A pontjaimról bla-bla

Amúgy gondolom, sokaknak feltűnt, hogy kétféle pontszámot is irogatok, immáron harmadik ízben lehetett velük találkozni, a Rémálom 3-nál.

Egy amolyan elvonatkoztatott, objektívabb pontot, már amennyire ez lehetséges anélkül, hogy a film részleteibe menve alátámasztanám, amit egyáltalán nem szeretnék, tekintve, hogy bizonyára vannak, akik még nem látták az adott művet; és egy szöveges pontszámot, ami a korábbi erősen szubjektív, élményleíró pontjaimat is jellemezte. Ha valakinek már sikerült belőnie a saját ízléséhez mérten őket, inkább ezt az utóbbit nézze.

Mostantól majd így tervezem a továbbiakban is a régebbi filmek esetén. Az újaknál nem hiszem, nem szeretném rögtön elsőre hibákat keresve elrontani az élményt, inkább önmagam maradok, és elsősorban szórakozom a filmeken, kikapcsolok, és könnyedén átsiklok azokon a sokakat az őrület szélére kergető bagatell hibákon, már ha lehetséges. Amúgy tudnám ajánlani a módszert, sokkal üdítőbb így filmet nézni, mint azon dühöngeni, hogy de rossz volt az a szereplő vagy jelenet vagy cgi 50 perce a filmben (no de mi történt utána?).

Ha pedig még így sem lehetséges számomra átsiklani azokon a fránya hibákon, akkor valószínűleg kevés kivételtől eltekintve úgysem tudjátok meg, mert igen ritkán írok olyanról, ami nagyon nem tetszett. Mennyiről körmöltem eddig, talán három ilyen filmről? Inkább elfelejtem őket iziben.

Mammut
írta
2009. 01. 29. 03:18
megjelenés
Ide te kellesz!
hozzászolás


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.