5 alapigazság a Steven Segal filmekről

Reklám szinten próbáltak már mindent, az egyenesen dvd filmjeinél, de ez figyelemfelkeltő most egész jó lett. Azért a filmet nem nézném meg, de az “ártatlan embereknek baja esik” rész az klassz.

human
írta
2009. 02. 12. 03:03
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “5 alapigazság a Steven Segal filmekről” bejegyzéshez

 1. Én láttam ezt a “filmet” (Kill Switch). Kritikán aluli egy darab, bár mondjuk vígjátéknak jó, mert szó szerint végigröhögtük annyira gyenge :D

 2. tényleg nevetségesen gyenge darabról van szó, még a verekedések is gagyik benne.

  nézzétek inkább az urban justice-t, az hozza a szintet (seagal papa régi fényében aprít)

 3. Segalnak tényleg csak egy arca van, de az mindenre jó. :D
  Amúgy marha nagy poén ez a reklám. :)

 4. höhhöö.
  jó.
  nálam már tényleg olyan szinte van segal mint chuck norris, puszta kézzel sza….á ver mindenkit, hihetetlen.
  pedig régen bírtam.

 5. Meg kell hagyni, hogy ez a kisfilm marhajó. Tulajdonképpen ezeket eddig is tudtuk, s most ők csak csokorba szedték. 6. alapigazságnak meg elmehetne Segal humora. “A konyhában verhetetlen vagyok”

 6. nemrégiben láttam egy segal filmet a tévében, és azokon a részeken kívül, amikor lőni vagy egy helyben állva kézzel hadonászva kell mindenkit összecsomagolni, kaszkadőrök csinálnak mindent. de már azt is amolyan benny hill stílusban, 30 kilóval könnyebb faszik ugrálnak a háztetőn helyette, úgy áll föl egy duplaszaltóbol mintha a mosogatóban nézte volna meg a dugulást, elhízott hombár fején a szokásosnál is kevesebb kifejezés látható.
  siralmas
  miért nem tudja hol a határ, hogy ezt már nem kéne erőltetni. menjen nyugdíjas otthonba és termesszen rózsát, de ne akarjon már úgy tenni mintha..
  a reklám nagyon jó, nekem a never ever reload tetszik legjobban :)
  lehet hogy nemsokára megszületnek a chuck norris féle segal viccek is?

 7. Azért Chuck Norris más, igaz hogy az újratöltés neki sem erőssége, de azért eddig a szintig nem sűllyedt le. Úgy értem amit Segal mostanában csinál, az már c- kategória, Norris meg b+ alá nem igazán került soha, valszeg ezért nem is vált ki direkt undort senkiből a neve.

 8. Azért ne felejtsük el, hogy régen Seagal-nak voltak nagyon jó A(?)-kategóriás filmjei is.
  Chuckie-fiu ezzel nem nagyon büszkélkedhet…
  De tényleg szégyen, hogy hova alacsonyult ez az emberke is a Nico, vagy az Úszó erőd óta…

 9. Az akciószínész “sztár” munkássága eléggé egysíkú dolog; míg a p*rnófilmszínészként elmegy, ha 247x alakítod a szerelőt/betörőt/zsarut/férjet/gonosztevőt s ez nem gond; attól még ugyanaz a sztár marad(hat)sz. Az ilyen verekedősfilmes színészeknél természetes a szinvonal, a karrier esése… Bárkit megnézel, mind így járt (Chuck, JCVD, Steven, Dolph Lundgren, stb-stb). Bruce Lee gyorsabban meghalt, hogy eljusson ebbe a fázisba, Jackie Chan filmek meg nem véletlenül mentek sokkal inkább vígjáték kategóriába.

  Szegény Segal bácsi az elmúlt 10 évben iszonyat sokat öregedett, hízott. Chuck arca legalább karakteres, lehet vele arckrémet reklámozni (röhej, de van ilyen), s nem szedett magára 25 kg-ot.

  Az érdekes, hogy filmjeibebn lévő akciójelenetek hihetősége, életszerűsége mennyit csökkent. Itt nemcsak az ilyen ugrálásokat, köríves rugásokat értem, hanem en bloc a technikákat. Egyrészt korábbi filmjeiben szebben, brutálisabban, gyorsabban dolgozott, de követhetően; általában egyszerűbb technikákkal (aikido, escrima-kali, xy ütő-rugó stílusok jegyeivel), később iszonyat sok hókuszpókusz került be, meg hongkongi kung-fu filmeket idéző ugrálós, kardozós jelentek; meg szemmel láthatóan nagyon lágy (ratyi) technikák. S sokszor olyan villámgyorsan, mintha rátekertél volna filmre.

  S itt azért előjön az is ám, hogy ez ám sokszor a rendező/producer/vágó munkáját is minősíti; erre tipikus példa a “Másodpercekre a haláltól” című filmje. Igazából minden adva volna ahhoz, hogy egy “jó kis akciófilm” legyen; se több, se kevesebb. Játszik még benne 1-2 színész jellegű arc is (Tom Sizemore, Dennis Hopper), maga a sztori sem halálgáz, de az akciójelenetek katasztrófálisak.

  Nem azért, mert túl van erőltetve, vagy nem élethű. Egyrészt kevés van belőle (ez nem lett volna feltétlenül baj), másrészt nem látod, harmadrészt túl gyors. Odamegy Segal, a sötétben azt látod (mármint nem látod), hogy mozog és 3-4 rosszfiú megnyekken, s megy tovább.

 10. az utolsó jó filmje a sebhelyek volt. arra nem is számítottam, hogy ennyi hozzászólást indukál sirálypista új dvd filmje. :)

 11. Deadman, nem kell a kérdőjel. Az Úszó erődöt 2 Oscarra is jelölték (hang és effektek); ennél többet vegytiszta akciófilm kritikusoktól nem nagyon kaphat (Dracula és Az utolsó mohikán kapta ezeket)

  Az Úszó erődöt és a Nico-t is ugyanaz az Andrew Davis rendezte, aki így annyira nem ismert, de szinte minden filmje jó (Tökéletes gyilkosság, Láncreakció, Collateral Damage, Szökevény… ez utóbbi ugye 7 Oscar jelöésből azért hozott egyet Tommy Lee Jones-nak, meg egy Golden Globe-ot.)

  Azt gondolom, hogy Seagal (egyébként elvileg így kell írni a nevét…) filmjeinél sokat nyom a latba, hogy ki a rendező, mennyire profi, igényes. Korai filjmeinél ugye Dwight A. Little (24, Prison Break, X-akták, Millenium), John Flynn (Bosszú börtönében), Stuar Baird (aki nem kimondottan rendező, de editorként-egyébként részt vett tucatnyi filmnél: Omen, Utolsó cserkész, Halálos fegyver 1-2, Superman 1-2, Casino Royale, Maverick), Andrzej Bartkowiak (Romeo must die, meg másik tucatnyi film fényképésze volt).

  Későbbi filmjeit sokkal nagyobb senkik rendezték, gondolom vagy ugródeszka gyanánt, vagy ennyi fért bele a büdzsébe.

  Vagy ami még valószínűbb, minden más rendezőt addigra már agyon vert Seagal. :))

 12. Basszus, de durván elhízott. Ez sokkal nagyobb baj, mint, hogy öregedett, mert az ellen ugye nem tehet, másrészt meg azért öregen is lehetne keménykedni(lásd. Clint papa a Grand Torinoban) csak nem kéne erőltetni azt amit 10-20 éve. Nem is tudom mit láttam tőle utoljára. Valamit amikor még csak a B kategória elejét taposta. Mondjuk ez a kisfilm nagy jó. Az utolsó szabálynak a fapofa arc kellett volna.

 13. “az utolsó jó filmje a sebhelyek volt”

  Ezzel egyetértek, sajnos az újabb Seagal filmek, mint pl. a Piszkos lappal vagy a Volt egyszer egy igazság elég gyengék.

 14. A Steven Segal filmeket azért találták ki, hogy meglegyen a kontraszt az akciófilmeknél, mert ezek a ROSZZ akciófilmek. De ez valami hihetetlen, hogy a RTL-en 2 hetente van egy Steven Segal film :O egyszerűen nem tud elfogyni!

 15. Ezeket az arcokat össze kéne hozni valami paródiában. De most nem? Ilyen Segalt, Chuck Norrist, van Damme-ot egy filmbe ami nagyon nem veszi komolyan magát. Szerintem világszerte kaszálna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.