Volt (Bolt)

Azt kell mondanom, hogy nincs jogom belekötni a Volt gyerekességébe. Egyszerűen kőkemény Disney film, annak minden hátrányával, és természetesen előnyével. A hátrányt már említettem, az előny pedig az, hogy a főszereplő kutyát és a hörcsögöt valami baromi aranyosra sikerült megalkozti a készítőgárdának.

Volt kutyikutyi

Kezdjük ott, ahol a film, egy motoros és helikopteres üldözés közepén — nehéz így gépelni —, aztán folytassuk ott, hogy “ennyi”. Ez utóbbit a rendező mondja, miután az üldözött lány egy lakókocsiba vonul a kutyájával, aki előtte lezúzott sok-sok ellenséget. A kutyát Boltnak (Villám) hívják, és meg van győződve arról, hogy szuperképességei vannak, ezek segítségével mentette meg a lányt, közben pedig csak forgattak. Ebben az álomvilágban elmerülve egyik nap megszökik a lakókocsiból, mert cliffhanger van a részben amit aktuálisan készítenek, és a lány nem megy vele a lakókocsiba, ő pedig aggádik érte, azt hiszi komoly veszélyben van. Elhatározza, hogy megmenti a gonosz karmaiból. Aztán valahogy NY-ba keveredik LA-ből, és vissza kell jutnia. Ok, elmondtam az elejét kb., a többi meg egy sima roadmovie, csak kutyával, macskával és hörcsöggel, át az egész országon.

Nyilván tudjátok mik a poénok fő forrásai: ahogy rádöbben, hogy semmi szuperképessége nincs, csak a barátai és gazdája iránti szeretet. Tanulság meg minden, ahogy azt megszoktuk, és mivel aranyos kutyus a kis Bolt, így talán a gyerkőcök is megnézik párszor, aztán ragad rájuk valami. Nekünk felnőtteknek pedig maradnak a poénok és az akció. Engem például lehangolt a film eleji nagy üldözés, féltem, hogy olyan béna animáció lesz az egész, és valamennyire igazam is lett. Bár a karakterek kidolgozása gyönyörű, de valahogy a világ amiben kalandoznak már kevésbé profi, vagy részletes. Nyilván a rossztól messze van, de láttunk már ennél jobbat, tavaly rögtön kettőt is a Wall-E és a Kung-fu Panda személyében.

Volt értékelés

Nagyon nem akarom lehúzni, bár csalódtam. Ez nekem közepes volt, a galambok meg adtak hozzá plusz egy pontot, így egy erős 6-os meg egy gyenge 7-es között helyezkedik el. Valahogy jobbat vártam, de igazából csak két karakter működött, meg feleannyi poén, mint amennyinek kellett volna. A végét meg egyszerűen túlhúzták.

human
írta
2009. 02. 08. 12:28
megjelenés
45
hozzászolás


45 hozzászólás a “Volt (Bolt)” bejegyzéshez

  1. Nos.
    Kozvetlenul a Bolt elott a Seven Pounds cimu enyhen depressziv Will Smith filmet neztem, es teljesen godorbe zuhantam tole.
    Na, mondom magamnak, erre kell egy jo kis rajzfilm lazitasnak! Elkezdtem a Bolt-ot, es kb. mar a 20. percnel az ereimet vagdostam, olyan kegyetlen :D Simba apjanak halala, ahhoz kepes, mikor a ket evil macska megmonja Boltnak, hogy ez csak egy film, hat.. mit is mondjak..kismiska?

    Amugy a film egesz jo, a horcsog karaktere hibatlan! Mar csak miatta erdemes megnezni a filmet!

  2. hörcsög+galambok kegyetlenek:-) a film közepes. Azt soha nem értettem miért mindig az animációs-filmekben a mellékszereplők a legjobbak, szinte az összesben?!
    Amúgy a sztori alapötlete nem rossz, én is féltem hogy az lesz végig mint az elején volt (mondom ennyire egyszerű és “sablonos”)

  3. Mert mondjuk általában a mellékszereplők, meg a háttérfigurákba próbálják belevinni az olyan poénokat, ami az apukának tetszik. A főszereplő meséje meg marad a gyerkőcnek. :)

  4. többet vártam volna ettől a ciktől, pl: leirhattad volna hogy milyenre sikerültek a 3D-s hatások stb…

  5. a galambokat gyönyörűen átmentették az animánia c. sorozatból. akcentusostul, maffiástul, hierarchiástul együtt.

  6. Nekem tetszett. Galambok, hörcsög awsome.
    Az eleje nekem tiszta Thruman show feeling volt.
    8/10.

  7. ja, a Galambkat azert emeltem ki kulon, mert ezt mar lattuk nem egyszer..
    amugy en sajna nem 3D-ben lattam a filmet

  8. Szerintem elég jo lett a film, de itt hozzá is tenném hogy az angol szinkronos változat volt a jobb, de sokkal sokkal, elég gyér a magyar szinkron sajnos, tudnám mért?(anno azért igen csak jok voltak a magyar szinkronok)10/8.5

  9. Hát srácok nem tudom hogy vagytok vele de én a galambok és a hörcsög után padlón vagyok. Ennyire elkapták a figurát, zseniális. Angolul néztem, nem birok magyarul már filmeket nézni. Feliratosan meg nagyon jó volt mindenki:)Vége picit hollywoody de ettöl eltekintve, 7 pontot simán adok a filmecskére.

  10. először warezban néztem, tetszett. aztán haverokkal bevállaltam még 1x, 3D-ben… hát beszbehu volt, annyira gyönyörű. én csak hápogtam az első 15 percben. aki teheti csak 3Dben nézzr meg, 100% megéri.

    ja galambokon visítottam végig.

  11. Ez a film volt elso 3D mozi amit lattam. Aranyos volt. Horcsog mindent visz :) “Veszelyt reggelizem – Ehes vagy? – Eeeeehezeeem!” “ohoho hozom a lasztiiim”
    Ebbol siman kene gyartani egy full horcsogmozit.
    Hasonloan vagyok a jegkorszakkal is. Magat a filmet nem lattam(egyik reszt sem), de a mokusosokat vagy 20X.

  12. Nálam 10/10 a mese. A kung fu pandát is odaveri. Én sokkal jobban élveztem. Gyér 2D-ben láttam, de lesz*rom, nekem így is nagyon tetszett. A galambok pedig minden idők legjobb animációs karakterei :D

  13. Ja még annyi angolul láttam, és eszem ágába sincs megnézni magyarul, ugyanis nem tudom elképzelni hogy hozná ezt a színvonalat.

  14. A cikk elég összecsapott lett. Látszik hogy nem tetszett a film, csak “muszáj”-ból írtad meg.

  15. 3d-ben egy élmény a film. Hörcsög és a galmbok nagyot dobtak a filmen. Macska inkább idegesített. +D-ben jól kijött, mi volt renderelve és mi volt festve. Hátterek direkt rajzfilmesre voltak festve. Nekem nagyon bejött.

  16. Én magyar szinkronnal láttam: Kálloy Molnár Péter mindig is jól hozza hangilag ezeket a felpörgetett karaktereket, de Rékasi Károly se volt rossz Voltként, ami kiverte a biztosítékot az a Kutyának otthon kell (vagy valami ilyesmi) című dalocska…a mozi szülői részlege egy emberként nyögött fel, mikor másodszor is felhangzott, bűn rossz volt…., jól esett a lelkemnek és telibe talált a hörcsög “Ágyban párnák közt halni meg” kitörése:D

    De a galambok és a hörcsögön kívül semmi kiemelkedő nincs benne szvsz, szal tényleg csak 6 pont

  17. Szerintem nincs semmi baj a dalocskával, belefért 4 perc.

    Egyébként télleg maximálisan “cukira” megcsinálták a kutyát :D annyira tetszik, főleg mikor a macska tanítja “lejmolni”.

    szóval sztm a film nálam is 9/10, és többször nézhető :)

  18. Jó volt, nekem a Kung-fu pandánál jobban, a Wall-E-hoz képest kevésbé tetszett. Galambok+hörcsög jó volt, viszont az elején szakadtam még nagyon, mikor a két macska szivatta. Angolul 2D-ben 7/10.

  19. Nekem 10/10, hiába 2D-ben néztem :P Az eleje tényleg elég lapos, de mikor bejön a képbe a hörcsög :D Onnantól sírva röhögés ^^ Ja és természetesen csak angolul érdemes nézni, mert szinkront itt is elrontották -.-“

  20. NAGY MESE!!!

    Öregem az akció jelenetek olyan első osztályúan lettek kivitelezve, amiből jó pár big budget film tanulhatna!!!!!!!!

    A hörcsög óriási, szinkronja a legjobb az egész filmben!gratula péter!

    Van mondanivaló meg minden és jó pár humor amitől dőltem!!!

    Egyedül az idegesítő ügynök karakterét (hiába csinálták meg emberinek!)hagytam volna ki!

    Jó volt 9/10

  21. [amiben felettem bíráskodnak, az személyeskedés, amiről ott van oldalt a szabály. A filmről lehet velem ellenkezőt írni, ahogy itt láthatod is felettem a sok 9/10-et – a zerk.]

  22. Madagaszkár óta, ez a legjobb animácios film, amit láttam! Nagyon szuper, én feliratosan néztem, de még nem volt időm megnézni a szinkront. Nagyon jo! 9/10 !

  23. kicsi: nem akarok flamelni, de a wall-e olyan jóóó :D:D Összehasonlítani a kettőt nem tudtam, a Pixar kéz mindkettőben benne van :) Jó volt ez, 10/7

  24. Érdekes ami a leírásban áll human. Én pedig azt mondom hogy a hármasból -három Oscar jelölt- ha technikai megvalósítást díjaznak, akkor a Bolt-nak kellene nyerni a szobrot, ha történetet akkor a Wall-E-nak. Kíváncsi leszek, a mese megnevettetett, utoljára az Elvitte a víznek sikerült ez az animációsok közül. Mondjak pontot? Végül is ki nem …rja le hány pontot adok rá, nem? De nem vehetjük egy kalap alá az élőszereplősökkel, így azt mondom 8.5/10. Élmény, de nem azonnal újranézős.

  25. Sztem baromi jó volt. Sokkal jobban tetszett, mint pl. a Wall-E, vagy a Kung Fu Panda (pedig amúgy ezek is bejöttek).
    Számomra a “világ amiben mozognak” a karakterek is rendben volt, sőt korrektül ki volt dolgozva.
    A galambok jó arcok, de sztem a hörcsög viszi a pálmát-ő a legnagyobb arc, szarrá röhögtem magam rajta.

  26. Az bizonyos, hogy ez jó film, bár a Wall-E lehet hogy jobb. Moziból kilépve mégis egyenrangúnak találtam a kettőt, bár a Volt nem kötötte le annyira gondolataimat. Fél év Wall-E mánia után kifejezetten jól jött ez a film. Az a rossz, hogy beleraktak egy-két kínos “poént” és azért látszott a macskán, hogy ő is vicces akart lenni, de neki nem sikerült annyira, mint a hörcsögnek.

    (Ui.: A bolt angolul nyílvesszőt is jelent.)

  27. A hörcsög kíméletlen a galambok meg hát lefordultam az ágyról :D
    amúgy a végén majdnem megkönnyeztetett. szép film animációk között nekem, főleg a cincinlovag után, 9/10

  28. Nagyon tetszett a végén én is majdnem sírtam. Ez a kutya pont olyan mint az enyém nagyon szépen meglett csinálva. És nem csak külsőleg, hanem mozdulatai+ arcvágások is szupi. hörcsög+ galambok nyilván jó de ezt már mindenki írta. A vége kicsit összecsapott és érthetetlen. És személyszerint engem zavar h nem tudom mi lett a pótkutyával.xD

  29. Nekem különösebben nem tetszett és sztem az animációs film azért animációs hogy szép legyen és jól ki legyen dolgozva.Nemhiszem hogy ezt plusz pontnak kéne bele venni az értékelésbe (kommentek között).
    Ami jó volt az a hörcsög meg a galamb.Azon lehetett röhögni,de én megmondom őszintén már vártam hogy vége legyen.Vége is kiszámítható volt.
    Sztem nem egy nagy durranás a film.
    5/10

  30. Megnéztem én is (3D-ben), kimondottan élveztem, nekem kellemes meglepetés volt. Ugynais egy kicsit féltem tőle, hogy ez is olyan film, ami nagyon a kutyabarátokak van kalibrálva, értsd csak akkor élvezhető, ha azonnali “jajdeéééédes”-ben tör ki az ember bármilyen kutya láttán, én pedig nagyon nem vagyok ilyen, éppen az ellenkezője. De szerencsére a Volt nem egy aranyosságra genya módon ráspilázó film, mert külön jó benne, hogy a kutya kutya módjára viselkedik, a macska pedig nagyon macska, a macskák minden önérdekűségével és találékonyságával, míg a kutya kicsit értelmében korlátozott és lassú felfogású. Ez így korrekt volt teljesen, kaptak bőven pozítív és negatív tulajdonságokat is a szereplők. Amúgy a macs a legjobb karakter az egészben, és abszolút kedvencem az a rész, amikor tanítja Voltot kutyaként viselkedni, így még az egyébként sablonos “két látszólag teljesen ellentétes karakter igaz barátságot köt” -vonal is működött és nagyon szerethetővé tette a filmet. A hörcsög meg úgy ahogy van, fergeteges. Amikor izgatottságában beleheli a kis gömbjét, az nagyon jól jellemzi a figurát. :D

  31. Mostmár rájöttem, hogy mégiscsak a Wall-E a legjobb. Nem lehet felülmúlni és ahogy látszik, utolérni se.

  32. Ezen is túlestem…. (alapvetően csak a 3D miatt ültem be) 5/10, nem volt benne semmi érdekfeszítő, de nem is nekem készült. A galambok jó fejek voltak.

  33. 2D magyarul, és nekem is nagyon tetszett. Az érdekes hogy nem is akkor röhögtünk rajta sokat amikor néztük hanem amikor vissza gondoltunk a részekre hogy “emlékszel, az is milyen vicces volt hogy….”
    10/7
    és nem tudjátok mit mond Volt a végén a “sorozat” uccsó részére?

  34. Nem értem, miért húzod így le, kedves human. Nagyon aranyos mese, én már többször is megnéztem (2d, 3d, angol, gyerekekkel moziban, itthon kakaóval), és mindannyiszor sírtam a végén, annyira szentimentálisra sikeredett. :) Valóban tanulságos, a karakterek édesek, viccesek, habár kevésbé elgondolkodtató mint a Wall-E. Ezt az animációs filmet simán odaadom a kölyköknek, hiszen nem az az igazi erőszakos mese, lásd pl tévében. Amúgy a szinkron szerintem is kaki. Angolul a király, amikor először meghallottam magyarul a Voltot beszélni, csak pislogtam, mennyire nem illik hozzá a hang.

    Marie: miután t-rex lekapcsolta a tévét, Volt azt mondja, hogy ez igazán röhögséges.

  35. Szóval, hol is kezdjem?! Talán a szinkronnál. Vannak jó szink. hangok és vannak rosszak. Nekem a macskáé tetszett a legjobban, az tényleg illik rá. De a hörcsögnek vmi mást kellett volna adni (nem valami Martin Lawrences hangot). Hát a kutyának pedig olyan közepes. De összességében nem rossz a mese. És itt is mint pl. a Madagaszkárban meg a Jégkorszakban a legkissebb állat volt a legaranyosabb és a legviccesebb. Film tekintetben egy 10-s skálán olyan közepes 6-t adnék.
    Ui.: T-Rex a király! :D (legalább is nekem)

  36. A galambok és a hörcsög tényleg awesome, de nekem a macsek szövegei is bejöttek.

    A legjobbak a galambok, a hangjuk, a “gesztikulálásuk” nagyon jó, az aranyos – és reális – fejforgatásukon szakadtam :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.