A rendezők szerint

Az alábbi filmek mutattak akkora profizmust, hogy díjazni kell:

 • Danny Boyle – “Slumdog Millionaire”
 • David Fincher – “The Curious Case of Benjamin Button”
 • Ron Howard – “Frost/Nixon”
 • Christopher Nolan – “The Dark Knight”
 • Gus Van Sant – “Milk”
human
írta
2009. 01. 09. 12:59
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “A rendezők szerint” bejegyzéshez

 1. Hatalmas nevek! Mindegyikük elismert és igazán jó rendező!! Én személy szerint nem tudnék választani,nálam 3-an is megkapnák a díjat! Nolan,Fincher,Boyle….de ez csak az idei évre vonatkozik!!

 2. Néztem imdb-n a Golden Globe jelöléseket, számos helyen feltűnik, és ebben a listában is megtalálható a Frost/Nixon…úgylátszik meg kell nézni ezt is. A lista korrekt!

 3. Frost/Nixon annyira nem jo sztem, de azert boven nezheto, nyilvan egyeni preferancia kerdese is, de valoban az egyik legkorrektebb lista iden (plane ha felreteszem a TDKval szembeni ellenerzeseimet).

 4. És a Milkről kinek mi a véleménye? Van keresni valója a listán? Mert Sean Penn-t nem igazán favorizálom…

 5. Akkor itt nem a trailer house-t, vagy a marketing osztályt kéne díjazni, aki nyomta? Nem feltétlenül a film miatt lett kasszasiker.

 6. remélem ez nem TDK fika akart lenni, mert idegesítő már ez a sznobizmus amit az ellenzői művelnek.

 7. Ha ram gondolsz, akkor abszolute nem. Most kifejezetten arra gondoltam, h bar szemely szerint nem szeretem, a listan ott a helye.

 8. most már az Oscarig ugyanazok a filmek fognak szerepelni minden szakszervezet listáján? Elunjuk addigra.

 9. Sztem is korrekt lista. A TDK, Slumdog, és a Benjamin is különben szerintem erősen directori oscaresélyes, és kb ebben a sorrendben. A másik kettő uygszintén okozhat meglepetést.

 10. Nolan bár jó filmet csinált, nincs esélye, arról ne álmodjatok. TDk minimum egy Oscart bezsebel Heath miatt, de a legjobb rendező Boyle vagy Fincher lesz. Period.

 11. Sajna kb télleg igy lesz, Fincher viszi el, de idén mind Boyle, mind Nolan jobban megérdemli. (különben Fincher attól függetkenül király)

 12. DDavid: Nolan nem érdemli meg jobban, és Fincher nem fogja elvinni, mivel nála is, mint anno Crowenál összekeverik a természetét meg viselkedését a szakmai tudásával.

 13. ezen felelsleges jelenleg tippelgetni, mert még az sem biztos, hogy ez lesz az oscar csapat, a rendezőit elvinni pedig nem akkora sláger egyelőre :)

 14. Human! Sznobizmus? Meglehet. Én elitista, árja filmrajongóként aposztrofálnám magam. A TDK annyira nem fogott meg engem sem a moziban, de most, hogy megnéztem dvd-n (karácsonyi szép díszdobozos) mégkevésbé tetszik. Szórakoztató, de rendezésben nincs egyben.

 15. Én vagyok az egyetlen, aki a Milk-nek szurkol :) ??? Gus Van Sant az Otthonom, Idaho óta favorit …

  …de ha nem ő, akkor Fincher legyen a befutó :P.

 16. 10. woodbear
  2009. 01. 09. 16:36

  Miért ne lenne? Attól még, hogy nem bírod, egy zseni a pasi.

 17. nálam Boyle a befutó, és szerintem közvetlen utána van Nolan (két okom is van erre, egyrészt a tdk már folytatás, másodjára tudott komolyat alkotni, másrészt őt a képregény eléggé bekorlátozta), bá utóbbi szerintem nem fog túl sok díjat kaszírozni.

 18. valaki, aki Nolant szidja fejtse már ki végre egyszer , hogy rendezésben miért nem volt egyben a TDK.

 19. Nolan, egyertelmu nalam, egy klasszikust tett le az asztalra, es olyan temahoz nyult zsenialisan, amihez elotte kevesen

 20. Barney: egyben volt nagyon is. Az ok amiért nem fogja megkapni, hogy ha a lista többi filmjét megnézed 3-5 év múlva, azok még mindíg kevéssé ismert, de időtálló és veszett jó filmek lesznek(mondjuk milk még nem volt meg nekem), a TDK-t meg gagyinak és unalmasnak fogod látni. Egyedül Heath alakítása lesz még akkor is eszelős, és ő meg is kapja(szvsz) a maga oscarját érte majd.

 21. Milken kívül a többit én is láttam, és valóban lenyűgöző alkotásokról van szó, főleg Benjamin Button különös élete az. De ha valaki, 5 év múlva is rajongani fog a TDK-ért az én leszek, lenyűgöz a zenéje, a hanghatások, akciójelenetek,, alakítások ( főleg Ledger-é), pont ezért nem értem aki szidja miért? Mert eddig mindig csak azt olvastam, hogy rossz,nem időtálló,de miért nem?Erre lennék kíváncsi.

 22. freeone: szerintem nincs iagazad. ott van a másik Nolan féle Batman film (a Begins), amit itthon 3 és fél éve mutattak bem tehát benne van az általad megadott időintervallumban, és nem lett azóta se gagyi, vagy unalmas. sőt. :)

  maga a felvetés is hibás szerintem, ha jön majd egy másik képregény film, ami komolyabb, szebb, jobb, fordulatosabb lesz, akkor azt követően hathat gagyinak a Batman, mert az műfajilag felülírja, negligálja annak hatásait, de addig nem. szerintem, persze. :)

 23. dimitrij: szerintem pont ez a gond, hogy erre jöhet egy jobban effektezett, jobban összevágott film a saját kategóriájában ami negligálhatja. A fentiekkel ez nem történik meg. És nem, nem vagyok TDK ellenes, egyszerűen más a kategória.

 24. freeone: a jobb effektektől, meg jobb vágástól nem lesz, vagy nem feltétlen lesz jobb egy film, a tdk erősége nem az, hogy milyen cgi-k vannak benne, ezt kellene észrevenni.

  és igen, én is írtam, hogy más kategória, éppen ezért szólt nagyobbat szerintem a tdk bomba, mert egy olyan műfajban alkotot maradandót, ami eddig nem erről volt híres. és maradandó, mert Ledges alakítása már legekvesebb egy Golden Globe-ot hozott.

  N3O: ámen és hallelúja. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.