAL, vagy várja meg a magyar feliratos dvd-t. aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok szinkron párti, szóval ilyet is ritkán szólok.

 14. alap h csak eredeti nyelvel szabad filmet nézni! Olyan semmi szinkron hangok meg fordítások vannak nálunk h kár kiadni érte pénzt..

 15. No igen, nem tudom mit kell ennyit problémázni, meg kell nézni a MOM-ban aztán kész. Flux kicsit letörte azért a lelkesedésem, de én akkor sem fogok cirka 2e forintot kidobni az ablakon egy béna szinkronra. (Charlie Wilson Háborúját néztem utoljára szinkronnal, egyszerűen zavart hogy magyarul beszélnek :) – még szerencse, hogy az ingyen volt…)

 16. RDJ hangja Fekete Ernő Tibor volt és szerintem illik hozzá, legalábbis már 6 vagy 7 filmben volt RDJ hangja.
  Jobb volt így hogy parasztosra vették a szövegét, és nem próbálták a négeres szlenges dumát lemagyarítani, az ugyis hülyén hangzott volna.
  Én azért vágom valamennyire az angolt, de eredetiben mikor RDJ beszélt én se értettem egy szót se belőle.

 17. Mi a parommal ezert jarunk moziba a MOM parkba. Ha az ember megszokja a szineszek eredeti hangjat, akkor egyszeruen elvezhetetlen barmely szinkronizalt film. (es ezt a szinkron minosegetol fuggetlenul mondom) Masreszt jopar filmet megneztem mar magyarul es angolul, es a durva forditasi hibak szama, illetve a forditok altal fel nem fogott angol poenok szama tragikus, nemcsak a szinkronizalt filmeknel, hanem a feliratoknal is.

 18. na most mondd meg Human hogy akkor mi lett volna a jó? magyarban nem lehet fekete-dumát csinálni, max. olyan lesz mint a lepattintva irtó erőltetett szlengje (megjegyzem nekem nagyon bejött)! Ezért csinálták a tájszólásos dumát, hogy nem elég hogy fekának adja ki magát, még tajparasztnak is, amivel eltúlozza! Sztem ennél jobban nem lehetett megcsinálni a szinkront, másik kérdés hogy nem is kellett volna leszinkronizálni! Mégis gondolkodjunk el az általános “szar-a-szinkron” beszóláson, hogy akkor hogy lehetne jobban csinálni! Halálra röhögtem magam Downey-n és meg fogom nézni angolul is!

 19. 1. A szinkron annyira nem volt gáz, bár 1-2x érződött, hogy mi lehetett az angol, s így zavart a félrefordítás (erőltetem magam, de nem jegyzeteltem, úgyhogy konkrét példát majd a második nézés után :) Komolyan, idén ez már a 4. film, amit megnéznék kétszer, végülis a Vasember meg a Speed Racer lemaradt, csak a TDK sikerült, de ezt megint meg fogom :)

  2. Egész filmben Tom Cruise-t vártam, nekem komolyan nem esett le :D

  3. Talán Aeon írta, hogy látszott, hogy a Matthew McConaueghy szerepét másra írták (Owen Wilson, ahogy azt minden Ben Stiller fimben megszokhattuk). Ebben igaza volt. Nem vállalta, vagy mi történt?

  4. Egy Chuck Norrisos poént még vártam volna :D

  5. Mekkora volt, amikor *********SPOILER******** Ben Stiller “nem félt a haláltól”? Azon a részen megszakadtam a röhögéstől.

  2008 – RDJ éve. Két ilyen filmet kihozni nagy tehetségre vall.

 20. Egyetértek Humannal. Legközelebb a “piknikezőket” molesztálni kell, vagy legalább megvető pillantást vetni rájuk.

 21. owen wilson időközben öngyilkos akart lenni, ezért adták másnak. egyébként ow feltűnik egy nagyon apró cameo erejéig.

 22. G@bee: mért akart öngyilkos lenni??
  rhynn: miért nem Ledger éve? először meghalt, aztán megjelent a i’m noth there, aztán a dark knight, aztán még a terry gilliam film is lesz.

 23. hát nemtom de Tom Cruise akkorát alakít benne hogy az volt sztem a csúcspont! főleg a végetánc az hihetetlen

 24. Gabee: értem, erről lemaradtam, pedig melóban napi 1-2 órát filmes honlapokon töltök :D

  TC tényleg nagyszerű volt :)

  maTThew: Ledger is nagyot alakított, de RDJ-nél -számomra – az jelenti a különbséget a többihez képest, hogy teljesen leírták, alig akarták foglalkoztatni a drogproblémák miatt, s ezzel bizonyított. HL felkapott színész volt, aki nagyszerűen játszott el nagyszerű szerepeket, de benne megvolt a bizalom. Sajnos neki nem lesz lehetősége visszatérni. Oscart mindkettőnek!

  egyébként a filmben nagyszerű önirónia van, állandóan az oscart emlegetik, de egy ilyen film labdába se rúghat, pedig pl. a forgatókönyv nagyszerű.

 25. Baszott nagy film, szinte elfáradtam a röhögéstől a moziban. Minden színész király volt, és le a kalappal Stiller előtt hogy ezt így kiötlötte és megrendezte. 9/10 simán!

 26. Azért jó hogy a kommentek 90 % a még itt is a szinkronról szól(aeon_flux al értek egyet), de emberek:EZ EGY KIBASZOTT JÓ FILM. Nálam simán 9/10. Meg lehet szakadni a röhögéstől, mindamellett, hogy a klasszikus(még nem az de az lesz egy pár) jelenetek mellé befért néhány igazán szar “Stilleres” poén is.

 27. Nekem is eszméletlenül tetszett, de csak 7/10, mert azért voltak poén nélkül hagyott helyek.
  A szinkron sztem nagyon jó lett, de Jr miatt érdemes megnézni angolul is!

 28. Hello!
  Alapvetően felirat-párti vagyok, de itt kifejezetten jó volt a szinkron. Számomra sznobizmusnak tűnik még ezt is kifogásolni, de mindenkinek szíve joga.( a fordításban különösen jó a színes RTV. az Earlben is imádtam a magyarosításokat).
  egyet nem értek igazán Jack Black mit keresett a filmben?
  teljes nyugalommal ültem végig a szereplését, semmi poénosat nem csinált. a kampányban többet produkált mint itt.

 29. SPOILER ON
  Racoon, ja csak egy mellékszereplő volt, azért a kikötözve a fánál, drogért még a rapper néger csókát is lecumizó poén azért odabaszott :-) . Amúgy film nálam 10/9 nagyon jó vígjáték, a szinkron is jó, rég röhögtem ennyit vígjátékon, jobb lett mint vártam a zoolander után. RDJ pedig király.

  SPOILER OFF

  Amúgy aki a szinkront basztatja úgy általában, nézzen már utána, hogy készül egy szinkron. Ha a színész mondja, hogy …o…, a magyarba is jó lenne, hogy oda egy magyar…o… szó kerüljön, és értelme is legyen. ENNYI, remélem érthető voltam, most nincs kedvem leírni hosszabban. A szinkron “szükséges rossz”, hiszen kell.

 30. Jack Black pont azért kellett bele, hogy a Hollywood-i nagy sikerprodukciókat, ahová minden sztárt összeszednek kifigurázzák! Tényleg érdemes lenne belegondolni milyen ilyen film volt az elmúlt 10 évben ahol akcióhős, drámai színész meg humorista szerepelt egy huge-budget-awesome filmben!

 31. Nah én úgy volt megyek erre jövőhéten, de ezzel a szinkron dologgal kicsit elbizonytalanodtam.:) Mondjuk előbb utóbb úgyis megnézném mert nagyon érdekel, és nincs türelmem megvárni a DVDt.

 32. Én azt hiszem megnézem moziban mert nem bírom ki hoyg ne lássam!de dvd-n biztos hoyg angolul nézem Robert miatt!És igazából miért csak egy emberé lehet ez a 2008′-as év?ha lehetne kettőé akkor Heath Ledger és Robert Downey Jr. -é lenne, de már csak azért is legyen Heath-é mert igazán nagyot alakotott idén,és megérdemli,sajnos már nem lehet ott és nem mondhatjuk neki mennyire fantasztikus amit csinált,és szerintem ezzel Robert is egyetértene! de tényleg el kell ismernem mindkettejük hatalmas ember és figura! Robert olyan szerepekre képes hogy elakad a szavam!mikro kijött a Kiss,Kiss,bang bang azóta tudom hoyg az arc ismét itt van és nem mozdul,azóta egyre feljebb jut és továbbis sok sikert kívánok neki!

 33. Fekete Ernőt annyiban meg kell védenem hogy az egyik legjobb magyar szinkronhang és Christian Balehez is iszonyatosan passzol szeritnem. Ezt még nem láttam.

 34. Köszi a kritikát a filmről! Eddig is az volt a véleményem, hogy nézős, de azok alapján amiket leírtál Human, még biztosabb vagyok benne, hogy meg kell nézni. A film zenéje egyébként el lett találva? Passzolt a hangulathoz?

 35. b0bs0n hogyne kéne, nagyon sok ember van aki meg se néz filmet, ha feliratos, és nem lenézni kell őket, hanem csak egyszerű mezei emberek akik filmet néznek szórakozásból és nem mindenki elélvezni akar a moziban, csak kikapcsolódni, lehet “igénytelenek”, de nem mindenki “filmbuzi”. Hogyne kéne, mi lesz a dvd-n, mi lesz a tv-ben. Kíváncsi lennék mennyien nézték volna meg a TDK-t USA-ban feliratosan kínaiul, lehet nálunk is nagyobb sikere lett volna, ha szinkronos (akinek meg az eredeti kell megnézi angolul, nekem is például) csak az lett az eredménye, hogy a batman 3. majd 3 hónap múlva látjuk mint az amcsik :-) Szerinted milyen lenne egy dvd eladása, ha nem lenne rajta szinkron, szerinted mennyien vennék meg? És most szintén az egyszerű paraszt emberkékre gondolj. Amúgy nem értem ezt a szinkron ellenességet, szerintem mindenki abba nézi amiben akarja nem? Miért berángatnak moziba pisztollyal a fejednél, vagy helyetted nyomják meg a dvd-nél a language gombot? Még megérteném ha nincs választási lehetőség, de van, igaz macera de ott a MOM. És pont ennél a filmnél nem értem, mert lehet jobb az eredeti de a szinkron is nagyon jó. Szinkront nem egyszerű csinálni, hogy jó legyen, hű a szövegkörnyezethez, hű a színészi játékhoz, a szituhoz, a szájmozgáshoz stb. A szinkron szükséges rossz.

 36. legjobb példa a TDK, hogy egy feliratos film is lehet szar, amit ott műveltek “Why so serious?” stb, és itt is arra kell gondolni aki nem perfekt angol, annak elvettek a film élményéből.

 37. modntam h általános szinkron dumába ne menjünk (már megint a tdk basszameg). ott a yoda poszt rá, ott perze nem írtatok ilyeneket…

  btw: amcsik semmit nem néznek szinkronosan (felirattal sem) mert máshoyg mozog a száj mint amit mond. Úgy értve, hogy nem tud siker lenni egy szinkronos film ott. De ez off, a yodánál kitárgyalhatjuk.

 38. ja és elfelejtettem, tom cruise nagyon király:-) hallottam, hogy lesz a filmben, de én csak egy apró szerepre, pár másodperces megjelenésre gondoltam, mint anno austin powers 3.-ban, de perverz a figurája, amikor N. Noltienak beszól, lefordultam :-)

 39. TC nagyot üt mondom én! és még magát is kiosztja mert mondja hogy ez egy “jel az égből” (ugyebár szcientológus)

 40. #23: nem tudom, miért akart öngyilkos lenni, már nem emlékszem. talán valami depresszió.

  #33: én láttam a tömegben a végén a díjátadón, de állítólag több helyen is van.

 41. Owen Wilson a Kate Hudsonnal való szakítása miatt akart öngyilkos lenni..(meg tudom érteni xD)

 42. azt mondjuk nem értem, hogy ha az előttem lévő hozzászólást elolvastad az enyém már miért nem láttad meg.. vagy csak ennyit agyaltál :o
  amúgy a film szerintem is nagyon baba, min mégegyszer nézős rövid időn belül :)

 43. Még kinn Kanadában pont meg tudtuk nézni ezt a filmet, és hatalmas volt… :) Igaz Robert feka szlengjét én se értettem, de így is élvezhető volt… sőt :)
  SPOILER:Ahogy már más is említette, a Satan’s Alley az elején a film egyik legjobb poénja, de én a pandán és Jack Blacken is hatalmasat röhögtem, amikor ki van kötözve, és elkezdi részletezni, hogy mit csinálna Alpa Chinóval :D:D SPOILER OFF
  8/10, holnap megyünk magyar szinkronra, kíváncsi vagyok rá a hsz-ek után :) Ha jól látom, akkor azon kevesek egyike leszek, akik először eredetiben látták, aztán szinkronosan, szóval biztos lesz valami véleményem róla :)

 44. Deani:Nagyon egyszerű. Amíg átrágtam magam a kommenteken, addig Te megírtad a hozzászólást, amit én, mivel nem frissítettem, nem vettem észre:)

 45. Cimborára bíztam a jegyvásárlást, evidens volt, hogy a MOM-ba menjünk, erre az Arénába vette a jegyet (jó, ott voltunk előtte, ez is evidens volt). Egy kicsit elszontyolodtam, hogy szinkronos lesz, de végül nem volt vele semmi bajom, szóval emiatt nem hagynám ki.

  Amit viszont nem lőttem volna le semmiképp az értékelésben, az Tom Cruise. Fogalmam nem volt, hogy TC egyáltalán szerepel benne, és így a film legnagyobb pillanata, amikor az ember rájön, hogy AZ OTT TOM CRUISE?! Ilyen egyszerre összenézős a sötétben dolog, ütött kegyetlenül. :-))) Hasonló a történet Nick Nolte-val is, csak őt hamarabb ki lehet szúrni, és nem szól ekkorát.

  Amúgy jó volt, szerintem helyenként leült csúnyán, én legalábbis nem szakadtam meg rajta, de mindenképpen jó szórakozás volt.

 46. JÓl mondták itt korábban volt benne pár beszólás amit még emlegetni fogunk a jövőben.

  Szinkron nagyon jó volt, pedig én is keseregtem hogy nem felirattal nézzük. RDJ mucsai akcentusa néha túlzás volt de többnyire azokon a szövegeken csapkodtam a térdemet a röhögéstől ami rikta :D

  Tudtam hogy lesz benne Tom Cruise, de én is a film közepén eszméltem rá arra hogy, it is játszik :D

 47. Pont ezt csinálták nagyon jól a szinkronizálók, hogy “mucsai akcentus”-ra fordították RDJ szövegét. Az lett volna hatalmas mellélövés, ha valami hülye mai rapper szlenget erőltettek volna rá. Várom a hozzászólásokat.:P

 48. Vajon az miért van, hogy Tropic Thunder szinkronos, Big Stan meg feliratos lesz? Rob Schneider tök jó Józsa Imre hangján, ott nyugodtan mehetne a szinkron.

 49. Tényleg? Miből? Hogyan? Szerintem nem volt rajta egy centi hely sem, ami ne lett volna elmaszkolva…

 50. Ma láttam a filmet és nagyon tetszett.Megnéztem utána az angol trailert,és hát a szereplők hangja eredetibe télleg sokkal jobb.Csak az a bajom hogy ha angolul nézem szart se értek az egészből:S.ÉS mint tugyuk legalábis szerintem a felirat még gázosabb mint a szinkron. szerintem ott, még kevesebb káromkodást és jó poént tudtak volna megszerkezteni.Ugyhogy számomra a szinkron jobb megoldásnak bizonyult.Legalábbis ennél a filmnél.

 51. Na ma végre megnéztem VOLNA én is a filmet ha nincs az a kiba**ott BOMBAriadó az Aréna-ban…
  Ott ülünk kb. 7en a 13:15ös előadáson, alig megy le az első 20 perc és erre bemondják hogy hagyjuk el a termet, a durva az hogy rajtam kívül szerintem senkinek nem tűnt fel hogy a hang ami bemondja a figyelmeztetést az nem a film része, ennyi…

 52. Mi is arénába indultunk, aztán rendőrök teljesen lezárták a parkolókat, úgyhogy siettünk Pólusba a 4-es előadásra.
  És a filmről: eredetiben jobb volt, meg a kanadai közönség jobban vevő volt vasárnap a poénokra, mint a magyar – egyes jeleneteknél csak én röhögtem egymagamban :D De azt kell, hogy mondjam, a szinkronból tényleg kihozták a legtöbbet, amit lehetett :) Jack Black kikötözős jeleneténél meg már megint szakadtam :D:D

 53. film nagyon nagy. néha leül. de hát elnézem downey jr. miatt. angolul félemetesen jó. nagyon nagyot alkot a srác. kiss kiss bang bang -óta tud filmet csinálni. na pusz

 54. Általában én is eredeti angol hanggal szeretem nézni a filmeket, sorozatokat. Ezen film esetében sajna nem volt hozzá szerencsém, majd egyszer talán, de nekem semmi bajom nem volt a szinkronnal, lehet hogy nincs összehasonlítási alapom, de nekem tetszett, és az a vicces hogy legjobban ez a tájszólásos kamunéger magyar duma tetszett, ami neked nem. Ez van, majd ha megnézhetem eredeti nyelven, akkor lehet, hogy nekem se fog, de addig is, K*RVA nagy :D

 55. Egy ötlet azoknak, akik nem szeretik a szinkront, keleten laknak, és tudnak angolul: jöjjenek át Erdélybe, nézzék meg itt a filmeket. Váradon például jó a mozi, olcsó is, és tuti nem szinkronos, hanem román feliratos. Nem tudom a szlovákok szinkronizálnak-e, ott is meg lehetne próbálni ha nem, és még össze lehet kötni városnézéssel stb.

 56. Várakozással fogadtam ezt az új Stiller-filmet, és nem csalódtam. Az utóbbi időkben szerintem nem tudott nagyon nagyot dobni a filmjeivel…de ezzel én úgy érzem kicsit visszatért a Zollanderes időkhöz…valóban idióta, már-már
  SPOLIER
  Morbid humorok, Simple jack…, halál-jelenet, kissrác az oscar-bábúcskájával, aztán a végén elrepül a pi***ba!Na meg a megnyúzott szerencsétlen Panda… XDDDD,
  SPOILER

  Egyszóval tényleg klassz film lett ez, nemsokára eredeti hanggal is megnézem, dehát egy egyértelmű…a Zoolander is pl egészen más szinkronnal meg eredetiben…másképp szólnak a poénok, de nem feltétlenül rosszabbul! Azért tény, hogy nehéz “áthozni” egy angol nyelvű szófordulatot pl… na de mindegy.
  Owen Wilson valszeg a Manager szerepében játszhatott volna:) Kár…

  Ajánlom mindenkinek;)
  Nálam 10/8

 57. Én nem szoktam nézni vígjátékot moziban, mert mindig csalódok bennük, de most kivételesen az itt leírtak miatt is megnéztem, de ismét csalódtam, szerintem nagyon gyenge film és nem csak hogy én nem, de a teremben mások sem nagyon röhögtek rajta… A haverommal néztem ő majdnem elaludt rajta, főleg az elején az rettenetesen unalmas volt.

 58. Nem nagy elvárásokkal ültem be a moziba, de még így is csalódnom kellett. Ez egy iszonyatosan gyenge film! Tipikus amcsi humorral, vicces hogy fingik valaki, buzizunk és orrba szájba káromkodunk. (ami alapjába véve nem baj, de itt nem volt vicces) A story nagyon sablonos, kb 10 perc után ki lehet találni mi lesz a vége. Szinkronnal néztem, ez még csak rontott rajta. Unalmas és vontatott. Még Tom Cruise tánca se tudta feldobni, teljes csendben nézte mindenki a moziban. Egyébbként a vetítés alatt páran ki is mentek, megértem őket. Én végignéztem, de nem jártam jól.

 59. senki lehet, hogy üres terembe nézted, de én tegnap westendbe minden 5 percben röhögő tömeget hallottam körülöttem. ízlések és pofonok, én is jobbat vártam.

 60. Most nem akarok fikázni de szerintem ti valami más filmet néztetek (@69 @70). Biztos befújtak valami antihumor gázt az Iron man forgatásról hazaérkező magyar terroristák a terembe.
  Alapjában véve rühellem az idióta baszós-fingós humorral operáló gagyi amcsi vígjátékokat(Horrora akadva és társai), de ez közel sem az. Én is irtam már, hogy vannak benne szarabb Stilleres poénok, de a nagyja egy hatalmas paródia.

  SPOILER

  Stiller összeesik a pálmafák alatt hősies zenére, konkrétan belelőnek vagy 10 tár lőszert, Willam Dafoe nagy jelenetének a paródiája a Szakaszból.
  Mikor RDJ bemegy a házba Stillerért, az megfordul a fél arca sötétben van, tiszta olyan mint Brando az Apokalipszis mostban
  Mikor Stillert mártogatják a vietnámok a tóba az tiszta Stallone a Rambobol.
  Legjobb mikor Stiller a réten elkezd lőni (azt hiszi forgatnak) az M16 osával végén letérdel és feltartja az üres kezét mintha a lőszerhevedert fogná, ami ugye csak géppuskákon van

  Sok jó poén, pár szar is és jól eltalát paródiái a zsánernek. Mindenkinek joga van ítéletet mondani, de szerintem ez is tipikusan egy olyan film, ahol rá kell jönnimiket parodizálnak és észre kell venni bennük a görbe tükröt, máskülönben ténylegesen csak egy szar filmnek tűnik a dolog.

 61. Jó, akkor hagyjuk hogy jó volt-e vagy sem. Azt mondja meg nekem valaki, hogy Stiller tényleg ennyire ki van gyúrva vagy az is csak maszk?

 62. Stiller régóta ki van gyúrva, csak nem mindíg mutatják. KEEPING THE FAITH/ég velünk/ 2000-es film, de ott is izmos, alacsony srác, könnyű neki.

  Amúgy a film nekem sem tetszett, vontatott volt, annak ellenére, hogy vettem az utalásokat, Szakasz, Apokalipszis most, meg volt még Tom Hanks-as behaluzás is a Ryan-ből, csak itt “fáj a seggemm”-mel, nem tetszett.

 63. Nagy rakás szar ez a film. Random ökörség (gyenge példa: TiVo életet ment), sztori zavaros (ázsiai kiskölyök-maffiavezér a bizonyíték, hogy Stiller meg a cimbijei bekokózva írták a könyvet), káromkodás túlmegy minden határon, emberevős gusztustalanság, magyar szinkron katasztrófa, és nem csak Downey Jr. hangja, hanem az egész. Értem én a Rambos meg a többi utalást, de akkor is. Ben Stiller monnyon le.

 64. Eredetileg nem néztem volna meg, de olvasva human 8/10 es kritikáját úgy döntöttem adok neki egy esélyt.

  Hátt nem azt adta amit vártam. Rossznak nem nevezném, de nem úgy jöttem ki a moziból, hogy betegre röhögtem volna magam. Nem lett nagyon meghatározó mozi élmény a számomra. Volt egy két odabasz poén, de sajna ez nem dobta filmet 6/10 fölé.

  RDJ szinkronja meg felháborítóan rossz. Én annyi de annyi “jó fehér ember fekásan” beszél magyar szinkront hallotam , hogy nemtom , hogy kerül ide a mucsaröcsögei tehénpásztor stílus. Nem csak a szinkronszínész vette rosszra a figurát, de aki fordította, az is megérdemelene egy 6 láb mély gödröt.

  Ez mégegy mínusz pont és így el is értem a saját értékelésemhez, ami 5/10. Persze ez lehetne magasabb is mert tuti vagyok benne , ha majd megnézem angolul egy csomó olyan poén is átjön , ami eddig nem.

  Számora magyarul egyszer megnézős, angolul mégegy esély adós. :D

 65. szerintem meg kurvajó film volt én sem szeretem a fingós fosós idióta vígjátékokat (bölcsek és kövérek, mindegyik *** MOVIE stb) de itt pont ezeket figurázták ki, black és downey szerintem kurva jó volt. még a negro szinkron is tetszett, és pont ilyenre szánták SPOILER mert amikor a feka gyerek kioktatta, hogy “nem így beszélünk, he, nem lóg ki a banán a szánkból he”, amin a legjobban röhögtem, “ólomföldem van sárga gekko” és igen, tetszett, hogy káromkodtak benne, de nem öncélúan, hanem azért mert kellett a poénokhoz és kész, pl az új magyar filmekben sokkal erőltetettebb a káromkodás.

 66. Amúgy meg a piknik témához hozzászólva.

  Ha valaki nem akarja azt a szar cukros löttyöt inni, amit manapság üdítőnek hívnak, had vigyen már be magával egy ásványvizet, aminek nem 500 Ft volt fél literje :S

  Elképzelhetőnek tartjátok azt is , hogy valakinek nincs pénze 2 ezer Ft-ot otthagyni 2 üdítőre és egy pop corn ra?

  Mert én minden egyes mozinál ennyit hagyok ott a jegyeken kívül.

  Lehet, hogy egy 3 gyerekes család vagy csak egyszerűen egy átlagleresetes polgárnak nincs rá pénze, és örül h egyáltalán eljutott moziba?

  Én örülök , hogy én meg tudom venni DE nem fogom lenézni azt akinek nincs. Ennyit témán kivül csak nagyon bökte a szemem.

 67. És maximálisan igazad is van.

  Egyébként érdekes, hogy a kritikák első fele elismerően szólt a filmről, de az utóbbiak nagy része már becsmérli. A feka beszédet meg megint csak fikázzátok, de egyszerűen nem értem, hogy mit nem lehet megérteni hogy direkt mucsaiul beszél. DIREKT, nem véletlenül. Ez nem rapper, ez egy 40 évvel ezelőtti afroamerikai tanulatlan besorozott katona(legalábbis a szerepe szerint). RDJ sem rapper dumát fog nyomni a filmben . Volt is erről egy Aeon_Flux nevezetű kommentelőnek pár jó sora.

 68. Nekem tetszett a film nagyon, jó volt végre egy ilyet is látni :)

  Megtudná valaki mondani mi a címe a végén lévő számnak amire táncol Tom Cruise?

 69. Na megnéztem tegnap!szakadtam a moziban! ilyen színészeket és történetet , legnagyobb film szerintem! nagyon bejött! és mindig szrettem Tom Cruiset,itt esznéletlen jó volt, nem gondoltam volna hoyg tud táncolni vagyis lötyögni de nagyon állat volt! a szám amire pörög a “Step up 2-sreetdance” főcímdala Flo Rida feat T-Pain-low című száma! Kopy ezt neked!:)
  na szóval Metthew is zseniális volt és ezek dumák,soha nem felejtem, és klasszikus marad a “suna szaft” vagy a Tagg úgy kigyúrtad magad mint Rambo de nem az első részben hanem a másodikban, Te Rambo 2 vagy!:)

 70. Szörnyű ez a sz*r szinkron – nem sz*r szinkron vita. Én speciel szintén feliratos vagyok, de ez a szinkron szerintem jócskán megdobta a hangulatot (pl az Uri Gelleres az kikészített :-D). Ennyit a szinkronról, mivel nem mindenki lakik Pesten és környékén, így az egyszerű pórnépnek be kell érni a szinkronos verziókkal, és fogcsikorgatva végignézni. Ilyen volt pl a Hellboy II is, de az más téma.
  Nekem bejött a film, sokat röhögtünk bátyámmal a filmen az egész teremmel együtt, a hangok jól voltak megválasztva, Fekete Ernő már az Iron Man-ben is jó volt, de persze DVD-n eredeti nyelven nézős lesz mindkettő :-)

 71. A szinkron szerintem is nagyon jó lett. Junior szinkronja is szerintem marha jó, és logikus is hogy miért beszél “mucsaiul”, de ezt pár agyontanult hc über angolos nem érti meg.:) Persze ezzel nem szeretnék senkit megbátani, én is többnyire szeretem angolul a filmeket, de nem olyannal kell támadni a szinront h szar mucsai beszéd, miközben az tök logikus hogy miért ilyen.
  Végére még idéznék egy másik oldal hozzászólásából:
  “Egyébként szerintem Downey szinkronja is jó, mivel pont hogy egy régi sztereotípiát tol, olyan Tamás bátya szinten, és ez a szinkron pont jól mutatja, hogy a fekaszleng most már egyáltalán nem ilyen, csak egy szőke ausztrál leragadt Rémusz bácsinál.”

 72. Azon röhögök, hogy ha ez a szinkron/felírat kérdés körűl nem lett volna ekkora hiszti, akkor pont nem érdekelt volna különösen a dolog. Ehelyett az egész kicseszett film alatt Downey mágyárusárá köllött kuncentrólnom, ahelyett h élveztem volna. (jó, én nem láttam trailer-eket előre, tehát annyira nem is zavart volna mit hagyok ki az eredetiből)

  Amúgy tényleg jó, bár nálam csak egy 7es. Vszeg meg kell tekintenem még1x.

 73. Sztem hatalmas volt (persze angolul láttam). Az a durva h Nick Nolte nem esett le benne, és Tom Cruise is csak a legvégén…

 74. én asszonypajtással voltam a filmen, aki annyira nem szereti az ökörködős vígjátékokat, de utána azt mondta, hogy neki nagyon tetszett! szerintem is kurvajó volt!

  A szinkron szerintem átlagon felüli volt, de legközelebb már eredetiben nézem meg, az biztos. RDJ szinkronjához azért ez is hozzátartozik:

  Speier Dávid: “A gettónéger szleng még könnyű, de itt Robert Downey Jr. az ausztrál akcentusból vált át a déli államok feketéinek kiejtésére. Ezt a fontos elemet érzékeltetni kellett valahogyan a magyar változatban. Eredetileg csak eltúlzott suksükölés lett volna, nem tájszólás, de a szinkronszínész, Fekete Ernő rátett egy lapáttal. A “gyün” és a többi vidékies kifejezés nem is szerepelt a szövegemben. De jónak tűnt, és végül benne hagytuk a végleges verzióban… Robert Downey Jr.-ból azért lett vidéki bunkó, mert az eredetiben mindig elrontja, eltúlozza a fekete akcentust.”

 75. alapvetően király film volt , nálam is 8/10 ( amugy 7/10 , de plusz pont a kamu filmelőzetesekért)
  Mondjuk az talány hogy mi köze a “gettonéger” stílnek a “suttyó déli redneck” dumához.

  “Rekkenő VI ..”

 76. Dejdő köszi, de nem erre gondoltam, nekem az kéne ami a legvégén van!
  Amikor a színészeket is mutatják végig és közben táncol!

 77. 1. En is szeretem az eredeti hangot es felve ultem le a gep ele, hogy megnezzem de igen kellemesen csalodtam !!!

  2. hogyan maskepp??? Sehogy! Ha valamit eleve nem lehet magyarra leforditani, akkor irjak at teljesen !! Ez most szerintem kivetelesen sikerult.

  8/10.

  Az 1 pont minusz Tom Cruise szanalmas zaro tancaert jar!
  a masikat meg Stiller szerezte. Soha nem lesz belole jo szinesz !

 78. mennyire iszonyatosan gáz a szinkron, te jó ég. mért is nem hallgattam Humanra és néztem angolul vagy sehogy. Értem én, hogy DIREKT beszél mucsaiul, csakhogy a magyar vidéki tájszólás és az ötven évvel ezelőtti amerikai déli feka kiejtés sehogyan sem feleltethető meg egymásnak, nem és kész, borzasztóan idegesítő.
  Én plusz pontot adok Tom Cruise zárótáncáért, tök jó volt :) de még így is csak 5/10, gyanítom angolul több lett volna.

 79. Ez max 7-es, kb 3-4-szer mosolyodtam el rajta, de olyasféle suakadás, mint pl a Dumb&Dumber-en egy se volt. Rekkenés 1-6-ig, na az a kemény.:D

 80. Ez semmi! Ben Stiller jobbat alakított az ÉJSZAKA A MÚZEUMban című moziban.
  Osztályzat? a 0 megfelel neki. Pedig jobbra számítottam.
  A HORRORRA AKADVA és a BÖLCSEK KÖVÉRE ? Hozzá hasonlítjátok ezt? Térjetek már magatokhoz! A szövegek kritikán aluliak.
  Ha az jó lenne, tényleg lehetne rá egy közepest adni. Ekkora egy élvezhetetlen filmet! Egyszerűen nem találok rá szavakat. Annyira nagyon beharangozták nekem ezt a filmet, hogy nem tudok megszólalni csalódottságomban.
  Jó filmet adhattak volna ki a kezükből a filmesek, de nem így.
  Akinek tetszett, minden elismerésem. De sokan nem erre számítottak egy Ben Stiller nevével fémjelzett alkotásban.

 81. naigen ízlések és pofonok
  spoileres
  a filmben is a vietkongoknak a jámbor dzsekk tetszett (tudom hogy nem volt más filmjük)

 82. Komiolyan beszarok egy két hozzászóláson. Ez a szinkron dolog megint: nem lehet lefordítan jól egy nyelre sem a másik nyelvben használt tájszólást, mert annak a nyelvezetnek ott van formai sajátossága, másik nyelvben utánozhatatlan. Jól megoldották a szinkront, kész. A másik, már ne is haragudj Isolde, de sokat elárul a filmkultúrádról, ha Tom Cruise egyébként tényleg szánalmasan szar és nem odaillő táncát jónak említed a szinkront meg szidod…vicc a köbön, na mindegy. Al Powell őrmester: valóban Stiller a színészek közt a leggyengébb ezt korábban már én is említettem, de ne feledjük ő rendezte a filmet, amit azért jól csinált.
  Ebből a történetből kihozták amit lehetett, szinte minden színész szájába adtak olyan mondatokat, amit sokan fogunk még említeni egy egy esti sörözgetésnél a baráti körben.
  Visszatérve őrmesterhez: Szerinted a Horrora akadva vagy a Bölcsek kövére jobb film?? Azért nézd meg őket szerintem mégegyszer, valószínűleg kevered valamivel. Én értem, hogy ízlések és pofonok, de azért a templomtoronynak is van teteje. Ilyen hülyeségek mellett nem megyek el szó nélkül. Védem ezt a filmet, mert jó, sokszor újranézhető, oldalakat lehetne teleírni az aranyköpésekkel.

  SPOILER

  “Mint egy kisgyerek, zavaromban a pöcsömmel játszom..”
  “Mikor Neil Armsrongot játszottam meztelenül találtak meg egy sikátorban, egy rossz hűtőszekrényben akartam visszatérni a Föld légkörébe..”
  “Nem tudom milyen óccó játékot játszol kisköcsög, de megkereslek és beledózeroltatom a szaros kis országodat az óceánba és hívhatod ám a kibaszott ENSZet…”
  “-De a forgatókönyvet csak olvastátok vagy nem???
  -Nem én óvasom azt, az óvas engem”

  És még sorolni lehetne a nagy dumákat, nekem ne kezdje el senki egy szinten emlegetni a baszós fingós gagyi tinivígjátékokkal, mert speciel nekem kinyílik a bicska a zsebemben. Ha meg nem tetszik a nyelv akkor ne rinyálj bazdmeg, várd meg a dvdt és utána írj kritikát a filmről, addig ne fáraszd az embert a felesleges nyavajgással.

 83. na tessék, beírtál két olyan példát is amit a posztban én angolul, hasonlítsuk össze?

  I don’t read the script. The script reads me.
  Nem én óvasom azt, az óvas engem

  Hát szuper tényleg :)
  Komolyan, előhozod hogy várjam meg a dvd-t és ne fárasszam az ember a nyavajgással: ennyi erővel várd meg a dvd utáni kritikát és ne fáraszd magad az ide kommenteléssel és anyázással? Naugye.

 84. Na ne már. Itt is?! Banyeg. Áhhh. Nem igaz. Bocs human nem a tiedre reagáltam, csak látok itt valakit akit eddig nem láttam erre, csak máshol… Pár értelmes kommentel fog gazdgodni a honlap az tuti, ha idejár. Veszekedés, mások lenézése, kötekedés garantált… Ja és megnéztem a filmet! Tetszett. Igazad volt, jó lett a filmzene is! 8/10

 85. “A másik, már ne is haragudj Isolde, de sokat elárul a filmkultúrádról, ha Tom Cruise egyébként tényleg szánalmasan szar és nem odaillő táncát jónak említed a szinkront meg szidod”

  mi közöd van neked ahhoz, hogy kinek hogy tetszett egy adott dolog? nekem meg erre nyílik ki a bicska a zsebemben

 86. Remélem nem rám gondoltál NBZ85, mert engem más honlapon tuti nem láttál kommentelni, főleg nem ezen a néven. Egyébként köszi human hogy elmagyaráztad nekem, hogy ezt az idézetet már leírtad angolul, magamtól nem jutottam el addig kőbunkó mucsai létemre. Mammut neked meg igazat adok, néha elragad a hév, tényleg mindenkinek szíve joga, hogy mi tetszik vagy mi nem. Csak én úgy érzem, hogy ez egy fórum, ha valakinek a véleményével nem értek egyet azt megemlítem, ha nem tetszik neki, akkor visszaír és kész. Tényleg fasz kivan hogy ebben a kurva országban még egy honlapon sem írhatja le senki a szaros véleményét, ha valami nem tetszik neki. Hónapok óta olvasom a blogot és elnézést, ha néha esetleg nem tetszik a véleményem(ez van). Egy rakás kommenthez hozzá se szólok pedig vannak hülye hozzászólások néha(tudom az enyém is az;)), ott elmondják mások a véleményüket, elolvasom és kész. De bírom, hogy írok valamit és én vagyok a seggfej, mások meg írnak akkora blődségeket, mint a szél, az meg szó nélkül van hagyva.Na mindegy ez már offtopic, úgyis törölve lesz.

 87. elég a káromkodásból vazze, ha nem látod az általad idézett mondatban, hogy miért lett leszólva Downey magyar szinkronja akkor tényleg valami gond van, és senki, még csak nem is utalt rá hogy mucsai kőbunkó vagy. Ellenben ahogy káromkodsz meg “ebben az orszgában” dumával jösz az bozasztó és köszönöm a részvételt de ezt így marhára ne. Ha erre a kommentre válaszolsz azt úgy értelmezem, hogy nem értetted amit mondam, és nem hagyod abba, ellenben ha ide nem jön felesleges “értettem” válasz sem akkor rendben vagyunk.

 88. “..ha valakinek a véleményével nem értek egyet azt megemlítem..”

  “..egy honlapon sem írhatja le senki a szaros véleményét..”

  elnézést, hogy közbekottyintok: az a baj, hogy a jelek szerint ehelyütt te vitatod el mások véleményét. egybként mintha saját magaddal lennél leginkább vitában… :)

  egyébként szép dolog, ha leírod, hogy mi a véleményed más véleményéről, csak az kb. semmilyen hatással nem lesz a másik véleményére, nem fogja egy filmről azt írni hogy jó volt, ha nem tetszett neki. ennek igen egyszerű oka van, ez pedig az, hogy az emberek nem a véleményüket írják le, hanem attitűdjüket, ami egy érzelmi és egy értékítélettel kapcsolatos részt is tartalmaz az egyszerű véleményen kívül, ezt pedig semmilyen racionális érvvel nem fogod felülírni attitűdjét, vagy meggyőzni az illetőt az ellenkezőjéről.

  kár is vitázni ilyen dolgokról. cáfolni legfeljebb egyes állításait lehet valakinek, vagy félreértéseket tsiztázni filmek, szereplők, történetek, pletykák stb. kapcsán.

  egyébként meg ha nem lenne ez a blog, akkor ennyivel i szeényebbek lennénk, szóval inkább köszi humannak a hírekét, meg isolda-nak és mammut-nak a kritikákért. :)

  leírok még egy észrevételt, aki akarja cáfolja: abból lehet tudni a blogot nézve, hogy jó egy film, tehát érdemes megnézni, ha “heves” vita alakul ki annak kapcsán, ésrengeteg a hozzászólás. lásd: tdk.

 89. Ja és human nem neked szólt a várd meg dvdn az eredeti hangot és utána írj kritikát mondatom. Semmi bajom a kritikáddal a filmről, jó dolgokat írtál. Ha téged akartalak volna oltani, már megtettem volna az előző x. kommentben amit a filmhez írtam. Elhiszem, hogy sok embert idegesít a szinkron (bár még mindíg nem értem miért), de engem meg igenis idegesítenek azok a kommentek amik tulajdonképpen a földbe tiporják a filmet és ezt nem hagyom, már ne is haragudj, ez nem kötekedés, nem lenézés, csupán vélemény.

 90. Elnézést kérek a káromkodásért human, valóban igazad van, nem kellene. Mellőzöm. Azért írok erre a blogra, mert tetszik. Sokat olvasom a postokat, tetszenek a kritikák. Valóban nem megfelelő hangnemben írtam aláírom.
  És dimitrij utolsó bekezdésével is maximálisan egyetértek, de ez valamelyest engem is igazol.

 91. [köszönjük a részvételt ha szerinted nem káromkodás az alábbi “Tényleg fasz kivan hogy ebben a kurva” – a szerk.]

 92. Türelmetlenül vártam a filmet az előzetes beharangozóknak köszönhetően…

  Csalódnom kellet.

  az alapötlet jó volt, viszont a szereplőkkel már volt némi hiányosság… szerintem.

  RDJ mindenkit lejátszott. Ő vitte az egész filmet.
  Tudom most belemehetnénk a magyar szinkron, meg a nem pontos fordítás, afroamerikai tájszólás nem hasonlít a magyarra, stb, de utálom az olyanokat, aki úgy ül le filmet nézni, hogy alig várja, hogy milyen apróságokba tud belekötni, amivel aztán marha okosnak érzi magát…

  Jack Black szerintem árnyékba vetődött ebben a filmben, nem illet oda.

  Ben Stiller hozta a szokásos formáját…

  Tom Cruise még mindig az egyik legjobb színész, bár annyira nem bontakozhatott ki itt, mint a főszerepes filmjeiben.. ökörködött egy kicsit.

  Alapjába véve szerintem ez egy jó film, egyszer nézhető, bár nekem csalódás volt.

  Ha értékelnem kellene: 10 / 7.

 93. “afroamerikai tájszólás nem hasonlít a magyarra, stb, de utálom az olyanokat, aki úgy ül le filmet nézni, hogy alig várja, hogy milyen apróságokba tud belekötni”

  Hát én a film gerincét adó alakítás (alakítás ugye nem csak a játék de a hanggal való jtászás is) magyarításába kötöttem. sztem kurvára nem apróság.

 94. Szerintem éppen RDJ magyarra fordított szövege és tirpákosított stílusa az egyik üde színfolt a filmben, ami szerintem a mai magyar szinkronok között ” újdonság volt ” legalábbis ritka, de gondolom Te erről többet tudnál mondani…, persze mindenkinek más tetszik, ( vagy éppen nem tetszik ) egy filmben. Ez egy dolog…

  Abban egyetértek, hogy ez nem apróság, de most komolyan: Te hogy szinkronizáltad volna és kivel?

 95. Megnéztem a filmet, és nem nevettem rajta. A sok “kurvaanyázás” sem emelt a film minőségén, ha egy kis csúnya beszédre vágyom akkor inkább megnézem a South Park-ot.
  Olyan feelengem volt a film nézésekor, mintha a Team America-t látnám előszereplős verzióban.

 96. Gabesz: a film sztorija szerint RDJ egy ausztrál színész, akinek fekát kell alakítania. Aki hallotta anno megboldogult Steve Erwing-et beszélni, az beláthatja, nagyon is illett a szinkronba a mucsai stílus.

 97. No megnéztem a MOMban inglisül. Bevallom, RDJ dumáinak egy részét nem értettem meg, de azért a nagyját igen :) De talán emiatt lett nálam 7/10… Így jár aki nagyon belelkesül a trailerektől :P – sokkal többet vártam. Persze jó volt, de…

 98. Hát először MOM parkban láttam mert én szinkronellenes vagyok, de hiába értem az angolt RDJ dumájából alig értettem valamit:( Kiváncsi voltam azért a szinkronra ha már ekkora megosztottság van úgyhogy most megnéztem szinkonnal…ÉS kellemeset csalódtam, ez sztem azon kevés filmek közül való ahol jó lett a szinkron.
  Ja és sztem RDJ miatt nem ez az utolsó alkalom hogy újranéztem az egészet:)

 99. És erre mondta azt az egyszeri psraszt, hogy tuti jó az eredeti, de szinkronnal is remek szórakozás a film.;)

 100. azért vicces olvasni, hogy azért nem ír lett rdj karaktere, mert az túl nehéz lett volna.

  viszont végre bányásztam egy eredeti hangos előzetest is és pláne nem értem a sírás-rívást rdj-n. más a hangja? jaj, igen, mert… szinkron. más szinkronizálja. nem lehet visszaadni? naná. de ő sem tudná visszaadni a szinkronhangot.

  aki szinkronnal nézi, elveszti az eredeti hanggal történő élvezés ódiumát. aki eredetivel nézi, az kimarad a szinkronból. fifti-fifti. nem sírni kell. várni.

  direkt kivártam a flame-mel:) nem a szinkron mellett vagyok, de ellene sem.

  “És soha az életben többet nem nézel Downey filmet szinkronnal.”

  jé, benne maradt egy typo, de whatever. ez nekem sírásnak tűnik. ennyire felsőbbrendű lenne egy színész?

  valahogy nem tudom elképzelni, hogy filmnél annyira számítana látatlanban a dolog. én sem nézném meg a charlie wilsont magyarul, mert visszaadhatatlan ps hoffman, de ha azt néztem volna, akkor semmi bajom nem lenne nyilván a magyar hanggal. de nem voltam fáradt. megnéztem angolul:)

 101. direkt nézel, vagy nem tudom mire gondolsz typonál. És direkt kivártad a flamet h feléleszd? szupi.

  Lehet hogyha az életben nem hallottuk volna Downeyt eredeti hangon (se itt se máshol) akkor semmi gond nem lenne a szinkronnal, amúgy megint csak ugyanazt írod mint eddig és ami akár igaz is lehetne de nem az, mert már ismerjük a színészek hangját valamennyire. És ahogy te nem néznél PSH-t magyarul (mert ismered a hangját) úgy a Downey is akár odavehető lenne. De a következő PSH filmet, mondjuk a Kaufmannost csak szinrkonnal nézd meg, aztán éltesd, whatever.

 102. most néztük meg párommal és tetszett,sírtam a röhögéstől néha.rég láttam olyan filmet amit végig röhögtem.
  persze a csúcs a dvd-lesz az eredeti hangokkal.
  tom cruise karaktere pedig nagyon kész.:)

 103. szinkron nekem is szívfájdalmam..

  a filmben kellemesen csalódtam.
  tom cruise bácsit meg sem ismerem, ha nem tudom..
  és a tánca..felejthetetlen.
  ill. jó a “trailer”ek az elején, főleg a szerzetesek románca..:D

 104. Sziasztok
  Nekem (nekünk) nem tetszett.. lehet hogy csak egy rossz nap volt, de mikor én néztem KB 8-an kimentek az első félórában… aztán már nem számoltam. Ha nem a fal mellett ültünk volna, mi is kimegyünk. Végig nem tudtam magam hova tenni…

 105. Nekem nagyon bejött. Téleg jobb lett volna felírattal de így is szétröhögtem magam ahogy az egész terem is. Nem igazán tudom az előbbi kommentelő történetét elhinni miszerint 8-an kimentek. Lehet valami budhista gyülekezet volt akik ilyet nem nézhetnek…

 106. Énis elég nehezen tudom elhinni,amikor én voltam megnézni az egész terem szétröhögte magát,velem az élen:D

 107. Tegnap néztem (éljen az 500 FT-os helyár!), és iszonyat milyen jót szórakoztam. Imádom az ilyen filmeket, amiket nem kell komolyan venni, már az előzeteseknél tudtam, jó helyen vagyok. Végig röhögtem a filmet.
  DVD-t mindenképp megveszem, kíváncsi vagyok az eredeti nyelvezetre is, de a szinkronba én nem kötnék bele (talán Stillernek lehetett volna a szokásos hangja, de így is jó volt). Egyszerűen imádtam.

 108. Nekem tetszett a “full retard” magyarítása. Meg úgy az egész film ki-bebaszott jó volt. Ben Stiller-nél se zavart, h nem a megszokott hangja volt, se Tom Cruise-nál. Mindenki nagyszerűt alkotott, és valószínűleg csak azokat zavarja a szinkron, akik 1. látták angolul, és hasonlítgatják, 2. tudnak is angolul. Én nem láttam eredetiben, tetszett a szinkron.

 109. “tudnak is angolul”

  Semmit nem jelent, RDJ beszédét úgysem értik meg, ezáltal egy rakás poénról lemaradnak. És nem minden szinkronszidó látta angolul csak szeretik verni a hisztit, mert ez most divattéma éppen, majd kinövik. Az életben nem lehet általánosítani, ez a szinkronok minőségére is igaz.

 110. Jaj, divat szidni azokat is akik szidják a szinkront. Nem igaz, hogy még mindig itt tartunk, komolyan, Balee. Biztos tutira nem érti RDj beszédét senki aki úgy akarta látni, mert tud angolul, tuti. Ez nem ugyanolyan általánosítás mint amit szerinted a szinkronszidók csinálnak. Nevetséges.

 111. Végre a mozi ünneplése kiváló okot adott nekem arra hogy a nagy nyári moziba járás utáni megpihenés végeztével újra meglátogassam a szeretet intézményemet és megsassoljam a nagyon várt de jócskán elhalaszgatott Tropic Thunder-t.
  Végig olvasva a bejegyzéseiteket elég nagy “Topic Thunder” alakult ki.

  Véleményem szerint egy 7/10-et megérdemel. az elején az előzetesek nem kis fricskát állítanak a kifigurázandó alanyok tükrébe és ez csak a kezdet. Mert tovább folytatódik az oltás a film további menetében.
  kicsit sok a vulgaritás benne de ez egyfajta pikáns izesítést add a filmnek.

  A hellboy-al ellentétben itt a szink újfajta értelmezést adott a filmnek. a tűrhető kategóriába sorolnám a tévedések/magyarra nagyon nehezen átültethető poénok, frázisok mellett is.

  Az “én” közönségem jól szórakozott rajta. bár kivonulok itt is akadtak. én mondjuk olyan vagyok hogy bármilyen xar vmi akkor is végég nézem, még a Vendome tér asszonyát is (na ez egy nagy tévedésem volt :)).

  Tom cruise nekem csak akkor esett le amikor a végén kiirták a nevét. na ez akkorát kongott nálam hogy még most is zug a fejem tőle.
  :)

 112. Ahoj:),

  már 5ödször nézetem meg, egyszerűen minden más most futó filmnél SOKKAL jobb!
  A KEDVENC!
  Szinkronnal és eredeti verzióban is imádom!
  Nekem a thai-feka szöveg bejött, végulis, így lehet a legjobban a gettoarcokat betájolni- nálunk a kisebbségről gondolják azt, hogy mind “osztan izét” kategóriás:P és mint ahogy a németek a törököket, mi a romákat tartjuk országunk feketéinek, szerintem belefért, én jót röhögtem mind az 5x:)
  Szeretem ezt a filmet úgy ahogy van, míg Zohannak az első 20 perce frenetikus, itt az egész megunhatatlan!

  Alig várom a DVD-t:)

 113. A szinkron nekemnagyon tetszet nagyon eltalálták. nekem az egyik legjobb film volt amit mostanéba láttam nagyon jó volt aki nem akarja megnézni magyarszinkronal az vegye meg dvd-n

 114. Jó film, és kurva jó szinkron. Nyavajgásnak nincs helye, mert ez bizony zseniális kategória.

 115. Szerintem tök állat a film! Ben Stiller eddigi legjobb filmje szerintem. A szinkront kritizálta pár arc, szerintem semmi gond vele. Ha kijön dvd-n én rákattanok, az tuti.

 116. szerintem nagyon nagy a film egyszerűen fenomenális nekem ez a nyerő a szinkron tökéletes és Downey szinkronja egyszerűen fantasztikus jó nagyon eltalálták az egyik legjobb film mostanában Tom Cruise a másik fantasztikusan jó arc a filmben zseniális mellékszereplő tökéletes az egész film

 117. nabazmeg, én nem hiszem el, hogy ez a film tényleg ennyi ember szerint vicces. KURVÁRA NEM VICCES. ez már egyszerűen le ment egy olyan szint alá, ami 12 éves kor alatt vicces lehet, vagy az olyanoknak, akiknek ötszázadszorra is vicces egy filmben, ha finganak. fantasztikus, remek gratulálok.
  nem azt mondom, hogy minden vígjátéknak mélyreható világmegváltó értelemmel kell operálnia, de amit ez a film produkált, az egyszerűen arcpirító. Elmentem megnézni, mert ha mindneki jót mond róla, akkor gondoltam, tényleg vicces lehet. Hát rohadtul nem az.
  Nem tudom meddig tartott a film, de a barátnőmmel egy óra után abszolut egyetértve kijöttünk a filmről.
  fos, húgy, szar. ennyi a véleményem erről a ‘műről’. komolyan.
  és bocs a sok káromkodáaért, meg azoktól akiknek tetszett..

 118. Hát ízlések és pofonok:). De sok filmet nézhetsz, ha ilyen mélyenszántó kritikáid vannak. Legalább kifejtenéd, mi a bajod vele. Mert a fingós dolog nem állja meg a helyét ennél a filmnél.(hehehe remélem meglesz a 200 komment XD) De már megint kötözködök, felteszem a kezeim, elnézést.

 119. A tipikus mozibuzi emberek filmje!:) de ez nem baj! szerintem ezta filmet és a humorát igazán azok tudják értékelni, akik jártasak a filmek világában. én két barátommal néztem meg a filmet és míg majdem megszakadtam minden jelenten, ők csak pofákat vágtak és puffogtak:( szivesebben néztem volna angolul a filmet, de majd dvd-n pótolom:) szerintem kalsszikus film lesz, ezek a mondhatok és színészek hatalmasak voltak:)

 120. Kurva jó ez a film!

  Mi bajotok a full retard párbeszéddel? Meg a szinkronnal?

  Két napja úgy köszönünk el egymástól a haverokkal, hogy “Sose nyomd full kreténbe!”

  meg “Szálkás vagy mint egy kárászraj”

 121. Elég meglepődve olvasom hogy mindenkinek mennyire tetszik a film. Szerintem szellemtelen, erőltetett abszolút rossz film. Igazi üresfejű amerikaiaknak való film, bugyuta poénokkal.

 122. A NE Szórakozz Zohan-nal film.
  Ez egy valami, amit leforgattak. Filmnek nem nevezném. Erőlködésnek inkább.

 123. Tom Cruise eszméletlen nagy, szarrá röhögtem magam minden jelenetén :D ( mellesleg jól átszabták a külsejét, csak a hangja alapján ismertem föl:) )

 124. Szerintem ez a film inkább szomorú, mint vicces. Amiket itt mások viccesnek írtak az inkább izzadság-, és fingszagú gyenge próbálkozás. Azt hiszem, hogy ez a film sose lesz az akciófilmek Horrorra Akadvá-ja, bármennyire is látszik az igyekezet, számomra rettenetesen műanyagnak tűnik. Pláne, hogy közvetlenül előtte egy Tarantino filmet sasoltam meg, ami felrakta a lécet… Főleg, amikor megláttam, hogy a másik egy Ben Stiller film… Így, a Zohanos blőd marhasággal együtt legközelebb kétszer meggondolom (inkább háromszor), hogy olyan filmbe belekezdjek, aminek valami köze van Ben Stiller-hez. Bár lehet, hogy ezt mégis megnézem eredeti hanggal, RDJ hangjára némiképp kiváncsi vagyok.
  (ui: igen, viszont például a panda, az oda…, az tényleg ottvolt:D, csak a sok ócska poén nálam teljesen megölte azt a néhány jót…)

 125. Ben Stiller szerintem korunk egyik legkiemelkedőbb tehetsége. Nem is úgy, mint színészt, hanem mint alternatív filmes szakembert tartom ritka nagy Zseninek. Ha nem lenne Ő és még pár másik ember, valószínűleg jó ideje mozit sem látogattam volna.

 126. Tudsz valami jó filmet tőle? IMDB profil alapján eléggé termékeny volt, ami igazából meglepett. Valószínűleg rossz filmeket választottam tőle, és őszintén szólva – nem tudom megmondani hogy miért – de mint színész nem túlságosan szimpatikus nekem. Ajánlhatnál valamit tőle, ahol nem színészként szerepel, és valamit ami nem ezen a zohan-féle vonalon mozog.

 127. Nem hiszem, hogy találnék olyan filmet, ami tetszene neked, vagy ami kicsit “könnyebben fogyasztható”. A Zoolandertől pl. sztem egyenese hányingered lenne, ha ez a film nem tetszett, holott személy szerint a vígjátékok mekkája az alkotás. Persze van néhány mainstream vígjátéka is, mely a popcornmoviek kliséinek megfelelően “poénos” mint az apádra ütök, de kezdésnek egy “Starsky és Hutch” vagy “Keeping the Faith”. Az előzőben a megszokott B. Stiller+O. Wilson páros alakít, míg az utóbbiban E. Nortonnal együtt játszanak egy nagyon aranyos filmben. Ezek alapján persze nem azért fogod szeretni Stillert, amiért én páratlan zseninek tartom, de ha az alternatív humora nem jön be akkor felesleges is erőltetni. nem azért írtam a kommentet, hogy ellentmondjak neked, egyszerűen csak ez a véleményem:)

 128. Hát akkor nem is nagyon erőltetem, mivel azt hittem ez a fajta stílus nála csak egy próbálkozás.

 129. hát ez kibaszott nagy film volt, downey jr. nagy volt, de tom cruise mindent vitt, hatalmas volt. london óta nem nem volt olyan film ahol ennyiszer újranéztem volna bizonyos jeleneteket egy nap.

 130. Végre valahára megnéztem én is. Mit ne mondjak ekkora hájp után többet vártam tőle :\ RDJ előtt le a kalappal, eszméletlen figura :D
  A kopasz dagadt übermenedzser ismerősnek tűnt…a végén esett le az állam hogy ő Tomkrúz! Bonyek nem ismertem meg :)
  Nekem nem jött be a film, valószínüleg a csunyabeszéd/fingás/stb miatt. És igazából konkrétan nem tudom megmondani mi nem tetszett. Olyan erőltett volt itt-ott. Stillert meg egyenesen utálom. 6/10 nálam.

 131. eljutottam végre eddig a filmig, tegnap este sikerült végignéznem, kellemes volt. persze az itteni posztok, meg a film kampánya engem is elkapott, így voltak elvárások, de azokat simán hozta.

  Spolieresen a véleményem:
  Stiller hozta a szokásos formáját, egy kicsit talán már kezd unalmasá válni a karakter. Downey elég komoly faszit hozott, vicces volt, ahogy az igazi (langyos) fekával szivatták egymást, és óriásiak voltak az eszmefuttatásai és aranyköpései(never gonna be a full retard, script reads me stb.). Balck sem volt rossz, sőt, elég jól hozta a karakterét, a kattanásai írtó viccesek voltak, meg a “gumicukorral” vívott kalandjai, annak hatásai. McConaughey is jó volt a WII-s idétlenkedéseivel, még az öreg Nolte is vicces volt a maga módján, de akitől teljesen készen voltam, pedig nem különösebben kedvelem, az Cruise volt. tudtam, hogy benne van, tudtam, hogy milyen szerepben, de az a hajszerkezet pár percre totál megvezetett. :) egyszerűen zseniális volt a faszi, kibaszott jól hozta a szerepet, találni sem lehetett volna jobbat, nálam nagyot nőtt az ázsiója.

  a sztori nem egy nagy durranás, de élvezhető, talán nem túlzás kijelenteni, hogy nem azon, hanem a jó érzékkel összerántott színészgárdán volt a hangsúly. nekem bejött legalábbis, így 7/10.

 132. A film nagyon faint, főleg Downey Jr. dumája tetszik.De a drogos J.Black is jó éd persze a Rekkenő folmek főszereplője Ben Stiller.Sokat röhögtem az egészen kurva jól sikerült!!!!!!!

 133. korrekt alkotás…
  …éjjel néztem és nem hagytam aludni az asszonyt felröhögéseimmel…
  nálam 10-ből-7

  (Tom Cruise-t ennyit káromkodni még nem hallottam…)

 134. Kész. Sírva röhögtem, elég gyakran.
  Szerintem mindenki jól tolta. Ben Stiller volt, aki nem tudott igazán pluszt adni az alakításhoz, de behozza a forgatókönyvvel (harmadmagával) és a rendezéssel.
  Tom Cruise-on csak pár mp-ig gondolkodtam, hogy ő-e valójában. Első látásra felismerni véltem, aztán elbizonytalanodtam, mert nem olvastam róla, hogy szerepel benne, de aztán megbizonyosodtam. :)
  Downey Jr.-nak nagy virtuális taps, kb. akkora, mint Tony Stark-ért. Nem tud hibázni.

  Szöveg 5*. Egyébként 8/10 a film.

 135. elöször rohadtul bejött a film másodszórra már untam.lehethogy ez a film egyszernézhetö filmek közé tartozik?

 136. Hááát, szvsz nem. Viszont eddig csak egyszer tudtam megnézni. Majd, ha megnézem újra, kiderül, legalábbis számomra.

 137. én félig már újranéztem, tökre érthető eredetiben is Downey, nem tudom mit ment a duma, hogy egy szavát nem értenénk a délies akcentusának.

 138. meglepődtem hogy ilyen jó pontszámot ért el nálatok ez az erőltetett, alpári “humorú” tucatfilm..
  a többi amcsi paródiafilmmel (horrorra akadva, Meet the Spartans) mehet a kukába

  azt hittem hogy egy jó filmajánló oldalra (blogra) találtam, de úgy tűnik tévedtem.

 139. 3,5-szer láttam (2-szer moziban) és még mindig végig röhögöm, isteni ez a film, tényleg.
  “Én a szerepben maradok a dvd audió kommentárig” :D

 140. Elsőre annyira nem tetszett, hogy csak na. Erőltetettnek találtam, fájt minden jelenet és szöveg, de másodszorra valahogy a kedvenc filmjeim közé került. 4 nap alatt most nézem kb hetedszer. Kegyetlen. Aki azt írta, hogy sokat káromkodnak benne, szerintem másik filmet látott. Ebben alig káromkodnak, mondhatni, egyáltalán nem. A magyar szinkron isteni, főleg Osiris karaktere :D Meg ez, hogy jámbor Jack, ez már önmagában egy agyhalál :)Szóval hatalmas.

 141. Hm, én azt nemértem hogy a most kiadott dvd-n mi a jó istenért van tájszólásra fordítva a magyar felirat meg totál lebutítva? Nem elég hogy a magyar szinkron olyan lett amilyen de hogy a magyar felirat is ilyen ótvar szar legyen….

 142. a magyar szinkronról annyit h most vágtam ki magamnak csengőhangnak a dvdből azt a részt amikor a tábortűznél RDJ meg a sunalés kölyök dumálnak és kiderül h homár a csávó

  szakadtam végig. qrva nagy film.

  bocs az alpári megfogalmazásért de most kellett

 143. Nekem rohadtul bejött a film, rég láttam ilyen jó vígjátékot! 10-ből 10-es nálam.Downey Junior és Cruise volt a legjobb arc de az egész szuper volt. Kevin James új filmjére vagyok kíváncsi (Mall Cop),szerintem jó lesz!Ja a másik dolog: ennyire nem tudjátok elviselni a mások véleményét?Miért kell állandóan fikázni a másikat?Persze tisztelet a kivételnek!De ez az én véleményem.:)Boldog új évet mindenkinek!!

 144. nekem ez a film 10/10 a szinkronok nagyon odavágnak…pedig én általában az eredetire szavazok…((bár SINKOVITS IMRE (Isten nyugasztalja) minden eredetit felülmúlt *.* ))

 145. nekem 10/15 azaz 10ből 15.. :) nekem iszonyatosan tetszett így is és úgy is..mind a két nyelvnek megvan a maga varázsa..
  pl. a ne stresszőjé rendbegyün helyett sokkal jobb az ain’t nothun’ but a thang..
  de pl a went home empty-handed helyett mennyivel jobb már,h : Oscár bácsi meg nem gyütt.. :))
  nekem iszonyat bejön a szinkron,pedig én is angol párti vagyok..
  de igazából vicces,h ezen megy itt vita..egy ember leírja ide a FŐVÉLEMÉNYT..aztán jönnek rá az igenlő meg a nemleges válaszok..ugyanmind1..de én sem tudtam megállni :)
  és kár,h nem robert downey jr. fogja kapni az oscart… :(

 146. Mondjuk tök jól elbeszélgettek a szinkron vs. eredetihang dologról. Ja, a film….hmmm…biztos jó az is.

 147. szinkron nem is volt rossz, sőt. nem tudom miért kellett erre ekkora részt szánni. a felháborodós részben meg totál nem értem mi a bajod, szinkronnál is kurvajó volt. hülyeségekbe belekötni az a noszensz.

  nálam csak 3,5/5 a film, a végén túl sok az akció, kevesebb a poén, kezdett leülni, vártam már a végét.

 148. Nyáron elkedtük nézni, de nem igazán jött be a film stílusa, bár láttam benne az ötletet. Lehet, angolul is megpróbálom egyszer, hátha úgy más a hangulata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.