Speed Racer

Na megnéztem ezt is, elmaradás ugye, és én azt nem tudom a stúdiónál miért nem küldték ki a Wachowski tesóékat füvet vágni vagy valami ilyesmit, ahelyett, hogy hozzájuk vágtak volna rengeteg pénzt. Ezt úgy mondom, hogy a film tetszett. Rendben, van két és fél jó filmjük, a Fülledtséget természetesen beleszámítva, de ez olyan “szeretetprojectnek” tűnik részükről amikhez a stúdiók csak 50-60 milla körül szoktak hozzájárulni, nem pedig annak a duplájával (plusz marketing, 170 milla körül lehetett a számla végösszege).

A Speed Racer főszereplő meg a kocsija

Hogy miről szól? Unalmas kérdés? Na mindegy, most nincs kedvem jobb kezdést írni a történethez, mert hát abban a film abszolút nem erős, de mivel gyerkőcökre tervezték (félre) így ez nem annyira meglepő. Azért jegyzem meg hogy félre, mert a fő irányt egy kis részvényekkel való manipulálás adja, ami nincs 7 évesekre tervezve. De visszább ugrok picit, szóval a film első negyedében megtudjuk, hogy Speed Racer (a név milyen már) bátyja meghalt versenyzés közben és Speed ezért versenyez eleinte, aztán természetesen a saját útját is meg kell találnia. Szerintem ez elég is lett volna plotnak és akkor a film bele is fért volna mondjuk másfél órába, ezáltal jobban gyerek cucc lehetett volna. Itt a stúdió erős keze hiáynzott, mert a tesók kicsit túlságosan is benne voltak ebben, szeretetproject ugye, és nem láttak tisztán.

Viszont ha a hosszúságon túllépek, akkor ez bizony baromi jó és komolytalan szemrágógumi volt. Egy hideg pohár málnaszörp és már lehetett is nyomni a playgombra. Bevallom, hogy kellett vagy 30 perc mire nem idegesített a kocsik fizika nélküli mozgása, de utána szinte már izgulni is tudtam a versenyeken. Ami kilógott az a sok odavetítés, zöld hátteres jelenet. Még ha jó is volt a CGI, akkor is valahogy bénán volt mögéjük vetítve. Viszont mivel ennyi pénz volt ebben a projectben, így simán elképzelem, hogy direkt volt ilyen. Tudjátok, amikor a háttér valahogy nem úgy mozog ahogy kéne neki, és nem úgy van elmosódva. Sokszor láttuk már, kizökkentő picit. De mondom, az agyonszínezett látványvilág végülis bejött.

Speed Racer és a dollárjelek

Amit viszont nem tudok megérteni, hogy ezt hogy vehette komolyan pár színész. Volt olyan aki viccesen túljátszott, az odáig rendben, de amikor komoly arccal beszél Speed Racer anyja vagy a szerelő vagy Racer X (Matthew Fox) olyankor mindig csak vigyorogni tudtam. És hát John “i was in f*cking Nam” Goodman is komolyanvehetetlen volt. Ennek ellenére a film végére meghozták a versenyek az izgulást és katarzist. Amúgy Emile Hirsch szokás szerint jó, már amennyit kellett itt színészkednie, és hát Christine Ricci meg gyönyörű, megint beleszerettem majdnem.

Speed Racer értékelés

Őszintén szólva nem nagy film, de a sok eyecandy és Christina Ricci mégis (épphogy azért) felkerekíti 7/10-re a kölköknek való versenyfilmek kategórájában. A magyar címet viszont hagyjuk, mivel Speed Racer a főszereplő neve, miért kellene oda egy totál turbó alcím? Ez továbbra is wtf.

29 hozzászólás a “Speed Racer” bejegyzéshez

 1. egyetértek az értékeléssel. nem kiemelkedő, de szerethető moziról van szó. a pontszám is reális.

 2. Épp a napokban néztem én is, és hát nagyon bejött. Nagyon-nagyon jó látvány, kellemesen idióta karakterek (pont illik a világhoz), Christina … kell ennél több? Kicsit egyébként olyan Pushing Daisies-es érzésem volt közben, bár csak a látvány miatt. 8/10, többszörnézős nekem.

 3. Szerintem meg pont az a baj vele, hogy rövid lett és némely szál elég gyengén van kidolgozva:)

 4. Nekem nagyon tetszett ez a film, persze valahogy meg tudom érteni azokat is akik pocskondiázzák, hiszen – valljuk be – nem egy mindenki számára fogyasztható filmről van szó. A látványvilág az szemkápráztató volt, az autóversenyek fantasztikusak, annyira hogy már a vége felé a szék szélén ültem, majdhogynem le is estem. :) DVD-n tuti beszerzem majd! Nekem lazán megvan egy 10/10

 5. és, igen. íme a film, amit mindenki fikázott, de senki nem látott anno.

  valami 2-3 ezer nézővel nyitva az első héten, gigantikus bukás volt itthon, pedig tényleg nem gáz annyira.

  na, nem mintha 4-5/10-nél jobb lenne nálam (szinte mindig human mínusz kettő vagyok, megfigyeltem, főleg, hogy tíz-per-kilences filmet évek óta nem láttam), szomorú is voltam, hogy ennyire elcseszték az SR-t. na nem nekem, hanem a gyerekeknek, akik szerintem egy kukkot nem értettek a gonosz motivációjából…

 6. Én is pont most vasárnap néztem meg. Miután sikerült magam túltenni magam az első 20 perc sokkon, hogy valami “Kémkölykök2 filmet kapunk, majommal és rajzfilmmel, egészen elélveztem az egészet, és most ott tartok, hogy szívesen újra is nézném.

 7. Az értékelés jogos. Szerintem is 7/10.
  Az egyetlen bajom hogy Watchovskiéktól többet vártam volna…Igaz azt nem tudtam hogy ez egy elsősorban gyerekeknek készített film. (Részvénymanipuláció,piranhák stb. WTF?!)

 8. én múlt csütörtökön vettem elő, és szintén pozitívan csalódtam benne. kicsit sajnálom, hogy nem moziban néztem igy utolag :S Sok izgalom nem volt benne, sőt, de a történet meg a látványvilág azért vitt magával.

 9. Nekem tetszett! Jók voltak a verdák, a versenyek, a tájak. Történet szempontjából a film nem erős, de engem nem zavart, popcornmozi…

 10. Csak nekem van az az érzésem hogy ezt bizony a bukás ellenére is folytatni fogják (remélhetőleg jobban)?
  Mellesleg az utolsó verseny nagyon ott volt, addigra az ember hozzászokott a nyalókareklám színvilághoz és marhára élvezhető lett a verseny)

 11. Sok neki az a 7 pont, ezt most eljoszivuskodted szerintem:) Ez a film egy nagy rakas sz@r, viszont volt ra penz, igy csillogo-villogo szar lett. En anno beultem ra moziba, pedig szinte biztos voltam benne, hogy nem csalodom majd kellemeset. A sok rozsaszintol meg az egyes “szineszek” “alakitasatol” a hanyas kapkodott…5/10

 12. nekem is bejött a film, 7/10 reális. Riccsi csaj egyre szebb. A film végén a stáblista alatt mennyire jó már az a zene! (Ali Dee and the Deekompressors tól a Go speed racer go (film version) :) tutti!

 13. Nálam ez a Speed Racer holtversenyben a Wanteddel és az Esemény című filmekkel első az ÉV LEGROSSZABB FILMJE versenyében.

  Komolyan ezt a három filmet elrettentő példaként kéne mutogatni a rendezői szakon tanuló jövő generációjának!

 14. tök igaza van winnie-nek, én már 2x belenéztem de nem bírom rávenni magam, hogy megnézzem…és most, hogy csak úgy megnézés nélkül fikázok…hogy jutottak idáig, pedig a fülledtség a top kedvencekben benne van.

 15. bitlisz: abban van igaza winnienek, hogy te is megnézés nélkül fikáztad most. vagy abban van igaza, hogy alapvetően nézhető film?

 16. Én nagyon sok negatív kritikát olvastam róla, mielőtt megnéztem volna, de poztívan csalódtam benne. Egy 7/10-et abszolút megérdemel.

 17. Én asszem 6/10-et adtam rá, de tetszett végülis. Egy kicsit mondjuk már szinte émelyítő volt néhol a sok szín :) Tényleg azért a pozitív csalodás megvolt nálam is.

 18. Ritka gagyi film, nem egyszer több kilóméteres mélységekbe merül alá (kisgyerek+majom). Na meg szerintem a látvány se volt túl nagy szám. Fárasztó egy vacak, alig bírtam végignézni :)

 19. Én kellemesen elszórakoztam rajta. Látszik, hogy szívükön hordták a projektet, és meg kell hagyni nagyon babára sikeredtek a versenyek. Egyszer érdemes mindenkinek bepróbálni.

  7/10

 20. hát nem rosszz….bár a mátrix csoport most másban mutatkozik…
  10-20 év mulva kiváncsi leszek h mi lesz az utóélete….szerintem bennne lesz akkor top 200ban…maradandó színvilág stb….szreintem 10/8

 21. “Komolyan ezt a három filmet elrettentő példaként kéne mutogatni a rendezői szakon tanuló jövő generációjának!”

  teccenek ezek a bölcs szavak… LOL

 22. Én is most néztem meg ezt a filmet. Számomra is kellemes csalódás volt. Emile Hirsch az Út a vadonvba c. filmben zseniális volt, itt tényleg nem kellett összetörnie magát, de azért jó választás volt a szerepre.

  Tényleg nem kéne úgy fikázni, h az illető nem is látta adott filmet, szánalmasnak tartom!

 23. En erre egy 2,5/10et tudok kiutalni, de elhiszem, h sok embernek tetszik. En spec nem szeretem az ilyesmit, szoval no offense, de nekem nagyon nem jott be.

 24. 9/10.
  Valóban volt egy kis “beleszokási” fázis az elején, de aztán vitt magával a történet meg az eszetlen száguldozás, ahogy tolják és tolják nekik a verdákanak. Asszem volt egy egy apró kis könycsepp jellegű folyadéktermelődés szerű valami is a balszemem sarkában, amikor megvolt a végén átéltem a katarzist. Már nem is emlékszem mikor volt ilyen utoljára.
  Nekem simán bejött, pedig rengetegen fikázták már elött, hogy igyxar meg úgyxar, de nem volt igazuk :) Krisztináról meg ne is beszéljünk, a lagymatag lassú jeleneteket ő édesítette meg számomra :)

 25. uhm, ja, nem figyeltem, de mind2 igaz.
  Lehet, hogy így is maradok.
  2x nekiálltam, de másodszor is max kb 50 perc után adtam fel…ekkora…rt. Sorry.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.