A Golden Globe nyertesek (2008)

Nos akkor lássuk az idei nyerteseket, azokat akik már az Oscar előszobájában állnak, hogy utána Wall-E vigye el a legjobb filmnek járó díjat. Persze nem.

Best Performance by an Actress In A Supporting Role in a Motion Picture
Kate Winslet – The Reader

Best Original Song – Motion Picture
“The Wrestler” – The Wrestler (Music & Lyrics By: Bruce Springsteen)

Best Animated Feature Film
Wall-E

Best Performance by an Actress in a Motion Picture – Musical or Comedy
Sally Hawkins – Happy-Go-Lucky

Best Performance by an Actor In A Supporting Role in a Motion Picture
Heath Ledger – The Dark Knight

Best Foreign Language Film
Waltz With Bashir (Israel)

Best Screenplay – Motion Picture
Slumdog Millionaire – Simon Beaufoy

Best Original Score – Motion Picture
Slumdog Millionaire – Composed by A. R. Rahman

Best Director – Motion Picture
Danny Boyle – Slumdog Millionaire

Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Musical Or Comedy
Colin Farrell – In Bruges

Best Motion Picture – Musical Or Comedy
Vicky Cristina Barcelona

Best Performance by an Actress in a Motion Picture – Drama
Kate Winslet – Revolutionary Road – Winslet vazze még egyet hazavitt, az egyikért tuti az Oscar?

Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Drama
Mickey Rourke – The Wrestler

Best Motion Picture – Drama
Slumdog Millionaire

human
írta
2009. 01. 12. 14:04
megjelenés
46
hozzászolás


46 hozzászólás a “A Golden Globe nyertesek (2008)” bejegyzéshez

  1. Heath borítékolható volt.
    Kár hogy e filmek közül valymi keveset láthattunk-láthatunk itthon egyelőre….
    Jó persze egy párat a netről:D

  2. jogosak a slumdog díjak, és rourke díjának is örülök! (vmi nagyon megkapó lett a wrestler)

  3. Sajnos a legjobb dráma kategóriában csak a Slumdog Millionaire-t láttam, de örülök a győzelmének, mert valóban különleges alkotás! Nagyon örültem Heath Ledger győzelmének és a Vicky Cristina Barcelona díjának is, mert tavaly a Top 5 listámon a második volt! :-)

  4. wow, akkor ezek szerint Woody Allen visszatert, azt hallottam, hogy siker, de ennyire? akkor erdemes lesz majd beprobalni

  5. Én megelégedtem a díjakkal, csak sajnálom Benjamin Button nem vitt haza semmit, a Slamdog meg mindent:( Heath Legder-nek az ÁLLVA TAPS,felejthetetlen volt! Colin Farrel is megérdemelte! Kate hajrá ez az 2 díj:) Mickey Rourke tényleg jó volt szerintem Oscaron nem díjazzák szegény mert az Akadémia tök rühelli!és ez nagy kár:(

  6. Én Kate Winsletnek nagyon örültem, remélem Oscar bácsi is jönni fog már! :)
    Ricky Gervais szövege nagy volt! :) Ő megmondta Kate-nek, hogy mit kell csinálnia a díjakhoz! :P

  7. Szerintem a Panda azért veszélyes lehet az Wall-E-re az Oscar-on mint animáció.
    Számomra Sally Hawkins ismeretlen elolvastam a filmográfiáját talán két filmet láttam amiben szerepel, de azokban sem főszereplő.

  8. szerintem egy nagy szar volt a vicky cristina barcelona, értelmetlen, kiszáímtható sztorival…az In Bruges-nak kellett volna nyernie, az klasszisokkal jobb film volt.

  9. A Vicky Christina díja sírvaröhögős, Burn After, de főleg az In Bruges százszor jobban megérdemelte volna.
    Én Gleeson győzelmének jobban örültem volna, mint Farrellének, de így is jó.
    Sztem a Slumdog jó kis film, de nem annyira kiemelkedően jó – remélem a másik négy jobb :)

  10. A legtöbb díjat én is hasonlóan osztottam volna, talán a legjobb filmet kivéve. Mindkét kategóriában. Drámák között a Benjamin Button-nek szurkoltam, az meg csak rossz vicc lehet, hogy a baromi gyenge VCB megverte az In Bruges-t.

  11. Én megnéztem a Slumdog Millionaire-t, és sztem jó film, de azért annyira nem, hogy ennyi díjat kapjon… Oscart biztos, hogy nem fog kapni.. Ledger meg ha nem kapott volna díjat akkor bunyó lett volna az tuti:D

  12. Na, Golden Globek azert meg tudnak dijatadozni, teljesen korrekt eredmenyek. A VCB pedig sztem maximalisan megerdemelte a dijat (mondjuk eleve nem lehet rossz egy olyan film amit Woody Allen rendez es ott van Javier Bardem, aki sztem csak a legnagyobb nevekkel egy lapon emlegetheto szineszzseni :)). Slumdognal sztem jobb volt a Benjamin Button, de a Waltz With Bashir gyozelme sztem legalabb olyan biztos volt mint Heath Ledger mestere. Remeljuk a Zoszkar is hasonloan korrekt eredmenyekkel szolgalik majd. :O

  13. madcows: VCBről ott a kritika, tényleg ennyire jó. A bruges is jó, de legjobb esetben is dramedy, nehéz a VCBhez hasonlítani igazán

  14. Juhhú, nagyon egyetértek az eredményekkel, bár a Wrestlert még nem láttam, se BB-t. A Slumdog Millionaire engem nagyon meggyőzött, nagyon tetszett, nem is vitatom a díjait.
    A VCB-nak külön örülök Woody rajongó lévén, ennek okán azonban lehet, hogy elfogult is vagyok. In Bruges pedig leginkább dráma volt szerintem minden humora ellenére, már csak ha a történet ívét figyeled is. So lehet velem vitatkozni:)
    Ledger vitán felül áll, Kate Winslet pedig női egyeduralkodó. Not bad.
    Várjuk az Oscart.

  15. mondjuk nekem Kate Winslet elegge ellenszenves, de usse kavics, mar reg varatott az a dij egy ideje, bar gonosz leszek, es remelem az oscart nem o nyeri >:D

  16. A Slumdog győzelmeinek örültem nagyon, mert szerintem jobb film, mint a Benjamin Button (attól függetlenül A BB is érdemelt volna egy díjat), Comedyk közül sajna nekem se tetszett A Vicky Christina, és jobban örültem volna az In Bruges-nek, de sebaj, mert egyik legfelvillanyozóbb meglepetés az volt, h végre meglátták a kritikusok is, h Colin Farrel egy baromi jó színész, és minden fikázás, meg komolytalannak vevés nevetséges. Ledger ugy egyértelmű volt, szerintem hanem is minden évtizedben, de max minden 5 évben látni ilyen alakítást a mozivilágban. Winsletnek nyílván nagyon érett a díj, de gondolom ő már sokkal jobban örülne egy oscarnak (5 jelölés ugye…). Sajnáltam viszont, h dexter ugye (és Michael C. Hall), mégha a tavalyi és azelőtti évad is job volt, idén se kapta meg a golden globe-ot.

  17. Vicky Cristina Barcelona az mitől comedy? Van benne 1-2 jelenet ami mondjuk mosolygós, de mitől comedy azt nem vágom. Meg nekem ez a narráció nagyon nem jött be benne.

    Heath-nek örülünk, Slumdog nagyon tetszett, megérdemli, Colin Farrell megintcsak megérdemelte.

    A gálából csak 1 kis részt láttam youtubon, de már az alapján sajnálom, hogy kihagytam. Jó látni a sok ismert arcot egy helyen :)

  18. madcows: Winslet maximálisan megérdemli. A Reader-t ugyan még nem láttam, de a Revolutionary Road-ban elképesztően nagyot alakít.

  19. Az a baj, hogy a jelölt filmek nagy részét nem láttam még, majd véleményt alkotok róluk, mikor kijöttem a moziból…

  20. akkor májusban találkozunk, mivel szokás szerint ülnek a forgalmazáson (a benjamin már februárban lemegy, de az kivételes eset)

  21. VCB jo film, akinek nem tetszett nezze meg ot ev mulva, hatha akkor mondd majd neki valamit a film.

    a bort sem mindegy mikor bontod ki..

    a batman sequelnel Ledger magasra tette a lecet, bar ujranezve ugy tunt nekem, h nagyon kilog a tobbi szinesz kozul (pozitivan, tehetseg, vagy teljesitmeny alapjan)

  22. VVega, nezd, en elismerem a tehetseget, de egyedul nekem az ESoaSM-ban volt szimpatikus, szoval ha azert nem nyert, akkor vmi haborus gejl Oscar-hajhasz Reader-ert nehogy mar, a Revolutionary Road okes lehet, mert hat Mendes, de nem tunik tul izmosnak

  23. Best Performance by an Actor In A Supporting Role in a Motion Picture
    Heath Ledger – The Dark Knight

    A lényeg. :)

  24. Colin Farrell –nek és a Vicky Cristina Barcelona-nak különösen örülök, nem gondoltam volna hogy nyernek, pedig nagyon megérdemlik.

  25. In burges-nek és a Wall-E nek örlök!
    Tényleg az az alapvető probléma, hogy a filmek minimum felét még nem láttuk, de ami késik nem múlok!

  26. ezekkel az eredményekkel teljesen elégedett lennék az oscaron.

    Farrellnek meg VCB-nak külön örülök.

  27. egyedül a Colin Farrell dologgal nem tudok mit kezdeni, bár tetszett a film, de nem Farrell miatt, nála még Ralph Fiennes is sokkal komolyabbat alakított (szerintem), bár jóval elhanyagolhatóbb szerepe volt. mindegy, nem kell mindent értenem… :)

  28. Sosem gondoltam volna hogy Mickey Rourke valaha Goldent kap!
    Eszméletlen! Szeretem a filmjeit, mert nagyon cool karakter, de ettől függetlenül 2.-3. vonalbeli színésznek tartottam. Talán rosszul gondoltam…meg még sokan mások…

    De az hogy Brad Pittnek ennyi jó film után még mindig nem jött össze se Golden se Oszkár az legalább olyan furcsa mint Mickey és a Goldenja.

  29. csomi72: Bradnek már van egy Golden Globja a 12 Majomért (meg Oscar-jelölése is).

    Mindenesetre Slumdog Millionaire és Heat Leadger díjának fölöttébb örülök!

  30. soha az életben nem nyert még ennyi GG díjat egy ennynire eszméletlen jó közönségbarát film.

  31. Az emlegetett Seven Pounds jelölése (najó, talán Will Smithen kívül) a röhej kategóriába esne.
    A Slumdog és a a Benjamin Button szvsz nem kiemelkedően zseniális filmek, de egyiksem rossz, a Slumdog pedig veri a BB-t.
    A Vicky Cristina Barcelona szintén nem rossz, zseniálistól pedig távol áll mint Etyek Hollywoodtól, szimplán rendben van. A színészi teljesítmény javít az összképen, viszont ha nem lett volna a stáblistára kiírva Woody neve, valószínűleg még csak nem is jelölték volna, mert erősen limonádé ízű egy Golden Globe-hoz képest. Az In Bruges viszont az év egyik legjobbja volt!
    Heath és Winslet egyik díja borítékolható volt, de hogy utóbbi kettőt kapott, az kellemes meglepetés. A Revolutionary Road is meglepetés, de rossz értelemben-unalmas és felszínes.
    Nagyon szorítottam Mickeynek Sean Penn ellenében, remélem az Oscar is nála landol. Ha mégse, én fogok verekedni :-P

  32. SM nagyon megérdemelte mind a 4 díjat, Heath Ledger úgyszintén. Utóbbit szerintem az oscaron is honorálni fogják (legalábbis remélem). Benjamin Buttonnak nyernie kell valamilyen díjat, úgyhogy ha most nem, akkor majdnem biztos vagyok benne, hogy majd az oscaron besöpör majd pár szobrocskát.

    Farell mester be volt szívva a díjátadó utáni sajtótájékoztatón? Nagyon szipogott valamiért. :D

  33. Remélem Kate Winsletnek leesik két Oscar-díj is. Olyan még úgyse nagyon volt, hogy valamelyik színész kettőt kapjon ugyanabban az évben, nem? :)

  34. Szerintem a Wall-E minden idők legjobb filmje. van az az Oscar kampány, hogy megkapja a legjobb film díját. Nagyon szorítok neki!

  35. hát én meg nem vagyok biztos benne, h benjamin button – akár egy – díjat kap az oscaron, ezt pedig arra alapozom, h utálja az akadémia finchert, mivel ő megmondta, h utálja őket – és így akármilyen jó a film, a seggnyalógépezet nem azt díjazza. de, emellett persze megeshet a “csoda”, csak igencsak meglepne.

  36. Ennyi bíztatás után nem is hittem volna, hogy Heath Ledgernek megadják a GG-t! Megérdemelte szegény ördög, ha már a TDK hivatalos trailerét se láthatta.

    Kate Winslet diadala viszont meglepett. Említette korábban, hogy DiCaprióval még mindig titanici szinten tudnak közösen dolgozni.

    Rourke-t a Sin City óta megkedveltem, úgyhogy nem csodálom a bejutását.

    Még annyi, hogy a TDK-nak van még esélye Amerikában 1. vagy nemzetköziben 3. helyre bekerülni az összbevétel tekintetében?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.