F*ck Sundance!

Mindjárt indul a buli odakinn és mindenki minden mázlita k*apja be aki ott van és nézi a jobbnál-jobb filmeket, olyanokat, amik még hosszú hónapokig nem kerülnek az egyszerű pórnép elé (és utána fél évvel majd mi is megnézhetjük dvd-n, hiszen mi a pórnépnél is lejjebb tartozunk, más oka nincs a jó filmek nem világpremierének.)

human
írta
2009. 01. 15. 00:07
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “F*ck Sundance!” bejegyzéshez

 1. “nézi a jobbnál-jobb filmeket, olyanokat amik még hosszú hónapokig nem kerülnek az egyszerű pórnép elé (”

  helyesbítek, a jó részét sosem fogja a pórnép látni, hiszen forgalmazója sem akad.

  amúgy meg csekk a tavaly győzteseket és jelentkezzen, aki már megnézte a frozen rivert.

  THE GRAND JURY PRIZE (DRAMATIC)
  Frozen River, directed by Courtney Hunt

  THE GRAND JURY PRIZE (DOCUMENTARY)
  Trouble the Water, directed by Tia Lessin and Carl Deal

  THE AUDIENCE AWARD (DRAMATIC)
  The Wackness, directed by Jonathan Levine

  THE AUDIENCE AWARD (DOCUMENTARY)
  Fields of Fuel, directed by Josh Tickell

  THE WORLD CINEMA JURY PRIZE
  Man On Wire (U.K.), directed by James Marsh

  THE DIRECTING AWARD (DRAMATIC)
  Lance Hammer, for Ballast

  THE DIRECTING AWARD (DOCUMENTARY)
  Nanette Burstein, for American Teen

  vagy akármelyiket.

  2007-ben a padre nuesto nyert. 2006-ban a quinceneanera, 2005-ben a forty shades of blue, talán a 2004-es primer a legismertebb győztes. vagy a 2003-as american splendor.

  nekünk van filmszemlénk, amin jó kis filmek szoktak lenni. évről-évre többen mennek el és látják, az olykor mozis premiert sem kapó jó (és rossz) hazai filmeket.

 2. Human!
  Remélem, ezt te sem gondoltad komolyan, egy ilyen kirohanáshoz ennél komolyabb tárgyi háttered van.
  Az, aki kint van, tényleg szemét mázlista. Azonban az itthoni pórnép maga tehet arról, hogy minden jóról lemarad, mert szar a magyar mozis ízlés, a nemzetközi forgalmazó meg nem hülye, a máshol levetett kópiákat talán benyomják majd hozzánk. Ha meg nem, reménykedünk, talán lesz egy forgalmazó, aki legalább dvd-n kiadva megszánja a filmbuzikat:P De a legrosszabb esetben marad az internet nyújtotta tárház, ha már minden kötél szakad, és nem fér bele a büdzsébe egy amazon.comos berendelés (vagy több is, elvégre filmbuzi…)

 3. azért írtam a plusz hat hónapot, mivel miután kinn lement kijön dvdn és akkor megnézhetjük, még mindig a hazai permier előtt.

  Winnie: nem tudom ezekkel minek jöttél, amikor nem a győztesek számítanak, hanem h csomó olyan film van ami ott indít, nem nyer, közben meg marhajó és arra majd csak 2010ben döbbenünk rá a dvd-kor :P

  (de még a kiemeltekből is: Frozen River már betárazva, Wackness megvolt, Man On Wire meg várós, de még nem jött ki..)

  Amúg megy nem titok, én egy filmbuzi szemével nézem a forgalmazást, nem anyagilag, és egy filmbuzi látni akarja a filmeket amikor olvassa a jobbnál jobb dolgokat róluk, mert kíváncsi. Nem hal bele, ha várnia kell, de akkor is idegesíti. Akit nem annak jó, az ő dolga, de nem ide tartozik, nem az ő bejegyzése.

 4. Jaja, én is így vagyok vele! Több kedvenc filmem is Sundance díjazott vagy legalább jelölt volt.

 5. Ezek közül csak a The Wackness-t láttam és szerintem nagyon jó volt. Aki szereti a hip-hop-ot az mindenképp nézze meg. A film elkalauzol minket a 93-94es New York-ba és egy dealer csóka kissé depressziós életét követhetjük figyelemmel persze etalon zenék mellett. Egyszer mindenképp megéri, szerintem.

 6. Üssetek le, én megnéztem a Frozen Rivert :)
  De nem jó, nem ajánlom.

  És tény, h csak most jött néhány hete rip belőle, úgyhogy ennyit az átfutási időről.

  És igen: soha a büdös életbe nem fogjuk látni ezeket a filmeket, ihatjuk is rájuk a hideg vizet. Így persze egy csomó szartól is megkíméljük magunkat, de ki tudja h mi mindent nem látunk.

  Nyugtassuk magunkat azzal, hogy ott olyan tömegnyi film szokott lenni, h lehetetlen lenne mindegyiket látni és ha ott lennék, valszeg szívinfarktust kapnék a dilemmától h melyikre üljek be.

  Tényleg: van olyan ismerősünk, aki arrafelé tanyázik?

 7. hany ember olvassa a filmbuzit? nem lehetne valami donate a trip to Sundance dolgot megkockaztatni, vagy csak en trippelek h ilyeneket gondolok.

 8. Jah Wackness tényleg nagy hip-hop film. Attól még hogy beletoltak menő számokat a ’90es évekből, attól szerintem még gagyi film marad. Nem tart sehova, és szerintem is túlságosan sokatmondó. Kihagyott ziccer ezzel a béna történettel, mert a jó hangulattal sokkal jobb végeredményt kihozhattak volna belőle. Főleg Kingsleyvel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.