Dan és a szerelem (Dan in Real Life)

Tavaly jött ugye Steve Carell a borzasztó Minden6ó kettővel, meg egy kicsit a radar alatt repülve ezzel a Dan in Real Life filmmel. Ez már jobban illett a profiljába, de sajnos meg sem közelíti A család kicsi kincsét. Na jó, igazságtalan arra a szerepére visszautalni mindig, de hát az annyira jó volt, hogy nehéz elfelejteni, főleg ha egy hasonlóan hangulatos független filmben tűnik fel megint.

Dan és a szerelem, meg a lánya tangabugyija

A történet annyi, hogy Dan felesége vagy 4 éve elhunyt, így egyedül maradt a 3 lánygyermekkel, hogy felnevelje őket. Vagyis ez az egyik alappillér, a másik pedig az, hogy a nagy családjával minden évben együtt töltenek egy hetet a szülőknél. Tehát egy lakásba zsúfolva az öregek, Dan meg a 3 lánya, kettő bátyja, azok közül az egyik már házas, szintén gyerekekkel. Meg van egy nővére is, aki szintén házas és szintén gyerekekkel tűnik fel. Csak azért írtam végig, hogy lehessen érezni mekkora család jön össze egy faházban, mivel ez adja a film hangulatát. A bonyodalmat meg egy hölgy, akivel Dan a hely könyvárusnál fut össze, flörtöl vele, aztán kiderül hogy a szingli bátyjának (Dane Cook) a kiszemeltje. A cselekmény kibontását meg talán megnézitek.

Hangulatosra sikerült a film szerencsére. Mondjuk volt benne pár tipikusan Carellesen kínos poén, amiért az Office-ban sokan imádják. Itt a filmben nem ütöttek annyira, de annyi baj legyen, hiszen azon kívül is akadt szórakozni való. Az egészhez egy baromi jó soundtrack társult, meg azért elég sok mosolygás. Furcsa, hogy egy ilyen kellemes film, aminek láttam a trailerét, ennyire el tudott sikkadni. Mondjuk jó pár kritikustól olvastam negatív kritikát róla (vagy csak pont azokba futottam bele), de imdb-n egész jól áll, bevételileg is 50 milliót besepert, pedig a szinte végig 1 helyszínen játszódó film valószínűleg nem került sokba.

Dan és a szerelem értékelés

Szóval én egy 6/10-et adnék rá. Belefeccölt perceket egy pillanatra nem bánom, pár év múlva meg majd újranézhető lesz simán.

20 hozzászólás a “Dan és a szerelem (Dan in Real Life)” bejegyzéshez

 1. Nagyon jó film volt!
  Az a főerénye, hogy nem akar többnek látszani, és egy szerethető, vicces, megható igazi film gyöngyszem felnőtteknek.
  Carell sokkal viccesebb itt, mint az ugyanebben az évben készült Mindenható folytatásában!
  …no meg a Get Smart-ban…
  KÖTELEZŐ FILM 9/10

 2. Nekem is nagyon tetszett, láttam kb 2 hónapja én is, és simán 8/10. Érdemes megnézni!SC eszméletlenül jó benne!

 3. Aranyos film, de muszáj levonnom Dane Cook miatt, mert egy tehetségtelen tenyérbemászó ripacs. Hál’istennek itt nem olyan sok a csávó szerepe, úgyhogy nálam 6,5/10

 4. “Sajnos sztem gyenge lett… nálam csak 5/10.”

  izé… gyenge és 5/10? nem csúszott el egy kicsit a mérce? azért a közepes filmek, amiket iszonyatosan meg kell becsülni, nem kéne,hogy “sajnos” jelzőt kapjanak.

  amúgy szerintem is kellemesen hangulatos film. nem vált világot, de olykor a középszer is belefér. 5/10.

 5. Nekem bejött a film 8/10-re.

  A kínos táncolós jeleneten szakadtam a röhögéstől.
  (Amúgy az 5/10 már nálam is szart jelent. 6/10 az átlagos.:))

 6. maganvelemeny, de szerintem carellnel az office az etalon

  azert dane cookra nem mondanam, h tehetsegtelen…

 7. Szerintem nagyon szép és valóság közeli ahogy a 2 főhös közötti interakciót megmutatja, kevés az ilyen az amerikai filmben. ezért 8/10

 8. Carell azért a szűzben sem volt gyenge, és mivel előbb láttam mint a család kicsi kincsét, jobban megfogott az ottani kissé retardált szerepében. emlékszem hülyére röhögtem magam. Ez nyílván teljesen más víz, de ott felkeltette a kíváncsíságom, h egyszínterű, mint egy kamaradarab, vagy mint egy sitcom.

 9. Úgy látom mindenki pontoz, hellyel-közel, úgyhogy én sem maradok ki a jóból, nálam sima 8/10. Hangulatos kis film, és én is megnézem majd még később az biztos.

 10. :) elöször is kösz human h cikkeztél róla mert vszeg soha nem néztem volna meg.

  másodsorban meg nem értek egyet veled, prsze ez izlés dolga. simán veri sztem a család kicsi kincsét, de igen nálam az nincs egyáltalán toppon.

  tovább megyek sztem az elmúlt évek egyik LEGJOBB feel-good mozija. hihhetetlen módon elvannak találva benne a szituációk, a karakterek meg pont normálisan átlagosak – emiatt annyira emberiekké válnak, annyira hihetőek lesznek h szinte él a film. Carell, Binoche, még Cook is, meg a többiek úgy voltak a helyükön ahogy kell. az OST is lazán adja magát. egy ilyen anyagba nem kell több. ennyi pont elég.

  szinte mindenkinek ajánlom. 8/10. ha a hangulat is betalál – akkor simán 10/10 ;)

 11. “ha a hangulat is betalál – akkor simán 10/10 ;)” ez persze a klasszikus Mammut féle AVP2, “feeling” 10/10, de én is simán vállalom, engem eltalált ez a sztori;)

 12. human: ezt elfelejtettem megemlíteni: távol álljon tőlem h a kritikádba mászok, de

  Spoiler

  “aztán kiderül hogy a szingli bátyjának (Dane Cook) a kiszemeltje.” ezt a poént biztos leakarod lőni?? mert erre szerencsére nem emlékeztem mikor néztem a filmet, de ez is volt a jó.

 13. kicsit off:
  én most kezdtem csak el nézni a The Offce-t. az vmi hihetetlen h mennyire más karaktert tud hozni Carell ott, mint modjuk a 40éves szűzben, a Család kicsi kincsében vagy akkár itt a Dan-ben. jó persze tök más filmekről van szó, de az az embertelen túskóság, köcsögség amit az Office-ban nyom..:) hát fényévek ehhez a Dan-es szerephez képest. na mindegy, csak vicces ez így..

 14. Nagyon szép és vicces film. Mindenkinek ajánlom, szerintem ezerszer jobb vígjáték, mint egy Tropic Thunder, és hosszú idö után az elsö családi film, amitöl nem hánytam. 8/10 és köszönöm a tippet human.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.