Nick and Norah’s Infinite Playlist

Ha valami indie és romantikus filmre vágytok 18 évesekkel, akkor csak ajánlani tudom ezt a filmet. Nem váltja meg a világot, ez biztos, de hát melyik tiniszerelem váltaná? Viszont kellemesen el lehet vele tölteni másfél órát. Picit bővebben is mondom, pillanat.

Nick And Norah meg egy Jugo

A történet annyi röviden, hogy Nick fellép a nagy NY-ban, az előadáson ott van a volt csaja, meg Norah is. Ez utóbbi jól megcsókolja, meg más bonyodalmak is vannak, például egy emberrablók elől menekülő lány, aztán végig szól a zene meg a kedvenc bandájuk titkos fellépésének a helyszínét keresik. A megszokottnál is kuszábban írtam le? Ez azért van, mert a film is ilyen néhol. Az író fog egy ötletet, bedobja, aztán fog egy másikat, azt is, végül összeköti egy laza történettel, és így egy kellemes hangulatfilm kerekedik belőle.

Az a helyzet, hogy én vártam Nick és Norah végtelen mixtape-jét és sajnos így egy picit csalódtam, de végül csak elkapott. Már persze maga az a felvetés tetszetős, hogy egy lány csak a mixtape-jei miatt megkedveli a főhőst, hiába na, akik komolyan veszik a zenét azoknál előfordulhat ilyen. Nyilván nem “ami a rádióban szól” lányról van szó, hanem Kat Dennings-ről, akibe a film végére bele lehet habarodni, akármennyire is bénán játszik pár jelenetben, megbocsátom neki. És hát Michael Cera sem egy színészisten egyelőre, viszont ezt a visszafogott geeket tökéletesen lakítja, én még nem untam rá például.

Megemlíteném még, hogy tök jó arcok tűnnek fel vendégszerepekben, és nem is árulom el a nevüket sorban, mert hadd lepődjetek meg ti is. Szerencsére nem tudtam előre, vagy már elfelejtettem a névsort, így elvigyorodhattam pár cameon simán.

Nick And Norah’s Infinite Playlist értékelés

Tudom, hogy emoindiekármi kid vagyok, de szinte minden szám ismerős volt a filmből, és az OST-re nem került fel pár sajnos, pedig tök jó most hallgatni a lemezt. Ja igen, a filmnek csak 7/10-et tudok adni, mert tényleg kupi hangulatú volt néhol, meg leült picit, de azért volt valami kedves — inkább azt a szót használnám, hogy bájos hangulata.

13 hozzászólás a “Nick and Norah’s Infinite Playlist” bejegyzéshez

 1. Michael Cera-t a fiatal kori Tom Hankshez hasonlítják a Vox magazinban. Valamennyire hasonlít is, de hogy majd ez a srác menti meg a Ryan2öt azt kétlem.

 2. azonnal megnéztem és iszonyatosan tetszett. barátaimat biztos ráveszem, hogy megnézzék, szerelmes vagyok Cera-ba, szerintem ezzel mindent elmondtam. királyságos volt (fúú, de “tinisen” írtam :D)

 3. jó volt ez, még talán kicsit jobb is mint amit vártam. 7/10-et valóban megérdemel.

  btw az egész film alatt az ottomanra vártam, erre nem a creditsben volt?! az ost-re azért benevezek.

 4. Azt megkérdezhetem, hogy honnan lehet ezt a filmet megszerezni?
  Ugyanis a Juno, meg a Superbad óta nagy rajongója vagyok a gyereknek XD

 5. raulreal:Külföldi torrent oldalakon fenn van, nekem este jött le.

  Ajánlom neked akkor az Arrested Development c. sitcomot. “Domborít” ott is számtalan agyament társaságában:)

 6. Szerintem ez a gyerek tökéletesen tudna valamilyen szellemileg lepusztult akárkit alakítani a fejformájából adódóan, de hogy ő lenne a következő Tom Hanks… hát az azért sok.

 7. az ilyen filmekbe kötelező egy lerobbant kocsi?

  a go-getter, meg a wristcutters után attól félek, h uncsi lesz..

 8. na ez tök jó volt.

  szerintem az benn a legjobb hogy úgy kb. jól fogta meg a “mai fiatalok” lelkületét…whatever. (nem mintha bármi közöm lenne hozzájuk :P ) de most komolyan. a színek a zene meg egyáltalán a pia meg az okádék ez inkább jellemző

 9. akármennyire is imádtam a hasonló hangulatú indie filmeket, ez nekem bizony nem jött be. Michael Cera mint egyik főszereplő belefér (bár tőlem iszonyat távol állt a karaktere), többiek is jók voltak – a Tris-t játszó Alexis Dziena nyálcsorgatóan szexien nézett ki – de nekem spec Kat Dennings-től feláll a szőr a hátamon, a “belehabarodást” max egy kevés cementtel tudnám elkövetni (pocsék szóviccek ftw). történet szétesettsége és hangulatfilm felé pislogása nekem nagyon megfelelt, csak sajnos kicsit kiakadt a buziszámláló, a rágós jelenetről meg inkább ne is beszéljünk. plusz pont viszont az egyszer csak felcsendülő The Raveonettes – Twilight-ért. szvsz egyszer nézhető, talán kicsit 5/10 fölé lőném be ha osztályoznék. kicsit kihagyott ziccer, szimpatikusabb főszereplőnővel és lecsökkent melegfaktorral simán lehetne belőle egy 7.5/10-es móka. akár 8-as is.

 10. Nekem nagyon tetszett a film, el van találva a hangulata rendesen!

  (persze a hányós/rágós részeket kihagyhatták volna belőle..)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.