A karácsonyi lidércnyomás ala kereskedelmi tévék!

Azt hittétek, hogy Tim Burton neve merül fel? Hát nem, vagyis csak eddig a sorig. Belekukkantottam mit terveznek a kereskedelmi TV-k a 24-25-26 dátumokra, és hát azt hiszem nem véletlen a sok könyvolvasó. Haha, sajnos nem ez a hatás, de jó lenne. Akik nem kapnak Iron Man, TDK, Ádám Almái, Igazából szerelem ( ez csak 990ft) DVD-t a fa alá, és esetleg háttérbe benyomják a tévét, azok a terrorral szembesülhetnek.

Dec 24., 19 óra – Kis Vuk (2007) Azt hiszem ezzel el is árulták, mennyire veszik komolyan a szórakoztatást, és mennyire “sikerfilm” a Kis Vuk. Természetesen a nagyágyú mellé olyan klasszikusokkal erősítenek mint a Denisz a komisz vagy a Télapu 2. Ez utóbbiban a főszereplő Tim Allen, ami közben átkapcsolhatunk a TV2-re, ahol a Kelekótya karácsony fog kezdődni Tim Allennel. Délutánt egy kis Grenccsel és Stuart Littlevel (Hugh Laurie!) üthetjük el. Az M1 valami Twist Olivér sorozattal vészeli át az ünnepeket.

A 25-26 sem semmi amúgy: Denisz folytatás, Junior, Őserdő hőse, Shrek 2, Terézanyu, Kismenő, 102 kiskutya…

Szóval inkább dumáljon a család a húsleves fölött, vagy akármi, és amikor egymás idegeire mennek, akkor irány sétálni, fagyott földet ásni a torzsalkodás mellékterméke miatt, ilyesmi.

human
írta
2008. 12. 15. 13:52
megjelenés
67
hozzászolás


67 hozzászólás a “A karácsonyi lidércnyomás ala kereskedelmi tévék!” bejegyzéshez

  1. évek óta a szokásos megy már…bár ezzel a Kis Vukkal nem értem, hogy mi céljuk van? Amikor először megláttam, hogy reklámozzák a nagy karácsonyi kínálatban, nem hittem a szememnek, sztem ezt talán ők sem gondolták komolyan, vagyis remélem…a lényeg a lényeg, ebben az évben is messz-messze elkerülendő a tévé karácsonyi ünnepi ajánlata, ez van

  2. Ha úgy nézzük még hasznos is hogy ilyeneket adnak le mert legalább nem a tv előtt ül egész nap az egész család és bámulja ezeket az izéket hanem csinálnak valami hasznosabbat :)

  3. Nálunk még el sem kezdődött a karácsony, de már most ott tartunk, hogy időszerű lenne fagyott földet ásni.

  4. Nem lesz Resszkessetek betörők:( Hát én tuti dvd-n megnézem az első két részt kell a hangulatomhoz:) megunhatatlan! Ha jó karácsonyi film kell,akkor beteszem még a Hulla,hó telizsákot!:) nem nézem tv-ben ezeket a tré filmeket! inkább a kínos csend a halászlé fölött:)

  5. Grencs az a Grinch akar lenni? mert akkor faja, de amugy karacsonykor altalaban az ejfel utani musor nem szokott rossz lenni

  6. nem lesz Bud Spencer és Terrence Hill Bunyó Karácsonyig? Neeee, a Reszkessetek Betörők mellett ez az, amit 17 éve kb mindig leadnak…
    egyébként még 24.-én még a VIasat3 adja a legjobb műsort este 23kor a Tapló Télapóval! (kb ennyire szabad bekapcsolni a tv-t aznap)

  7. jah egyébként Human… nincs szándékodban készíteni (vagy már készült?) olyan lista, amin karácsonyi témájú jobb filmeket ajánlasz az olvasóknak? (Halálos Fegyver, és a Die Hard is karácsony tájékán játszódik pl :))

  8. Vannak újabb normál karácsonyi filmek is (pl. Holiday) ,miért nem lehet ezekről a régi gagyiságokról lemondani már?! És igen,Tim Burtont is adhatnának…

  9. Én megvettem magamnak a Star Wars előtrilógiát, majd nézem azt.
    A tv2 vajon fizetett a Kis Vukkért? És ha igen mennyit? Vagy a RTL fizetett valakinek, hogy sózza tv2-re?

  10. Hehe, vicces, hogy mindenki párosítja a karácsonnyal a kínos feszengést. :)

    Free Your mind people! :)

    Csak Rajtatok múlik, milyen lesz a karácsony a családdal.

    Nagyon finom volt a hal, anyu!
    Milyen frankó az új kertkapu, fater!
    Jól áll az új frizurád, hugi!

    Minimális energiabefektetés + egy kis mosoly. Konfliktus előtt séta/templom/klozett/végső esetben TV. Menni fog skacok! :D

  11. Pedig olyan sok jó karácsonyi témájú filmet lehetne leadni: Karácsonyi Lidércnyomás, Batman visszatér + még egy csomó Tim Burtunos film, Karácsonyi vakáció Chevi Chasesel, vagy a Hullapelyhes ezt eddig mindig leadták idén miért nem ( tudom, hogy nem a világ legjobb filmje de nekem tetszik sokkal jobb egy Tél apunál). A grinch szerintem innen az egyetlen jobb film meg a Shrek 2 de az meg nem karácsonyi, akkor már a Karácsonyi shrek részt mint tavaly.

  12. Nem neztem ugyan a musort, de nem ertem miert nem tudnak normalis karacsonyi filmeket adni. Pl. idaig csak az m1en lattam szvsz minden idok legjobb karacsonyi filmjet Az elet csodaszepet, a Karancsonyi lidercnyomas is csak ott ment, vmi abnormalis fel 2 koruli idopontban, de pl. a Karacsonyi eneket is csak ejfel korul kezdtek tavaly. Komolyan kerdeznem, miert csak a szenny megy? Biztos vagyok benne, h lenne igeny masra is, de azert nyomassuk a Magyarorszagon teljesen kulturkoron kivul eso Santa Kalacsos filmeket, mer’ az ugye fontos. :(

  13. nemtom, a bejgli túladagolás, a szaloncukor zabálás, ajándék ki-be csomagolás előtt, alatt, után, miközben a sokadik likőr-viszki-pohárbor is elfogyott, nahygjából mindegy, hogy mi megy a tévében, max háttérzajnak jó… de ha már választani kellene (lehetne), akkor Karácsonyi Vakáció Chevy Griswood Chase-zel, és Igazából szerelem sok remek angol színésszel.

  14. Aki filmezni akar karácsonykor, az nézze meg Frank Capra ’46-os klasszikusát, az It’s a wonderful life-ot. Ez “A” karácsonyi film :)

  15. Szerintem – valaki meg is említette feljebb – a Die Hard 1 a legjobb karácsonyi film. Ha meg nem fekszik mindenkinek a “Mostmár géppisztolyom is van, ho-ho-ho!”, akkor marad a Love Actually. :)

  16. Szerintem ezt direkt csinálják a kerTVk csupa jóindulatból hogy a paraszt legalább most ne a képernyőt bámulja.

  17. Ha karácsony akkor én is a Die Hard 1-re esküszöm. De még a Reszkessetek betörők is mosolyt tud csalni az arcomra így huszonéves fejjel is.

  18. Hihetelen. A TV2-n 3 napig megy majd a Hetedik tekercs. Az baromira karácsonyi. És akkor a gagyi semmitmondó gyerekfilmekról már nem is beszélek… Azokat még a gyerekek sem szeretik!!! Mellesleg lesz még Madagaszkár is, az szerintem egész jó, meg az Igazából szerelem is. A Grincs csak Jim Carey miatt. Meg a Stuart Little (Hugh Laurie miatt). Az őserdő hőse meg…röhej. Amúgy a Reszkessetek betörőket én is hiányolom már…azon legalább még mindig tudok nevetni, nem csak elmosolyodni.

  19. jó pár éve TV mentes életet élek, de eddig még sose hiányzott így most se fog, pláne karácsonykor – csak ajánlani tudom! ;)

  20. Házimozit minden szülőnek karácsonyra!!! ^^
    Betenni a “Brian élete” múvit hehe.
    .
    .
    .
    We Wish You a Merry Christmas

  21. na ide nem akartam írni..de a “fagyott földássásal” hagyjál!: VILLANYSZERELŐ VAGYOK:D szóval inkább tv-zek 2 hétig:)

  22. ja, viszont asszem az AXN belehúz, még ha nem is annyira karácsonyi filmekkel: Tigris és Sárkány, majd közvetlen utána Fedezd fel Forrestert.

  23. hmm.. valami karácsonyi animációs filmet, pl a Polar Express- szívesen meglesném. Még nem láttam eddig :)

  24. Mennyire durva, hogy a Stuart Little-ben Hugh Lauire játszik. És hogy ez nekem csak most esett le.

  25. És hogy leadják a Juniort, ami a világon a legbizarrabb film. Inkább néznék vérförccsenős, csápos, darabolós-zabálós japán pszichopornót, vagy Pasolini Salo-ját úgy, hogy közvetlenül az agyamra csatlakozna a tv, s így adagolná a tudatalattimba a filmet, mintsem a Juniort. Az a jelenet, amikor a szex után Arnold Schwarzenegger kismamaként heverészik a megnőtt hasával, az egyszerűen… arra nem… nincsenek rá szavak… Életeket képes tönkretenni!

  26. Hát nálam a Karácsony már évek óta így fest:
    24.:Fadíszítés, család, ajándékozás meg egyebek, filmet nézni nincs ilyenkor időm.
    25.:Halálos Fegyver 1-4
    26.:Die Hard 1-3 /idén már 1-4/
    Az meg, hogy milyen szemét megy a tévében már kicsit sem érdekel. :)

  27. Hát aki 24-én este tévézik az meg is érdemli a Kis Vuk-ot. Amúgy az őserdő hőse az tényleg rohadt nagy :D

  28. Igaz, hogy nem pont karácsony, de Dec. 27.: Sebhelyesarcú a Zone Europa-n Al Pacino-val a főszerepben. Mondjuk elég későn, 22.20-kor, de szerintem érdemes fentmaradni.

  29. Karácsonykor Harry Potter-maraton, since 2002 :D

    Meg nekem passzol a hangulathoz a Finding Nemo és az Incredibles (meg még pár másik Pixar) is, de csak mert az akkoriszerelmemmel láttam karácsony körül ezeket. Ebből is látszik, mennyire mindegy, hogy a karácsonyról szól-e a film vagy sem… a lényeg, hogy kötődik-e hozzá kellemes emlék, ha más nem, legalább egy kötött mellény a rokonoktól és a teli hassal fetrengve röhögés a családi videókon.;)

    Kis Vuk rengeteg karácsonyt tesz majd tönkre. Viszont maximum 5 percre, félig eltakart szemmel tuti belenézek, hogy lássam, tényleg annyira szar-e :)

  30. a kis vuk mióta karácsonyi film?úgy reklámozzák h karácsonyi filmek erre kis vuk…azt hittem leesek a székről a röhögőgörcs miatt…

  31. meglepő mennyi animációs cuccot tolnak majd (főleg a tévékettő, shrekek, madagaszkár, túl a sövényen, mittomén)

  32. mégaz, hogy nem nyomnak semmi értelmes filmet a tv-ben, de ha van valami nézhető, akkor azokból is kivágják a jobb jeleneteket…ilyenkor kb szétcsesz az ideg:S

  33. MCHN írta, hogy élet csodaszép. Hát én legalább 10 éve keresem azt a filmet, mert emlékszem az volt kiskoromban a kedvencem, de egy jó ideje sehol sem adják. Tényleg ment az M1-en? Vagy fog menni?

  34. Legjobb karácsonyi film: A Paradicsom foglyai, Nicolas Cage-dzsel :) Úgy rémlik ezt egyszer leadta az RTL valamikor a 2 ünnep között…

  35. charlie és a csokigyááár!
    az utóbbi évekből nekem a legkarácsonyibb film, és ja, még kb. akkor is játszódik.

    1ébként meg pont tavaly adták le a karácsonyi lidércnyomást az m1-en, talán nem 24-én, de asszem 25-én, kb. este 10 körül volt.

  36. A Kis Vuk fél költségvetését (ami nem a zsebbe ment) a rötéelnek jattolták le, hogy leadják ezt a f05t! A fenébe!

  37. Évek óta senki sem nézi a tévét az ünnepekkor. Sőt, én már rég leszoktam a tévézésről.
    Inkább olvasok. Sokkal hasznosabb.

    Ui.: A Karácsonyi lidércnyomás megvan DVD-n. :D
    Ajánlom még Ollókezű Edwardot is, mert abban szintén van karácsonyi jelenet.
    A Charlie és a csokigyárat háromszor néztem meg, annyira tetszett. Egyedül én nevettem a 2001-es poénon, senki más nem értette. :( Pedig az volt nekem a film legjobb pillanata. A csoki, mint az emberi fejlődés elindítója. :D

  38. Hát őszintén szólva engem nem igen érdekel mit fognak adni a kereskedelmi csatornák, sőt szerintem a családom tagjait sem :)

  39. Eszembe jutott még valami:) az tök jó amikor sorozatok karácsonyi részeket adnak ki, én azt hiszem azokat is meg fogom nézegetni! pl. Nip/tuck karácsony tök állat volt ahoyg Sean beöltözik télapónak és cumiztatja a liliputi manóját a házikójában:) vagy “Supernatural” 3.évadában van egy karácsonyi különkiadás,és tök para hogy a kandallón keresztül trancsírozgatnak:) én mondjuk az elsőként említett provokatív sorozatokat jobban kedvelem, Hank Moodey Kaliforgia volt valami karácsonyi epizód? nem rémlik,bár lehet rosszul,akkor bocsi! vagy Jóbarátok karácsony azaz Karácsonyi Tatu:) South park,karácsonyi különkiadás “ELjön a krampusz 11-kor2:) Narancsvidék és a “Karácsuka” Seth Cohen külön találmány ünnepe:) X-aktákban volt karácsony? bírtam volna, “Hé Scuuly!!-Mi az Mulder?? Boldog karácsonyt!! -Biztos avgy benne Mulder??”:)

  40. srácok, a Zone Europa hány embernél fogható? és az AXN? direkt csak a nagyokat néztem, amik mindenkinek vannak.

  41. sopranos hatodik évad tizenkettes, karácsonyi rész (ahogy kisvenkel a kamera a nappaliból, ahol kb. mindenki ott ül):
    “csodálatos ez a ház” hehe.

  42. Azért többeknél, mint pl. az HBO, Cinemax, stb. Remélem, nem baj, hogy filmet ajánlottunk, ha mégis, elnézést.

  43. Sajnálatos, hogy ezeket adják.
    Maradnak a családi dévédék.
    Én ezt adtam volna a helyükben:
    Igazából szerelem, Noel, Karácsonyi lidérc nyomás, Polar Express. Az Olló kezű Edward is régen volt már, jöhetne. Die Hard 1. is jöhetne. :)

  44. Az Igazából szerelem jó kis film:) Bár már ezerszer láttam, de a kínálathoz képest ez tűnik a legerősebbnek!

  45. Ezeknel a karacsonyi filmeknel egy Bud Spencer Terrence Hill maraton is sokkal jobb lenne, meg akkor is ha kivulrol tudom az osszeset:)

  46. Az a baj, hogy nálunk a karácsonyi hangulat egyenlő egy temetési szertartással, mégse fogok tv-t nézni! Ha bekapcsolom rámjön a hányinger, és ki akar a finom vacsorától azonnal megszabadulni?

  47. Igaz, hogy nem kereskedelmi tv-n, hanem közszolgálatin lesz, de ami nekem feltétlen hozzátartozik a karácsonyhoz, az A muzsika hangja. Tavaly az m1-en volt, idén a Duna TV-n. igaz, hogy nem pont karácsonyi, de mindig ekkor adják, ezért nekem teljesen hozzátartozik az ünnepekhez, és egyszerűen imádom!

  48. 25-en lesz a “Michael” Travoltaval, Andie MacDowell-el, sajnos eleg regen nem jatszottak itthon… pedig emlekeim szerint egy eleg jo film az Ephron noverektol… “I’m not that kind of angel…” ;)

  49. tök jó, hogy mindig ilyen filmeket nyomnak a képünkbe, bár nem mintha sokat nézném a TV-t, max az HBO-t, azt is csak ritkán… bizakodjunk, hogy jövőre jobb lesz a felhozatal (ujjak keresztben…)

  50. A szentestei felhozatal tragikus volt. A TV2n ment egy gagyi Megasztár Karácsonyi szpesöl, semmi hangulattal és alig hallgatható produkciókkal. Utána meg Tim Allennel szerintem az évezred legrosszabb Karácsonyi filmje, kb. fél óráig néztem, nem bírtam tovább. Oké, RTL Klub. Vuk, te úristen. Ránéztem és majdnem visszajött a halászlé. Vuk után ment egy film ami igazából jó volt (Raising Helen), csak nem értettem, mit keres itt 24.-én este.

    Oké, Karácsonykor nem tévézni kell, de úgy kilenc óra magasságában, amikor az egész család hulla fáradt a sok készülődéstől és csak szeretnénk együtt a TV előtt dögleni, igazán adhatnának valami hangulatos filmet. Az Igazából Szerelem simán mehetett volna 24.-én, de azért 25.-én megnéztük együtt csak ez így Szenteste bosszantó volt. Sok a DVDnk, de Karácsonyi film annyira nem. :(

    Óh! Hadd írjam már le, ha itt vagyok, bár nem tudom, ki fogja olvasni. Felháborító, amit a TV2 az Igazából szerelemmel csinált. Az egyik szál egy angol férfi és egy portugál(?) lány szerelméről szól, és a portugál szövegből SEMMIT nem feliratoztak. A film végén abból a 10 percből, ami róluk szólt, így a nézők 99%-a semmit sem értett, csak ki tudta következtetni nehezen, de ez meg teljesen elrontotta a jelenetet. Ó, és a végén azt hiszem az angol miniszterelnök repülőteres aláfestő monológját is kivágták. Bwah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.