16 hozzászólás a “Dalí? Little Ashes képek” bejegyzéshez

  1. Salvadoról film??:) sok ember nagyra tarjta ..peddig egy elmebeteg volt a szó- szórós értelembe , pl a saját szobájába szart mert feleslegesnek tartotta a wc-t:) biztos más megközelitése lesze nnek a filmnek de Dali igazából öreg korára alkotott nagyokat nem fiatal ként

  2. A műveit elnézve szerintem senkit nem lep meg, hogy őrült volt. Egyébként meg egy művészt nem tettei és bármiféle életfelfogása miatt kell nagyra tartani, hanem egyedül alkotásai miatt, a többi csak másodlagos.
    Remélem a film nem a szokványos életrajzi film, hanem megvalósításában is közelit Dalí művészetéhez; persze nem egy szürrealista dolgot várok, csak egy kis egyedi hangot.
    A bajusz meg tényleg hülyén néz ki, dehát ha Dalínak ilyen hülye bajsza volt.

  3. …és ezért is fog elkészülni a várva várt pacino-féle dalí-film: dalí & i címmel, szinte biztos, h jobb lesz ennél.

  4. dali egyszer filmet forgatott, ami ugy kezdodott, hogy egy macskanak a szemet egy pengevel vagtak el (mivel akkoriban epp nem ert ra a cgi mester :P)

  5. Az Andalúziai kutyára gondolsz? Mert ott egy nő szemét metszették el, amit egy sima vágással oldottak meg: a nő szeme előtt elhúzott penge után rávágtak egy döglött tehén szemének közeliére, ahogy a penge beléhasít.

  6. Az öreg Dalít meg elvileg Al Pacino fogja játszani, legalább is az öreg digitális bázis ezt mondja. Amúgy disznószem volt.

  7. Én voltam a Dalí múzeumban, ahol keresztmetszetében láthattam annak a zseninek a munkásságát. Szobrászat (menstruáló kockák) grafika (öre csávó szívja fiatal fiúk gerincét groteszk pózban) ötvösmunka (csodálatos íbiszek, sárkányok aranyból megmunkálva) térplasztika (kibelezett kocsiban kibelezett csávóból előtoluló kagylók) hologramm (Mao-Ce Tung feje pörög egy rakat bigyóban) portréfestészet (fotorealisztikus szintű , mellbimbókon még szőrszálak is látszanak)…. A legdurvább számomra egy félkör szerű festmény volt, amin sok pillangó szálldosott, látszólag össze-vissza. A lényeget a félkör közepén lévő ezüstre festett borosüveg adta, amin úgy tükröződött a festmény, hogy egy lovast láthattál andalúz zászlós pikával a kezében. Nabazdmeg, ez valami. Lehet hogy egy kretén egocentrikus bunkó volt, de állati nagy művész. Aki teheti, menjen el.

  8. Nem mellesleg ő volt az aki – a mai divatban ismert- punkhajat formálta a fejére. Volt néhány csodálkozó arc mikor végigsétált a Wall Streeten.
    MARHASZEM volt.

  9. chuckyx: és ez hol van? tudom hogy 2-3 éve bp-en volt egy kiállítás, de arról sajna lemaradtam.

  10. en voltam ott 14 eves koromban, nem lehetett kirangatni majdnem el is ment a busz nelkulem annyira lenyugozo az a muzeum, soha azota nem fordultam meg annyira erdekes helyen pedig jobal oregebb vagyok mar es megfordultam egynehol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.