Ananász expressz (Pineapple Express)

The monkey is out of the bottle. Egy baj van ezzel a filmmel, hogy elkapta az apatowitiszt, pedig csak az egyik kiötlő, meg a pénzeszsák volt a csávó. Az a baj, ami a “workshopjából” kikerülő filmekkel egyre többször: túl hosszú. Ebben a filmben benne volt 90 perc baromi jó szórakozás, erre lett 110 inkább. De még így is jó.

A Pineapple Express írás

A történet annyi, hogy Dale szemtanúja lesz egy rendőr által is elkövetett gyilkosságnak. Gyorsan a drogdíleréhez rohan, mert ilyen gonddal nem tudja kihez menjen, viszont a nagy rohanásban elejti a Pinapple Expressből készített dzsóját. Ezzel az a probléma, hogy ilyet csak az ő dílere árul egész Los Angelesben, így gyorsan a nyomukra akadnak a rosszfiúk. A két betépett srác pedig menekülni kezd.

It’s almost a shame to smoke it. It’s like killing a unicorn… with, like, a bomb.

Hát igen, egy füves buddy-movieval állunk szemben, amiben még akció is van, de legalábbis erőszak. Például hamutállal kezelnek embereket, meg keresztdzsót szívnak. Ja ez utóbbi nem erőszakos cselekedet. Tehát a két srác, akiket James Franco és Seth Rogen alakít, menekül a korrupt zsaru és a náluk csak egy szinttel tökösebb Ted elől, aki szintén közreműködött a gyilkosságban. Ezen kívül még a ferdeszeműek is belefolynak az ügybe, miközben a srácok kempingeznek az erődben. James és Seth természetesen baromi jól alakítja a két füvest, rájuk vannak szabva a szerepek simán. A rájuk vadászó két gengszter is kellően vígjtáéki hülye, de a legjobb talán Ted, akit Gary Cole alakít, de úgy hogy minden jelenetén vigyorogni tudtam.

War is upon you! Prepare to suck the cock of karma!

Igazából aki nem szereti a füves filmeket, annak szerintem nagyon nem fog tetszeni. Aki elviseli, vagy szereti őket, az pedig repüljön rá. Először csak 6 pontot akartam rá adni, de ma hallgatom a soundtrack felét (azért vannak rajta gyenge számok, meg gagyi reggae), olvasgatom az idézeteket a filmből imdbn és mosolygok néhol. Azon is, hogy a nagy menekülésben még akcióvígjátékká is alakul a film, de azért senki ne várjon badassá váló lövöldözést, mert az nem az ő stílusuk. Amikor bajba kerülnek, akkor is amatőrként szórják a skulókat, a befejezés meg egyértelműen egy bazinagy kifigura, de még a kifigurázókat is kifigurázó.

7,5/10

Thuglife.

37 hozzászólás a “Ananász expressz (Pineapple Express)” bejegyzéshez

  1. emlékeim szerint nekem pont az volt a gondom (a szokásos és baromi unalmas buddy movie kliséket leszámítva), hogy a végére túlontúl is profivá értek ezek a csávók, s néhány bad guy-t olcsó módon írtak ki a sztoriból.

    ettől függetlenül: thug life. :)

  2. A He haver, hol a kocsim?-at utaltaltam, de ez egy jo eros 6/10. Majd’ ket oranyi butulas, neha kell ilyen is :)

  3. nekem danny mcbride volt most a kedvencem. a tropic thunder-ben is jó volt, itt meg kapott több szerepet, szerencsére.

  4. Valóban vicces kis film. Az összes szereplő annyira őrült hogy hihetetlen. Főleg Red :D

  5. Amikor az erdőben a rovar bosszút áll Dale-n, na az gyenge pillanatomban kapott el és hosszú percekig röhögtem rajta utána is. Kétszer megnézős-egy év múlva esegg újranézős jó kis film. Én sem adtam volna meg rá a nyolcat.

  6. Na engem meg ez a “spoiler – nem spoiler” kapott el gyenge pillanatomban :D

    Bocsi az offért

  7. Már az előzets is jóvolt, még nem láttam, de ahogylehet megnézem.
    füves film mindig jó. :) A két arc is tiszta tolós, sokat nem kell szinészkedni.. :)

  8. Nos ez egy füves film. Olyan szinten, hogy ha nem vagy a hatása alatt akkor ne is nézd meg. Max egyszer nézős DVD-n, mert nekem a szinkron hiányzott. Ez a film nekem 3/10.
    Vannak jó jelenetek, de nem menti meg a filmet.
    Most lehet hogy megdobálnátok, de Seth Rogen egy shit színész.

  9. “Füves filmnek” szvsz ez túl pörgős… ráadásul végig üvöltöznek, a poénok sem “ütnek”. Ez mozi roppant gyengére sikeredett. Inkább nem is pontoznám… :(

  10. Az utolsó két hozzászólással nem értek igazán egyet. Én most jövök a moziból és annak ellenére, hogy nem füvezek számomra nagyon kellemes kikapcsolódás volt. Rég nevettem már ilyen őszintén és hangosan moziban. Az igaz, hogy Seth Rogen annak ellenére, hogy végig be volt tépve tök józannak tűnt de jól játszott. Bőven megérte a jegy árát.

  11. hát én most lőttem le 20 perc után, aminek a fele beletekerés volt, valahogy nagyon nagyot csalódtam az eddigiek után

    igaz kurva szar napom van, de akkor is: most pont a gyógyírt vártam

  12. Én is most jöttem a moziból, és eléggé fellélegeztem, hogy az elmúlt évek “vígjátékai” után végre tényleg tudtam egy jót röhögni a moziban. Annak ellenére tetszett a film, h nem igazán bírtam az eddig Apatow-workshop műveket. Szal mindenkinek csak ajánlani tudom. Azoknak is akiknek tetszettek az eddigi apatow filmek és azoknak is akiknek nem.
    Nekem a maga kategóriájában gyengeségekkel együtt 8,5/10

  13. gigantikus bukás lett itthon, 2600 néző, épp hogy top10. a kutyát nem érdekli a sok itthon ismeretlen jó arc.

  14. Tényleg nagyon elbaszták a végének az elnyújtásával… big time. Simán adtam volna rá 8/10-et, de így max 6/10 annyira rossz az utolsó mittomén 20-30 perc… De azt leszámítva szerintem baromi jó (nem szoktam füvezni:)

  15. na ez tényleg jó szórakozás volt, bár eleinte olyan nyögvenyelősnek tűnt. dopest dope i’ve ever smoke, ilyen szájbarágásoktól sem volt mentes, de aztán meggyőztek, amikor az éles helyzetekben elkezdenek bénázni, azok csúcsjelentek voltak. mikor kinyomja a lábát a szélvédőn, azon meghaltam! kiemelném a red nevű csávót, hát az arc volt. olyan 7/10, de úgy döntöttem, nem törlöm, szóval ezen még ellehet rötyögni majd.

    -what time is it?
    -it’s 3 o clock
    -holy shit, man!
    …aztán kiderül, h vagy 18 órán át aludtak az autóban : DDD

  16. Hát, nekem valahogy nem jött be sajnos, pedig szeretni akartam. A poénok jó része inkább szánalmos volt, mint vicces. Azért egy 5/10-et kap.

  17. Nekem sem jött be. Kicsit erőltetettnek éreztem itt-ott. Volt benne pár jó rész (a bogár visszatámad az tényleg haláli) de max egy 5/10 részemről.

  18. Valóban le kellett volna csippenteni a végéből, sőt nekem az egész akciódús rész nem tetszett. Az elején sokat röhögtem (keresztjoint, a bogártámadás, meg a két srác első betépett beszélgetése),

    – What? You sucked on her titties?
    – No, I just kissed her. I just did that to make it seem cool.
    (na ez zseniális volt)

    de ahogy human írta, eltávolodtak a füves filmtől valami akcióvigjáték felé és ez sajnos nekem nem jött be. De volt pár emlékezetes pillanat, és mi mást várjon el az ember egy ilyen filmtől. Az biztos hogy unaloműzőnek tökéletes.

  19. Én tegnap néztem meg és szerintem igazán jó mulatság volt!
    Kicsit a vége tényleg nem illet a képbe, de azt leszámítva 9/10 simán!

    Azért az a beszólás, hogy ez olyan, mintha megölnéd az utolsó unikornist szerintem megállja a helyét!
    Egyébként nem is tudtam, hogy leadták moziban.

  20. Ugyanúgy járok vele, mint a 40 éves szűzzel – elkezdtem nézni, de annyira unalmas egy óra után, hogy inkább hagyom a fenébe.

    Nem úgy rossz, mint mondjuk egy ilyen paródia-gagyi bénaság, amikor látja az ember az egyes jeleneteknél hogy “na ezt poénnak szánták, csak rémesen szar lett” hanem lapos és érdektelen és egyszerűen nincs kedvem erre több időt szánni. Van néha egy-két jó poén is, de az sem éri meg.

    Egyébként a 40 évesnél is ezt éreztem, és ott ki is derült utólag, hogy szinte nem is volt forgatókönyv, hanem csak összeimprovizálták a jeleneteket. Szerintem ez is ilyen, nincs megírva, csak úgy ül valahol valaki és tolja ki magából a kidolgozatlan ötleteket. Na most csináljunk egy geekről filmet, most füvesekről, most szakításról, most terhességről… csak éppen emberünk nem ért a filmezéshez. De komolyan, a Top Gearen tízszer jobban szórakozom, pedig az elvileg autós műsor.

    Lehet persze az is, hogy velem van a hiba, de mindenesetre ezek után a többi Apatow filmet inkább elkerülöm.

  21. Vannak benne igazán vicces pillanatok, de negyedannyit nevettem mint a 40 éves szüzön. Nálam egy teljesen átlagos, gyorsan felejtös film annak ellenére, hogy szállította a 2008-as év legjobb mondatát (SPOILER!):

    “You just got killed by a Daewoo Lanos motherfuckaaa!”

  22. szerintem simán 9/10, tökre nem betépve néztem, mégis 2 napig jó kedvet csinált, James Franco sztem egyszerűen tökéletes, Seth Rogen sem rossz, bár őt eleve nem kedvelem nagyon. azt a tényt, hogy a film nem lett mainstream egyrészt sajnálom, mert senkivel sem tudok róla beszélgetni, másrészt kicsit még örülök is, mert kiváltságosnak érzem magam.

  23. Fasza kis szórakoztató film, a szokásos naon szeretett (legalábbis általam) szereplőgárdával sztem. A negatívum csak télleg az h ebből is legalább 20 percet ki lehetne vágni (mint a superbadből), és így koncentrálódna kicsit a poénmennyiség. /ami közt kettő akkora ütős h éveken át valszeg emlékezni fogok rá… /telefondobálós rész, meg persze james franco-nak az a “what’s down there? A f*ckin’ Rancor?”/ hát ezek naon ütöttek. Előszöri nézésre csak oan 6 volt nekem, de ahogy visszagondolok a poénokra így h megnéztem mégeccer társaságban is simán 7.

  24. Most fejeztem be a filmet, hát én szeretem a füves filmeket, de ettől picit többet vártam, a vége tényleg kurvajó, de volt hogy untam.
    De legyen egy 7/10.
    És milyen ‘gagyi reggae’-re gondolsz ha szabadna megtudnom? Például a Bob Marley-ra ami a sírós jelenetnél van? Vagy nemvágom. Attól még, hogy te valamit nem szeretsz nem kell ‘legagyizni’ főleg nem marley-t. köszi.

  25. én egész jól szórakoztam a filmen, nem röhögtem végig az egészet, de ami tetszett azon tényleg szívből derültem :)
    tetszik, hogy egy picit próbálták kerülni a kliséket már ami az ilyen filmeket jellemzi. seth rogent itt még el is viseltem, nem akarta minden percben túljátszani magát és ez jót tett a filmnek.
    egyedül a végével nem vagyok kibékülve, hogy úgy kezdik el ölni az embereket, mint a legyeket. na nem mintha annyira pacifista lennék, imádom a hentelést, de ezt itt nem találtam helyén valónak. mindent összevetve azért kellemeset csalódtam.
    számomra a legnagyobb rész:
    -(spit)
    -HERPES!!!
    :D

  26. Ez a film halál unalmas, poén semmi nincs benne. Még becibálva sem ajánlom. A párbeszédek szörnyűek, jópofa akart az lenni, de olyan altató, és UNALMAS, h hihetetlen. Néha nem tudtam, h valamit viccnek szántak és nevessek, vagy értetlenül nézzek, h ez mi a f. volt. Pedig jól kezdődött. Erősen nem ajánlom, semmilyen állapotban sem..

  27. azt hittem, jó lesz meg vicces, de olyan unalmas és semmilyen volt, h végig se néztem, pedig ilyet kb sose csinálok
    kb 2szer elmosolyodtam, de a viccesség szándékát se láttam legtöbbször. csak olyan lapos az egész, ahogy már mások is írták előttem. naennyi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.