A figyelmükbe ajánljuk Heathet

A Varietyben megjelent plakátok (itt a legjobb filmes) és érdekes lesz ha egy halottat jelölnek díjra tényleg. Mármint szerintem meg kell tenniük, még ha a Legjobb film díjára nem sok esélye van mondjuk a Sötét lovagnak, akkor is, ha nézőket akarnak a shownak akkor bizony legalább a legjobb 5-be be kéne kerülni Ledgernek. (Az, hogy a filmzene valami apróság miatt nem is jelölhető az vicc, most is a warner site zenél a háttérben nekem, és a főtéma marhajó.)

Egyszerűen nézniük, vagyis inkább elfogadniuk kéne a populárisabb filmeket, ott is vannak jó alakítások. (Azért persze Downey Tropic Thunder-beli mellékszerepének a jelölése sztem bilibe lógó kéz kategória)

(mellesleg a Gran Torinot nyomják Oscarra Clinttől, nem a Jolie filmet)

human
írta
2008. 11. 23. 02:11
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “A figyelmükbe ajánljuk Heathet” bejegyzéshez

 1. Nekem az a fura, hogy ami figyelemreméltő a filmzenéjében az dettó ugyanaz, mint a Batman Beginsé. Szóval nem erőltette túl magát a zenezserző….

 2. Szerintem a TDK a legjobb film, más meg se közelíti. Remélem kimagasló oscar díj szerzés lessz:)

  A zene mért nem indul6?

 3. “”érdekes lesz ha egy halottat jelölnek díjra tényleg”
  ebben mi az érdekes?”

  nem érdekes?

 4. biztos nyerni fog oscart a Heath, már a film megjelenése előtt eldöntötték szinte hogy ő oscart fog kapni. én se tudom mért nem indulhat a zene, de az volt nekem az egyetlen ami nem tetszett a filmben, úgyhogy nem nagy kár érte

 5. A zene azért nem indulhat, mert Howard és Zimmer még ráírtak 3 nevet a hivatalos papírokra (amik szerint a BMI a pénzt kiosztja), mivel a segítségük miatt a jogdíj rendes részét akarták nekik juttatni. Végül több mint 60% de kevesebb mint 70%-a a munkának tulajdonítható a két zeneszerzőnek. Lényeg hogy papíron sok a név és emiatt nem jelölhetik.

  Mondjuk együtt: Baromság!

  Egyébként remélem legalább egy, de lehetőleg több szobrocskát kap a TDK, mert valóban ideje a populáris filmeket is bevonni ha valóban megfelelnek az elvárásoknak.
  A TDK egyértelműen kiemelkedő alkotás, helyesnek érezném több díj odaítélését is.

  Tudom Bale nem lesz Best Actor, bár gondolkodtam, és szerintem alulítélték a játékát, ha újra megnézitek és figyeltek, egyértelműen rá épül a film, és az ember teljese természetesnek veszi, hogy ezt a súlyt simán elbírja.

 6. Heath meg fogja nyerni. Maga a film pedig fog kapni legjobb film jelölést, Nolan pedig legjobb rendező jelölést. Ez egy ilyen populáris filmnek máris hatalmas elismerés az akadémia részéről.

 7. Lehet hogy hülyeséget mondok ( majd javítsatok ki ), de a Gyűrűk Ura nem volt szintén populáris film? És még is mennyi jelölése lett, meg a harmadik rész ugye 11 Oscar-os alkotás. Én nagyon bízok benne, hogy a TDK nagyon sok jelölést fog kapni és minimum 3-4 kategóriában nyerni is fog, mert szerintem megérdemli!
  Amúgy a legjobb filmre miért nem esélyes?

 8. demon

  Jelezni szeretném, hogy még arra is kicsi az esély, hogy az 5 jelölt közé be fog kerülni Ledger …

  Szóval ezt a “tuti Heath fog nyerni, le van zsírozva” szöveget felejtsük el ..

  Amúgy persze, neki KELLENE nyerni, mert idén olyan színészi alakítást mint amilyet ő nyújtott, nem láttam ..

  De ugye mindig a legjobb a kapja az Oscart, ugye?

  Robert De Niro meg Al Pachino is roskadozik a sok megnyert szobortól .. meg Scorsese is, nem ?

 9. Szerintem simán jelölhetik, Jhonny Depp is kapott jelölést Jack Sparrow-ért és Sweeney Todd-ért…(jó, persze ő nem halt meg, de Conrad L. Hall is posztumusz kapta a legjobb operatőr díját a Road the Predition-ért) szval nem lehetetlen…

 10. Ledger, Nolan és még Bale jelölése sem lógna annyira ki az Oscar mezőnyéből. Szerintem pont ez az a díjátadó, ahol a mainstream filmeknek nagyobb esélyük van, mint egy igazi szerzői filmnek. A Titanic, meg ahogy már valaki említette a Gyűrűk ura jellemzően kommersz film. Innen nézve sokkal több van a The Dark Knight-ban, hisz ez Christopher Nolan-nak egy olyan víziója, ami az átlag Oscar-győztes filmekkel ellentétben nem csupán egy drámai történetet mesél el, hanem zseniális karakterábrázolással és átgondolt és következetes szimbólumrendsszerrel rendelkezik. Vagyis ún. mid-cult alkotás, művész és mainstream közötti, ill. populáris, mégis szerzői filmes jegyeket is magán visel. És nem akar erőltetetten okos filmnek tűnni; főleg, mert a akciófilmes-képregényes alap jótékonyan eltakarja a mélyebb tartalmakat, amik felfedezése még értékesebbé teheti a filmet. Persze lehet éppen emiatt az újító felépítés miatt nem kap sok díjat.

 11. Ez a “figyelmükbe ajánljuk” dolog ugye az AMPAS tagoknak szól?
  Én kicsit szomorúnak tartom azért, hogy úgy állnak az Oscar díjhoz mintha ez lenne az egyetlen mércéje a filmművészeti teljesítménynek. Ledger alakítása bőven megérdemelné a szobrocskát, de ha valamilyen “csakazértse” ok miatt nem ő nyerné, az semmit nem vonna le a munkája értékéből.

 12. Morbid ötlet, de akár adhatnának Heath Ledgernek életműdíjat. Így kvázi halála után megtisztelve kapna díjat, de nem is venne részt egyik kategóriában sem.

 13. “Persze lehet éppen emiatt az újító felépítés miatt nem kap sok díjat.”
  vegul is anno a Forest Gump kapta a legtobb dijat, mig a Ponyvaregenyt alig jeloltek, valosaggal mintha csak kiszurtak volna a szemuket…

  amugy javareszt hidegen hagy az oscar (a tavalyi a no country miatt erdekelt), igy ezt se tudom, de megkerdeznem: mikor hirdetik ki a jelolteket?

 14. Mire jó ez a fajta sznobizmus? Eleve nem látom sok értelmét a posztumusz díjaknak, mert abból a díjazott semmi hasznot nem lát és szerintem senki sem önzetlenül dolgozik valamin amit aztán így díjazhatnak, tehát szvsz ez is képmutató dolog. 2006-ban miért nem kapta meg az Oscart? Nem hiszem, hogy azért vállalta el a meleg cowboy szerepét, mert nagy kihívást látott egy szerlmes történet eljátszásában. Utána nem is nagyon tetszett neki, amikor az újságírók a filmbeli jelenetekről kérdezték.(amit meg tudok érteni)
  Nem arról van szó, hogy én azt mondanám nem volt jó alakítás, méltatják is elég helyen, de ezt akkor is túlzásnak tartom.
  Várom a filmvilágban jobban elmélyültebbek esetleges válaszát, hülyézzetek is akár, de valóban érdekelne, hogy ez most pontosan mire is jó?

 15. human nem igazan ertem ezt a popularis filmet is az Oscarra dolgot. Masfajta film nagyon keves van, plane mostanaban. Az elmult kb. 15 evben kifejezetten ultrakommersz alkotasok voltak (most oszinten ki ne ismerne a Forrest Gumpot, az Amerikai szepseget, a Gladiatort vagy mondjuk a Chicagot) es a szoborral jutalmazott szineszek is minimum a kozepesen ismert kategoriaba tartoznak sztem. Ennek ellenere ertem mire celzol, a TDK valoszinutlen, h jelolt lesz (aminek nagyon orulok, kifejezetten rossz flmnek tartom), Heath talan (ami jo lenne, ugyanis annak ellenere, h a TDK-t nem szeretem, az o alakitasa elott maximalisan fejet hajtok).

 16. Tavaly Daniel Day Lewis szinte meglepte az oscaron ottlévőket, h milyen más hangszíne van a szerepéhez képest, sztem Ledgerben is az volt a legjobb, ahogy a hangját hajlítgatta miközben pszichopatát, manipulátort, gonoszt játszott.

 17. @winnie: “nem érdekes?” Nem egy ember volt, akit halala utan nem csak, hogy jeloltek, de el is vitte a szobrot.

  @Naggyongonosz: “Szerintem a TDK a legjobb film, más meg se közelíti.” Vard ki a veget, rengeteg eselyesnek tuno filmet meg a kritikusok tobbsege se latott, nem hogy egy foldi halando.

  @zero: “Jelezni szeretném, hogy még arra is kicsi az esély, hogy az 5 jelölt közé be fog kerülni Ledger …” Nem, ha egy valaki van, akit iden biztosan jelolni fognak barmely kategoriaban, akkor az Ledger mellekszereplokent.

 18. “…és szerintem senki sem önzetlenül dolgozik valamin amit aztán így díjazhatnak…”

  persze, nem önzetlenül dolgozik. ennek ellenére vannaok olyanok, akik kimagaslót nyújtanak, legyen szó rendezéséről, alakításról, zeneszerzésről. ők azok, akik elvileg kiemelkednek a szürke hétköznapokból, akiknek megjegyezzük az alakítását, a karakterét, vagy mint itt is többen említették, a hangját. nem sznobizmus ez, legfeljebb a gyakorlat már kicsit más.

  ami miatt problémás lehet Ledger díjazása, az, hogy nem amerikai, hanem ausztrál. még ha jelölik is, szerintem nem ő fogja megkapni. :(

 19. Én sem akarok károgni, de szerintem a TDK-t max 1 kategóriában fogják jelölni. Heath Ledger, mint legjobb mellékszereplő. Megnyeri, kész. A film maga meg nem kap oscart, mégcsak jelölve sem lesz, de mondom, ne legyen igazam.

 20. “human nem igazan ertem ezt a popularis filmet is az Oscarra dolgot. ”

  nem? lehet te láttad a tavalyi jelölteket, de még amerikában is kevesen látták a vérző olaj + nem vénnek való vidék duót, pedig ezek voltak az ismertebbek (pl a Piafot még náluk is sokkal kevesebb ember látta). Elég csak a bevételi adatokat megnézni. Néha becsúszik persze populáris film, de többnyire nem így van, kivéve ha valami értékelhető monumentális hollywood ezerrel kosztümös, mint a Gladiátor pl.

 21. Nem is oly rég írtam az egyik poszthoz Ledger vs. oscar témában. Azt tartom is. Ha az akadémia ezt kihagyja, akkor nagyon bénák. Ekkora hype-ot mint ami TDK előtt, alatt, és után volt Ledger körül h..lyék lennének kihagyni szvsz. De tévedhetek is… Illetve van abban is valami, hogy Ausztrál. Nálunk nem, de USÁkiában erre kényesebbek.

  Azzal pedig nem értek egyet, hogy “mi értelme” Ledgernek oscart adni. Szerintem azon kívül, hogy jól esne a “moziközönségnek”, jól esne, jól jönne ez a gyermekének családjának is. Háborúban is sok a posztumusz kitüntetés.
  Ennek inkább erkölcsi értéke lenne mint anyagi. Bár lehet hogy tudna a család ebből akár anyagit is kovácsolni, ha nem is most hanem évekkel később a gyerek.
  Mindezek ellenére én inkább adnék Ledgernek egy életmű oscart. Abban benne lenne tényleg minden amit letett az asztalra, és ezt megkapná élete legjobb alakítása után posztumusz. Nekem ez tetszene legjobban, ez lenne a leggusztusosabb is. Gusztusos a többi jelültel szemben mert ha pl jelölik mellékszereplőnek akkor, a többi jelölt eleve el sem hiszi, hogy megkaphatja lévén “ugyis a halott kapja”. 1000 szónak egy a vége:
  Életmű díjat neki!

  Abban, hogy TDK mennyi jelölést kap és mikben, nem is érdekel, mert nekem az Oscar max színésznél számít. Eddig nekem a TDK idén a No1.
  Ez a zene nem indulhat mert.. ez mekkora gyökérség vááá.
  AMPAS sux!

 22. Fontos különbség hogy egy film populáris vagy mainstream. A Vérző olaj, Piaf valóban nem populáris, de mindenképpen kommersz. És szerzői film még a közelébe sem érhet Oscar jelölésnek (bár a No country for old mant nevezhetjük annak). A The Dark Knight pedig szerintem közelebb áll a szerzői film kategóriájához, mint a kommerszéhez, bár valóban populáris is egyben, mivel az átlagnéző számára is van befogadható rétege.

 23. @24 human
  A fenti 2 filmnel ami popularisabb az mar nalam erosen a szemet kategoriaba szokott esni, mert altalaban egy nulla storyt akarnak latvannyal vagy undorito altesti humorral eladni olyan nezoknek, akik max 1x neznek meg egy filmet es kozben tomik magukba a popcornt. A Verzo olajnak mondjuk a hossza valoban nem tul nezobarat, de a Nem vennek valo videk (amelett, h all time top10emben van, szoval elfogult vagyok iranyaban) sztem maximalisan kommersz (a szerzoi filmek kozott meg aztan plane), barki altal nezheto. Az, h miert nem neztek meg tobben az mas kerdes, de sztem az Oscar eseten az lenne a fontos, h vmi muveszi ertekkel is rendelkezo kozonsegfilmeket dijazzanak, a Nem vennek valo videk pedig ennek legtokeletesebb peldaja. Nekem mar a Gladiator is az a kategoria volt, ami eseten nem ertettem, h egy ilyen kavics bonyolutsagaval es filozofiai melysegevel rendelkezo szemet, h a rakba kapott Oscart, de ennel lejjebb a kifejezetten nagyon popularis fele mar nem mehetnek el (jol is neznenk ki, majd ilyen Mamma mia! szintu dolog kap szobrot rofl :D ).
  A fenti dolgok szereny szemelyes velemenyemet tukrozik, nem allt szandekomban senkit megserteni, de amit irtam 1-2 filmrol, azt tenyleg ugy gondolom.

 24. Szerintem az biztos nem fog közrejátszani, hogy ausztrál. Marion Cotillard is megkapta, mint francia színésznő. Szóval nem ezen fog múlni szerintem.

 25. DCIJB:

  “Nem egy ember volt, akit halala utan nem csak, hogy jeloltek, de el is vitte a szobrot.”

  De. Egy ember volt. Peter Finch. És senki más nem nyerte még meg a halála után a szobrot.

 26. “sztem az Oscar eseten az lenne a fontos, h vmi muveszi ertekkel is rendelkezo kozonsegfilmeket dijazzanak, a Nem vennek valo videk pedig ennek legtokeletesebb peldaja”

  Ilyen lenne szerintem a TDK is, de míg a Coen fivérek az akadémia kedvencei, addig Nolan ezt nem mondhatja el magáról (sajnos?).

 27. Pár éve csak guilty pleasure miatt néztem az Oscar átadót, most végre tényleg izgulni fogok miatta ha jelölik TDK-t. :)

 28. Ha halott, ha nem, megérdemli a jelölést, szerintem egészen parádésan alakított a Sötét Lovagban. :)

 29. Én is jobba örülnék, hogy ha életmű díjat kapna az jobb lenne, a legjobb mellékszereplőt meg kaphatná Eckhart szerintem ő is nagyon jól játszott ( tudom ennek nulla az esélye h ő kapjon valamit). A TDK zenéje nekem annyira nem jött be szerintem a régi filmek és a Rajzfilmsorozatnak meg a Rém álarcának is jobb volt a zenéje.

  Egy csómó idei filmet nem láttam de amit láttam azok közül a legjobb a TDK. ( aztán a Tropusi )

 30. beleillett a zene ebbe a világba, de nem volt annyira kiemelkedő. Szinte ugyanaz volt, mint a Begins, és ha azt nem jelölték…
  egyébként mindenki Oscarozik, de szűk 3 hét múlva már tudni fogjuk a Golden Globe jelölteket, és az mutatni fog egy “előrevetítést” az Oscarokra.
  Életműdíjat háááát.. nem akarom megsérteni bárki is vetette fel az ötletet, mert van benne ráció. De így őszintén.. 1 Oscar jelölése volt, és kb 10-14 filmet csinált… Brandon Lee is megkaphatta volna ennyi erővel annak idején. < persze ez erős túlzás, szal nem kell rászállni. Ha jelölni fogják és meg fogja nyerni senki nem fog sírni, hogy "csak azért mert meghalt szegény pára", de ha véletlenül nem ő fogja megkapni.. na ott akkor arra kíváncsi leszek, hogy pár ember mit fog mondani...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.