49 hozzászólás a “Oscart Maggie Gyllenhaalnak?” bejegyzéshez

 1. Hát úgy nézem minden főbb szereplőt rányomtak a listára, szóval nem meglepő, hogy ő is rajta van. A Warner se gondolja komolyan. Maggie Gyllenhaal szerintem van olyan tehetséges, hogy egyszer jelöltségig vigye de nem ezért a filmért fogják Oscarra jelölni.

 2. gyanítom, hogy ha lesz is Oscar jelölés a film kapcsán, akkor nem ez az alakítás lesz jelölve. szerintem Eckhart és Ledger esélyes, a többi felejtő…

 3. Heath, mint mellékszereplő??? ez nevetséges…

  Ez olyan, mint tavaly Javier Bardem indítása mellékszereplő kategóriában, mert daniel day-lewis-szal szemben senkinek se volt esélye (pedig szinte bardem többet van vásznon, mint egy mellékszeereplő)… csak azt tudnám idén ki tudná lenyomni a Joker-alakítást?!

 4. a warner szerintem azert inditotta mellekszereplonek, mert masnak ott ugy sincs esely+telhetetlen kis gonoszkent a studio bale-bol is oscar dijast akar csinalni, bar ha nolan es ledger nem kapja meg, akkor komolytalan az oscar dijatado, v h woody allen-t idezzem, amikor nem ment el az oscar atadora atvenni a dijat: “Meg ha valami rangos esemeny lett volna, akkor lehet elmentem volna”

 5. Kötve hiszem, hogy a Batman technikai Oscaron kívül más díjat kapna… Pedig ha így belegondolok megérdemelne 1-2-t. Legjobb zene? :)

 6. Maggie ezért ne kapjon semmit! majd esetleg egy MTV díjat! Ledger és Eckhart voltak az ászok ebben a filmben! néha az is az érzésem szegény Bale-nek valahogy sosem jön össze a Batman filmeknél valahogy nem figyelnek rá! jó idén tényleg a tragédia miatt (és nagyon sajnálom) szorult háttérbe, de az elöző rész kapcsán pedig minden újság Katie Holmesal foglalkozott hoyg összejött Tom Cruiseal, Bale pedig megérdemelné, persze azért oscart nem hinném hoyg ér az alakítás! de Joker és Kétarc karaktere hihetetlenül jó volt!

 7. Próbálkozik a Warner, nincs ezzel semmi baj. Aaron Eckhart szerintem mégugyan főszereplő volt, és meg is érdemelt volna egy leading role jelölést, így viszont Ledger kap jelölést (plusz díjat, egyszerűen nem tudom elképzelni hogy más nyerje) a színészek közül csak.

 8. “Heath, mint mellékszereplő??? ez nevetséges…”

  mi az, hogy nevetséges?

  1. mellékszereplő.
  2. főszereplőnek bale-t nyomják.

  a főszereplőséghez más kell. komolyan röhej lenne, ha egy barman filmben joker fpszereplő lenne, vagy harvey. ennél tipikusabb mellékszerep nincs is. mellékszerepből van kicsi és nagy, de főszerepből nincs.

  “csak azt tudnám idén ki tudná lenyomni a Joker-alakítást?!”

  oké, ne nevettessük már ki magunkat. ez annyira ciki beírás, hogy szinte én égek, hogy reagálni kell rá.

  te döntesz? az te ízlésed alapján döntenek? ez is elég lenne, de az isten szerelmére ,az oscaros filmeket még be sem mutatták jó részt.

 9. az pedig már-már “incesztizmussal” ár fel, hogy ha valaki azzal kezd érvelni, hogy “neki kell adni”, azok után, hogy sxcorsese-nel azt a baromságot mondták mások, hogy azért kapta, mert “neki kellett adni”.

  HL ku*va jó volt, de nem kell eltúlozni a dolgokat, ha a kommersz filmek oscar-sikereit nézzük, akkor simán lenyomhatja akárki.

  és a posthoz szólva: mindenkit szoktak jelölni FYC a jelölt filmekből, ebben nincs semmi gond.

 10. Igen, Oscart Maggie Gyllenhaalnak, de ne ezért a filmért… bájos és tehetséges, el fog jutni az Oscarig, már most van mögötte pár olyan film, ami efelé mutat, de ez nyilván nem az a film, amiben nagyon kibontakozhatna a karaktere és a játéka. Ledger zseniális (volt), az Ő posztumusz győzelme borítékolható mellékszereplőként. Mellékszereplőként, még akkor is, ha mindenkit lejátszott a vászonról és személyében egy olyan ellenfelet, rosszfiút láthattunk, amit nehéz lesz überelni a jövőben, de egy Batman filmben a főszereplő akkor is Batman. Egyébként nekem Bale is tetszett, de ez a sorozat sajnos soha nem a Batmanoknak ad lehetőséget a szárnyalásra (sic!), sokkal inkább a fent említett és régmúlt mellékszereplőknek ( De Vito, Nicholson )

 11. Batmanban csak Batman a főszereplő? Nem tudom, ahogy egymagában batmankedik azt nem bírnám nézni két órát, de ahogy Joker aprítja a népet, azt igen. Persze nem vagyok szakértő..

 12. Nagyon alulértékelik úgy általánosságban Bale alakítását.
  Persze Jokerre sokkal inkább figyel fel az ember, de a film alapja Bruce Wayne/Batman/Bale volt.

  Mintha túlságosan magánakértetődőnek vennék az emberek, hogy ő ott van és ilyen alakítást nyújt. Mellesleg megnéztem és jóval többet van a vásznon mondjuk Ledgernél, de mint mondtam, az jobban megfogta az embert – jellege miatt egyrészt,másrészt meg az alakítás kalibere miatt.

 13. lehet rosszul tudom, de nem a studiótól függ, hogy kit milyen kategóriában indít, ez is szabályozva van vmi módon asszem. pár éve a brokeback mountain kapcsán Jake Gyllenhaal is mellékszereplőnek lett jelölve, mert pár perccel kevesebbet volt a vásznon, mint Ledger. Ha jól emlékszem vmi ilyesmi volt.

 14. “Ledger zseniális (volt), az Ő posztumusz győzelme borítékolható mellékszereplőként.”

  Hohohóóó… gyerekek, a szélsőségeket kerüljük el :D A van rá esélye jobban hangzik :)

 15. Ez a mellékszereplő dolog engem is nagyon megütött. Szerintem Balenek akarnak mindenáron Oscart, és ha ellene lenne Heath akkor veszítene. De majd meglátjuk!

 16. “Ez a mellékszereplő dolog engem is nagyon megütött. Szerintem Balenek akarnak mindenáron Oscart, és ha ellene lenne Heath akkor veszítene. De majd meglátjuk!”

  az is meglepő lenne, ha Bale-t jelölnék egyáltalán! ;)

 17. Egyesek nagyon el vannak itt szállva…….
  Pár dolog:
  1. Nem biztos, hogy HL nyer Oscar-t
  2. Attól még, mert az utóbbi években a díjazottak nem tetszettek valakinek, még nem lehet azt mondani, hogy az Oscar színvonaltalan, meg ilyenek. Azért a jelölt filmek nem a semmiért kerülnek oda.

 18. Maggie Gyllenhaal kaphat oscart de ne ezért a filmért. Mondjuk kaphatott volna anno a Secretary ért, abban színészileg többet nyújtott mint TDK-ban szvsz, vagy majd fog nemsokára….

  Oscar nem oscar témához szólva. Szerintem TDK beseper pár technikait azt csókolom. Illetve Ledger egy akkora ziccer, hogy azt nem fogják kihagyni ha mellék szereplő ha nem. Ha neki nem adnak a kevésbé “filmbuzi” közönség is rájuk ugrik.
  A Ledger-el kapcsolatos “hype”-ot hülyék lennének nem kihasználni, mármint az “akadémia”. Szvsz pedig semmi értéket nem képvisel az oscar mert tudok 100 filmet ami kapott és sztm nem “akkor mű”, és viszont. Színészek értékelésénél adok rá?! konkrétan a “Best Picture” kategóriára mondom, hogy nem mérvadó. Bár ez is szubijektív ugye.

  A posthoz visszatérve, annyi bajom van ezzel a jelölősdivel, hogy pl Ledger és Eckhart is kaphatna simán 1-1-et TDK-ért, de ha mind2 mellékszereplő akkor meg ez eleve kizárt dolog. Szal én ebben érzem a bibit.
  Hacsak ki nem találják, hogy Ledger “életmű” vagy hasonló miatt kap egyet.

  Human:
  Amennyiben megtörtént az utána olvasás Oscar folyamat terén jó lenne egy külön post erről. Szabályok, jelölés, kaphat nem kaphat, megosztva nem megosztva stbstb. Szívesen elolvasnám magyarul végre.

 19. Maggie Gyllenhaal nem kaphat Oscart ezért a filmjéért, de még csak jelőlést sem érdemel. Egyszerű alázatos profizmussal oldotta meg azt a rutinszrerpet, amit megörökölt és némileg hitelesebbé tett.

  Képetelen ötlet ezért jelöltetni, a film promóterei gondolom a DVD forgalmazás előtt kívánnak a közönségen egy újabb fogást találni, begyűjtve pár másodlagos-harmadlagos “szakmai” – díj érdekélődését a játéka iránt, hogy jól mutasson a borítón.

  Maggie friss, bátor és nem egy porcelánbaba talentum, bárki, aki arra kiváncsi milyen ha kitombolhatja magát nézze meg A titkárnőt (nyereggel, répával, elfenekeléssel, varrókészlettel és a mindent letisztító tejszerű fürdővel zseniálisan perverz, olyannyira hogy öröm nézni benne Gyllenhaal-t)

 20. Mai hír:

  TDK 997,5 milliónál tart eddig. Hamarosan beléphet a milliárdos filmek közé 4.nek.

  + Még ugye januárban megy a mozikba Oscar előzésnek. :)

 21. egyebkent az oscar mizeriarol csak egy Csupasz pisztoly boritto idezet jut eszembe most :P
  “4 OSCART NYERT ALKOTAS (is lehetett volna, ha nevezik)”

 22. gyerekek, ez még csak a “leadási lista”. Bajuk nem lehet belőle, ha beadják, max az akadémia elveti az ötletet és kész.
  Egyébként ahogy így olvasgatom, olyan 11-13 nomináció teljesen reális már így előrevetítve is. Legjobb film, vágás, szkript, 2 mellékszereplő (Eckhardt, Ledger), hang és vágás, zene, effektek, rendező, operatőri munka, smink és főszereplő (elhomályosított mindenkit Ledger, és Eckhardt)
  ez a film lehet a képregényfilmek Bárányok Hallgatnak-ja. Ugyebár addig a filmig horror max ilyen technikai dolgokban lehetett nyertes, de akkor megtört a jég.

 23. “sxcorsese-nel azt a baromságot mondták mások, hogy azért kapta, mert “neki kellett adni”.”

  ha már visszautalsz, akkor legalább vedd a fáradtságot, és tedd pontosan, ne hamukázz. arra a felvetésre reagáltam ott, hogy miért egy gyengébb filmért kapott Oscart Scorsese, és egészen pontsan azt írtam, hogy 50 év munkája után, 6 jelölés, de meg nem kapott díj, amiből 4 is jogos lett volna, így kompenzált az Akadémia.

  kicsit a témához is szólva: nem a legmegfelelőbb fordítás a mellékszereplő, ez a díj ugyanis a nem főszereplő karakterek alakítását díjazza. tehát nem statiszta, nem főszereplő, hanem a cselekmény szempontjából jelentős karakter, aki nem a főszereplő. egyesek durván félreértik, dehonesztálónak gondolják, holott nem az.

 24. “Szerintem, amit valószínű, hogy megnyer(persze elöbb jelöljék), az a Best Makeup.”

  azért erre ne nagyon vegyél mérget :), kapásból mondok neked kettőt, ami simán megszoríthatja a mezőnyben – ha jelölik – Narnia 2 és a Hellboy II.
  erős lesz itt a mezőny ne essünk bele abba a hibába, hogy “de idén ez volt a legjobb”, mert vannak részletei, amiben azért mások is kiemelkedőt alkottak.
  Nagyon messze van még az Oscar! (plusz ne felejtsük.. Heat-ből merítettek sok mindent Nolanék, és szégyenszemre – kedvenc filmem – az a film egy jelölést nem kapott!!)

 25. off:

  “Heat-ből merítettek sok mindent Nolanék”

  érdekes felvetés. saját megfigyelés, vagy olvastál erről valahol?

  mikor másodjára néztem a filmet, akkor az első jelenetnek még a zenei dramaturgiája is a Heat csúcsjelentésre emlékeztetett, és végig motoszkált a fejemben, hogy merítettek valahonnan.

 26. A legjobb mellékszereplő vitán felül: Mo (Wall-E). Ha az animáció indulhat best picture kategóriában, Mo-nak is kijár a megfelelő tisztelet :)

 27. dimitrij, ja Nolan bácsi nyilatkozta, hogy nagyban inspirálta az a film (Heat) sztem a kihallgatós jelenet is “hasonlít” kicsit+azt tudtátok, hogy egy nagy kedvence a Star Wars(eredeti) de ez off, csak már hogy mi jön be neki:-)

 28. Rothrock, valamit adni fognak neki, szerintem ezt a díjat. :) A hellboy szerintem nem fogja megkapni. A Narnia 2-t nem láttam. Szóval inkább nem mennék bele vitákba. Nem lenne “fair”.
  Egyébként abszolút egyetértek veled, abban főleg, hogy messze van az Oscar, még jelölteket sem tudunk.

 29. mééér vergődik mindenki : P
  ha heath/bale v akárki nem kapja meg a foskárt, attól még ugyanolyan marad az alakítás, és tökmindegy ki a fősz, meg ki a mellsz (ezzel meg most jól lejárattam a blogot, amit nem akartam : P)

 30. Te betegesh vagy. :D ;)
  Persze, hogy ua marad, csak máshogy emlegetnék, ha megkapná, akkor úgy, hogy Oscar-díjas alakítás, ha nem, akkor emlékezetes. :)

 31. dimitrij
  meg azt is nyilatkozta, h a forgatas elott kozvetlen megnezette a stabbal a heat-et (meg a szarnyas fejvadaszt), es azt mondta, h vmi hasonlot szeretne osszehozni

 32. “(meg a szarnyas fejvadaszt)”

  nem mintha eddig nem bírtam volna a faszit, de egyre megy feljebb az árfolyama a faszinak. :) heat, blade runner, star wars… van még más is? :P

 33. igen, én vagyok a betegesh, : )
  1ébként ja, nyilván üzleti is a szempont, de olyat még életemben nem hallottam h “a BAFTA-díjas színész” v a “BAFTA-díjas alakítása” mindegy persze

 34. Jó, hogy felhoztad a BAFTA-t. Én(és még sokan) sokra tartom(tartják) a díjat.
  Azért nem halljuk, mert a beharangozók általában csak az Oscar-okra fókuszálnak, meg esetleg Golden Globe. Még nem olyan népszerű, pedig lehetne.

 35. (off: megnézem újra a dűnét, az eredetit, mert évek óta nem láttam, és taáltam egy extended version-t. arról is születhetne egy írás egyszer…)

 36. Az Akadémia az ISTEN! Minden döntésük jogos és jó! Az Oscar a legreálisabb fokmérő az egész galaxisban…

 37. ja, pedig általában az oscar-jelölteket bafta-ra is jelölik ugyanazért az alakításért (v fordítva)

 38. Igen, betegesh. Általában, de azért van eltérés. Viszont a győztes elég sokszor különbözik, ahogy én nézegettem. Nekem szimpatikusabb ez a díj, talán azért is, mert európai…

 39. A tizenegy Oscar jogos, mert nagyszabású dráma. De hogy tudott eljutni Amerikában a 600 millióig?

 40. Legalább két díjat kell kapnia: egyet Ledgernek, egyet a film valamelyik technikai aspektusára. Durván hangzik, de a dilógia szarrá alázta a műfaj 80%-át.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.