Watchmen fejlemények

Először is itten vagy az apple oldalán némi néznivaló, journal ha úgy tetszik. Másrészt méregesedik a WB és a FOX között a helyzet, mivel a WB nem akar megegyezni, akármit is javasolt a bíró. Harmadrészt pedig OMG, az eddigi legjobb Watchmen trailer a japánoknál debütált! A narrálásból ugye egy szót sem, de a filmjeleneetek angolul vannak, és akad köztük eddig nem látott cucc, de dögivel Playplayplay.

human
írta
2009. 01. 07. 03:26
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Watchmen fejlemények” bejegyzéshez

 1. Ez tényleg nagyon jó kis trailer volt, meghozta a filmhez rendesen a kedvem. Már csak az a kérdés, hogy itthon a szinkron hozzátesz e majd a filmhez, vagy elvesz inkább belőle, vagy esetleg feliratosan fogják vetíteni?

 2. úgy néz ki szinrkonos lesz, de baromira ne sírjatok most ide 10-en előre félve a szinkrontól, mert ki fogom törölni. Ez nem az a hely, ha a perhez, journalhoz, vagy trailerhez szólnátok azt nyugodtan.

 3. Tetszik. Ügyes. És ezt én mondom, aki nem volt elájulva az örömtől, hogy ezt a képregényt filmre vigyék.

 4. Baromi jó a trailer, de csak nekem van az az érzésem, hogy egyszerűen túl sokat sugall? Milyen hosszú lesz a film, négy óra?

 5. Én épp most olvasom a képregényt, és ahogy haladok egyre előrébb a sztoriban, úgy erősödik bennem a gondolat, hogy ezt a történetet abban a formában, ahogy a képregényben van, nem lehet megfilmesíteni. Látványosnak látványos ez a trailer, de az eredeti sztorit azok az apróságok, monológok, apró, háttérben szereplő utalások viszik előre, amiket nem tudom elképzelni, hogy élvezhetően filmre lehetne vinni. Az olyan apróságokra gondolok, mint amikor az egyik fejezet szimmetrikusan van megcsinálva. A középső két oldal tükörképe egymásnak, ahogy az első az utolsónak, a második az utolsó előttinek. Vagy amikor egy kalózos képregény történetén keresztül narrálják a valós eseményeket. Én attól félek, hogy a film elmegy a látvány felé (pl. Dr. Manhattan létrejövetele és megjelenése a trailerben nagyon hatásos – a cafatokra szakadó ember és a villámokat szóró kék figura) Rorschach maszkja is jó, figyeltek a folyamatosan változó mintázatra, de ezek a látványelemek speciel nekem keveset fognak adni, ha a mélységek kimaradnak ezek kedvéért. (Meg az egységsugarú mozinéző kedvéért, aki nem gondolkodni jár a moziba.) Remélem tévedek, és megcsinálják minden idők egyik legjobb képregényéből minden idők egyik legjobb képregény feldolgozását, de nekem valószínűbb, hogy ez a film is az előző Moore feldolgozás, a From Hell sorsára jut, ha próbálnak a történethez ragaszkodni: az ínyencek szeretni fogják, de a nagyközönségnek meg fogja feküdni a gyomrát.

 6. Annyira szivesen megnézném a trailert, csak már attól félek hogy beáll itt is a Vasember effekt, és én meg ne akarom lelőni a poénokat

 7. Killjoy: Nekem pont az ellenkezője jön le, szerintem szinte teljesen ugyanaz. Még a színvilágra és a megvilágításokra is figyeltek. Amúgy emlékeim szerint az utolsó Moore feldolgozás a V for Vendetta volt (ami nagyon jó lett). Mellesleg nekem a From Hell is tetszett nagyon (mármint a film, a képregényt még nem láttam :)).

 8. Killjoy, ez a kalózos cucc…(merthogy én is olvasom a Watchmen-t), én úgy tudom, hogy azt rajzfilmben csináják meg, és a film premiere körül adják dvd-n (ilyen Animátrix meg Gotham Knight effekt) Én ezt a nyári Empire-ben olvastam, viszont lehet, hogy félreértettem valamit, szóval ez nem biztos…

 9. remekbe szabott kis trailer ez…
  killjoy: a szimmetriát te felfedezted, vagy felhívták rá a figyelmed a végén? (nekem nem tűnt fel, de megbocsátok magamnak, mert a második kötetet egyben daráltam…)
  a párhuzamos kalózos történetmesélés lehet hogy hiányzik majd (nekem nem), de a trailer 90%ában a képregény kockáit láttam magam előtt…
  üdv.

 10. Jó volt, most valahogy bizakodóbb vagyok, mint korábban, külön kell kezelni a képregényt és filmet.
  Japán akcentus meg külön tetszett, vóócsimen. :)

 11. Nekem is úgy rémlik, hogy az utolsó Moore feldolgozás a “V, mint Vérbosszú” (V for Vendetta) volt, előtte pedig “A Szövetség” (The League of Extraordinary Gentlemen).

 12. Mivel most olvasom a képregényt, ezt a trailer-t inkább még nem nézem meg.
  Azt tudom mondani, mint eddig: a látottak alapján azt mondom a karakterek és a világ ábrázolása nagyon rendben van, de ha ezt is videoklippnek rendezi meg, mint a 300-at, akkor borzasztóan mérges leszek…

 13. remélem nem spoilereztetek, nicns kedvem elolvasni és megtudni. Nem igaz h aki olvasta a kérpegényt az midnig fejtegetésbe kell kezdjen.

 14. human: Lehet az lenne a legegyszerűbb ha azokna kakik olvasták és nem bírják ki fejtegetés nélkül lenne egy külön spoileres topik fejtegetni.

  Annyi hozzáfűzni valóm van a videóhoz:
  hogy EEEEEESZMÉLETLEN, tök jó hogy benne van a… meg a… és láttad ahogy azt a…
  izé…
  :P

 15. a legegyszerűbb lenne hogy azok akik olvasták nem árulnának el semmit belőle. Legalább addig amíg befejezem én is :P

 16. Vita nélkül 2009 legjobban várt alkotása nálam. És a trailerek alapján eddig maximálisan hűek maradnak a képregényhez :)

 17. Nem ismerem a képregényt, fogalmam sincs a sztoriról és a szereplőkről, de hogy ez a trailer ütött, az biztos. Mindenképp nézős.

 18. Elég jól néz ki eddig a film a bemutatók, interjúk, valamint a “hogyan készült” videók alapján, de túlságosan sokat lőnek le a történetből. (Igen azok közé tartozom akik elolvasták végig, ezért nagyon okos dolgokat fogok mondani… NOT) Van olyan trailer, amiben konkrétan olyan infot lőnek el, (ha az ember véletlenül észreveszi, vagy jó helyen tol egy pauset) ami az utolsó kötetben is csattanó még. Szóval tudom közhely, és sokan sokszor írják, de itt hatványozottan igaz, hogy nem ajánlatos azoknak bemutatót nézni, akik még nem olvasták.

 19. rájöttem ám, azt szeretnétek, ha minden Watchmen hír lezárt kommentelő résszel kerülne ki. Neem spoielreztek, áá, csak már szinte mindent tudok a képregény történetéből csak amíg kiválogattam a spoileres hozzászólásokat. Nem igaz, hogy ilyen bunkónak kell lenni. Az is bunkó, aki spoilerre kérdez, mert mi a fenét akar nézni majd a moziban, azt amit már mindent tud?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.