Kurva sok pénzt kap Pókember

Úgy néz ki Tobey Maguire 50 millió dollárt kap a Spiderman 4-5-ért. Ez hatalmas összeg. Oké, van olyan színész aki keresett már ennyit, nem vitás, de ne feledjük el, hogy Tobey eddig nulla filmekben játszott. A Spidermanen kívül egy nagyobb kasszasikere sem volt.

Rendben, a Wonder Boys-ban jót alakított egy kis szerepeben, tényleg nem a színészi kvalitását kérdőjelezem meg (bár Spidey 3-mat nézve..), hanem egy kis szerepekben feltűnő (és a Spidey 1 óta sem futott be másban) színésznek ez bazinagy összeg. Meglepő. Mondjuk eléggé durva tárgyalási pozícióban lehetett, hiszen nélküle is lenne talán Spiderman 4, de akkor a Sony nem érezné alapban, hogy siker lesz, nagyobb lenne a kockázat.

human
írta
2008. 09. 19. 22:00
megjelenés
66
hozzászolás


66 hozzászólás a “Kurva sok pénzt kap Pókember” bejegyzéshez

  1. Szerintem nem hogy nulla filmekben játszott amúgy is egy nagy nulla a gyerek. Plussz az eddigi 3 Pókember film a képregény meggyalázása…

  2. Azt a….mindenit. Hát ez eléggé durva, mert mondjuk egy átlag film kerül 150 millába (plusz reklám meg ilyesmi) és ez hát ugye izé….annak a HARMADA. És ráadásul pókembert sosem ő játssza..wow

  3. A Pleasentville az egyik kedvenc filmem, szerintem nagyon jól alakít benne. A Pókember 3-nak pedig a forgatókönyve volt a siralmas, nem tehetett róla a gyerek hogy eljátszhatatlan volt a szerepe.

  4. Macguire nem színész, amit a vásznon művel az egy nagy szar. Esküszöm, ha más játszotta volna el a filmekben Pókembert sokkal nagyobb siker lett volna.

  5. Csak hogy jól értsem, összesen kap 50 misit a 4-5ért, vagy 50/film?
    Pleasantville pedig tényleg jó film nem volt abban se rossz.

  6. forgatás után azonnal visszavonulnék, rendeznék egy-két gigabulit, meghívnám az összes befolyásos és/vagy dörzsölt gurut, meg azokat akik osztják az Oscart, néhány év múlva megvárnám a megfelelő ajánlatot, hatalmas comeback, aztán nyugodtan várnám a díjszezont

  7. szerintem eléggé érthető hogy a két filmlért összesen. de miután kommentbe már valaki beírta, utána még rá is kell kérzdeni.

  8. A film költségvetésének nagy részét az ismert szinész fizetése teszi ki. Nem meglepő a nagy összeg.

    Jó ügynöke van :)

    Chris Tucker a Csúcsformában 2 és 3-ért kapott 45m USD-t.

  9. Csatlakozom az elottem szolokhoz: Tobey Maguire jateka szerintem is egy rakas szar. Akinek meg tetszik, az nezze meg a 3. reszben azokat a kepsorokat, amiken a rosszgyerek Peter Parker feketeben csettintget a csajoknak. Sz.a.n.a.l.o.m. A Pokember nem Maguire miatt lett kasszasiker, hanem azert, mert Pokember.

  10. “Chris Tucker a Csúcsformában 2 és 3-ért kapott 45m USD-t.”
    Na ez számomra meglepőbb, mint Tobey 50 millája. :D Meg ráadásul az akkor még többet is ért.

  11. Nem csak a pénz a lényeg ebben a szerződésben, vannak kikötések, hogy a forgatás alatt lehet a családjával is.

    Sony tényleg belement mindenbe, hogy megtartsa.

  12. A Seabiscuit-ben szertintem tényleg nagyon jót alakít (nekem a Cider house rules-ban is tetszett), de a Pókember 3-tól és az ottan P. Parkertől a falramászok… az tényleg gáz

  13. “Peter Parker feketeben csettintget a csajoknak.” :DDDDD
    Jézus, az a rész a film mélypontja, szerencsére annál lejjebb nem tudtak menni :) Amúgy arról nem a színész tehet sztem, hogy ilyen szarokat írtak neki, nem hinném, hogy lett volna beleszólása a forgatókönyvbe.

  14. ” “Chris Tucker a Csúcsformában 2 és 3-ért kapott 45m USD-t.”
    Na ez számomra meglepőbb, mint Tobey 50 millája. :D Meg ráadásul az akkor még többet is ért. ”

    Chris Tucker hatalmas arc amerikában, a 45 milla sokkal indokoltabbnak tűnik, mint ez az 50, de felesleges azt vitatni, jár-e neki vagy sem, a Sonynál bizonyára mindenkinél jobban tudják, mit csinálnak.

  15. Heistmonkey: az imdb szerint 1999-ben kötötte a New Line-nal, ami tényleg nem tegnap volt :)

    Asszem a wikipédán volt annó fenn a legtöbbet kereső szinészek és fizetéseik.
    Bruce Willis volt az 100m-val az első (Hatodik érzék). Persze ebbe benne van a fizetésen túl a bevétel és a videókölcsönzés egy része is.

    Röhej, hogy ilyen összegekkel dobálózunk (vagy legalábbis én), miközben 50m dollárból leforgatható egy vagy két nagy költségvetésű európai film .

  16. Bocs Human nekem a hírből nem jött le egyértelműen amikor a kommentet megírtam PancakeSpeedyé még nem volt kint, mint látod 3 perc eltérés. Nem kell rögtön leharapni a fejem:)

  17. Sztem a viszonylag független, kisköltségvetésű filmjeiben (Jégvihartól-Wonder Boysig) tetszetősen és jól alakított, aztán sajnos elkurvult a komersz felé, az első Pókemberben még jó volt látni, a másodikban maga a film volt nézhető, a harmadik már katasztrófa és a 4-5 50m-ért?

  18. Ha van 1 kis eszük akkor a pókember sztorit elviszik az első sztem igazán jó sztori felé, ami az új Pókember játékban van, az pedig a Web of shadows és a szimbionták megszállják a földet és csomó emberre rámásznak és Rozsomák is feltűnik a sztoriban hogy segítse a Pókembert, majd őt is bekebelezik a szimbionták.

  19. Jó neki. Nem láttam egyik pókembert se. Sőt, az elmúlt évek szuperhős-pestiséből is csak a Batman filmeket, de a Beginst is csak a Dark Knight miatt. Valahogy nem hiszem, hogy sikerülne hasonlót dobni a 4-5 részek valamelyikével..

  20. úgy eltudom képzelni a sztitut..

    -te tobi, nem akarsz még egy kicsit falon mászni?
    -ajmá, neem.. tökuncsi má..
    -de tobi, figyejjé má. 30milláért sem?
    -30milla dodó?! áh.. faszom, megint felkell venni azt a röhejes sztreccs pizsamát? tök buzis!
    -de tobi, az a póókember cucc, nem buzis! mindenki egyre jobban komázza. de jó.. figyejjé kapsz akkó..mittomén 40gurigát!
    -tcaa, Oscar bácsi el fog menni, ha túl komolyan veszem a pókos cuccot, tudod! meg hát a család..és mi lesz akkor az értékes filmeimmel?.. mennyit is montál?
    -de tobi, várjá.. hogy milyeiddel?? na mindegy, figyejé de mot má télleg, 50millió u-s-a-dollár. Oscar bácsit meg majd megtapsolod a kiosztón.
    -hohh, 50millió dodó..nemistudom nemistudom nemistudom…
    -bazzeg tobi 50millió, pókemberes bögrét ne adjunk?

  21. Nekem inkabb South Park-os flash-em tamadt:
    ‘..alkut kossek az ordoggel 50millio dollarert,vagy levagjak a peniszem? alku,vagy levagas?..’ Meg nem mondom,melyik reszben mondta ezt cartman :)

  22. nem tom mit kell ezen itt felháborodni meg fikázni ezt a srácot. korrekt. spiderman-t még human is eljátszaná :D hamár itt tartunk kb Bruce Willis se a színészi teljesitményéről híres mégis a 100 milla/film nála alap kb. (6. érzék, Die Hard) és ő a valahaélt legtöbbet kereső színész :o

  23. Wonder Boysban, Seabiscuit-ban, Ride with the Devilben sztem jó volt. A Pókember 2-3-ról meg inkább nem mondok semmit. Majd a Brothers-ben való alakítása alapján inkább értékelem, az a film amúgy is már előre Oscar-szagú.

    Egyébként nem csodálom, hogy ennyit fizettek neki, ha a színész szemszögéből nézem, akkor én is elkérnék ennyit egy olyan filmért, amire tutira nem építhetem a karrierem. XD

  24. “Plussz az eddigi 3 Pókember film a képregény meggyalázása…”

    Te aztán marha sok Pókembert olvashattál barátom, mielőtt egy ilyen sort bepötyögsz, ajánlom, hogy kapard le a netről az 1962-1970 közötti Pókembereket, vagy egész egyszerűen olvasd el az Ultimate Spider-Man első ötven részét. Meg fogsz lepődni, hogy miket találsz ott. Az első két Pókember az egyik legkarakterhűbb képregényfilm amit valaha láttam, igaz, én összesen nem csak száz Pókembert olvastam életemben…

  25. Ha a két részt nézzük akkor az nem is olyan sok…részenként 25 milka.

    Ha azt nézzük mekkora kasszasiker mindig, és hogy elképzelni sem tudnánk az új pókembert Tobey nélkül…akkor asszem a stúdió nagyduzzogva csak kiköhög ennyit.

  26. Nekem semmi bajom Tobey-val. Péasentvile-ban kurva jó volt, nagyon szeretem azt a filmet és örülök, hogy vele folytatják a Pókembert.
    Az első két rész nekem nagyon tetszett, szinte hibátlannak mondanám, valamint IGEN, képregényhű volt nagyon!!!- és akkor jött a 3. rész, nekem amúgy tetszett, de tele van hibákkal, s erről baromira nem a színész tehet, hanem egyszerűen egy kalap szar forgatókönyvet írtak- ennyi!!!
    A 3. rész már nem volt annyira képregényhű, de szetm most a 4.-5. résszel majd szépítenek!

  27. Nem láttam, hogy említette volna valaki Az árvák hercegét. Vagy abban nem ő játszott, rosszul emlékszem??? Nagyon tetszett az a film és jól alakította a srác a főszereplőt.
    Egyébként már nem nagy szó Hollywoodban, hogy valaki 25 millát kap egy filmért, egyrészt a dollár értéke a béka segge alatt van, másrészt vszínűleg ezen az összegen kívül semmilyen más juttatás nem jár neki. Nagyobb színészek a gázsin kívül bizony kapnak még 10 15 % os részesedést a film összbevételeiből plusz a reklámcégektől csurran cseppen pár milla filmenként. A gázsi csak egy része a fizunak. Mondjuk én azzal az 50 misivel még forintban is el tudnám képzelni a hátralévő életemet…

  28. Csak szedjék ki Dunst kisasszonyt, ennyit kérek, és nyomjanak egy kis remake dolgot, ne ott hagyják abba ahol a 3om végetért. Jajj a 3 mekkora csúnya dolog volt, ezt tenni jó kis Venommal…

  29. bateman:
    “Az első két Pókember az egyik legkarakterhűbb képregényfilm amit valaha láttam, igaz, én összesen nem csak száz Pókembert olvastam életemben…”

    Karakterhű? Nekem az egydimenziós papírmasébáb nem karakter. Nem attól lesz valami jó karakter, hogy úgy néz ki a rucija, mint a képregényben. Szánalom, amit a Pókember mozikkal csináltak, semmi nem maradt a hangulatból, és MacGuire is elkefélt választás volt Peter szerepére.
    Esetleg, ha szólnának Chris Nolannak, hogy vegye már át a Pókember projektet is…

  30. “Egyébként már nem nagy szó Hollywoodban, hogy valaki 25 millát kap egy filmért”

    Jajaj, tök mindennapos ha olyasvalaki kap ennyi pénzt aki tulajdonképpen semmi más filmet nem vitt nagy sikerre. Ne vicceljetek már.

  31. Hát szerintem Tobey azért sok pénzt kapp azért hogy játszon még 2 fílmben.
    Már a 3. részben sem tetszett anyira, ugy hogy kíváncsi lszek a 4. 5. részre hogy mit alakít…

  32. A 3 pókember összbevétele az USA-ban:$1,113,761,163 A 3 Pókember összbevétele világviszonylatban:$2,497,561,163

    Hmmm… szerintem érthető az 50 misi…

  33. bejegyzés utolsó mondata megvolt? komolyan kérdezem. És az első 4? Összetenni? Hmmm… szerintem érthető a poszt.

  34. Lehet hogy rosszul tudom, de Tobey nem a Sony elnökének (akié a Columbia) a lányát vette el feleségül?

  35. Bateman: “Te aztán marha sok Pókembert olvashattál barátom, mielőtt egy ilyen sort bepötyögsz, ajánlom, hogy kapard le a netről az 1962-1970 közötti Pókembereket, vagy egész egyszerűen olvasd el az Ultimate Spider-Man első ötven részét. Meg fogsz lepődni, hogy miket találsz ott. Az első két Pókember az egyik legkarakterhűbb képregényfilm amit valaha láttam, igaz, én összesen nem csak száz Pókembert olvastam életemben…”

    Na figyi. Én nem száz hanem az összes Pókembert olvastam kb, ami megjelent. Ő a kedvencem. Mindig is az volt, úgy 8 éves korom óta. Úgyhogy eldöntheted, hogy mennyit olvastam “barátom”, mielőtt nekiállok itt pötyögni. Nem akarok leállni kötekedni, mert úgyis neked lesz igazad, és arra is rájöttem, hogy én meg ki vagyok ahhoz, hogy leírjam estleg itt a véleményem az egészről, mint bárki más. Ezért is inkább leírom, hogy miért is írtam azt a bizonyos sort, aztán részemről lezártam ezt az egészet, mert semmi értelme. Azért írtam, mert mind a 3 rész -kivétel nélkül – messze nem adja vissza azt a komolyságot, azt a sötétséget, ami a képregényekből átjött, hanem egyszerűen egy gyermekmesét csináltak belőle 12-14 éveseknek. Talán nem véletlen, hogy ekkora bevételt produkált (hoppá). Nem volt elég kemény, nem volt elég sötét, pláne nem volt elég drámai (ja azt az ominózus első két részt is olvastam – meg is van – de nem ezzel volt a bajom). Ezért gondolom én ezt erről az egész franchise-ról. De köszönöm, hogy kioktattál ebben az ügyben. Már tudom kihez kell forduljak, ha ilyen jellegű témakörben nem értenék valamit. Ha neked nem ez a véleményed a dolgoról, azt tiszteletben tartom. Kinek a pap, kinek a papné ugyebár. Ha te nem tartod tiszteletben az enyémet, akkor meg minek is írok most?

  36. Na most olvasom, hogy mit írtam. Nem első két részt, hanem az első 50 részt akartam írni. Sorry…

  37. human én arra akartam kilyukadni, hogy a srác szereplése a lehető legnagyobb garancia a Sonynak. Én értettem a posztot minden mondatával együtt, csak azt nem értem, hogy mit értetlenkedsz azon, hogy ennyit fizetnek a gyereknek, hogy szerepeljen, ha már nagyjából az utolsó mondatban meg is válaszoltad a posztban.

    A történetekkel kapcsolatban meg annyit, hogy nem vagyok fan, nem értek a pókember univerzumhoz, de ennyi megjelent képregény és képregénysorozat után ember legyen a talpán, aki olyan filmet csinál, ami a rajongók nagy részét kielégíti. Egyébként meg látva a Batmant vagy a Hulkot, nem vagyok biztos benne, hogy ne dolgozná fel valaki újra a Pókembert is. Nolan meg csinált 2 jó Batman filmet, azért nem kell most az egekbe magasztalni, lehet a Pókember neki sem sikerülne sokkal jobban. Értem, hogy jelen pillanatban sztárrendező…

  38. A Pókember filmeket, nem nagyon lehet sötétebb hangulatúra varázsolni. Jó persze lehetne komolyabb töltetű az egész, s persze tényleg kicsit darkosabb, de közel sem annyira, mint a Batman!
    Egyébként meg most szerintem hülyén nézni ki, egy nagyon sötét hangulatú Póki, akinek piros kék a ruhája! XD (Kivéve a 3. részben félig)
    NA mindegy, sztem most belehúznak, jó lenne, ha Venom visszatérne, bár úgysem fog, helyette majd Vérrontó fog nagyobb szerepet kapni sajnos és nem sajnos is! + még ott lesz Connors doki.

  39. NBZ85: nekem semmi bajom a véleményeddel, azon kívül, hogy megint hülyeséget beszélsz. Mert Pókember nem sötét és kemény karakter, hanem egy színes, vidám, vicces figura (attól függetlenül, hogy voltak drámai és sötét pillanata is). Mondom, olvass inkább el pár száz füzetet mielőtt elkezded elemezgetni a karaktert és a “franchise”-t, tudod, az a 127 szám, ami magyarul megjelent, az nincs a 10%-a a Pókember történelemnek.

    Szóval lehet véleményed, de ne csodálkozz rajta, ha az emberek beszólnak, ha hülyeséget beszélsz.

  40. nevetséges. mondjuk az első 3 rész önmagában nem ér fel pl. a :begins első 3 percével. :) és ebben komoly érdeme van Toby-nak, nagyjából nézhetetlen miatta a trilógia. nem sok képregént olvastam(inkább messze nem mindet), de azok kicsit komolyabbak voltak, nem volt ennyire populáris, gyermekbarát. de ez egy másik kérdés. szóval Toby szerintem ügyese adja el magát, belecsöppent a szerepbe, ki tudja milyen megfontolásból, és most kiírthatatlan a beblőle. az a baj, hogy tehetsége okán köze nem lehetne a szerephez, és mégis ott figyel. nekem mondjuk nem fáj, legfeljebbújfent egyben nézhetek meg majd most 2 pókember részt, amior megjelenik dvd-n, egyben a kettő. :) vagy majd rtl-en. :P

  41. Angolul meg csak te tudsz az országban… És magyarul csak 15 részt olvastam kb. A többi úgy lett rokonok által elküldve az Usa-ból. Na mindegy. Persze igaz amit mondasz. De nem feltétlen Peter Parker-re értettem, hogy sötét figura, hanem az ellenfeleire, az egész környezetre, és igenis neki is vannak belső cívódásai pl nevelőapja halála miatt, a szerelme miatti félelem stb. Nem a karakterre mondtam. De biztos igazad van, és hülyeségeket beszélek. Igazad van. Meggyőztél. Hülyeségeket beszélek…

  42. Én olvastam a korai Pókember képregényeket is, de csak részben értek egyet batemannel. Ugyanis a Spidey-ra jellemző lazaság, valamint a poénos beszólások bunyó közben a filmekben nem igazán jönnek át, márpedig ezek teszik igazán jókká a képregényeket. Másrészt a Spiderman franchise nagy sikerét annak is köszönheti, hogy Spidey volt az egyik első képregényhős aki hétköznapi problémákkal is küszködött/küszködik a képregény hasábjain. Namost erre érezhetően rágyúrtak a filmekben, viszont az arányokat egyik filmben se sikerült igazán eltalálniuk. Valamint ezen részek minősége is hagyott némi kívánnivalót maga után. Amikor pedig látom, hogy a Batman-ből már két jó adaptáció is kijött (TDK különösen), valamint az általam képregényben nem annyira kedvelt Iron Man-ből is milyen jó kis filmet sikerült kihozni, akkor igencsak elgondolkozom azon, hogy a legnépszerűbb képregényhőssel miért nem sikerült ilyet még összehozni. A fent említett 2 példánál pedig mind Christian Bale mind Robert Downey Jr. nagyszerűen hozza a karaktert, míg Maguire engem egyáltalán nem emlékeztet Peter Parkerra.
    Én reboot-ot szeretnék látni mozivásznon (szerintem ezzel nem vagyok egyedül), amíg azonban ennyi embert bevisznek a mozikba egy-egy közepes Pókemeber filmmel, addig ebből semmi nem lesz. :( Majd 10-15 év múlva…

  43. A Sony most tömi a zsebeit, de hidd el lesz reboot is. Én személy szerint elaludtam a 3. részen, azóta sem volt lelki erőm megnézni. Nem kell várni 10 évet sem szerintem. Hulkot is megcsinálták 5 éven belül 2 szer. Bár a 2. gyengébb lett szerintem mint az 1.

  44. Igen vannak Pókembernek belső vívódásai, amik a filmekben is megjelennek, úgy baromira!!! Pl.: Mary Jane iránt érzett szerelme, amit mégsem vállal fel, vagy a halott nagybácsi. Erre épül a film fele!!! Könyörgöm…
    Az viszont szar, hogy nagyon kevés Pókos poén van. Hősünk lehetne lazább, mikor Pókemberkedik. Nemrég vettem meg az Új Bosszú Angyalai Kitörés c. képregénykötetet és abban Póki is benne van és egyszerűen olyan beszólásai vannak, hogy szarrá röhögtem magam rajta, többszöri olvasás után is!
    De, ha valaki sötétebb Pókembert akar, sötétebb gonoszokkal, akkor itt van jó példának a Pókember Holtak között c. kötetek és azok folytatása! Ott nincs poénkodás, csak agyatlan bunyó, meg persze nem csak az…-szal az elég komor világ!

  45. Bazz ettől tényleg a falra mászok.ilyen hogy “Húdemekkora egy szar színész és biztos hogy sokkal sikeresebb lett volna a trilógia ha más játsza”
    de ha meg más jáccaná akkor meg azt szapulnátok.tény hogy nem egy oscar-gyanús színész,de azért nézzél már meg egy pár filmet olyanok vannak néha hogy sírok a szánalomtól.átlagos színész a kritikusok is átlagosra értékelik általában az alakításait.amúgymeg a pókember 3 lett csak elbaszva az 1-2 abszolút kritikai sikert aratott.sehol sem olvastam oylat hogy szar az alakítás.és lehet nálatok azért jobban értettek hozzá egy hangyafasznyit…

    meg hogy a filmek a pókember meggyalázása…a filmesztéták és a közönség is más véleményen volt érdekes móddon…(3 at kivéve)

  46. “Bazz ettől tényleg a falra mászok.ilyen hogy “Húdemekkora egy szar színész és biztos hogy sokkal sikeresebb lett volna a trilógia ha más játsza”
    de ha meg más jáccaná akkor meg azt szapulnátok.”

    de mos komolyan, a te kedvedért kellene azt írnia bárkinek is, hogy jó volt, ha az amit az a szerencsétlen nyújtot egy rakás szar volt? azért kellene dicsérni, hogy te ne mássz a falra? ugyan már…

    “sehol sem olvastam oylat hogy szar az alakítás.és lehet nálatok azért jobban értettek hozzá egy hangyafasznyit…”

    épp most olvashattad, hogy szar. és talán nem lényegtelen, hogy miképp látják a filmet, meg az alakítást azok, akik nem pénzért írnak filmkritikát.

    neked tetszett, rendben van. meg kellen próbálni elfogadni és fedolgozni, hogy másnak nem. akkor sem, ha a segged a földhöz verdesed. :)

  47. azért azt nem mondanám, hogy csak nagy nulla filmekben játszott, mert – igaz, nem miatta, de – van ott egy félelem és reszketés las vegasban is, amire ezt annyira nem érzem igaznak :]

  48. csocsesz
    a kritika meg a kozonseg dicserte? s akkor mi van? most attol, h nekik tetszett, nekem is kell tetszedjen, v mi? v ez ilyen “500.000 szunyog nem tevedhet, egyel te is szart” alapon mukodik?

  49. Lehet szeretni, meg nem szeretni a gyereket, de szerintem is túlértékelt ez a gázsi neki, meg mint színész is.

  50. szerintem a seabiscuitban és az árvák hercegében nagyon jó volt.és én pl. pont iennek képzeltem pókember karakterét.szeretem balet és downeyt is,de pókember nem nekik való.ja,és de nirót is szeretem ,de ő sem lenne jó pókember.

  51. “de mos komolyan, a te kedvedért kellene azt írnia bárkinek is, hogy jó volt, ha az amit az a szerencsétlen nyújtot egy rakás szar volt? azért kellene dicsérni, hogy te ne mássz a falra? ugyan már…”
    dimitrij az én kedvemért pont nem kell semmit se mondani arra próbáltam célozni hogy mindíg azt szapuljuk aki mondjuk nem a kedvünkrevaló vagy mást szeretnénk látni abban a szerepben holott kurvára nem értünk valójában hozzá hogy mitől jó egy szinész meg mitől nem.csak ilyen ködös utalásokat tudunk arról mondani hogy mitől is jó egy színész.szal ennyit erőől.

    “épp most olvashattad, hogy szar. és talán nem lényegtelen, hogy miképp látják a filmet, meg az alakítást azok, akik nem pénzért írnak filmkritikát.”

    valójában egyetlenegy szakmai érvet sem olvastam itt a fórumon akármennyire is kerestem,ami indokolná hogy szar.azoknak meg azért mérvadó a véleménye mert meg tudják mondani hogy mit nem hangsúlyozott, meg mit túlzott el a játékával.nem csak annyit hogy ez szar volt.ezért is kapnak érte pénzt.
    nekem tetszett neked nem.ennyi.

  52. Ez a “nulla filmekben játszott”, azért tényleg durva kicsit… Oké, lehet, hogy nem volt kasszasiker, de az Árvák hercege (ami azért csak oscar díjas film, akármi is a véleményünk a díjról), vagy a nagy kedvenc Pleasantville ennél kicsit többet érdemel. (Na és Toby is jó volt bennük).

  53. Egyetértek azokkal akik azt mondják,hogy ezek a pók filmek gagyik Toby-val együtt.Sajnos nagyon a kölköknek készitették,akik csorgó nyállal bámulták a moziban.Persze apucival anyucival és ha jól számolom akkor ez + 2 mozijegy.Mi meg igyis-úgyis bemegyünk.Ugye ez már a pénzről nem a minőségről szól.Sajnálom azokat akiket megetettek 12 év felett a 3 pók-filmmel.Ide nekünk 1 jó rendezőt,1 jó forgatókönyvirót,16-os (min) besorolást,és még Toby-t is lenyelem,de már megérdemelnénk egy jó Spidermant,igy negyedikre!!

  54. csocsesz:

    azt írod: “holott kurvára nem értünk valójában hozzá hogy mitől jó egy szinész meg mitől nem”

    szerintem nem olyan bonyolult ez, ha hiteles az alakítás, érzem, hogy pl. fáj neki, hogy meghalt a nevelőfaterja, vagy vívódik, hogy Peter Parker akar lenni, egyszerű, hétköznapi életet akar élni, vagy szuperhős akar lenni. szóval ennek át kell jönnie, érezni, látni lehet. nála ezt nem láttam, és ez számomra sokat rontott a filmélményen. persze nem az a szint, mint Seagal, vagy a hazai mezőnyt nézve Magdi anyus, esetleg Etus (Csűrös Karola), de nem is egy Edward Norton, aki egy gyengébb Hulk feldolgozásban is valódi érzelmeket, vívódásokat volt képes megjeleníteni.

    biztos egy kritikus ezt velősebben fogalmazza meg, de a hozzászólásokat olvasgatva nem én vagyok az egyetlen, akinek nem nyújtott maradandót Tobey srác. (ettől más szerepeiben még lehetett jó.) biztos nem elég szakmai, de túlzott elvárás is lenne, asszem. :) az egyébként, hogy túl populáris, túlzottan gyerekeknek szóló, az nem elég? az én pókember képregényes élményeimhez képest túl fiatal réteget szólított meg, emiatt, meg a korhatár besorolás miatt kommersz lett. a kommerszet értsd úgy, hogy nem a képregény hangulatának visszaadása volt a fő szempont, az csak egy sokadik szempont volt, érzésem szerint. bár ez általában jellemző hollywood-ra, tisztelet a kivételnek… :)

  55. Magyi felsorolását folytatnám:
    – ne rabolja(ák) el az öngyilkos hajlamú főgonosz(ok) a nőjét, nemár de tényleg!
    – ne csak M. J.legyen mindig a szerelme! A képregényben több csaja volt, má nem egyszerre.
    – Ne legyen több lelkizés Ben bá’ halála miatt! Ez ment három részen keresztül stb. stb. stb.

  56. Maguire-nek el kellene dönteni végre, hogy mit akar Peter Parker szerepétől a pénzen kívül. Ne másra várjon, hogy kidolgozza neki a karaktert, mert azt lesheti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.