A TDK még mindig rekordokat döntöget

A legsikeresebb Blu-ray kiadvány lett a Sötét Lovag, de baromi gyorsan, sokkal rövidebb idő alatt ért el Iron Man & Transformers (Eddigi rekorderek) eladási magasságokat. Konkrétan 1,7 millió Blu-ray 1 hét alatt. És összesítve a DVD meg Blu-ray adatokat: 13.5 millió eladott példány. Még egyszer mondom, hogy csak az első héten. Aki a filmről akar kommentelni és nem az eladásokról, az a The Dark Knight recenziónál tegye.

És még a Mamma Mia is veszett jól fogy, legalábbis a szigetországban, ami alatt angliát értjük.

31 hozzászólás a “A TDK még mindig rekordokat döntöget” bejegyzéshez

 1. akkor ez előreláthatólag mennyi plusz bevételt ígér? régóta próbálok olyan oldalt találni, ahol konkrét DVD bevételek vannak, esetleg ilyesmiről valaki valamit? (remélem ez nem off)

 2. Hát ez a Film Isten lábának új sámlija. Rendesen hozott a Wb konyhájára… és még hol a vége a dolognak…

 3. bardock: egy kis szorzás? 13,5 fogyott, mondjuk átlag 7 dollárt keresnek mindegyiken (a blu drágább, a dvd is 18 körül van), de valszeg többet.

 4. Filmtorteneti pont, de van egy-ket film, amit tobben neztek meg Amerikaban, mint a The Dark Knight-ot.

  Konkretan: Gone with the Wind, Star Wars, The Sound of Music, E.T.: The Extra-Terrestrial, The Ten Commandments, Titanic, Jaws, Doctor Zhivago, The Exorcist, Snow White and the Seven Dwarfs, 101 Dalmatians, The Empire Strikes Back, Ben-Hur, Return of the Jedi, The Sting, Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park, The Graduate, Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, Fantasia, The Godfather, Forrest Gump, Mary Poppins, The Lion King es Grease.

  Egyelore meg a Pomadenak is tobb nezoje volt, mint a TDK-nak… :)

 5. Nézzük csak, a felsorolt filmek közül melyik készült idén, nem pedig sokkalsokkal előbb, így némi előnnyel rendelkezve az időterjedelem miatt.

  Gone with the Wind 1939 Star Wars 1977 The Sound of Music 1965 E.T.: The Extra-Terrestrial 1982 The Ten Commandments 1956 Titanic 1997 Jaws 1975 Doctor Zhivago 1965 The Exorcist 1973 Snow White and the Seven Dwarfs 1937 101 Dalmatians 1996 The Empire Strikes Back 1980 Ben-Hur 1959 Return of the Jedi 1983 The Sting 1973 Raiders of the Lost Ark 1981 Jurassic Park 1993 The Graduate 1967 The Phantom Menace 1999 Fantasia 1940 The Godfather 1972 Forrest Gump 1994 Mary Poppins 1964 The Lion King 1994 Grease 1978

  Hüüm. Ha jól látom, egyikse. Jade egy mégis. a TDK idei. Szerintem nyugodtan adjunk még neki időt. Lesznek még itt rekordok. :) Nem mintha a nézők száma és a minőség egyenesen arányos lenne.

 6. Hát nekem is itt van egy eredeti Batman, egy fémdobozos Iron Man, és egy Hulk! Ugyan nem Blu-ray, hanem dvd, de nekem egyenlőre ez is bőven jó.
  Amúgy a Dark Knight hihetetlenül jó film, szal vegye csak a nép, ennyit bőven megérdemel, ha már ilyen szépen összerakták. Meg amúgy is ami jó film azokat én is szívesen megveszem eredetiben, arra nem sajnálom a pénzt, úgyis ritkák az ilyen jellegű filmek. Ilyen amerikai pite-féle filmekre nem adnék ki egy vasat sem.

 7. Ha januárban bemutatják már akkor sem fog sokkal feljebb mászni a listán.

  Ha már itt tartunk és mondjuk a Forest gumphoz hasonlítod akkor mégis nézőinek hány százaléka látta mondjuk 2000 és 2008 között?

  szóval hagyjuk ezt a faszságot hogy a többinek volt ideje és csak azért van több nézője mert hamarabb mutatták be. Attól még nem dől össze a világ hogy csak idén ez a “leg” film

 8. meg tavaly, meg tavalyelőtt, meg olyan stílusban ami még sosem volt ekkora sikerű. De tény, hogy ha inflációt beszámolunk akkor közel sem lesz első a végén sem.

 9. “bardock: egy kis szorzás? 13,5 fogyott, mondjuk átlag 7 dollárt keresnek mindegyiken (a blu drágább, a dvd is 18 körül van), de valszeg többet.”

  bevételt számolj, ne nyereséget.

 10. myo: Miért is? Csak jelezném, hogy jövőre lesz egy film, aminek Watchmen a címe és ugyanezeket a híreket fogod hallani róla, valamint azután is lesznek még ilyen filmek.
  De ha arra gondolsz, hogy végre elkezd normálisan terjedni az eddig gyerekcipőben járó blu-ray, akkor egyetértek veled :).

 11. A Watchmen nem tud ilyen bevételeket
  hozni. Messze van az ismertsége a Batmantől, és hát Amerikán kívül szinte semmi. Amúgy nálunk is őrület van, tegnap vettem át a filmet(kétlemezes blu-ray 7500ért nem is rossz), és a sorban mindenki TDK-t vett.

 12. “Filmtorteneti pont, de van egy-ket film, amit tobben neztek meg Amerikaban, mint a The Dark Knight-ot.”

  van értelme az almát a körtéhez hasonlítani, igen. :)

  amit érdemes lenne még belevenni a képletbe pro és kontra, de azért a teljesség igénye nélkük:
  – mennyi film készült egy évben akkor és most?
  – mennyi moziban, és mennyi kópiával játszották akkor és most az adott alkotást?
  – milyen alternatív lehetőségek voltak a film megtekintésére akkor és most? (értsd: le lehetett 3 nappal a premier után szedni mondjuk az 50-es években a még nem is létező internetről?)
  – milyen adathordozón jelent meg akkor az alkotás, milyen versenytárs médiumok jelentettek konkurenciát akkor?

  első blikkre ezek jutottak eszembe annak kapcsán, hogy milyen tényezőkkel kellene korrigálni, hogy össze lehessen hasonlítani az almát a körtével.

  most mondom, hogy ennek semmi értelme.

 13. dimitrij: kópia- és moziszámban biztos, hogy a TDK vezet, összehasonlítva szinte bármelyikkel a listán, de a többivel egyet értek.
  aki meg ilyen filmet a netről letöltve néz meg, arra csak egy szó van: igénytelen. az nézzen győzikét

 14. vicvega: ezért írtam, hogy pro és kontra vannak érvek. :) viszont film is sokszor több készül, és a tv, dvd, internet stb. elég komoly konkurencia, ami a 30-as, vagy 50-es években ne mvolt.

 15. Akkor ne hagyjuk ki hogy a kabaré és szinházak látogatottsága is jobb volt akkoriban ha annyira korrektek akarunk lenni.

  Ha mindent figyelembe veszel még akkor sem közeliti meg a Titanic sikerét, akármennyire is a netre fogod a lemaradást. A t
  Titanic korában a konkurencia kérdés fennált (tv, video) , szóval csak a netre már nem lehet kenni a különbséget, akár tetszik akár nem.

 16. Akkor vegyék bele a letöltések számát, az is elég jó népszerűségi mutató. Az viszont igaz hogy aki megteheti h egy évben párszor moziba megy ilyen színvonalú filmeket nézzen meg és nem fogja sajnálni a jegy árát.

 17. “ha annyira korrektek akarunk lenni”

  persze, meg több volt az analfabéta, így kevesebben értették a feliratot. :P

  “..szóval csak a netre már nem lehet kenni a különbséget, akár tetszik akár nem.”

  nem akarok én semmit semmire sem fogni, azt írtam, hogy botor dolog a körtét az almához hasonlítani, szerintem nem olyan bonyolult az a mondat. :) jöhetsz a titaniccal, vagy mással, könnyedén találsz olyan filmet, ha nagyon akarsz, ami népszerűbb, neked kedvesebb.

  van akkor értelme hasonlítgatni, méregetni? nincs.

 18. Én csak azt nem értem, miért jó bizonygatni, hogy az egyik film sikeresebb mint a másik. A siker nem jelent minőséget…

 19. Na én is beszereztem eredeti dvd-n:) mégis 2 csalodás ért (nem nagyok)
  1. Jokeres borítóval vettem meg , nagyon szép papir borítás..alig birtam leszedni az egy dolog, na de a belső toknál már nem a Joker van hanem a Batman :S kár
  2. na a menű, nem tudom Blu-rayen milyen de itt katasztrofa, annyira egyszerű, semmi extra h mély csalodás ért az év dvd-jének kikiálltott lemezről:(
  a második dvd egyszerűen fantasztikus, a film hangzása kibaszott ütős , a többi rendben:)

  és a filmzenét sikerült beszereznem 2 cd-n , a második bonusz lemez , remixekel : why so serious(crystal method) stb…nagyon érdemes meghallgatni:)

 20. Úgy eddig a TDK-nak mennyi bevétele volt összesen? mindennel együtt. És emnnyi volt az elkészítési költsége?

 21. A film 185 millió dollárba került, eddig Amerikában 530,759,822 $t keresett, külföldön pedig 465,988,405 $t, vagyis összesen van eddig neki 996,748,227 dollárja. ha minden igaz..

 22. Azt is tegyük hozzá hogy inflációval számolva messze a TDK hozta a legtöbb lóvét a 21. században.

 23. Aki szeretné még növelni, az menjen az Auchanba, 1990 pénz a maszkos TDK DVD, vettem kettőt a polc széleire :D

 24. hát ennek a kommentnek nem örülök, mert valaki odamegy akkor itt fog anyázni ha nem talál, meg “hol van még” meg ilyesmi kommenteket szülhet.

 25. óó, a fene egy meg. ha tudom, hogy a jokeres borító belső borítója (értitek:D) batmanes, akkor azt vettem volna meg. na mindegy. így marad kívűl-belűl batman :(

 26. gyusi:
  ezek szerint a batman-elejes belül nem joker-es..? ez gáz, én úgy tudtam az : ( és azt akartam megvenni.. (merthogy milyen oltás már, h elöl van a batman, de kihajtod, és ott a joker..)
  hát ez fasza, mert ma jokerborítós x helyen már nem is volt..: ((

 27. lehet, hogy kisse offtopic, [és nem is olvatastad el a fölötte dlevő kommenteket, ami feketepontot ér – a zerk]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.