R.I.P.

Többször felvetettétek már, hogy miért nincsenek halálhírek. Anno Heath Ledgernél, most pedig Anthony Minghella miatt, és közben Arthur C Clarke is csatlakozott sajnos Minghellahoz. Igazából azért nincsenek halálhírek, mert sajnos egy külön blogot lehetne írni róla. Mert kit hagysz ki, és miért? Heath Ledger és az Angol beteget is rendező Minghella között szerintetek senki filmes nem hunyt el? Csak márciusban, az említetteken kívül, 35 filmekhez közeli haláleset volt — kisebb-nagyobb színészek, editorok, producerek, operatőrök, zeneszerzők. Legyen napi vagy heti egy RIP poszt? Swayze diganózisáról tudósítsunk? Nem igazán.

De mivel látom, hogy valahol kibeszélnétek, megemlítenétek, így ezt az írást kiemelem oldalra, és a kommentekben bárkiről lehet diskurálni, aki nemrég távozott közülünk. Lehet kicsit érzéketlennek tűnök, de tényleg nem akarok mindig halálhíreket írni, vagy azokkal letörni titeket, magamat. Úgyis megteszik mások. Vagy pedig fogalom nélkül (ez nem beszólás senkinek) kitenni valakinek a képét évszámmal, aki számomra esetleg nem volt kedves író/rendező/színész/bármi.

human
írta
2008. 09. 27. 18:42
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “R.I.P.” bejegyzéshez

 1. Igazából azt nem értem, hogy milyen jogon kér számon bárki ilyesmit. Egyértelmű, hogy az ember a kedvenceit emelné ki, akit nem szeretünk annak a halálával (vagy akár az életével) minek foglalkoznánk? Ebből viszont az lenne, hogy jönnének a “x-ről írtál, y-ról miért nem?” jellegű kommentek. Akkor már jobb, ha senkiről nem esik szó, szerintem.

 2. Engem meglepetésként ért Chris Penn halála,asszem az egyik Oscár gálán vettem észre az elhalálazottak között,néztem mint a Hekk…nem emlékszem hogy a rádió bemondta volna,és a híradó se nagyon nyomatta a hírt…ezért lenne jó egy ilyen cuccos az oldalon.

 3. El vannak tévedve az emberek, nagyon. A blog jelentése ugyebár a web logból származik, az meg webes naplót jelent. NAPLÓT! Amit mindenki a saját szája íze szerint ír. Ugyan milyen jogon kérhetné bárki is számon a blog írójától, hogy miért nem írt erről-arról? Csak. Mert ő így látta jónak. Mert meg volt fázva. Éppen adták a kedvenc sorozatát és elment az ihlet. Nem mindegy? :) Az ő naplója.

  Én így látom.

 4. ma reggel hallottam Sir Arthur Charles Clarke halálhírét.
  2001. Űrodisszeia-n kivül más filmet, én nem láttam tőle.de ez az én szegénységi bizonyitványom.

 5. Hát én nemtom, de Heath Ledgert ezerrel sajnálta mindenki, és közben a magyarokat szépen elfelejtik. Kaszás Attila, Selmeczi Roland, Szakácsi Sándor, Szegedi Molnár Géza, Péter Gizi. Tudok, van köztük régebben elhunyt is, de a teljesség igénye nélkül felsoroltam néhányat.

 6. Paul Newman-t ma mondta be a rádió. Egy igazán nagy öreg ment el a személyében. Bernie Mac 2 héttel ezelőtt kiverte a biztosítékot nálam. Akkor tudtam meg, hogy meghalt. George Clooney mondta úgy tudom, hogy már nem olyan vidám a világ nélküle.

 7. “Hát én nemtom, de Heath Ledgert ezerrel sajnálta mindenki, és közben a magyarokat szépen elfelejtik.”

  ha nem írja le valaki, akkor az elfelejtette?

 8. engem néha kiráz a hideg a dr. house magyarországi részeinek nézése közben hogy a 2 főszereplőnek is más lett a szinkronhangja a kezdetek óta, mivel mindkét színész meghalt azóta…

 9. Én meg épp ma vettem Cinemát, aztán abban láttam, hogy már Bernie Mac sincs köztünk. Augusztus elején halt meg.
  nagyon levert a halálhíre…

 10. Isten nyugosztalja Paul Newmant!

  “Hogyha sírnék, amikor valaki meghal,
  Sírhatnék minden éjjel és minden nappal.
  Szememből minden percben könny záporozna,
  Sírhatnék amíg a világ világ volna…”

 11. Engem sem érdekelnek különösebben a halálhírek, ha valami olyan van azt úgyis megtudom máshonnan. Jó, hogy fel van vetve a kérdés és ez a poszt kb elég is róla.

 12. Kicsit off, de még is csak kapcsolódik filmhez. 2008.09.15 elhunyt Richard Wright a Pink Floyd billentyűse.

 13. Ég veled elbűvölő, könnyeden komoly, biztos kezű, csibész mosolyú, józan gondolkodású, régen született örökifjú.

  Nyugodj békében, már örökre lehunyt égszínkék szemed szerepeknek kölcsönzött pillantásának emlékét mi őrizzük!

  Búcsúzom tőled hombre, és köszönöm a tehetséged örökségét Paul.

 14. Isten veled, Paul Newman, hiányozni fogsz!
  Azok, akik figyelemmel követik/követték az utóbbi években/évtizedekben az amerikai autóversenyzést, azok tudják, hogy nemcsak egy nagyszerű színész, hanem egy nagyszerű versenyző és sportember is volt Paul. Az ő csapatában lett IndyCar bajnok többek között a legendás Mario Andretti és Nigel Mansell is.

  R.I.P.

 15. Nekem George Carlin hiányzik leginkább az idén meghaltak közül, nagyon imádtam, zseni volt a színpadon és nagyon jó színész is. :(

 16. Senki bolondja, meg korábbról a Bilincs és mosoly-hát ezek örök darabok, mozgalmas örök vadászmezőket Paul!

 17. Paul Newman-nál már sejteni lehetett, hogy sajnos hamarosan örökre itt hagy bennünket, betegsége miatt már évek óta nem forgatott. Örüljünk, hogy ennyi filmmel megajándékozott minket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.