És Synecdoche poszter

Tudom, hogy nem hypeos a mozi, kevesen várják itt, de még azok közül is akik amúgy imádták a Egy makulátlan elme örök ragyogását vagy az Adaptációt. Na jó, kicsit igazságtalan vagyok, akiknek a Charlie Kaufman névről beugranak filmcímek, azok gondolom várják ezt is. Egyszerűen csak nem vagyunk sokan. (trailer)

Synecdoche poszter

16 hozzászólás a “És Synecdoche poszter” bejegyzéshez

  1. human, igazad van, mert a korábbi kaufman-cuccok bejöttek, most mégis kételkedve várom a synecdochét. szerintem egy jó filmhez az nem elég, ha folyton csak az innovatív hang lebeg a szemed előtt, ráadásul mindezt számítva teszed (nemrég olvastam kaufman ars poeticáját, amiben már-már közgazdasági pontossággal leírja, h mi kell ahhoz ma, h egy filmet kétszer megnézzenek, vagy megvegyenek dvd-n. ezekhez ugyanis nem feltétlenül a jó film készítésén keresztül vezet az út, ellenben a kötelező bonyolításon, illetve szükségszerű meglepetésen…) – ezek szerint mégiscsak várom a filmet:)

  2. Nekem a trailer nem jött be, de ha azt vesszük hogy egy ideig 2. volt a kedvencfilm-listámon volt az Adaptáció, akkor lehet hogy ez is bejövős lesz. Csak nem tudom, az egésznek annyira nem kapott el a hangulata. Ns majd meglátjuk, hátha bemutatják itthon is.

  3. Én is úgy vagyok, hogy a makulátlan elmét-t imádtam, de ennek a trailere egyelőre nem fogott meg. Persze azért mindenképp meg fogom nézni, csak nem lesznek addig álmatlan éjszakáim miatta.

  4. Ez a visszafogott érdeklődés talán annak is köszönhető, hogy a hangulata inkább a Being John Malkovich-hoz áll közelebb (ami az én személyes Kaufman kedvencem), mint az Adaptation-höz vagy az Eternal Sunshine-hoz, vagyis sötétebb, borúsabb. Bár lehet, hogy csak én érzem így. Én azért izgatottan várom, talán pont emiatt.

  5. a malkovich-filmnek sztem nem volt olyan sötét hangulata, inkább bizarr. meg most így hirtelen nem is emlékszem, mitől is lehetett volna borús. a bábozástól? egy groteszk film volt egy csomó filozófiával, de nem volt “ledorongoló”, sztem.

  6. Igaz, hogy inkább bizarr a Being John Malkovich, de számomra azért volt sötét hangulata, mert az egész film alatt olyan érzésem volt, hogy ebből a groteszk világból nincs menekvés, nincs feloldás. (de ez nekem például nagyon tetszett) De nem feltétlenül a történet miatt borús, hanem inkább a képi világa miatt. Hogy csak egy példát mondjak: a színek fakók vagy sötétek, míg pl a makulátlan elme színvilága igen telített. Ebben érzek hasonlóságot a Synecdoche és a Being.. között.

  7. A Malkovich ütött, az Adaptációt és Makulátlant szerettem – de ettől fázom egy kicsit. Ez a poszter jó, de a trailer… hát… unalmas volt.

  8. A makulatlan nagyszeru film, az Adaptacio szerintem kozepes (a vege miatt), ezt meg qrvara varom, foleg Hoffman miatt es mert New York.

  9. PSH miatt már nagyon várom, amióta először írtál róla. Ezt a posztert pedig megszerzem a falamra, most eldöntöttem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.