Samuel L. megvédi a Spiritet

Legalábbis az alábbit annak szánta.

[‘The Spirit’] is a comic book. You can call ‘The Dark Knight’ a comic book, but no, it’s a graphic novel. There’s a difference between a comic book and a graphic novel.

‘The Spirit’ is funny. It’s tongue-in-cheek, wry humor, It’s sort of Wile E. Coyote with real people. We hit each other with big things [and] we’re both kind of indestructible, so it’s funny in that way. We get shot up, we get stabbed up, we just don’t die.

human
írta
2008. 09. 24. 08:03
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Samuel L. megvédi a Spiritet” bejegyzéshez

  1. A Spirit mint képregény, etalon.
    Jó, hogy Jackson szerint vicces, de ez lehet, hogy inkább árt, mint hasnyál a filmnek. Nem tudom.

  2. Nekem az jött le ebből, hogy a film a Sin City-hez lesz hasonló (ezt eddig is tudtuk, sejtettük), abban a tekintetben, hogy nem kell a realizmust és a józan észt számon kérni rajta. Mert vannak olyanok, akik a Sin City után is fanyalogtak, hogy hát…izé…ez nem is valószerű, ilyen nincs is, stb. Szerintem hozzájuk szólt nagy L.

  3. Én nem szeretem a “realista” filmeket, bár néha az is kell. Mert kimegyek az utcára és mit látok? A valóságot. Nekem egy film ne ezt mutassa meg még egyszer.

  4. Igen TarBubbles, de a Batmanben pont az volt a legjobb, hogy valóságos, mert akár ha trainingezel te is lehetsz batman, de Superman nem. Régebben mindig Superman, Pókember meg hasonló hősök voltak a kedvencek, de felnőtt fejjel rájöttem, hogy azok az igazán nagy hősök akik magukat csinálták hősökké, mint HawkEye, IronMan, Punisher, Batman, mert ők még mindig sima emberek nem pedig rádióaktív alienek.
    Mindenesetre Spirit jópofának tűnik, kell az agynak ilyen is!

  5. Szerintem az lesz a baj, hogy Miller az első rendezésében megismétli amit a Sin City-vel csinált képregényben. (hú de jó hülye mondat lett)
    Ez nem is baj, de a Spirit nem olyan volt. Szóval… csak a képi világra gondolok.

  6. “de a Batmanben pont az volt a legjobb, hogy valóságos, mert akár ha trainingezel te is lehetsz batman”

    Ugye ezt most nem szántad komolynak? Egy képregényfilm sem valóságos és nem is az a feladatuk.
    Én szeretem a realista filmeket, de ha azt akarok nézni, akkor nem képregényből készült filmet nézek.
    Nem ismerem a képregényt, de az eddigi infók alapján tetszik a film.
    Aki meg azon fanyalgott, hogy a Sin City nem volt valóságos arra egy kifejezés van: hülye. Ez lehet, hogy magánvélemény, de attól még így van:).

  7. Balee!
    Márpedig az új Batman-széria pont azon alapul, hogy valóságosnak mutassa be a történetet és a karaktereket. Simán el lehet képzelni, hogy megtörténhetne akár, ezért is nincsenek benne, nem földhöz ragadt karakterek.

    A Spiritről annyit, hogy kíváncsi vagyok rá nagyon. A képi világa nagyon bejön, meg ez a melankólia érzés.
    De történet szempontjából vannak kétségeim, de hát majd kiderül, ha megnézzem!

  8. amugy csak egy hatterinfo: Miller annyira Spirit fan, h a Sin City-t a Spirit ihlette, en megbizok benne

  9. Balee, nekem csak annyira valóságos az új Batman mint James Bond. Odaadnak nekik fasza kis kocsikat, sok kis ügyes ketyerét, kiképzik őket szupernindzsás szuperkatonákká, aztán öljük a csúnya embereket. Ez benne a szép, mert el tudom képzelni, hogy a szomszédom szuperkém (pl Marvel Feketeözvegy vagy Jason Bourne), de azt nem, hogy titokban Superman aki repülőket emelget.
    De ez már kicsit OFF lett, Spirit jó lesz, mert a Spirit BadAss

  10. Csak tudja, hogy mit beszél Samuel papa, szerintem is azoknak szánta, akik túl komolyan veszik a filmet.

    ForgerOFF: Jól beszélsz Trib, ha már valóságos világosság akkor inkább a szomszédos-szuperk(r)émes szitu.

  11. “we’re both kind of indestructible, so it’s funny in that way. We get shot up, we get stabbed up, we just don’t die.”

    Fura, erről szólt a Mnemosyne is, viszont azt mégsem csinálták viccesre :D Amúgy még mindig várom a Spiritet, akármilyen is lesz a végeredmény ^.^

  12. Azért ez kész.
    A fenti Jackson nyilatkozatban minden benne volt, ami miatt az egyszerű ember még mindig azt gondolja (nálunk is), hogy a képregény gyerekeknek szánt szórakozás.
    Többek között ugye ez is egy ordas nagy csúsztatás a részéről, hogy comic book vs. graphic novel…
    De mondom, amíg az “okostojások” ilyeneket nyilatkoznak, addig a képregények továbbra sem tölthetrik be a megérdemelt helyüket a médiumok között – pedig nagy részük (a mainstream is) ugyanúgy gondolatokat és értéket közvetít, mint bármi más…

  13. Én csak azon gondolkodtam, milyen érdekes, hogy a Sin Cityk elkészítésekor – előtte meg ugye pláne meglehetősen nehéz volt mégcsak megközelíteni is – mennyire hatalmas nagy ügyet csinált Miller abból, hogy abszolút, minden szempontból hűek maradjanak a képregénye világához. Ragaszkodott hozzá, így szinte teljesen copy lett filmre. Félreértés ne essék, ez nem negatívum számomra, és hát mint tudjuk, igen jó munkát végeztek. Ez az ő megteremtett világa, karakterei, nem akarta, hogy valaki túlságosan a saját szájíze szerint dolgozza át.

    De ha pl. arra gondolok, hogy a jelenlegi képek/trailer stb ízelítők alapján a Spirit film pl. már egyből látványban nem hogy nem hű az eredeti képregényekhez, de F.M. látszólag csinált belőle egy dark-comedy-noir szerű Sin City utóérzésű valamit, azért ez elég szerintem egyelőre elég durva :) Nekem legalábbis a soksoksok Spirit történet elolvasása után fura volt.

    Vajon ha szegény Eisner (RIP) még élne, ő is végig ott lett volna a forgatáson, és bele-beleszólogat a dolgokba, mint anno Miller tette a Sin City kapcsán? Azért remélem F.M. tudja mit csinál(t). :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.