Heti mozibemutatók: szept. 11.

Az a helyzet, hogy ha idén egy magyar filmet akartok véletlenül támogatni, akkor inkább a jövő heti bemutatókat várjátok ki vele, mert akkor jön A nyomozó a mozikba. Ezzel azt akarom mondani, hogy a Deltát csak akkor, ha a nyomozót is támogatjátok egy-két fővel.

 • Afrodita álma (Jas sum od Titov Veles) – aki látta szóljon pár jó szót.
 • Állati szerelmek (Les Animaux amoureux) – dokumentumfilm az állatok szerelméről.
 • Dan és a szerelem (Dan in Real Life) – tegnap írtam róla kritikát, egyszer simán nézhető kínos vígjáték-dráma.
 • Delta – Mundruczó Kornél filmje.
 • Szerelem magyarázat nélkül (En karlighedshistorie / Kira’s Reason: A Love Story) – ööö? Dán családi dráma, engem nem hozott lázba.

Mellesleg 911 van és a Shield tegnap kifigurázta az alkaida-parát.

human
írta
2008. 09. 11. 15:44
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: szept. 11.” bejegyzéshez

 1. egyetértek, sőt, legalább 3 magyar filmet fogok támogatni “idén”. ahogy tavaly, tavalyelőtt meg azelőtt is támogattam nem 1et… eh, nagyon utálom ezt a burkolt magyar film-fikázást. a magyar filmek többsége (!) nem érdemli meg, h leoltsák őket. még az újak sem.

 2. deltáról ugye tudni illik, hogy bertók lajossal jó sok elkészült belőle, amikor meghalt – így mundruczó lajkó félixszel forgatta újra az egészet és teljesen más film kerekedett belőle. az eredeti jobban érdekelt volna, de mundruczó, hiába a sok díj, sosem lesz olyan, akinek a filmjeit kommentek közt agyondicsérnék:) lila.

  de itt a régi delta ütős képei, az operatőr kirakta a portfóliójában. rém hangulatosak. http://www.dop.hu/movie.html (a felrobbanó épület utáni 1-2 perc az.)

 3. Az a furcsa, hogy az eredeti Delta képileg mennyivel hatásosabb volt. Vajon miért változtattak ennyit a hangulaton, amikor újraforgatták? Plusz miért ilyen igénytelen a posztere (ezekkel az elmosódott szereplőkkel)? Művészkedés?

 4. A nyomozot erdemes megnezni, nekem tetszett. Deltara meg kivancsi vagyok mar..
  Dan meg megcsak most ert ide???

 5. “Erre a Deltára érdemes elmenni? Az előzetes alapján nem tudom eldönteni, hogy milyen lehet.”

  csak akkor nézd meg, ha nyitott vagy. hiába a cannes-i díj, mégis csak egy mundruczo-film.

  az eredeti delta nekem is jobban bejött volna, az nagyon más lett volna mint ez. egyszerűen a főszereplő kiléte az ilyen szerzői filmeket nagyon el tudja vinni. bertok teljesen mas, mint egy lajkó félix.

 6. Úgy tudom hogy az eredeti változat is ki lesz adva valamilyen formában.
  Mundroczó egyik interjújában mondta hogy a hiányzó jeleneteket animációkkal egészítik ki majd ( most nem feltételnül CGI-ra kell gondolni)

 7. Delta jo film, de tuti nem atlagos popcornos mozibajaroknak, jol irta winnie, aki nyitott, meg szereti az ilyesmit, az nezze, mas meg kerulje ez jo messzirol.

 8. na most kész lettem, megnéztem ezt az eredeti Delta klippet, és készen lettem teljesen. engem is érdekelt volna az a verzió, és egy kicsit most bánom, hogy egy másik verziót leszek kénytelen megnézni majd. a robbanó épületből kiáramló por visszafelé vetítve az valami zseniális. nagy kár…

  (mi a zene alatta? több filmből rémlik, de nem ugrik be…)

 9. Én nézek sokféle filmet, többek között Tarr Bélát is, szóval gondoltam elmegyek a Deltára, mégis, hátha..

  Hát kurvaszar, el ne menjetek, megint a tipikus “magyar film” – nagy hallgatásokkal, semmi tartalmommal. A színészek annyira rosszak, hogy az már hihetetlen…a képek szépek, de ez kevés 100 percre.

  Sajnos megint csalódni kellett..
  na mindegy. lassam megszokom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.