Háborgó mélység (Deep Blue Sea)

Nos, a cápák módosított agya tartalmazza az alzheimer-kór ellenszerét, ezért Saffron Burrowsnak le kell vetkőznie, bár csak fehérneműre. És van összefüggés! Mivel kicsit belassul a szívverésem, ezért gondoltam valami terror-akció cuccal felpörgettem az öreg ketyegőt. Sikerült. A Deep Blue Sea eléggé buta, de fun, és van benne pár karfamarkoló pillanat. Na meg Saffron, amint csuromvizesen piheg.

Deep Blue Sea

Mint mondottam, az alzheimer-kór ellenszerét keresi egy tudóscsapat valahol a tenger közepén egy fasza kis kutatólaborban. A gyógyszer megalkotásához kicsit okosítaniuk kellett a cápákon, na meg azért, mivel egy sima cápa már nem ijesztő, ellentétben egy szuperintelligens cápával. Na az már döfi! A kutatást finanszírozó Samuel L. Jackson épp le akarja állítani az egészet, ezért meghívják egy demonstrációra. Aztán meg a cápák elszabadulnak és elkezdenek hullani az emberek.

– A 45-foot shark, and you hit me. Nice.
– Shit, it could’ve been worse. I could’ve let him eat your ass.

Gondolom nem fog meglepetést okozni, hogy papírmasé karakterek csapnak össze a több tonnás szörnyekkel. Ott a kemény csávó, aki sosem járt iskolába. Hardcore arc, lenyomja a halakat ha úgy alakul a helyzet. Ott a vicces helyzetekbe keveredő nigga, a laza bekattant tudós, a gyönyörű és egyedül elkóborló tudósnő (Saffron!), hiszen abból semmi gond nem lehet, ha valaki elszakad a túlélő csoporttól.

Az a helyzet, hogy az ijesztgetés meg a sok vérengzés között olyan szintű humor van benne, hogy leborulsz a székedről. Nem akarok spoilerezni, de Samuel L. Jackson olyan szinten vicces ebben a filmben, hogy még most is röhögök ha felrémlik egyik jelenete (nehéz így gépelni, pillanat). Lehet látni, hogy 1., nem vették teljesen komolyan magukat és 2., igyekeztek meglepetést is tolni az arcunkba bele.

Háborgó értékelés

Na, a Death Race-nél kérdezte valaki, hogy mit várunk egy ilyesmi filmtől. Hát efajta funt. Komoly arccal előadott komolytalanságokat, vérengzést, hülye beszólásokat, de valami ütős koktélban. A Death Race-nek nem sikerült az ami a Háborgó mélységnek simán, pedig sokkal szarabbak a trükkök. Konkrétan néha a cápák mozgásán is csak vigyorogni lehetett, pedig ha jól látom, egy 60 milliót a filmhez vágtak, ami manapság vagy 70 lenne talán. Ez szórakozásfaktorilag simán 7/10.

30 hozzászólás a “Háborgó mélység (Deep Blue Sea)” bejegyzéshez

 1. SPOILER, DE CSAK A VÉGÉN JELEZTEM, MERT AZ MENŐ

  A film cáfolja a “mindig a feka hal meg” mítoszt. :) Ez külön jól esett benne. Kár is lett volna rappos szakácsért. Jah és ez spoiler volt…

 2. Olyan nehéz az elejére írni? Látod, direkt nem spoilereztem az írásban sem, pedig lett volna mit, hogy legyen meglepetés…

 3. Rosszul vagyok ettől a képtől. Kiskoromban nagyon elcseszte a lelkivilágomat a JAWS. Azóta nem hevertem ki, és kifejezetten rettegéssel tölt el minden, ami cápás.

  A filmet messze a te értékelésed alá helyezném, de ez csak személyes véleményem az alkotással kapcsolatban. Cápás filmnek jó és nálam így is a maximális popcorn-egyszernézős-vagy 2 évente nézős, amikor leadja vmelyik kereskedelmi csatorna-értékelést kapja, ami 4/10. Néha azért szorongtam.

 4. SPOILER

  Tényleg elég nézhető film a sok cápás x kategoriás film között, ami viszont engem kiboritott, az a film reklámozása, h Samuel L. Jackson mint főszereplő, erre ő hal meg benne először, ahogy igy emlékszem ráadásul igen az elején..:D Tudom h kell a jo név, meg a reklám, de akkoris..

 5. Először is bocsánat! Direkt írtam a végére, poénnak szántam. Úgy voltam vele, hogy úgy is kitörlöd, valamint hogy elég régi már ez a film… tudom egy újszülöttnek minden új. Szarul sült el, sry.

 6. Na ez a Post meglepő volt Humantól, de azért örülök neki, mert nekem is tetszett anno a film (vagy 5-6 éve láttam vagy régebben), ma már biztos röhögnék azokon a beszólásokon, de akkor még nagyon be voltam fosva amikor az intelligens cápa csak úgy ugrált kifele innen-onnan vagy tettette, hogy alszik és rácuppant a cigire.

 7. Spoiler:

  Sztem meg a feka hal meg elöször poént egyből ellövik amikor SS. Jacksont bekapja a cápa. Mondjuk sztem bagatell a film, mert úgy poénnak gyenge volt, komolynak, meg komolytalan.

 8. Nem LL Cool J-re gondoltál Human? Mert S. Jackson úgy rémlik nekem nem volt túl viccelődő, ellenben a Cool J-vel. De lehet tévedek, mert már régebben láttam :)

 9. ‘A tökéletes rántotta mindig két tojásból készül’ LOL
  Vicces, kicsit ijesztegetős, remekül szórakozós – szinte alapfilm!

 10. eléggé buta…. nekem ez túl kedves kifejezés erre a f**ra

  mondjuk a cápaembert még veri :P

 11. Human, de örülök hogy elővetted ezt a filmet! Az eredeti Cápa nagy rajongója vagyok, de a Háborgó mélység anno (és most is) egy nagyon nagyon szórakoztató film!!
  8/10

 12. Ma már inkább a műfaj nem nézős nálam, de cápás filmnek teljesen korrekt (annó moziban tetszett is).

 13. Még moziban láttam először, de azóta is mindig megnézem, ha valamelyik edón nyomatják. Nagyon jó kis film, megfelelő elegye a poénoknak, vérengzésnek, lazaságnak, stb.
  8/10 nálam is.

 14. Akkor ne ebből a filmből tanulj ;) (2 tojásból tej nélkül – na jó…)

  Nálam egy közepesnek pont megfelelt, a klasszikus horror akciókhoz sztem nem ér fel.

 15. Jó film volt a maga idejében, akkortájt még a bóvli cápamozgások is elmentek valahogy…

  Én Thomas Jane személye miatt szeretem ezt a filmet (na meg kedvenc zenekarom, a Nightwish is ennek a filmnek a zenéjét dolgozta fel). Jó lenne, ha ő játszaná a majdani Return to Castle Wolfenstein filmben B. J. Blazkowitz amerikai katonát.

 16. “szórakoztató B mozit várunk, ahol a képtelenségek nem zavarnak.”

  dögöljek meg ha ebben nem volt minimum ugyanannyi képtelenség.:)

  és h értsd, ott sem kötözkdni akartam. az értetlenkedésem csak ennek az általános indoknak szólt, amit a végén Te fogalmaztál meg tömören és röviden.

  a DeepBlue-t meg direkt nem akarom ezek után kritizálni.;)

 17. Szerintem a Cápa 1-el kimerítettek minden potenciált a cápás filmekből. Ebből is. Semmi eredetiség, izgalom 0 (ez nem nagy o betű, hanem egy nagy 0). Az összes pozitívum Sáfron átsejlő bimbaja a vizespóló versenyen.

 18. dj67 kb. egyetertek, azt leszamitva, h en mar a capatol is falra masztam (es nem a felelemtol, inkabb attol, h mennyire buta szegeny film :( )

 19. Én is moziban láttam anno… Elég jó kis film szerintem. A 7/10 a maga nemében korrekt értékelés.

 20. SPOILERHEGYEK

  A film hatalmas nagy királyság, kb. minden kocsmázásnál szóba kerül, mert akkora bemozdulások vannak benne, amit ritkán látni.
  az “Először is lezárjuk ezt a medencét!” jelenetnél egyszerre megy tele a gatya, és kezdesz el torkod szakadtából röhögni, amihez a felvezetés (az alpesi duma a kannibalizmus meglegyintésével) is teljesen fasza beetetés…
  a végét meg tanítani kéne: Meghal Saffron, tiszta vér minden, reagálás meg kb: “Na, lépjünk, haver.”
  Hát ez 11/10, ne vicceljetek…

 21. Én ezt annak idején vagy 20 szor láttam. Hatalmas film. Lehet gagyi márra egy két trükkje, na de emberek, szerintetek a mostani legjobb animációval rendelkező filmek 10 év múlva nem lesznek megmosolyogtatóak? Egyébként szerintem ez nem horror, mondom ezt azért, mert rühellek minden horrorfilmet, de ezt imádom a mai napig. Aki nem látta az feltétlenül nézze meg és ha megengeded Human linmkelnék valamit ami a filmhez kapcsolódik zeneileg és nagyon ütős, nemrég bukkantunk rá:)

  http://www.youtube.com/watch?v=gb4QLMfOJTg ne hagyjátok ki!

 22. MINI SPOILER

  Jó kis film volt ez, anno moziban láttuk a haverokkal és nagyon jól szórakoztunk rajta. Külön tetszett hogy meg tudott lepni, a szereplők nem a várható sorrendben hullanak… :D

 23. SPOILER

  Akkor is az egész film legjobb pillanata mikor meg hal a kis cápácska a végén és kint ülnek egy ilyen stégen . A néger meg kérdi : “Biztos hogy csak 3 cápa volt ” Mire a másik mondja ” Biztos ” és kihúzza a lábát a vízből én ezen haltam be a legjobban .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.