Let The Right One In poszter és trailer

Nos, itt egy jónak, de legalábbis érdekesnek tűnő vámpíros film. Mostanában lesz Amerikában a bemutatója, mivel Európában készült. Mondanom sem kell, hogy már kotlanak a Let The Right One In remaken.

Egy kisfiú becsajozik, az a pláne, hogy a szomszédban lakó vámpír lányka a szíve választottja.

Let The Right One In Poszter

13 hozzászólás a “Let The Right One In poszter és trailer” bejegyzéshez

 1. Valóban egész érdekesnek tűnik. Várjuk!

  UI:Azért én még reménykedek egy “Interjú a vámpírral” szintű és mélységü filmben is!

 2. Volt szerencsém két fesztiválon is megnézni a filmet. Megszavaztam az idei Indie Lisboa-n latott legjobb filmnek.

 3. Az idei Titanic Filmfeszten láttam, volt a film után 1 rövid beszélgetés a rendezővel is, írtam róla 1 rövidke kritikát is.
  “Engedj be! (Let the right one in)
  Az engedj be meglehetősen sajátos horrormozi, habár a rendező Tomas Alfredson elzárkózik attól, hogy ő horrorfilmet készített volna. Igaza is van, mert ha valaki a Körre, vagy egyéb, az ijeszgetésben (és semmi másban) profi művekre gondol, nagyon messze jár.
  Stockholm külvárosába új jövevény érkezik, közvetlen Oscar, a 12 éves kissrác lakása mellé. A hófehér bőre és szőke haja miatt kitaszított kisfiú nem igazán találja helyét a világban, s az iskolában is céltáblája mindenféle gúnyolódásnak. Egyik este, amint egyedül játszik a téren lévő játszótéren, találkozik az új lakóval, Elivel, egy vele hasonló korban lévő kislánnyal. Hamar barátságot köt a furcsa lánnyal, ki sosem fázik, s napközben nem megy ki a napra. Ezzel egyidőben rejtélyes halálesetek történnek a városban és környékén, s hamar rá is jövünk ki áll a gyilkosságok hátterében.
  John Ajvide Lindqvist bestsellerjén alapuló vámpírtörténet (és most bocs akinek lelőttem a poént) közel sem olyan, mint a Penge egy darabja, realisztikusan és már-már hihetően ábrázolja az amúgy (ki tudja) fiktív sztorit. A film nagy kérdése az, hogy a barátság ki állja e a próbát, s Oscar miután rájön Eli mibenlétére, képes e még úgy viszonyulni hozzá, mint ahogy eddig. A néhol vicces, ám leginkább komor horror-dráma ínyenc darab a műfaj kedvelőinek, de ajánlom azoknak is, kik amúgy nem szeretnek félni a vászon előtt. A Titanic kétségkívül egyik nagy sikerfilmje volt.”

 4. Hű, ez agyon tetszik!!! Hozzák mikor jön?
  Ne legyen már usankás verzió, ha nem muszáj… Bár, talán Dakota Fanningot el tudnám képelni a lányka szerepében…

 5. Remélem jön hozzánk és remélem feliratosan. Azért majd az amcsi verzióra is kíváncsi leszek.

 6. aztakurva :) ez megkora film lesz má…ujabb cult! engem megvettek vele. máris keresgélek róla még infot

 7. 10 perce fejeztem be filmet. Nekem ez valami új, szokatlan…nemigen láttam még ilyet, vagyis nemigen tudom megfogalmazni mit gondolok. lehet, hogy túlságosan friss az élmény.

 8. A napokban láttam a filmet, íme a rövid kritikám:

  Let the Right One In (Låt den rätte komma in)

  Fene sem gondolta volna, hogy 2008 legjobb filmje egy svéd horror lesz. (Persze még van, amit ezután nézek meg, de kétlem, hogy bármi még csak a közelébe is érne) Pedig így van, sőt! Nemcsak az év legjobbja, de az all-time top 20 listámba is bekerült. Elképesztő az a hangulat, amit Tomas Alfredson rendező és Hoyte Van Hoytema operatőr a vászonra varázsoltak. A sötét, rideg havas táj és a műfajból adódó brutalitás igen erős ellentétben áll a főszereplők között kibontakozó barátság (talán szerelem…) érzésével. Többek között ez a furcsa kettősség tette számomra oly különlegessé az élményt. A két gyerekszínész, az egyaránt 12 éves Kare Hedebrant és Lina Leandersson életük első szerepében feljthetetlen, korukat meghazudtolóan érzékeny, kifinomult, érett alakítást nyújtanak. A történetvezetés, a forgatókönyv is kifogástalan (John Ajvide Lindqvist saját regényét adaptálta), pont olyan befejezéssel, amilyet elképzeltem. Semmi negatívumot nem tudok felhozni, az első perctől az utolsóig tökéletes, egyszerre hátborzongató és szívmelengetó mese a kirekesztettségről, magányról, barátságról, első szerelemről.

  10/10

  Természetesen Hollywood már készíti is a remake-et, a Cloverfieldet jegyző Matt Reeves rendezésében.

  Aki ad az ilyesmire (én igen), annak két adat: az IMDb-n 8.3-as átlag több, mint 7000 szavazatból, (ezzel minden idők 5. legjobb horrorfilmje a Psycho, az Alien 1-2 és a Ragyogás mögött) a Rotten Tomatoes-on pedig 93 kritika alapján 97%. (A Dark Knight pl. 94%-os)

 9. én is minap néztem újra, az élmény maradt mint elsőre. véleményt a másik posztban írtam (esetleg human is rágyúrhatna egy kritikára ha ideje engedi ;))
  IMDB-n 8.3 – 9,085 szavazat Top 250: #200 abszolút megérdemli, talán még többet is.
  remake – pff… no comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.