Outlander

Mit kapunk, ha fogjuk a vikingeket, fogunk egy lezuhanó űrhajót (jól olvasod!) és egy sárkányszerű lényt? Hát gyakást, de durván, és kardokkal, miközben fröcsög a vér. Nem tudom ki bólintott erre a filmre és vágott a rendezőhöz elfogadható mennyiségű pénzt, de valljuk be, jól tette, még ha nem is fogja a közeljövőben újra ezt csinálni, akkor is. Mert hogy kaptunk egy tulajdonképpen B-filmet, viszont fasza látvánnyal.

Outlander

A történetet tulajdonképpen ott fentebb le is írtam. Le kell gyakniuk a sárkányszerűt, közben a viking törzsek között is feszül némi ellentét, meg nyilván romantika is van. Azért hagytam némi meglepetést is, hiszen mégiscsak Vikinges Sci-fi film, tutin elmeroggyant a sztori.

Ha ezer évig tart is, kivájom a szívedet a rothadó mellkasodból!

Mint látjátok, nem a körömrágó dráma, vagy csavaros történet miatt érdemes megnézni ezt a filmet, hanem mert ennyire pénzes, kardos zúzdát ritkán készítenek ebben a modern világban. Oké, jönni fog a Conan valamikor, de akkor is fehér holló gyakoriságú az ilyen.

Mivel a trükkökre elment sok pénz, így a szereplőkre alig maradt, Ron “Hellboy” Perlmanon kívül nincs nagyon benne olyan név, aki túl sikeres lenne. Ellenben, még egyszer mondom, a vérengzést teljesen korrektre csinálták meg. Azt is, amikor emberek csapnak össze emberekkel, meg azt is, amikor a sárkányszerű úgy lezúz 30 halandót, mintha papírból lennének és olló lenne a kezében. Gyorsan és hatékonyan.

Outlander értékelés

Vacilláltam, de igazából csak a 6/10-et tudom megadni. Az első óra, az alapozás kicsit unalmas lett. Majdnem 2 órás a film, pedig ezt tipikusan 90-95 percre kellett volna vágni. De ne aggódjatok, ha kibírjátok a közepes részeket, utána egy szépre polírozott, szórakoztató B-filmmel szembesültök, csak ne várjatok túl sokat, és akkor biztosan elnyomtok majd pár vigyort. Ja és mammut üzeni, hogy Perlman egy állat itt.

human
írta
2009. 01. 30. 15:05
megjelenés
49
hozzászolás


49 hozzászólás a “Outlander” bejegyzéshez

 1. Pont tegnap este néztem meg. Végre egy kis szörnyes középkori film. Nálam egyáltalán nem volt B-film, sőt sok A kategóriás mozit simán aláz. Hiába hosszú film, én nem untam magamat rajta. A látványvilága nagyon ott volt.

  Nálam ez egy 7,5/10 legalább.

 2. Nincs nagy név? De hát az ott középen Jézus a nagy karddal! ;)

  (Cavaziel a Passióból…)

 3. azért sztem john hurt nem olcsó, és caviezelt sem írnám le

  a film nekem a 13. harcost juttatta eszembe kicsit, persze csak hangulatra

  mindenesetre bejött, egyáltalán nem unatkoztam a felvezetésen sem, simán kiszórtam rá a 9/10-et, igen szórakoztató darab

 4. Nem csak az effektekre ment el az összes pénz, hanem pl. a viking falu és hajó és egyéb díszlet megépítésére.

  Megint aztán kb. 3 órás volt az eredeti verzió, szóval szó sincs itt semmiféle 90-95 perces vágásról.

  John Hurt neve neked nem elég nagy?

 5. Xerxész: 2 órás a film, vagyis 112 perces amit én néztem, és azt írom, hogy 90-95-re kelett volna vágni! Olvasd el légyszíves.

  John Hurt az A-listás név? Nem. Na ugye.

  Az effektekbe meg a rendes díszlet is beletartozik nálam, hiszen nyilván az is a látvány része.

  (Urban ügyen mindenkinek igaza volt, miért hittem, hogy a jófej Viking az ő, lol – a Pathdfinderrel tuti nem keverem, mert azt nem láttam)

 6. John Hurt nagyobb név, mint Ron Perlman. Egyik sem A listás.

  Tudom, hogy a 115 perces verziót láttad, mivel nincs is más verziója. Én azt mondtam, hogy ezt ne akard még jobban megvagdosni, mert alapjában véve majdnem 3 órás volt a kész anyag. Így is leszabtak belőle 1 órányit. Nem kell az első perctől az utolsóig folyamatos akció.

 7. de mi tesz vkit a listás névvé? :) csupa a-s mainstreamekben nyújt alakításokat még mindig
  igaz, nem ma volt, de kétszeres oscar jelölt is, el is kell vinnie a szobrot hozzá, vagy mi? :D de korántsem esett le a tékák polcaira, nagyköltségvetésű filmekben szerepel, mi az a, ha nem ez?

  amúgy a film se b-s, azért majdnem 50 milliós költségvetés erősen nem az, akármilyen válság is van

 8. de a film B-s szellemiségében, pénzileg nem, ezt írtam is. “Mert hogy kaptunk egy tulajdonképpen B-filmet, viszont fasza látvánnyal.” Szerintem minden mondatba kössünk bele egyenként. Ne.

  Amúgy akkor A-Listás valaki, ha a neve blockbusteri mennyiségű pénzt visz a mozikba. Hurtöt kiírod poszterre, és nem okoz ilyen hatást. De ez már kurvára off.

 9. az nembaj hogy azt irta rola mammut hogy B, értelmes kritika végre.
  Én szeretem az ilyeneket, nálam sem B-s, majd megnézem ha öcsém letöltötte a sliderst végre:D
  BÉKe

 10. Üdv!
  A cikk rendben leírta mik a jobb és rosszabb dolgok a filmben. Nagyon jó a látványvilág, az effektek, de túl “romantikus” a közeg, ennél lehetett volna némileg durvább is. A vért is néhol keveseltem, mintha inkább “családi mozi” felé hajoltak volna a készítők, de ahhoz meg túl véres. Inkább tettek volna bele egy-két keményebb jelenetet, az R besorolás már tuti volt.
  A másik baj pedig a leülő történet: időről időre megül a sztori és újra fel kell pörögnie. De a második 1 óra már rendben volt.
  Azért egy 10/7-et megér, mert szórakoztató kis darab lett.

 11. Szerintem nagyon jó film lett, hangulat, látványvilág, a színészek,
  minden a helyén van, én minden percét élveztem a mozinak. A b-től
  meg elég messze van, legalábbis egy betűre vissza:)

  A sztori meg kicsit hasonló, mint amit anno az Alien 3 Vincent Ward féle
  változatában szerettek volna megcsinálni, amiben Ripley-ék középkori
  környezetben, egy kolostorban vették volna fel a harcot a dög(ök) ellen.

  10/8

 12. érdekes beleásni picit imdb-n a készítőkbe! ez igazából egy szerzői film (rendező=író), ami ugye sokat dob a minőségen, és nekem úgy tűnik, hogy ez ilyen próbafilm lehetett, mint a wachovskiéknak a bound, hogy nesztek némi lóvé, ha fasza filmet csináltok, akkor utána dolgozhattok azon, amit olyan nagyon akartatok. ezeknél valszeg ez a conan lehetett, mert nempicit ott figyel a nevük mint szerzőpáros, a két kikukázott ‘earlier screenplay’es két név mellett. plusz az underwearld 3-at is ők írják, szal még az is lehet, hogy nem lesz nagyon szarfos film

 13. Mammut így van! Tökéletesen egyetértek. Főleg Jon Hurt aki egy színész legenda szerintem. Várom nagyon, remélem jómagam is hamarosan megnézhetem!

 14. Jó film, főleg az Oscaros szezonban, sok esélyes film között olyan volt mint egy sivatagban az oázis, szórakoztató darab, az első 10 perc és az utolsó jó egy óra sztem kiemelkedően jó, tetszett hogy nem 2 perc alatt rendezték le a végét, a nagy “leszámolás” jó 20-25 percig eltartott, tehát a film elég nagy része, de közte is volt aprítás! A film sokkal jobb lett volna, ha kötelező, sablonos köröket kihagyták volna (lsd. gyerek, beilleszkedés stb.) de így is nagyon jó! A szörny megalkotása még 1 + pont, ötletes és a hangja, tuti hangrendszerrel “kínzó” lehet :-)
  persze nem A-listás színészek (pl: Pitt, Smith stb.), de azért elég ismert nevek, ha így nézzük Hellboy se “magasabb szint” Perlman,Hurt páros, ha úgy nézzük itt még hozzádobták Caviezelt is:-)
  Olyan 6/10 sztem is , de mint szórakozási faktor 10/10 tetszett nagyon, kardozós, fantasys filmek kedvelőinek kötelező.

  Ja és, hogy nem elég durva a film?!

  SPOILER

  Az a rész amikor a csávót már nagyban kajálja a “sárkány” az meg még él, még nekem is fájt!:-)
  + a pap burája nem bírta a magas hangokat (ha jól emlékszem) és bummm…. nagyon jók!

  SPOILER OFF

 15. Nem azért mondom, de sztem Jim Caviezel egy elég jó színész, és nem sok nagy filmben is játszott pl.: Az őrület határán, Frequency, Passió, Deja Vu, Monte Cristo grófja… ezek azér nem vmi b-filmek, úgyhogy sztem Caviezel nem 1 ismeretlen, 1 szerepes színész, és sztem sok esetben méltatlanul kevés figyelmet kap(pl. a tv-be se mondják a nevét, hiába ő a főszereplő)

 16. Nekem tetszett a film, egy 7est adnék neki.

  Nálam 3 dolognál bukhat egy jónak ígérkező film.

  -Sok vallási rész. (ST3)
  -Hülye gyerekek (28WL)
  -Sok romantika (nagyon sok film :P )

  Szerencsére csak a romantikából volt egy kevés de nem sok.

  Lehetett volna több scifi elem, de így sem volt rossz és meglepően véres volt. Pozitív meglepetés nálam ez a film.

 17. SPOILER

  Elvileg ez valami viking legenda újragondolva, hisz volt Freia, Rothgar király, + a szörny és a fia (Grendel+anyja) vagy csak én képzelem bele?! :-) de hol van Beowulf? vagy elértettem valamelyik nevét, mondjuk a fiatal viking gyerek neve, valami wulofos, wolfos volt nem? na mindegy, jó sztori :-D

 18. A film szuper volt, Hellboy jól hozta benne a vadállatot. A gyerek neve pedig Eric volt…

 19. Király-aspiráns vikingről elsőre nekem is Karl Urban ugrott be :)

  Amúgy meglepően látványos és szórakoztató film, pár nagyon ütős momentummal :)

 20. Én is épp tegnap néztem meg.
  Ez egy remek, szórakoztató alkotás. Itt-ott kicsit lassú, kicsit bugyuta, kicsit véres; de látványos és kedvelhető.
  Az a robbanás….. Az valami álom. :)

  10/7, simán.

 21. Igen ez erős túlzás volt,hogy az egyetlen név Hellboy Jim Caveziel előtt emelem a kalapom Jézus miatt…

 22. Van egy pár lisé a filmben, de az ötlet jó Cavaziel ász színész( bár itt picit jobban megeröltethette volna magát),a trükkök első osztályúak.
  Nálam is 6/10.
  Jó volt, de egy-két jelenetet kihagyhattak volna.
  Nekem valahol “13.-ik harcos” kategória.
  Nem?

 23. Én is végig azt vártam, mikor ejtenek el egy célzást a Grendel-legendára, mármint hogy ez lenne az alapja, de úgy látszik, nem merték…:)

 24. A rajongói oldalon van egy videó ahol a rendező elmondja, hogy szándékosan van az egésznek Beowulf hangulata, mert ha a legendának volt alapja akkor az valami ilyesmi lehetett. :)

  Azért kár, hogy megnyirbálták a költségvetést és a WETA trükkjeiről le kellett mondaniuk. :(

 25. Yes, ez kell nekem. Mondjuk ki a tutit: a B. Button csodálatos, a Forrest Gump mélyenszántó, meg Oscart nekik, meg értelmiségiek vagyunk, meg minden… de mehetnek a francba, mert a bennem lakó gyereknek az ilyen filmektől kezd el dobogni a szive. És hiába fog nekem pampogni a barátnőm, hogy már megint mire cipeltem el, mer én tudom, ha vikingek vannak, meg sárkány, meg űrhajók, akkor arra egyszerűen menni kell :)

 26. off:

  jeee!!!! be az asszonnyal a moziba!!!!

  on:

  a film egész jó volt, trükkök itt-ott kilógtak, de még így is szórakoztató volt. sztem egy 6os símán.

 27. Jo a film.Az eleje tényleg C-kat sok helyen de a vége simán A-s.A látványos részeknél volt néhány elkapkodott jelenet amikor alig lehetett kivenni mi is törpént, olyankor visszapörgettem a Mozit 10 seccel.De ez nyilván a szükös pénz miatt van.Ja, érzelmi szál meg kell bele!

  A űrfegyver nem tetszett az elején.Behemót és ultra könnyü játék kinézetü ,ágyucső méretü lyukkal ,sztem az elég gáz benne.Vagy a plazmának ilyen kell? Mer akkor ok :)

 28. Megnéztem, és ha nem lenne a főszereplő bácsinak nagyondurván 3 arckifejezése, megadtam volna a 9/10-et. De sajna mimikailag nulla szegény. Így csak 8/10. Perlman a kalapácsaival isten :D

  Amugy első nézésre Alien featuring Tizenharmadik h. fílingje van.

  Egyébként kifejezetten megfogott az űrhacuka kivitelezése, nemcsak leveszi az üvegbúrát a fejiről, faszán animált sisakja van, meg kinyílós pusija, jóaz.

  SPOLIER ON

  A papos “Lucifer menj a p*csába” jelenet hatalmas :)

  SPOILER OFF

 29. Ma néztem meg.Elég jó darab lett sztem…kicsit megijedtem h itt csak 6/10 et kapott de a kritika alapján mindenképp jónak igérkezett!

  SPOILER! LEGKÖZELEBB ESKÜ JELÖLÖM

  amikor csapdába ejtik a szörnyet és Wulfrick is beleesik az olajba az vmi kibaszott nagy rész azt nagyon jól megoldották!:)a szörny kicsit kamus de nem vészes:)végülis a mai “szörnyes”filmekhez képest sztem egész jó!Hát azér Hellboy-nak nemvotl sok szerepe :Dde ami volt azt kitünően megoldotta!:) egy igazi állat…nálam egy 7/10 simán de akár 8 is :)tetszetős rég láttam már ehhez hasonlót!

 30. Spoiler

  A földre nem lezuhanniuk és szörnyet cipelniük kellett volna jönni, hamér eddig eljutottak, hanem gyarmatosítani és akkor több milliós szörnyikés bolygó is békében maradt volna….hamár ismerték bolygónkat hiszen norvég relaxa szótár rajta volt a winyón :)
  Különben is mit ettek a bolygójukon eredetileg a lények, ha még ember sem volt? :)

  A végén mutatott falu a vízesésnél nekem tiszára az “Erik a viging”-ből levőnek tűnt, legalábbis valami hasonló rémlik.

  Ezeket persze csak azután gondoltam, miután tövig rágtam a körmöm a filmen, ami pedig hentelős agykikapcsolós mozibavalós :)

 31. Olyan érzésű volt mint anno a Pitch Black, abba is próbálták belemagyarázni hogy mit is csinálnak ott a keresztfejű lények, meg mit is ehettek mielőtt odament a vacsora, stb. Akár még folytatását is el bírnám viselni, nekem nagyon bejött.

  Mellesleg: észrevettétek hogy a legelején mikor zuhan le a hajó, a hajótest nagyon hasonlít a régi viking hajókra? Alakra persze, hajtóművek nélkül.

 32. SPOILER

  Danzig: de éppezaz, hogy az outlander kikapcsolja az adóvevőjét, h ne gyarmatosítsák a földet – nem cska azért, hogy ott maradhasson.

 33. ÉN csak a bevezető szövegig jutottam, de már azt felháborítónak találtam. Hát ezeknek a képen közük sincs a vikingekhez. Mint hagyományőrző egyesület tagja, elég felháborítónak tartom, hogy az ennyire fantasy-re veszik a figurát, mikor vikingeket akarnak ábrázolni. Legalább kicsit korhűbb megjelenéssel állnának elő, vagy ne hívnák őket vikingeknek, hanem valami fantasy/sci-fi világot találnának ki, mint a SG-1-ben. Bár ennek ellenére talán megnézem, mert szeretem a látványos filmeket, de azt semmiképp nem kedvelem, amikor a valóságot eltorzítják, és régi neveket használják, nem pedig valami fantasy névvel illetik.

 34. A legjobb barátom szintén hagyományörző, épp ma néztem meg vele ezt a filmet, nekünk nagyon tetszett, én is ismerem a viking harcmodort és páncélzatot, de nemvágott földhöz az a pár eltérés. Szerintem aki egy ojan filmben amiben egy űrbőljött szörny van ezeken háborodik fel… hát nem neki való az biztos.

  SPOILER: én Hellboy halálán nagyot röhögtem, az egy nagyon gonosz (és gyors) jelenet volt. Nekem az tetszett ahogy az űrhajós harcművészetet használ és kicselezi a viking harcosokat.
  SPOILER OFF

  Amúgy ellentmondanék az egyik előttem szólónak, nekem a főszereplő alakítása kifejezetten tetszett.

 35. Ó, nagyon jól szórakoztam!
  Fáradtan, este 9kor kezdtem el nézni, de gyorsan kinyílt a szemem!
  Nagyon szórakoztató volt. Pont ilyenre vágytam: semmi mondanivaló, semmi mélyértelműség, semmi gondolatébresztő. Csak szórakozás, de a jobbik fajtából

  10/8

 36. Ez a film óriási, ha adják az itthoni filmszínházakban és kijön végre lemezen, már rohanok is érte! Számomra rövidnek tűnik, akár három órában is kibírtam volna (anno a Szabadság Moziban a Derszu Uzala közben még szünetet tartottak, ki szabadott menni brunnyantani egyet).
  Jó lett volna még több mesét látni a viking világról. =)
  Kiváló volt a színészek alakítása, jó Rőde Ormos atmoszférája volt.

 37. Ez egy jó kérdés!!!
  Mért nem kerülnek nálunk moziba az “ilyen” filmek időben???
  Mért kell másfél évet várni? A “hozzá nem értő” kritikusok lealázzák, szerencsétlen mozik meg félve tűzik műsorra.(mint pl. a D-War, ha azt el lehetett adni, na de eszem ágában nincs ahhoz hasonlítani, mert ugye ez magasan veri) Jó reklámmal szerintem nagyot durranna.
  Nekem minden esetre nagyon bejött, és egy percig sem volt unalmas. Szerintem 7,5-et megérdemel. :-)

 38. Most néztem meg másodszor..
  És ez ihletett rá hogy körülnézzek a neten utána. Meglepő hogy a kommentek 90+ %-a méltatja a filmet, és lámpával kell keresni a fikázós lehúzást.

  Na nem azért meglepő mert szerintem nem lenne jó film, hisz mint fentebb írtam, másodszor is megnéztem, és pár évszak múlva megint előveszem, mert látványra és hangulatra olyan többször nézhető film.
  Hanem azért mert még a csúcsszuper filmekre is több kritikus komment érkezik mint erre. Úgy látszik ütött a film, miként nálam is..

  “Eric” a viking -mint kisfiú- jó ötlet:)

  Földreszállt istenekkel pedig színültig vannak a mitológiák, tehát még megtörtént sztori is lehet akár..

 39. Most néztem meg. Állat! Anno ezt a sztorit mintha már olvastam volna, valamelyik Kozmosz Fantasztikus Könyvek-példányban, így nekem dupla élvezet volt a film. Egyfajta nosztalgia… Szal nekem nagyon bejött.

 40. Nem volt rossz, de pár hónapig biztos nem fogom még1x megnézni, ahhoz nem volt benne semmi plusz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.