Keresztapa felújítás

Rendbe tették kicsit a képet, ami gondolom ráfért. Úgy tűnik nem csak karcolásokkal volt tele a kópia (a képen alul pl), hanem még a fehéregyensúlyon is kellett javítaniuk.

Előtte:

Utána:

human
írta
2008. 09. 25. 13:26
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Keresztapa felújítás” bejegyzéshez

 1. Ráfét már egy új köntös, de nekem az alsó kép kicsit sötét és túl barnás.

  Vagy csak nekem?

 2. Szerintem nagyon szépen kitisztították az eredeti anyagot.
  Az extrák közt van egy (vagy 2?) film arról, hogy hogyan
  csinálták, le a kalappal, majdnem akkora (ha nem nagyobb) munka volt, mint az SW felújítása.

  Mostmár lehet, hogy a filmeket is meg kellene néznem az extrák után…

 3. Én még nem láttam de a Vox-ban olvastam a felújított Blu-ray-es verzió kritikáját, és eléggé leosztották. Pl. Brando öltönybe tűzött rózsája a cikkíró szerint a felújított változaton egy nagy paca. De épp itt az idő megint csak újranézni, immár 720p-ben! :)

 4. A Star Wars-nál még értettem, de itt nem tudom minek kell ezt képileg felújítani. Semmi baj nem volt a képpel eddig sem, nem a látvány miatt szeretjük ezt a filmet. De hát ők tudják.

 5. én nem értem miért kell a star warshoz hasonlítani, amikor nem CGI-vel töték tele, csak eltüntették a karcokat meg rendbetették a fehéregyensúlyt. MIndkettő csak olyanná teszi a képet, amilyen alapban kéne legyen, mert ez a kékes árnyalat nem valószínű, hogy rendezői döntés volt.

 6. én nem értem miért kell a Star Warshoz hasonlítani, amikor nem CGI-vel töték tele,

  A Star Warst elsősorban képileg és hangilag restaurálták (nem a legjobb szó talán, na mindegy), a néhány kiegészítő jelenet nem sokat változtatott a filmen, amúgy is inkább csak az Új reményben voltak új jelenetek, a másik kettőben alig. Na de visszatérve a keresztapához? ez nem látványfilm, nem értem miért kell az eredeti kópiákat basztatni. Ennyi erővel minden Chaplin filmet fel lehetne digitálisan újítani, mert a rendező biztos nem akarta, hogy olyan fekete-fehér legyen. Egyébként meg nem tud érdekelni a felújítás, nekem tökéletesen megfelelt az eredeti is, aki kíváncsi rá így is, az megnézi és kész.

 7. Balee: ennyi erőlvel a Chaplin filmeket is feljavították már. Jópár éve, legalább 4-5 már szerintem. És nem azért, mert nem fekete-fehérben akarták forgatni anno. Olyan szép munkát még nem láttam, mint amit ott csináltak. A mai filmeket megszégyeníti, úgy sikerült megtisztítani / kijavítani a kockákat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.