Esti mesék (Bedtime Stories)

Adam Sandler idén nem szórakozott és rögtön két vígjátékkal támadt: míg Zohanként meghágta a 60 felettiek felét a nyári filmjében, addig karácsonyra egy igazi családi filmmel jelentkezett, méghozzá a Disney égisze alatt. Innentől már be is lehet határolni, hogy körülbelül mennyire lesz középszar a film, és sajnos minden előítélet jogos lesz mire a végefőcím pereg, mégis elmegy ez a kis limonádé azért.

Esti Mesék és a Sandler

A történetről annyit, hogy a film olyannak tűnt, mintha lett volna egy ötletük, amit aztán így vagy úgy sikerült filmre vinniük, komolyabban átgondolt forgatókönyv nélkül. Úgy értem, hogy bár nem egyedi, de elég jó ez a “megelevenednek az esti mesék” alapanyag, erre egy ilyen súlytalan valami lett belőle. De tényleg, izgulni semmiért nem lehet, hiába van egy nagyobb plot, nincs semminek tétje igazából, legalábbis érzésre. Oké, “minden jó lesz” a mesék alapja, de akkor is, azért ennyire nem szoktak izgalmatlanok (erőszak!) lenni.

Szóval annyi van, hogy a mese részekkel tököltek, azok egész jók lettek, meg viccesek is, ahogy Sandler ,a nagy mesélő, keveri a valósággal a figurákat bennük, viszont az esti meséket összekötő szál egyszerűen béna. Olyan se íze, se bűze érzés a végén. Megy is a gyengébb Sandler filmek közé. Pontszámilag elsőre 5/10-et akartam adni, de aztán láttam, hogy a Zohan annyit kapott, szóval akkor ez legyen 6/10 mégis.

Már csak azért is megérdemel ennyi pontot, mert Guy Pearce ebben a szerepben marhajó volt, főleg a hotelötletének a felvezetése! Na meg Keri Russell szokás szerint hozta a teljesen imádnivaló lánykát. Ezen kívül még Russell Brandet kell mindenképp megemlíteni, aki nem nagy színész, legalábbis tökre hasonlított a Lepattintva-beli szerepéhez, viszont akkor is komikus arc.

22 hozzászólás a “Esti mesék (Bedtime Stories)” bejegyzéshez

 1. Teljesen jó mozi, amit letöltesz a családnak és megnézitek közösen hogy karácsony alkalmával ne egy 83as Eddie Murphy filmet vagy egy 91es hongkongi vígjátékot kelljen a tvben megnéznetek…
  Gülüke rulez, hugom azóta mindenkit úgy hív :D

 2. én tegnap néztem meg és nagyjából egyet értek humannal…ebből az ötletből kijöhett volna egy jobb film is…de azért jobb, mint a zohan

 3. Bírom Sandler filmjeit, de ez még a karácsonyi “szentimentális” időszakban is csak egy sablonrengeteg. Elképesztően mesterkélt, alapötlete sem valami eget rengető (ezt “kicsikét” jobban megvalósították a The Fall-ban vagy a Pan’s Labyrinth-ben), a kötelező CGI-állat kb. a második felbukkanásig vicces, Sandler sem erőlteti meg magát, Guy Pearce pedig olyan tenyérbemászó, hogy az már a film értékéből vont le. Családnak, gyerekeknek jó szórakozás, de a nagy mesekedvelő gyomrom ezt most nem bírta bevenni. 4/10

 4. Gyerekekkel néztük, és teljesen élvezték. És még én is elmosolyogtam… egyszer lehet nézni… karácsonyi filmnek jó

 5. nekem tettszett, jan 1.én általában filmezek :D ezt most már 5kor kezdtem egy szar szilveszter után, mondom legalább jo filmeket nézek…hát love guru…ami nagy szar volt aztán meg hero wanted, ami szintén szar, és utána néztem ezt a meséét..és sokkal jobban tettszet mint az ezelőtti 20 ora és két film összesen

 6. Kib@szott nagy sz@r! Senki ne nézze meg! Főleg gyerekkel ne! Az még ennyire se értékelné. Énis elsején láttam ráadásul még 990 ft-ot fizettem érte. Unalmas ősrégi poének, a digitálisegérnagyszemekkel tipikus WHAT THE FUCK, amit körülbelül 12 szer sütnek el nem túlzás! Fujj Undorító, és az nem kifogás hoyg másnapos voltam !
  Ui: Különben mint a szar olyan másnapos voltam.
  Akkor ez javít 3/10-re!

 7. Én ma néztem meg bátyámmal. Igazából vannak olyan részek, amiken ellehet mosolyodni, de vágható volt az egész film. Igazából a mostani Adam Sandler-es, sőt majdnem mindegyik újabb vígjáték ilyen. Röhögsz a kisebb poénokon, de nem tudnak egész végig röhögős filmet csinálni. De egy gülükén eldobtuk az agyunkat, frenetikus bevágások voltak!! :D
  Egyszer simán meglehet nézni, inkább azt mondom ajánlatos is. :)
  6.5/10

 8. Mit vártok egy Disney filmtől? Gyerekfilmben kötelező egy Gülüke típusú állat megjelenése. Elsőre még elment de a végére már hányni tudtam volna a róla készült közeliktől! Olyan barátommal voltam moziban aki még a középszerű vígjátékokon is tud hangosan nevetni. Ezen a filmen csak mosolyogni tudott… Ritkán járok moziba de utólag sajnáltam a 990 Ft-os jegyárat!

 9. nem tetszett pedig Adamtől és a Diznitől is többet várnék, egy kicsit igényesebbet illetve a a teremben ülő skacok sem visítottak a röhögéstől olyan sokszor és jókedvűen. Közben meg arra gondoltam hogy a forgatóköny úgy készülhetett mint a Southparkban mikor Cartman leül az írókkal és producerekkel a meetingen és azt mondja:
  839. ötlet: Adam Sandler egy csóró ámde jószívű hotelgondnok…….

 10. Gyerekfilm:/
  4-6 évesig bárkinek:P
  Guluke azért klassz volt:)

  Ennél több mondanivalo’ a Cincinben sincs:P

 11. Én azt hittem hogy egy nagyon jó film lesz.Minden ismerősöm az egekbe emelete hogy milyen “jó film”
  “ha meg nézem röhögő görcsöt kaptok”…
  Hát nekem nem jött be ritka…….
  film volt.egyedül a tengeri malac volt aranyos a többi nem.

 12. Sör Benyal:)LOL nekem nagyn bejött ..régen fetrengtem ennyure a nevetéstől , gülüke Rulez:D

 13. Nem volt meg az a jó kis mesevilág érzés a filmben, tényleg olyan összecsapott volt, és vontatott stb…
  Én személy szerint azt vártam, h olyasmi lesz mint annó a Click/Távkapcs volt, mert azt nagyon szerettem, de ez nem lett olyan sajna. Nálam kb 4 vagy 5/10.
  Ps: Russel Brand viszont vicces volt, mint szokott.

 14. Most mégis mit vártatok Adam Sandlertől?

  A film pont olyan, mint amiket szokott csinálni. Egyszerű történet vállalható értékek mentén, humoros kommentek, és most még homokosok sem voltak benne.

  Nyugodtan vidd el rá a gyereket, Gülüt imádni fogja.

  6/10

 15. Nekem nem nagyon tetszett én szivem szerint 4/10-re értékelném, de +1-et adok,mert Gülüke hatalmas volt ! :D

 16. most néztem meg moziban.
  Én is hat pontot adnék rá. Tengeri malac egy ideig poén volt, de túlzásba vitték.

  “Xena” kicsit fura volt nekem ebben a szerepkörben:)

 17. Hát human azt látom, hogy neked nagyon nem jött be a film. Nekem csak a vége nem.
  Guy Pearce-t utáltam benne, mert elrontotta a hangulatot. Én annyit tennék hozzá, hogy nem ilyenre számítottam, de végülis így is bele tudtam élni magam a cselekménybe. Mért van olyan érzésem h többszöri nézéssel fogok beleszeretni ebbe a filmbe?
  Középszarnak nem nevezném. Mondjuk rá azt, hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni.
  Aki fergeteges vígjátékra vágyik, ne ezt a filmet nézze.
  Az, aki aranyos családi filmmel szeretne kikapcsolódni.
  Szerintem ilyen is kell Sandlertől.
  10/7et adok rá egyenlőre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.