Az Empire már megint listát gyártott

Rögtön a 100-as lista legutolsó helyezettjából látszik, hogy valamit benéztek. A 100 legjobb karaktert tartalmazó listán Riggs nincs a top30-ban? ne már.

human
írta
2008. 12. 01. 21:56
megjelenés
71
hozzászolás


71 hozzászólás a “Az Empire már megint listát gyártott” bejegyzéshez

  1. Az elég öreg hiba :)
    Az első háromba vártam de nem vitatkozom, jó az első tizes (kiv Sparrow…)

  2. Tyler Durden első helyét adom. de Keyser Soze-nak is a lista ezen felében (lenne) a helye.

    egyébként tetszik a lista nagy részében, csak nem kell a számozást komolyan venni. bírom az ilyen cuccokat.

  3. Hát szerintem ha már Bruce willis akkor Joe Hallenbeck. Az Utolsó Cserkészben sokkal jobban bírtam mint bármelyik Die Hardban. Mondjuk a 3.-ban majdnem ugyanazt a figurát hozta.
    Egyébként tetszik a lista.

  4. érdekes lista. nagyrészt (70%-ban) egyet lehet érteni vele, de ordító hiányosságok is vannak. hol van jerry magguire (talán ez is cruise utálat jegyében történt.:), ben hur vagy spartacus például? christopher lee helyett bekerülhetett volna lugosi béla. william wallace alap lenne. hiányolom chaplin csavargóját és buster keaton generálisát is.

  5. Java részt teljesen rendben van ez a lista. Bár egy kettő karakter csak azért van bent,mert a film nagy siker volt. Pl.: a remény rabjai egy hihetetlen jó film, de a karakterek nem olyan ütösek (nem a színészekre gondolok). De például Hans Gruber vagy Ferris Bueker mit keres az első 20ban??? Karakter alapon még hiányoltam Jay-t és néma Bobot (ha már Randal benne van) vagy a Taxi filmek sofőrjét illetve Torrentét:D

  6. Ferris mit keres? Ezt a hülye kérdést, az első 10-ben kéne lenni az életművész fejének.

  7. human, biztos sejtetted, h erre ugrik majd vki, és nyilván ezért is írtad le, ezér én erre most ugrom, tehát sorry, de sztem nem olyan gáz, h riggs nincs benne az első 30-ban.

    dick laurent: a generális a vonat neve volt, és nem keaton által játszott karakteré. ám, ha a vonatra gondoltál, akkor oks.. egyébként osztom, és gáznak tartom. (már h nem szerepelnek)

  8. Az Empire filmes listajat egesz jonak tartottam, de ez a lista imo ertekelhetetlen. Keyser helyett inkabb a Se7enben latott Kevin Spacey kene, Charles Foster Kane maig archetipus a karakterek kozott, Chaplin sehol, Henry Fonda es a 12 duhos ember is jol elbujhatott valahova, legalabbis en nem talalom. Mifune Toshirô egyetlen karaktere sem kerult be, ami mar nem siman rohejes. Aztan hol van Antonio Ricci a Biciklitovajokbol? Volt vmi Hans Beckert nevu kis sorozatgyilkos is, egy M cimu, tokeletesen jelentektelen filmben, eleg szar karekter volt mondjuk, szoval m1. Michel Poiccard alias Laszlo Kovacs a Kifulladasigbol szinten zsenialis karakter, nagyon hianyoltam, Jacob Singer pedig reszemrol tenyleg megbocsathatatlan. Na m1 abba is hagyom, tudnam sorolni napestig a meltatlanul kihagyottakat, annyit azert megemlitenek, h a magyar filmek egeszen kiemelkedoek ilyen teren, Gyuricza Miklos Az otodik pecsetbol, Futaki vagy Irimias a Satantangobol, Valuska Janos a Werckmeister harmoniakbol, vagy a Latinovits alakitasa altal halhatatlanna valt Szindbad.
    Nyilvan a magyar filmeknek eselye nincs, es azt is megertem, az amerikai, meg a nepszerubb europai filmek kozul is muszaj a mainstream fele mozdulni, de kicsit erosnek ereztem en ezt igy, keso este, teli gyomorral.

  9. Túl sok olyan karakter van, aki viszonylag friss (pár éves) filmben szerepel (Marv, juno, V, Napolean Dynamite, Tony Stark, Jigsaw, Bourne). Kíváncsi leszek, hogy ezek közül mondjuk 20-30 év múlva mennyire fogunk emlékezni.? Nem hiszem, hogy túl sokra. Én Rambot és Annie Hallt hiányoltam nagyon.

  10. Ha jól számoltam, van a listában kőkemény 5 film, ami nem amerikai, és ebből 2, ami nem angol nyelvű. És ebből az egyik Amelie. Amelie, bazmeg.
    Lófaszbele.

  11. Jokernek örültem a legjobban a 3. hely nem rossz :)
    Az első helyezettet meg nem értem, marhaság. :)

  12. Nem is “listában”, hanem “listán”. Már a magyar nyelv is cserbenhagy. Ami nem jó, mert dolgoznom kéne.

  13. ja, és odae-su sincs sehol, és stanley kowalsky sem, és chaplin hiánya tényleg bosszantó. robotzsaru meg a tim roth a 4 szobából.. persze nyilván ezért is lett ez a lista, h ezeken ki lehessen akadni. meg csináljon az listát, akinek olyan neve van, mint az ’empire’, és akkor mutassa.

  14. A rangsorolás még hagyján – nekem speciel nehezemre esne a kedvenceim között válogatni – de azért részemről erősen hiányosnak tartom a listát, pl. Trainspottingból senki? Legalább Begbie-t berakhatták volna, no és Rambó? vagy csak én nem találom? A Született gyilkosokban is van 1-2 eredeti karakter, esetleg El Mariachi, Cheech and Chong.. na de sorolhatnám. Igaz izlések és pofonok.

  15. betegesh – 1 et értek ;)

    Ezért is vagyok TotalFilm párti – ez itt az (ellen) reklám helye :P

  16. monitor: nyílván csak egy Taxisőförnek maradt hely ;)

    ok h szubjektív lista ez is, de én is csodálkozom h az első 30ban mit keres Ron Burgundy meg Hans Gruber. azért ezeknél igencsak vannak nagyobb arcok.

  17. Chaplin-t én is nagyon hiányoltam, de Buster Keaton-t én spec nem szeretem annyira így nem okozott nagy traumát a hiánya a listán.
    Ám, Mifune Toshiro bármelyik karaktere szerepelhetett volna! A kedvencem a Véres trónban nyújtott alakítása, de (közhely) a Vihar kapujában-ban lévő bandita karaktere sem elhanyagolható. Ezeket a filmeket már sajnos elfelejtik a legtöbben. Abból tudnék kiindúlni, hogy nemrég tartottam két órát, két különböző csoportnak az egyetemen, mint tanársegéd, és a Kurosawa Vihar kapujában című filmjéről volt szó, illetve a japán filmek világáról és az egyik csoportnak tetszett maga a film, meg az óra, a másiknak egyáltalán nem. Azt mondták, hogy alig bírták végignézni a filmet, és hogy az alakítások rettenetesek. Mikor meg megemlítettem, hogy Toshiro az idejében a legnagyobb sztárok közé tartozott, elkezdtek röhögni, hogy ez a szar, meg hasonló. Eléggé elszomorító, de szerintem ilyen tapasztalatok miatt nem teszik be ilyen listákra az ehhez hasonló karaktereket/színészeket.
    Még egy mondat: az első helyezett tényleg egy marha jó alakítás/karakter, de nem az első helyre tettem volna, illetve Martin Riggs őrmester sem az utolsó a 100-ból nálam, hanem símán 50 alatt van.

  18. Hát sok mindenkit kihagytak, de voltak jók!
    57 Brick Tamland: nemrég láttam a filmet és tényleg az a karakter eszméletlen volt, kár hogy nem adtak neki nagyobb szerepet és ennyire háttérbe szorították. De az a 4-5 mondata ami van a filmben eszméletlen! Ennek a helyezésnek örülök!

  19. Tyler alap. Bár ez sztem nem tekinthető rangsornak, hanem a 100 legjobb karakter. Én mondjuk nem raktam volna be Ripley-t, mert nekem nem jött be az Alienből annyira. Utálom az erőszakos nőket. :) + Brando helyett, mondjuk egy Tony Soprano, James Gandolfini jobb lehetett volna, bár ugye ő sorozatsztár.

    Bár tudom hogy csak nálunk nagy kultsztár, de Ford Fairlane is benne lehetne. :)

  20. Hat hianyolom en Mickey-t a Bloffbol, bar Durden karpotol, na de mi a f*szt keres ott Harry Potter?!

  21. Az első 20-at tekertem át, nagyjából rendben volt a dolog, bár a top4-ben 2 SWars-os is, amihhez 0 színészi teljesítmény is elég volt. Tán még Derek az American History X-ból mehetett volna a top20-ba vagy Sebastian a Cruel Intensions-ból, de ez csak magánvélemény.

  22. Hát, nagyjából oké. De a Matrixból max a 100. és 99. helyet nézném ÉN ki. Star Wars Fan vagyok de azért minden szereplőt nem tettem volna bele! Nállam az 1. lenne a 2. és a 3. lenne az első.
    De amugy élveztem végignézni, ja és talán még annyit, hogy Rocky azért sztem veri Dart Vadert de ők tudják.

  23. A 7-es tetszik :D Dude FTW Vígjátékokban tényleg az egyik legjobb.
    Amúgy nem lehet, hogy nem a 100 legjobb színészi alakítást gyűjtötték, hanem a 100 legeredetibb karaktert? Igaz, hogy még így is Amerikaavilágközepeésmindigalegjobb érzés van :)

  24. ha a helyezéseket nem nézem akkor okés a lista (pl: gandalf vagy aragorn mitől van előrébb mint rocky vagy jack torrance?) de azért torrente vagy egy amerikai pités stiffler befért még volna

  25. Nem ranglistának kéne lennie, csak felsorolásnak, mondjuk idő- vagy ABC sorrendben és máris kevesebb baj lenne vele :) pl. Ace Ventura 60.?!?!
    meg azért tényleg elég hiányos… persze százba nem fér bele mindenki. lehetett volna TOP200 mondjuk :) és nem kellene ízlés szerint cserélgetni párat…
    Pl. hol van Vinnie Jones (mondjuk a Blöffből); Josh Hartnett – Alvilági játékok; meg még sokan mások :)

  26. “Amúgy nem lehet, hogy nem a 100 legjobb színészi alakítást gyűjtötték, hanem a 100 legeredetibb karaktert?”

    És a nap első “Tutira nem olvasta el a 3 soros posztot” díjat kapja… dobpergés… Gokuhill

  27. Hmmm…Jó kis lista. A Vissza a jövőbe -nek külön örültem. De Kevin Spacey-t inkább John Doe-ként láttam volna szívesen…

  28. A számozást muszáj elfelejteni, különben hetekig lehetne róla vitatkozni. De még így is hagy kívánnivalót maga után. Nemere és Vasi jól mondjátok, én még hozzá tenném Prot-ot is. Rambo tényleg nagyon hiányzik. Pl. hol van Dr. Gonzo? És nagyon kevés a női karakter. Linda Hammilton Sarah Connor-ja vagy Annette Bening az amerikai szépségből simán belefér. Vagy hol van Dustin Hoffman az esőemberből? Én sem fogom felsorolni az összes kedvencem, de tény, hogy alap karakterek maradtak ki és olyanok kerültek be akik alig pár éves karakterek és még nem hiszem hogy azon a szinten vannak hogy bekerüljenek.

  29. Há Lugisainak kellett volna drakulának lennie….. Az azért szíven ütött, a másik, hogy a No country for old man gyilkosát előrébb tettem volna legalább egy 10es-el, de így se rossz lista.

  30. Tényleg vannak jók de…

    Mit keres ott Harry Potter, Juno, Ripley, Maximus?

    Hol van Melvin Udel, Constantine, Jerry Maguire?

  31. kis engedménnyel szerintem kötelezően ott lenne a helye a 10-be Eric Cartmannek és Homer Simpsonnak

  32. Hát a Dude-nak örültem, amúgy egy nagy sz.r, logikátlan, egy csomó aktuálszenzációval, ami úgy sem állja ki az ídő próbáját. Persze eleve a lista ötlete is képtelen pl. hogy is helyezzem el Forrest Gumpot, mondjuk Freddy Krueger-hez?!

  33. mostanra biztos kapott hideget, melget, de nekem bejönnek az ilyen listák, pl. biztos voltam benne, hogy Batman és Darth Vader az utolsó kettő, de mellényúltam csúnyán, eszembe se jutott a végső első helyezet. :)

  34. “+ Brando helyett, mondjuk egy Tony Soprano, James Gandolfini jobb lehetett volna, bár ugye ő sorozatsztár.”

    jézus, nemár. :)

  35. Superman és Hank az Én és én meg az Irénből is simán befeért volna Ace-nek meg sokkal előrébb kellene lennie.

  36. dimitrij, ha nem is brando helyére, de azért anthony soprano befért volna a listába.

    szvsz dr. gonzo figurája már csak azért sem szerepel, mert khm – mondjuk ha nincs is így, mert mint ki. thopmson haluja volt csak – de elvileg létező embert takart.

  37. És az idei év nagy karaktere Jokeren kívül? hahó,hol van Robert Downey Jr. a Trópusi viharból, pedig hogy emlegette mindenki hogy egy fehér feketévé operálása mekkora ötlet egymagában is!:) na és a másik nagy kedvencem Val Kilmer a meleg magánnyomozó a Kiss,kiss,bang bang-ből! Hát az tök fasza karakter volt!

  38. Nekem hiányzik mondjuk még:
    Prot a K-Paxből

    Meg szerintem elég emlékeztes karakter Willy Wonka vagy akár Ali G és Borat is…

  39. se batman se pókember se superman se predator se alien de van wall-e van gandalf meg hans gruber..érdekes

  40. jah és aragorn?:D… sztem a gollamon kivűl érdekes karakter nem volt az egész gyűrük ura történetben…

  41. Dimitrij:”jézus, nemár. :)”

    Sztem Brando szerepénél messze sokkal összetettebb amit Gandolfini nyújtott a Sopranosban és sztem jobb alakítás mint a Brandos beteg krákogás.
    Apróság még, de nagyon tetszett nekem, hogy szinkronhangnak egy nagyon jó hangot találtak Tony Sopranonak és sztem sokkal jobban is illik a karakterhez, mint a színész eredeti vékonyabb hangja.

  42. OFF:
    brekicc: azért nem olyan vékony gandolfini hangja, inkább olyan érces. kurva jó hangja van sztem, és az egész eredetiül nagyon üt. de egyetértek, h a kőszegi ákos, meg úgy ált. a többiek is jól adták a hangot, úgy anblokk fasza a szinkronja a sopranos-nak sztem. (és itt most nem a félrefordítások, hanem a színészi teljesítmények)

  43. baszki, betegesh, egy rohadt spoiler jelet nem tudtnal maskor kitenni vazz?!?!?! pont most akartam megnezni, koszi szepen ;)

  44. wazz, tök felesleges sorozatszereplőket belekeverni, mert annyi jó karakter van mint a rohadás. eredeti karakterként órákig lehetne folytatni a sort, csak az elmúlt pár évből is! (House, Stark, Barney a HIMYM-ből, blabla..)

    innen nézve összehozhatnának egy soris listát is.

  45. Nagyon bírom az ilyen listákat, de mindig hiányérzetem van…
    Hol marad Ford Prefect? Vagy Zaphod Beeblebrox?? Vagy Marvin??? Ááá.

  46. azért Darth Vader odabasz :D (főleg mert nem is látszik a szinész arca igy darth vadert csak dart vaderhez tudjuk kötni:D)

  47. Vagy Borat, meg Pythonék random karaktere, legyen mondjuk Cardinal Ximénez of Spain. Bár ez már tényleg a sorozat kategória.
    Harry Pottert meg tessék lecserélni a Snape-re.

  48. madcows: nincs gáz, a filmből ugyanis nem derül ki amit írtam, de még csak a könyvből sem..: ) ezt én is később tudtam meg. (szal nézd meg nyugodtan :P)

  49. hát Riggsnek tényleg gyenge hely a 100
    Az első helyezettel viszont egyet értek.

    Hiányolom viszont:
    “Mad” Max Rockatansky-t a Madmaxből,
    Nicky Santoro-t a Casinoból,
    Tony-t a Blöff-ből.

    Egyébként ez utóbbitól származik az egyik kedvenc idézetem… :) “…továbbá az a tény, hogy a ti fegyvereitekre az van bevésve, hogy MÁSOLAT, valamint az enyémre, hogy SIVATAGI SAS ÖT PoNT NULLA….” :D

  50. 1. John McClane mér nem az első?
    2. Hol vannak a nők? 40-en túl?
    3. Hol van Batman, és Superman? Ezenkívül a horror részleg teljesen kimaradt??? Persze Wall-E belefért :(
    4. Dracula mér nem a Lugosi???

  51. Bár jó párral nem értettem egyet, és tényleg elfogult volt aki ezt a listát csinálta, lehet én is az vagyok, de nekem akkor is hiányzott Erik Lassard!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.