Lesz Narnia 3, hiába lépett ki a Disney?

Merthogy úgy tűnik mégsem csak az időpont lehetett a Prince Caspian bukásának az oka, ha a Disney magára hagyta a franchise-t a második rész után. De nem kell aggódni, az adaptációs jogokkal bíró Walden Media, akit eddig a nagy D segített, mégis tervezi a The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader filmre vitelét, akár egyedül is. Azért a 200 milliós eddigi költségeket nézve ez valószínűleg nem megy nekik zsebből, szóval lehet valami nagy stúdió be fog szállni.

Bár a beváteli adatokat nézve nem sokan bíztak abban, hogy lesz harmadik rész (legalábbis a 10-15 év múlva jövő remake/rebootig), de úgy tűnik még él a remény, rajongók. Az viszont érdekes lesz, hogy a lefejezések, a Disney nyomása nélkül, hogy kapnak majd PG besorolást (lehet az erőszakosság miatt lépett ki a nagy D?).

human
írta
2008. 12. 24. 11:07
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Lesz Narnia 3, hiába lépett ki a Disney?” bejegyzéshez

  1. Hát részemről jöhet. Az első is bejövős volt. Nálam a Caspiannak 5 perce többet ért, mint az 5 Potter film eddig. Mindig nagy bőszen ültem be rájuk, aztán mindig nagyot csalódtam. Egyébként a Hajnalvándor útja az egyik legjobb könyv belőlük, szóval remélem jól meg fogják csinálni.

  2. hát nekem a könyv se tetszett, a filmet meg 1enesen utáltam, a 2-t meg se néztem a 3-at meg messze elkerülöm

  3. azért megértem a Disney-t, ki tudja mi lenne az eredmény, beleraknának újabb 200 milkót, és ki tudja mennyit hozna, sztem nem sokat! Valamilyen szinten örülők, hogy a Walden media beszo.ta! Hát a LoftR-en kívül lett valami fantasy nyereséges, persze az első Narnián kívül, nem nagyon! Mondjuk sztem a Narnia 2 “bukása” nemcsak magának a filmnek köszönheti, hanem annak is hogy az első részt sokan nem komálták, így a 2 már nem is érdekelte ( köztük én is ), pedig jobb mint az első, de még így se olyan jó sztem! A nagy stúdió meg melyik lesz, sztem egyik se valamilyen szinten már mindegyik megégette magát egy “fantasy-bukással” + ők is látják amit a Disney, esetleg jóval kisebb költségvetéssel tudom elképzelni, de akkor mi értelme egy fantasynak ha “látvány” meg 0 lesz!

  4. Azért a Walden Media-nak nem alegjobb éve volt 2008…
    Nim’s Island épphogy nem bukás, Narnia hatalmas bukfenc, City of Ember megint bukás, egyedül a Journey 3-D ami nyereséges.

    Nem túl jó eredmény, ha így folytatják (+ válság is van) hamarosan lehúzhatják a redőnyt

  5. “narnia 2. hatalmas bukása hollywood nagy talányainak egyike”

    Szó szerint tényleg érthetetlen és mégis fel lehet sorolni jópár okot miért nem aratott, mert maga a film 1általán nem rossz, a látványvilág meg 1enesen jó , bár mondhatnám azt is hogy maga a történetből csak ennyit lehetett kihozni mert az tény hogy annyire nem volt izgalmas….
    És az is tény akinek az 1 nem jött be az valószinü a 2re el se ment így a 2. rész bukása akár az első rész rovására írható és stb. lehetne még tippelgetni miért is de ez ténylewg 1 talány marad :)

    jah és még annyit hogy én bízok benne hogy 3.al valamiütőset alkotnak.

  6. Nem csodálom , hogy a Disney kilépett a produkció mögül. A második rész várban történő mészárlása még nekem is sok volt nemhogy egy 8-14 éves gyereknek. Egyszerűen kegyetlen rész volt, amit az ember egy háborús drámában elfogad egy fantaziban pedig nem igényel.

  7. hát igen, a LOTRbe sem kellettek a csaták :) szóval mondjuk inkább úgy, hogy egy gyerekfantasyba nem igényel.

  8. Szerintem meg nem sikerült olyan jól a második rész, forgatókönyve elég hézagos. Párbeszédek is… áááh… Plusz a téma se a legszerencsésebb volt, visszatérés egy olyan világba, ami már nem is létezik szinte. Sőt! Inkább azt mondanám rá, hogy mintha nem is lett volna előtte.

    Azt már nem is említem, hogy a gyermeki részek mintha ugrottak volna egy szintet, és nem 10 évesnek szólnának, hanem 17-nek :/

  9. A Caspian herceget azoknak ajánlom, akik szeretnének aludni, de nem tudnak. Na, ettől a filmtől négy órát lehet aludni! Annyira unalmas, giccses, értelmetlen, hézagos, hogy hihetetlen. Ne nézzétek meg!

  10. Epp ezt mondtam hogy a könyv adott azon nem lehet túl sokat változtatni mert akkor nem narnia krónikái hanem mesevilág lakói szal értitek a történet adott volt kicsit gondolom így is rugalmasabban kezelték a dolgot, de akkor is kész dologból kell dolgozniuk, azt kaptuk ami a könyveb van szal félig meddig én a filmet sajnálom és nem azt hanem a könyvet szidnám ha akarnám :S

  11. Hát igen, mikor adták a moziban az első részt ismerősök nyomására hogy milyen jó a film elmentem velük megnézni. Akkor csalódottan távoztam a moziból mert az egész olyan egyszerű és gyerekes volt számomra, túlságosan is így a második részre már eszem ágában sem volt elmenni. Nemrég viszont megnéztük dvd-n és kellemesen csalódtam benne, korrekt rész lett a második.

  12. az első rész elég felejthető volt, a másodikat még nem próbáltam, de nem is érzem az erős késztetést, ha fogalmazhatok így. :)

    nem érzem én se akkora talánynak ezt a dolgot. a fantasy műfajnak az alapjait nagyjából a Gyűrük Ura teremtette meg, minden fantasy műfajú alkotás azokból az alapokból építkezett, annak árnyékában képes csak meghatározni magát, így nagyjából kódolva van benne a bukás kockázata, ha nem képes kilépni a műfajteremtő alkotás árnyékából. ráadásul míg a lotr kapcsán nem túlzás a világirodalom részeként emlegetni, addig a többi csak egy nem annyira szűk rétegnek szól, sajnos.

  13. A gyu teremtette meg a fantasy műfaj alapjait? Hát azt azért kétlem, ha lesz időm akkor utána nézek és belinkelem azt az oldalt ami pont erről tárgyal mert ott is felmerült ez a kérdés. Amúgy a narnia tudtommal a gyu előtt íródott pár évvel, legalábbis az első kettő azt hiszem. Na de visszatérve a filmre én a második után tényleg várom hogy elkészítsék a folytatást. Ha tartaná a második rész színvonalát akkor rossz nem lehetne

  14. mondhatni együtt íródott lotrrel, tekintve, hogy spanok voltak az írók
    de mindkettő régi mitológiai dolgokra épített

  15. Tolkien Oxfordban, Lewis Cambridge-ben volt professzor. Ismerték egymást, sőt mégy egy írói kört is csináltak.

  16. együtt, mi? :) 37-49 között íródott a Gyűrűk Ura, 49-54 között a Narnia… ismerték egymást, és nagyjából Tolkien munkája ihlette C.S.Lewist, csak valamivel gyengébb lett (ez utóbbi saját vélemény).

    de nézzünk még más fantasy írót az időszakból. nekem H.P.Lovecraft neve ugrik még be, aztán kb. annyi. ha nem a Lotr az alap, akkor mi? kiváncsi vagyok arra a linkre. :)

  17. dimitrij, a nibelungok éneke, kelta-ír mítoszok, mesék, görög mitológia, keresztény (inkább Lewisra) stb. persze Tolkien mesterműve az alap, de ő is csak felhasználta ami “kéznél” volt, persze azt zseniálisan csinálta, és őt utánozza minden fantasy-író, filmkészítő! LOFTR fantasy alap!

  18. sandor, hogy honnan merített, az egy másik kérdés, de nem csak hogy jó helyen kutakodott, de amit gyúrt abból tuningolva azt a saját képzeletével, plusz aktuális eseményekkel (a hobbitok erénye a gyűrűvel szemben állítólag az angolok náci német birodalommal szembeni ellenállásáról lett mintázva), mint a második világháború, a harmadik birodalom, a führer stb. érdekes lenne kibontogatni, hogy ki ki, vagy mi mi a regényekben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.