Heti mozibemutatók: december 4.

Bár van mit nézni a héten, de valahoyg egyikre sincs kedvem elmenni így hirtelen. Talán a Kaméleonra, a magyar szélhámosfilmre, de igazából a 2000-4000 rugót nem tudom megéri-e.

 • Az áldozatkaszkadőr (Izobrazhaya zhertvu / Playing the Victim) – orosz vígjáték for the masses.
 • Csereüvegek (Vratné lahve / Empties) – Cseh filmdráma.
 • Kaméleon – a magyar dobás a hétre, amikről egész jókat is hallani, meg lehúzót is.
 • Mongol – egy nagy összefogás német-kazahsztáni-orosz-mongol eredménye, a VCB előtt láttam a trailerét, és elment.
human
írta
2008. 12. 04. 09:50
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: december 4.” bejegyzéshez

 1. A Mongol egy durván jó film, ha bírod a (jó értelemben) vontatott filmeket, amik kicsit lassúnak tűnhetnek. Amúgy széles vásznon nagyon durva képi világa lehet, az operatőr kiváló választás volt. Volt, ahol a Bravehearthoz hasonlították, szerintem hülyeség. Ajánlom megtekintésre mindenképp!

 2. Én múlt pénteken néztem meg a Kaméleont, és teljesen oda meg vissza voltam tőle. Azt kell mondjam, hogy a forgatókönyv a maga csavarjaival szerintem teljes mértékben felveszi a versenyt a nálunk nyugatabbra készülő történetekkel. Az operatőri munka külön érdekessége, hogy Goda Kriszta KÉT operatőrrel dolgozott, így a film képi világa ettől is kapott egy kis különleges ízt. Szerintem mindenképpen érdemes megnézni, mert nem elvont, mint az utóbbi idők magasztaltabb magyar filmjei (gondolok itt kiemelten pl. a Taxidermiára vagy az Ópiumra), viszont sokkal mélyebb és elgondolkodtatóbb, mint a szokásos tucatfilmek (Meseautó, Hippolyt, stb.) Én mindenképpen ajánlom megnézésre, és a DVD megjelenéskor egy tuti vevője már lesz a filmnek :)

 3. Human! Akár mailben is, de tudnál nekem ajánlani negatív kritikákat a Kaméleonról? Kiváncsi vagyok, hogy akinek nem jött be, annak miért nem.

 4. A Vratné Lahve-t csak ajánlani tudom. Kedves komédia az öregedésröl Zdeněk Svěrákkal, a cseh színészkirállyal.

 5. A Kaméleon egy ügyes szélhámosfilm remek hangulattal, jó színészekkel, fordulatos forgatókönyvvel és erős rendezéssel, összességében nagyon kellemes meglepetés. Erős 8-as, érkezik is majd róla egy hosszabb kritika.

  A Mongolról szintén jókat hallottam, a történet van olyan érdekes, hogy egy mozijegyet áldozzak rá.

 6. Hát így ránézésre én sem fogok ezen a héten moziba menni.
  Inkább a The Spiritet várom Karácsonykor…

 7. A Mongol c. filmet már láttam régebben, nekem tetszett a story és a megvalósítás is. :)

 8. A Kaméleont ma néztem meg. Valami isteni a film, pedig magyar. De nagyon jól eltalálták… Nagyon még nem tudom szóban kifejteni, de fantasztikus.

 9. A Kaméleon előzetesét láttam valamelyik frissebb mozilágotásom alkalmával, és be kell valljam, mivel nem ismer(t)em Nagy Ervint, az első 20 másodpercben le sem esett, hogy magyar film előzetesét látom. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, mindenképp szeretném megnézni, és jó látni, hogy sok a pozitív visszajelzés!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.